Ako taktne odmietnuť výlet s rodinou?
Nechcem to moc rozoberat, moj vztah s mamou nebol nikdy idealny. Je to typ chladneho rodica, ktory na mna nikdy nebral ohlad. Ako som sa vydala, tak sa trochu zmenila v niecom, dokazem s nou komunikovat, obcas prist na navstevu, ale max raz za dva roky sa vidime. Teraz sme sa dohodli, ze prideme nejak v oktobri, iba na skok, ale mama chce ist niekam na chatu, na 3 noci, ale ja s nou nikam nechcem ist. Nechcem jej tym ublizit, zaroven sa nechcem hrat na nieco, co nikdy nebolo.
Napisala som jej, ze neviem ci budeme moct ostat tak dlho, mam navyse pracu aj skolu, co mi dost casu berie. Co jej povedat, aby ju to nezranilo?
@cukroska Lenze ja nemam zaujem. Keby bolo na mne, vobec by som na navstevu nechodila. Dostala som strechu nad hlavou a jedlo, nic viac.
@anonym_author ked nemas zxaujem, neudrzuj s nou kontakt vpbec.
inak je ti cista chychcanost z tvojej strany...davat neikomu falosnu nadej, ze sa to zlepsi
@anonym_author ked nemas zxaujem, neudrzuj s nou kontakt vpbec.
inak je ti cista chychcanost z tvojej strany...davat neikomu falosnu nadej, ze sa to zlepsi
@nyusika a ked človek nechce uplne vymazať rodiča zo svojho života, napríklad kvoli vnúčatám ale zároveň s nim nevie uz mat normálny vzťah mama-dcéra tak co? Nie je nic medzi?
Tak ak nepomohlo jedine neísť, povedať ďakujem nevyhovuje nám to. Nedávať nádej na zlepšenie vzťahu ak nie je skutočny záujem o zlepšenie vzťahov resp nový zaciatok
@nyusika na toto by zas niektoré napísali ze je nefér ze kvoli vzťahu matka dcéra babka prichádza o kontakt s vnúčatami🤷🏼♀️ a potom sa rozhodni ze co je najlepsie😃
@sabi1223 som si ista, ze ludia sa vekom a vplyvom okolia menia a kvoli nejakej vlastnej sebalutosti je smutne komplikovat si zivot.
pokial ma matka pekny vztah s vnucatami, snazila by som sa zmenit moj postoj k nej.
nie som stred vesmiru, ludia si zasluzia aj druhe (niekedy aj tretie atd) sance
Tak volá sa to hranice.
Nastavujes máme hranice. Dovolila si jej písomný kontakt a telefonáty. Stretnutia dlhsie sú rozšírenie..
Môžeš nemusíš.
Ale ako baby píšu hore, nemáš čo stratiť.
A vedz, že takéto chladné správanie vychádza z človeka ak sám nezažil ani omrvinku lásky. Jej mama bola k nej aká? Možno nikdy nevidela, nezazila lásku od nej, tak nevedela dať ďalej. Deti ešte nemáš, my mileniani sme stvorení prelomit tieto nevedomosti a traumy vzťahové.
Narodil sa ti možno dcéra časom..Zas to bude iné.
Nech sa rozhodneš tak či onak, veľa lásky prajem
Tak ty si rocnik cca 1990 a ona nech 1960,70...a jej rodicia povojnovi... Vies nemali to vtedy ludia lahke, niektori sa odkazali odstrihnut od hnusu tisic politickych poprav 50.rokov a zili a hyckali svoje rodiny, niektori zase politikarcili, lebo ved rodine sa nic zle nedeje, ked to zrovnavali s dianim v spolocnosti. Deti sa vychovali facakom, trstenicou, klacanim na polienku a na zrps rodicia hudli do sudruziek... Len im nalozte... 9 sa usmialo a drali decka ako mali dovolene a ta 10.sa ich pyta - a ja som tu na to, aby som bila vase deti a vy ste ich mali preto, aby ste ich tlkli❓tieto svinske vzorce vychovy prezili generacie v rodinach, ty si mala smolu, ze vasi sa nasli rovnaki... 2 ladovce, jeden juzny, druhy severny... Inde ked bol v rodine tatko otlkac, mamka decko pofukala, privinula a naopak... U vas 2* bestie, holt smola, s tym nic nenarobis... Posli ju osychologovi, nech sa vytiahne zo svojou vychovou a vypocuje si komentar. 🌸
Tak volá sa to hranice.
Nastavujes máme hranice. Dovolila si jej písomný kontakt a telefonáty. Stretnutia dlhsie sú rozšírenie..
Môžeš nemusíš.
Ale ako baby píšu hore, nemáš čo stratiť.
A vedz, že takéto chladné správanie vychádza z človeka ak sám nezažil ani omrvinku lásky. Jej mama bola k nej aká? Možno nikdy nevidela, nezazila lásku od nej, tak nevedela dať ďalej. Deti ešte nemáš, my mileniani sme stvorení prelomit tieto nevedomosti a traumy vzťahové.
Narodil sa ti možno dcéra časom..Zas to bude iné.
Nech sa rozhodneš tak či onak, veľa lásky prajem
@darius_a Dakujem ti 🙂 Babka je rovnaka ako mama, neviem ake mama mala detstvo, ani som sa jej na to nikdy nepytala.
Tak ty si rocnik cca 1990 a ona nech 1960,70...a jej rodicia povojnovi... Vies nemali to vtedy ludia lahke, niektori sa odkazali odstrihnut od hnusu tisic politickych poprav 50.rokov a zili a hyckali svoje rodiny, niektori zase politikarcili, lebo ved rodine sa nic zle nedeje, ked to zrovnavali s dianim v spolocnosti. Deti sa vychovali facakom, trstenicou, klacanim na polienku a na zrps rodicia hudli do sudruziek... Len im nalozte... 9 sa usmialo a drali decka ako mali dovolene a ta 10.sa ich pyta - a ja som tu na to, aby som bila vase deti a vy ste ich mali preto, aby ste ich tlkli❓tieto svinske vzorce vychovy prezili generacie v rodinach, ty si mala smolu, ze vasi sa nasli rovnaki... 2 ladovce, jeden juzny, druhy severny... Inde ked bol v rodine tatko otlkac, mamka decko pofukala, privinula a naopak... U vas 2* bestie, holt smola, s tym nic nenarobis... Posli ju osychologovi, nech sa vytiahne zo svojou vychovou a vypocuje si komentar. 🌸
@ahhola Vystihla si to krasne, ano dva ladovce sa nasli.
Deti este nemame, ale budem ich drzat co najdalej od negativneho vplyvu mojej rodiny.
@ahhola pre boha to kde bola takáto výchova to som starší ročník, to mi príde sci fi
toto si vypočuj a rozhodni sa sama ako dalej
https://www.youtube.com/watch?v=uFGR_F9clwotu sa krasne hovorí o tom, tým, že dieťa "odpustí" tak rodičom sa dava zelena ubližovať dalej beztrestne a nemusia prijať zodpovednosť za svoje činy
skôr sa uvedomia, ked ich odstrihneš
čo mne uplne pride šialene, že sa odťahuješ a i tak objímaš rodičov, čo by som nerobila ani nahodou, a že pri predstave, že s nou maš straviť tri dni , napíšeš brr.. ty sa nútiš do niečoho lebo sa to patrí a sama vo vnútri cítiš, že to tak nechceš
Deti este nemame, ale budem ich drzat co najdalej od negativneho vplyvu mojej rodiny.
@anonym_author to je typ ktorý ináč zrejme nevie, povedz že s manželom máte iné plány a nemáte čas na ňu a hlavne chcete byť sami a že sa jej ozveš keď sama uznáš za vhodné, ináč ja by som jej povedala že si sa trápila celý život a už to nechceš
S touto bol robeny rozhovor
keby niečo, tak daj s ňou konzultáciu, i ked pozeram, ceny ma asi pre majetnejších, ale aj ten podcast, aj čo hovorila, myslim si, že dávalo zmysel
ak nemaš problemy s peniazmi, chod do toho --- !
toto si vypočuj a rozhodni sa sama ako dalej
tu sa krasne hovorí o tom, tým, že dieťa "odpustí" tak rodičom sa dava zelena ubližovať dalej beztrestne a nemusia prijať zodpovednosť za svoje činy
skôr sa uvedomia, ked ich odstrihneš
čo mne uplne pride šialene, že sa odťahuješ a i tak objímaš rodičov, čo by som nerobila ani nahodou, a že pri predstave, že s nou maš straviť tri dni , napíšeš brr.. ty sa nútiš do niečoho lebo sa to patrí a sama vo vnútri cítiš, že to tak nechceš
@karolinakr Nutim sa, ano. Asi z takych tych dovodov, ze je to mama. A ze rodicov si treba vazit. Ale nie je mi to prijemne takto.
presne tuto o tom hovorí, má to hodinu, ked budeš mať čas, stojí to za to
https://www.youtube.com/watch?v=uFGR_F9clwopodľa toho názvu vidíš, že asi vie, o čom hovorí
Inac, nedavno som tu pisala, chcela som vediet, ci vam pride v poriadku, ze jej vobec nezalezi na mojich pocitoch. Pretoze ju strasne zajimalo, ci som napisala bratovi k narodeninam a velmi ju nahnevalo ze nie. To, ze on mne nikdy nenapise, nezavola, to jej je zjavne uplne jedno.
presne tuto o tom hovorí, má to hodinu, ked budeš mať čas, stojí to za to
podľa toho názvu vidíš, že asi vie, o čom hovorí
@karolinakr Dakujem ti, pozriem sa na to 🙂
Inac, nedavno som tu pisala, chcela som vediet, ci vam pride v poriadku, ze jej vobec nezalezi na mojich pocitoch. Pretoze ju strasne zajimalo, ci som napisala bratovi k narodeninam a velmi ju nahnevalo ze nie. To, ze on mne nikdy nenapise, nezavola, to jej je zjavne uplne jedno.
@anonym_author Mame podobne matky, alebo aspon velmi podobne situácie s matkami, držím ti palce nech to dopadne tak aby si bola spokojná 🙂
@anonym_author Mame podobne matky, alebo aspon velmi podobne situácie s matkami, držím ti palce nech to dopadne tak aby si bola spokojná 🙂
@sabi1223 Dakujem. Pre mna bude uplne najlepsie, ked o nich nebudem nic vediet, pocut. Zije sa mi tak lepsie, bez negativnych spomienok.
Nájdi kompromis. Choďte na jednu noc. Keď to bude zlé, 24 hodín nejako zvládneš. Možno však prekvapí a chatu chce využiť na zlepšenie vzťahov…
Nájdi kompromis. Choďte na jednu noc. Keď to bude zlé, 24 hodín nejako zvládneš. Možno však prekvapí a chatu chce využiť na zlepšenie vzťahov…
@7lenka11 To je mozne, ale mne sa s nou cas travit nechce. Aj tie dva dni su pre mna utrpenie.
Boze, ako citam tvoje komentare, tak s nou by som nesla ani na zachod v supermarkete, nie este na chatu...
@7lenka11 To je mozne, ale mne sa s nou cas travit nechce. Aj tie dva dni su pre mna utrpenie.
@anonym_autor tak potom narovinu odmietni.. podľa komentárov, čo som zachytila, máš dosť svojich povinnosti.. poďakovala by som, povedala, že neviem kde mi hlava stojí a riešiť chatu (balenie, jedlo, program atď), je momentálne nad tvoje sily..
Boze, ako citam tvoje komentare, tak s nou by som nesla ani na zachod v supermarkete, nie este na chatu...
@reela 😂 Asi tak. Mam uz svoju rodinu, ludi, pre ktorych som dolezita. Ktori si na mna spomenu, mam zazemie inde. Zaroven neviem ci mam odvahu (alebo srdce?) ju surovo odmietnut.

@sabi1223 Ano, tym, ze som s nou v kontakte si asi mysli, ze je vsetko ok.
@anonym_author hm, rozumiem tiez to tak u nas je, obmedzenie kontaktu z mojej strany chápu tak ze som vadná nie ze nieco urobili