Ako uľahčiť deťom sťahovanie?
Potrebujem nejake tipy a skusenosti ohladom stahovania sa s detmi.Rozhodli sme sa zmenit zivot a odist byvat do mesta kde byva cela nasa rodina ale mame 2deti ktore sa stahovat nechcu.Mame teraz vlastny domcek v malej dedinke blizko malého mesta,sliepky a milovaného psika,deti maju kazdy svoju izbu,kamaratov,dcera by musela menit skolu...stahovat sa budeme sice do mensieho ale mali by sme mat vyssi zivotny standard,viac moznosti na travenie volneho casu,vsetko blizko vratane rodiny takze plusy tam su ale deti maju z toho strach.Syn si asi lepsie zvykne,este je mensi,no dcera ma 8rokov a aj ked chape dovody preco sa chceme stahovat je z toho smutna a najhorsie je ze sa o tom odmieta rozpravat.Je citliva,tazko si zvyka na nove...potesia ma nejake rady ako to detom ale aj sebe ulahcit,aby sa to pre nas nestalo traumou.
Ahojte. Idem si pre radu. Pripravovali resp.ako ste pripravovali dieťa na sťahovanie?So synom 4rocnym byvam 1,5r od rozchodu s jeho otcom u mojich rodicov. Maly je dost naviazany na babku aj deda. Mam priatela byva 40km od nas ma svoj 3izb byt. Planujeme spolu casom byvat a chceme aj spolocne babo. Bojim sa,ze syncek bude mat problem zvyknut si na novy domov aj skolku. K priatelovi chodime tak 2x za mesiac na 3dni a obcas sme spolu u nas napr.1den. Maly ho ma celkom rad. Z casu na cas malemu len tak poviem,ze niekedy budeme byvat u mojho priatela a bude mat inu skolku a on povie,ze dobre ale ze pojdeme k babke a dedovi na navstevu. No podla mna si este neuvedomuje,ze to tak bude stale nie len na vikend
@blackcat8885 uprimne pri 4 rocnom nedebatovat, len oznamovat..coskoro budeme byvat tam a tam, pojdeme ti vybrat novu skolku, budes mat novych kamaratov, pripravime ti u -meno priatela- novu izbicku, vymalujeme ti ju tak ako budes chciet, proste zapoj jeho fantaziu smer kreativne veci a veci, na ktore sa on bude tesit... ale urcite ho nezapajaj do rozhodnutia, ci sa stahovat alebo nie, nesmie mat ten pocit, ze je to na nom... k babke a dedkovi mozete chodit na vikendy, ved je to skutocne na skok... o nic neprijde. Dokonca ziska... stastnu mamu, noveho ocka, mozno aj surodenca... neboj sa toho dopredu, deti sa rychlo adaptuju.
@anjelicek26 on je taka citlivka tazko si zvyka na zmeny alebo mozno len ja to tak vnimam,neviem. Jasne mal by u neho izbu ale o polovicu mensiu ako teraz a pojde z domu so zahradou do bytu. To uz moj otec len hundre,ze ziadny dvor tam nebude mat a je zvyknuty a maly byt je to atd. Ale tak ihrisko je hned pred bytovkou aj skolky na skok. A maly chce surodenca tak mozno ho to motivuje aby sa tesil
@blackcat8885 sama mas podvedome obavy, ale toto bude pozitivna zmena ;) Cez tyzden je aj tak v skolke a vikendy moze travit u dedka a babky a bude mat aj dvor a vsetko k tomu... rodicia si asi na vnucika riadne zvykli ♥
@anjelicek26
Tak nasi si nevedia predstavit to ticho ked tu nebudeme. Ale povedala som im,ze im velmi rada niekedy maleho dam na vikend ved nech si ho uziju. Maly by uz tretikrat menil skolku bohuzial kedze predtym sme sa uz vdaka jeho bio otcovi stahovali.
@blackcat8885 moj tiez menil 3x skolku a s jeho otcom sme stale spolu 😂 Vravim deti to tak neberu, skamaratia sa o par dni s novymi detmi... pre nich je najdolezitejsie, nech je tam ich mamina...
@anjelicek26 Dakujem teda 😊 tak uz si nepripadam ako krkavcia matka teraz. Lebo ludia na mna niektori pozerali tak,ze chudak moj syn kvoli mne sa bude stahovat a menit zas skolku. Ale myslim,ze tym moze len ziskat normalnu rodinu a to je pre neho + a casom si zvykne
@blackcat8885 ako by na teba pozerali, keby mas muza vojaka a stahujete sa kazdych par mesiacov 😂 Dobre bude, uzite si spolocny cas!
@anjelicek26 a bolo to myslene tak,ze jeho bio otec je ××××× a neplatil najmy preto sme sa museli stale stahovat hore dole

@rumkolka si rozumna zena a robis rozumnu vec. robis ju v zaujme rodiny a deti, tak sa nenechaj zmiast komentami typu kde bude detom lepsie ako na dvore a podobnymi zivotnymi "pravdami". detom bude dobre vsade tam, kde maju spokojnych a stastnych rodicov, pevne laskave zazemie a istotu. ostatne pride aj samo. a ak sa ich psychika doteraz vyvijala zdravo, tymto krokom nijako neutrpi. nacas budu banovat za tym, co odmalicka poznali, ale staci prvy skolsky tyzden a budu aj kamarati a nove impulzy, nove moznosti.
Vsetko je v poriadku, smelo do toho!