Ako ste zvládli neveru?
Prosím tie, ktoré si prešli neverou vo vzťahu a zostali spolu ďalej žiť. Ako ste to zvládli? V skratke to zhrniem ako to bolo u nás: Stavali sme dom. Robili sme si ho s priateľom samy. Takže ja som chodila do roboty, z roboty na stavbu kde som makala, potom večer domov starať sa o dieťa a dookola to isté. Žiadne voľno, do toho choroby, rodinné problémy, vyhadzov v práci... Nemala som síl veľmi na náš vzťah. A on sa ževraj potreboval s niekým porozprávať. Tak si chatoval kamarátsky so susedou. Ona mladá žaba sa do neho buchla a začala mu vypisovať ako ho ľúbi aký je skvelý chlap... Keď išiel na motorku a ja som odmietla lebo som už padala od únavy do postele tak zobral ju a tak začali ich tajné stretnutia. Prišla som na to po pol roku za čo sa veľmi hanbím. Ja som si všimla, že ona za ním behá ale blbo som verila, že on by ma nikdy nepodviedol. Vernosť bola jeho prednosť. Jeho samého podviedla bývala a povedal, že nikdy by mi nespôsobil takú bolesť. Teraz si tvrdí, že on ma nepodviedol lebo nebol medzi nimi sex ale ja to vnímam ako podvádzanie. Vždy keď som sa vzdialila tak bežal za ňou, písal si s ňou neustále, chcel stále jej fotky. Źevraj ma celý čas ľúbil a chcel najprv aby som ja žiarlila a venovala sa mu ale potom nad tým stratil kontrolu. Vždy sme mali pekný vzťah ale teraz neviem kde je pravda. Chcem s ním zostať. Napriek všetkému ho ľúbim ale neviem čo s tou bolesťou. Je taká obrovská, že nemám síl žiť. Riešim to len kvôli dcérke, nemôžem ju tu nechať...
@mimiwiwi keď tak niekedy čítam ako tu naložia zakladateľkám tém, vždy mi príde smutno.
Len toľko k tomu čo píšeš. Ženy dokážu odpustiť skôr neveru fyzickú ako psychickú. Pre nás ženy je horšie keď si muž s inou ženou rozumie, je mu s ňou dobre, je mu blízka, zdôveruje sa jej, ako keď s ňou má sex. U mužov je to naopak. Oni skôr majú problém vyrovnať sa s fyzickou neverou ako keď má žena nejakého dobrého kamaráta, ktorému sa zdôverí.
Osobne by som mu asi nedokázala dôverovať. Možno len v prípade, že by som videla na jeho strane ochotu to nejako riešiť a postaviť sa k tomu zodpovedne.
Veľa sily!
@mimiwiwi
Ak je to tak, ze ty to ako neveru beries a ako neveru prezivas a on to berie ako iba ulet (lebo nebol sex), tak to vidim velmi bledo, aby ste to zachranili.
Povedz, nakolko sa mas rada?
@romina1912 Opisat vlastny osud a to, ako neznasas svojho otca ( aj ked opravnene v tvojom pripade) myslim nepomoze nikomu. Kazdy pripad, kazdy muz a kazdy vztah je iny......
Sama napises, ze tvoja mama mala na neho cas a vzapeti uplne opacne prepnes, ze reci typu: si sa malo venovala jednym uchom dnu, druhym von.... Tak co to teda bude?
@mimiwiwi samozrejme si nič nevyčítaj ,, mala si to naozaj tažké s on sa nezachoval práve hrdinský,, každopádne ak ti toto spravil nie je to chlap na pravom mieste. Pre mna je to neprijateľné. Keď ma pri tebe najviac stať tak robí toto? Každý strojcom svojho štastia ,, nie som osobne zastankyna rozchodov koli ,, jednej,, hádke ale tak hlavne ty musíš vedieť čo ďalej, tvoje city by ti mali poradiť.
@digysa asi sme sa nepochopili v tomto, ja som mala skor namysli ze aj ked sa partner (podvedeny ) snazi akokolvek, venuje sa aj rodine aj partnerovi tak si druha strana najde dovod na podvadzanie ked chce. A mojim opisom situacie v nasej rodine som "nenahovarala " zakladatelku na rozvod predsa, Preto som jej napisala ze ona sama musi vediet co je pre nu a dcerku lepsie
Na nevere je blbé to,že už mu nikdy nebudeš moct verit..naozaj nikdy,možno naoko,ale srdce neoklameš.,
@katarinapekna Dnes ma uz po 2x vytacas si naozaj taka zranena z lasky tak Ta nastval chlap ze tu do kazdeho pichas?Nehnevaj sa ale skus sa zamysliet kym nieco napises
prebohaaa! len mu hlavne never,že s ňou nič nemal :D zdravý mladý chlap s mladou babou?a že len dotyky ?nikdy by chlap nepísal babe len tak,že ju lubi a nevie bez nej žiť,ak by šlo len o kamaratstvo.ked ide o kamaratstvo,tak tam nie su dotyky a nevypisuje sa ani ,že sa lubia ani nič.a už celkom nie že bez seba nevedia žiť,to čo je za blbosť ?
nenaleť tomu,že s nou nemal sex.
chápem ťa,aké si mala duševné rozpoloženie.ked si s ním moc neriešila vzťah,to je pchopiteľné.ale on to akosi nechápal,ako vidno.
je to silná káva neviem,čo by som robila ja.a ešte so susedou mladou žabou,tak to je dosť prízemné...podľa mňa.
šak s tebou sa mal rozprávať a teba milovať,ked tak strašne chcel s niekým pokecať,prečo s cudzou babou ?
tomu nechápem.vôbec.
a neviem,čo máš robiť,osobne pochybujem,že medzi nimi vobec nič nebolo fyzicky..to sa mi akosi nechce veriť :D
@sweetzu chacha...mlady,zalubeny kamos kozami..aj od kamaratov s penisom si vypytoval fotky? ...mimiwiwi,smola-obetovala si sa a chlap ta zradil...keby si bola dlhodobo chora,spravi co? bude legalne pretahovat zenske,lebo ty si chora? tu si dostala dokaz o jeho charaktere..ak si myslis,ze dom je prednejsi,tak s chlapom ostan...ak mas sebauctu a rozum,obzries sa inde...dieta nie je dovod,nechat sa cely zivot ponizovat...lebo to ta bude cakat...
@mimiwiwi Ved si si odpovedala sama:"Chcem s ním zostať." Ak si tak silná že s ním chceš zostať-tak s ním zostaň 🙂 Ak ťa ale podvedie zase a bude tvrdiť,že "sex tam nebol"tak potom akú tému založiš?
Prosím ťa nebud naivná 🙂 že "sex tam nebol"-to tvrdí on 🙂 ha ha...ale Ty si im sviečku nedržala,že? veľa zdaru 🙂
Odporucam partnerskú /manželskú poradňu, ale len v prípade, že sa obaja ľúbite a potrebujete sa cez to prekusnúť. Taká terapia a obnovenie dôvery trvá aj roky...
Moj muz má tiež pomuteny mozog, a tiež tvrdí, že nebol sex, ale ju miluje inak, duchovne, mňa má už len rád. .. späť nechce ísť. Ale do poradne chodíme. ..
Myslim, ze dnes asi uz pojem partnerstvo stratilo vyznam. Vraciame sa spat k prirode, odkial aj pochadzame. Samec ma o partnerku zaujem len na splodenie potomstva/u ludi moze ist aj cisto len o sex/, potom ide inde a samica ostava sama s mladatom. Je to smutne zistenie, alebo sme cele tisicrocia zili v sebaklame, ovplyvnovani nabzenskou dogmou, ktora nas nutila zit v partnerstve a nie sme nato stavani...ja neviem...
@zivotnakrizovatke nebud naivná 😝
@mimiwiwi nemas mu co odpustat. Ked susede vypisuje ako ju lubi a bla bla tak co mu chces odpustit? Keby isiel,opil sa a rozdal si to jednorazovo v nejakou tak mozno by som uazovala o odpusteni ale takto?? A mimochodom preco si padala na hubu len tu a nie aj on? Zjavne mu na vasej spplocnej buducnosti zalezalo menej ako tebe. A aj tak by som mu uz len pri prvom naznaku talehoto kamaratstva spolocne vylety zatrhla. Preventivne 🙂 nebola si stihacka,garantujem ze uz budes 🙂
@sofia288 Ďakujem, bojujem. ..uz je to lepsie o cosi, centimeter po centimetri idem vpred budúcnosti. ..minulosť je už za nami
ja som prezila aj sa snazila a vies co?vykopla som ho...preto co pises...nie ty si sa venovala rodine ty si ratovala maminu a pomahala jemu...ked si ho potrebovala ty ukazal ti chrbat...toto iste urobi v buducnosti ked budes zas na dne:(
@lanczi súhlasím presne pre totálnu stratu dôvery by som neveru neodpustila a mm to dobre vie...k autorke- že nemali sex?veríš rozprávkam? 😒 ak chceš vzťah zachrániť,tak zadaj presné podmienky,ktoré sa budú dodržiavať- ona osoba má zákaz priblížiť sa k nemu a k vášmu domu,to je hádam jasné...žiadne tvoje makanie na dome /komu patrí ten dom,ak nie ste manželia?/ na takú robotu je chlap a robotníci platení ,ty sa staraj o to,aby mal "plný žalúdok a prázdne gule" a nie o stavbu...staraj sa o seba vrátane oddychu,nie preto,aby si preň bola žiadúca,ale pre seba samú....
@mimiwiwi je to ťažké obdobie, ktoré teraz prežívaš, ale ak chceš vzťah zachrániť, alebo mu dať šancu na záchranu, potrebuje to čas. Je to otrepaná fráza, ale je to jediná cesta. Neviem kedy sa to stalo, teda kedy si mu na to prišla, ale keďže píšeš, že veľmi trpíš, bolo to zrejme nedávno. Ten pocit, že ti spravil niečo veľmi zlé tu bude, aj tá bolesť sa bude dať vybaviť, ale po čase to nebudeš riešiť tak intenzívne. Ide o to, aby ste si postupne budovali opäť Váš vzťah a aby si mu pomaličky začala veriť. Veľa sa rozprávajte, preberajte aj toto, čo cítil, čo si myslel, keď s ňou trávil čas a ty mu hovor o tom, ako si to zistila, ako ti to ublížilo a aj to, že si pomýšľala na rozchod. Teraz je hlavné to, aby ste k sebe boli maximálne úprimní, aby ste to rozobrali do detailu, lebo len tak si budete vedieť vzájomne porozumieť. No a dôležité je aj to, ako to on pojme teraz, ako sa bude správať, či ten kontakt naozaj ukončil úplne, alebo to po chviľke pokoja vytiahne znova. Buď ostražitá, sleduj všetko naokolo, teraz vieš, na čo si dávať pozor. Ak ťa niečim sklame, budeš mať istotu, že toto nie je cesta a už sa zariadiš, ako budeš potrebovať. Držím palce
Neviem či ešte dokončuje te dom či nie. Ale ak chceš s nim ostať tak chod do roboty príď doMOV daj si vaňu a sup s muzom si trošku po kecať a ked bude chcieť ísť na stavbu tak povedz robota nieje zajac postoji aj dva dni. Alebo ja hovorím že robota nieje k.k.t postoji aj dva dni on iba 30 min 🙂.
@mimiwiwi Ahoj, ja som si v manzelstve zazila neveru 2x, prvy krat som odpustila lahko, druhu neveru, tiez lahko,ale trvalo to mesiac,co chodil a prosil,ale odpustila som. Velmi to bolelo, vratil sa a myslela som si, ze bude vsetko v poriadku, zial po 3 mesiacoch kedze stale chodieval na sluzobky, tak som objavila mail, kde si dohadoval rande na vikend, velmi som sa trapila a dusila to v sebe. Potom som zacala navstevovat psychologicku, neverila som mu, stale sme sa hadali, ja som ziarlila, nevidela som realitu, robil si so mnou co chcel, ja som bola ta hysterka,co vsetko riesila,kazdy jeho neskory prichod, odpustila som,ale nezabudla. Az ma znovu oklamal, ,,neslo,, tam o neveru,ale bolo to klamstvo a ja uz som povedala stacilo. Povedala som mu chod a on odisiel. Ulavilo sa mi, potom nasledoval pocit samoty, bezmocnosti, pocit radosti,kludu,plac, vsetko sa to striedalo, Su to 4 mesiace, nie je to lahke,pretoze ked vidim v ockach maleho smutok a ja mam v hlave stale myslienky, vraciam sa myslienkami dost casto do minulosti,ale nevymenila by som tento pokoj za nic. Ja som sama s malym, on mal 2 tyzdne po odchode uz frajerku, takze aj ked sa dusoval, ze odchadza nie kôli inej zene,ale odomna. Neverny clovek to spravi raz, spravi to aj druhy krat, aj tretí, aj sty.... pokial mu na tebe nezalezi,tak to bude rozbit.Jasne, nebude ta chciet mozno stratit,ale pokial si neuvedomí a nebudete to chciet silno obaja,tak s tym nic nenarobís, iba stratís roky. Velmi drzim palce aby si sa správne rozhodla,aby ste sa porozprávali,aby ste si to vysvetlili,ale naozaj musite obaja chciet to riesit. A urcite su chlapi, ktorí chcu rodinu a vazia si jeden druhého. Nie je to len o zamilovaní,ale zdielaní bezných veci, o pochopení, ucte. Nie o tom, ze doma nie je nieco v poriadku, ale ja hladam inde, ved co zena (muz) sa to nedozvie a ja si zvysim ego,budem milovaný (milovaná) ale takto by to nemalo fungovat urcite, jedného dna sa zobudís a zistis, ze si premrhala roky zivota s niekym,kto tebou manipuloval. Nestacia slova ale aj skutky. Vzdy je chyba na oboch stranách, len treba aby obaja tie chyby odstranovali a nie len jeden. Drzim moc palce.

@lanugo som nevedela ze ucta vo vztahu sa dokazuje svadbou?! Pre mna sa ucta teda dokazuje inak. Ale tak mozno lepsie byt podvedena manzelka ako priatelka 🙂