icon

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Je flirt cez správy nevera?

pytame_sa_za_teba
5. jún 2026

Túto diskusiu sme založili za používateľa/-ku, ktorý/-á sa ocitol/-la v reálnej dileme a chce počuť váš názor. Vyber možnosť, ktorú by si zvolil/a reakciou emotikonom na tento príspevok, a pokojne v komentári napíš aj svoj názor, skúsenosť alebo dôvod. Po určitom čase odpovede zosumarizujeme a autorovi pomôžeme rozhodnúť sa na základe hlasovania a skúseností komunity.

S partnerom sme spolu niekoľko rokov a doteraz som nikdy nemala dôvod pochybovať o jeho vernosti. Nedávno som však náhodou zistila, že si už dlhší čas píše s inou ženou. Nejde o nič fyzické, nikdy sa nestretli a podľa všetkého medzi nimi nebol ani vzťah. Na druhej strane ich komunikácia nebola úplne kamarátska. Boli tam komplimenty, narážky, flirtovanie a veci, ktoré by mi partner pravdepodobne sám neukázal.

Keď som sa ho na to spýtala, povedal, že o nič nešlo, že sa len zabával a že by nikdy neprekročil hranicu osobného stretnutia. Tvrdí, že ma nepodviedol, pretože sa nič nestalo. Ja si však nie som istá, či je dôležité len to, čo človek urobí, alebo aj to, čo je ochotný robiť za chrbtom partnera.

Odvtedy premýšľam, či by ste takéto správanie považovali za neveru, alebo nie.

A: Áno, je to nevera 👍

B: Nie, nie je to nevera 💙

C: Záleží od okolností a obsahu správ 😄

anonym_8402e2
5. jún 2026

@pytame_sa_za_teba nie, nie je to nevera.ale nabuduce povie ze to bola iba "kava".

crazy_cat_lady
5. jún 2026

Neverou by som to nenazvala, ale urcite by mi vadilo, aby si moj partner vypisoval flirtovacie spravy s cudzimi zenami.. potrebuje si dvihnut ego?

Modrý koník
7. jún 2026

Výsledky hlasovania v tejto dileme boli pomerne výrazné:

👍 A - Áno, je to nevera: 18 hlasov
💙 B - Nie, nie je to nevera: 2 hlasy
😄 C - Záleží od okolností a obsahu správ: 8 hlasov

Najviac hlasujúcich sa priklonilo k názoru, že flirtovanie s inou osobou za chrbtom partnera už hranicu vernosti prekračuje. Zaujímavé však je, že pomerne silnú podporu získala aj možnosť C, čo naznačuje, že mnohí ľudia nevnímajú podobné situácie úplne čiernobielo.

V komentároch sa objavila myšlienka, že pri nevere nie je dôležitý len fyzický kontakt. Diskutujúci považovali za podstatné už samotné vedomé flirtovanie, výmenu komplimentov a komunikáciu, o ktorej partner vie, že by ju pred svojou polovičkou radšej skryl. Práve tajenie bolo pre ľudí väčším problémom než otázka, či sa títo dvaja niekedy stretli osobne.

Viacerí sa zhodli, že ak by boli správy úplne nevinné, neexistoval by dôvod ich skrývať alebo bagatelizovať. Podľa nich je dôvera vo vzťahu založená aj na tom, že partner nerobí za chrbtom druhého veci, ktoré by mu boli nepríjemné, keby sa o nich dozvedel.

Na druhej strane zaznievali aj názory, že nie každé flirtovanie musí automaticky znamenať neveru. Časť ľudí rozlišovala medzi nevhodným správaním, flirtom a skutočným podvádzaním. Práve preto získala pomerne veľa hlasov možnosť C. Podľa tejto skupiny záleží na tom, čo presne si ľudia písali, ako dlho komunikácia trvala a či išlo len o občasné lichôtky alebo o vytváranie hlbšieho citového spojenia.

Len malá časť hlasujúcich sa priklonila k názoru, že bez osobného stretnutia alebo fyzickej nevery nemožno hovoriť o podvádzaní.

Čo teda z celej diskusie najviac vyplýva?

Komunita väčšinovo nevnímala problém v tom, že by medzi partnerom a druhou ženou došlo k fyzickému kontaktu. Problém videla v tom, že časť energie, pozornosti a intimity smerovala mimo vzťahu a navyše spôsobom, o ktorom partnerka nemala vedieť.

Najčastejší odkaz z hlasovania aj názorov bol v podstate tento:

Pre mnohých ľudí sa nevera nezačína v posteli. Začína sa v momente, keď človek vedome prekračuje hranice dôvery a buduje si za chrbtom partnera vzťah, o ktorom vie, že by druhému ublížil.