icon

Ako uzemniť svokru?

anculab
29. apr 2017

Baby poradte ako na panovacnu svokru ktora vase nazory neakceptuje berie vas aj po 5tich rokoch ako cudziu nevychovanu a neslusnu bez mravov ak sa vase nazory nezhoduju s jej a xce prevziat za vas rolu matky vo vychove lebo je to jej vnuca..no mam dost! uz ani nepisem vsetko o tom ako krasne o mne vykrikuje ze som k*urva p*ica a jej jedinemu synovi (je este adoptovany) znicim zivot a podobne reci na moju adresu. Vsetko je len preto ze nepretrhla pupocnu snuru so synom a berie ho vzdy len ako svoje dieta i ked uz je zenaty a ma svoju rodinu.Ma pocit ze mu i teraz moze riadit zivot a tym padom i mne a nasemu dietatu. Zijeme v ich dome i ked sme predeleni so svojim vxodom som tu ako votrelec a nie doma co mi vzdy ona da pocitit .Neraz sme sa jej i svokrovi snazili vysvetlit nex sa do nas nemiesaju no napokon z kazdeho rozhovoru som ja vysla ako neuctiva nevychovana bez slusnosti a synacik len xudacik co pri mne bude trpiet asi cely zivot pretoze on je z dobrej rodiny a slusne vychovany no nemam slov! Po vsetkom ake peklo mi uz urobila sa na nu nedokazem ani pozriet bez odporu co k nej citim. Naposledy po hadke ked sme jej povedali ze jej vnuca ju bude oslovovat babka a nie ako xce ona stara mamka som ja zostala p*ica a hana plana a neviem co este..U nas sa vsetci clenovia rodiny oslovovali spravnymi vyrazmi ako dedko babka otec mama syn dcera a kazdy presne vedel aka je jeho uloha no kedze svokra by najradsej prevzala moju ulohu matky (asi si tym xce vykompenzovat to ze nemala svoje deti) sa s oslovenim babka nestotoznila i ked uz ma 68rokov. Uz ani nepisem ako nam doteraz vo vsetkom dirigovala zivot ci to bola svadba, to ze jej syn musi zostat zit pri nej v ich dome, i keby sa nevesta na hlavu postavila nikde inde...to ze ak by sme sa mali v ich dome predelit ona neprezije ako ci ho to takto vychovala ze bude stavat mury v jednom dome..(to predelenie sa ale podarilo po mnohych nespocetnych nezhodach svokra verzus ja) poviem vam ze po tolkych zraneniach od nej cez jej dlhocizny jazyk sa uz na nu neviem ani pozriet! Ale hlavne ze kazdu nedelu sedi v kostole a tvari sa na krestanku bez hriechu no ona sa tak i citi..hlavne ze doma take peklo neveste robi. Co by ste robili? Muz odist nexce lebo sa xce co najlepsie postarat o mna i dieta 6mesacne...preto uver nepripada do uvahy..musim to tu trpiet no vas prosim o radu ako vediet svokru odpalit a vzdy jej jasne ukazat kde je jej miesto ked to uz muz nedokaze...

Strana
z7
eliska13
29. apr 2017

@pribinak hej moze byt doma 2 roky a potom platit skolku sukromnu a dieta tahat o 17 zo skolky.Mozno som negativna, ale pisat o brigade?a kedy na nu pojde jedine cez vikend cez tyzden nema kto byt s dietatom, ci pojde na nocne?kolko zarobi za 4 vikendy na brigade.Tiez by som nesla do hypo byt otrokom a cele roky polku stvrtku z prijmu platit banke.
Maju kde byvat nieco si prerobili investovali treba, aby chlap pritvrdil a vzoprel sa mame.Chudak on je zmateny a musi to byt dobry chlap, ked este nevybuchol, ale teraz je na mieste, aby si prvy x v zivote otvoril usta.

pribinak
29. apr 2017

@eliska13 toto je utopia podla mna. Svokrin dom, svokrin hrad a jej pravidla

Sa jej nepáči, moze ist a......nema kam. Syn sa proti matke nepostaví, pretoze normalny chlap by to uz urobil davno

Preco by po večeroch nemohla doucovat? Alebo chodit dokladať tovar? Alebo robit dôchodcom nákupy?

Ja tiez platím hypotéku, nebudem ju vsak platit vecne, ake je to nas byt, mame kľud a nikto mi tu nedýcha na chrbát

pribinak
29. apr 2017

@eliska13 zabudla som a ano, dieta moze ist od 2 rokov do jasli, aj my sme tak chodili a prezili sme to
Alebo moze iba u babky na dome a počúvať vulgarizmy smerom k matke
To tomu dietatu fakt prospeje 👍

jankalukasova
29. apr 2017

@anculab nuz nejdem Ti radit ako ju uzemnit...ale neodpustim si jednu poznamku... ak ona chce aby ju vnuc volalo stara mamka, lebo babka sa jej nepaci, tak je to jej vec. Babka jej moze byt uplne proti srsti. Mne muzove krsnata zacali hovorit krsna, z coho je mi az zle... povedala som, ze mam meno a budem rada, ked ma nim budu oslovovat. Tak isto mi lezie na nervy "teta Janka"... tiez mi z huby nelezie volat svokrovcov mama a otec, lebo to nie su moji rodicia...ale je to ich zelanie a tak ho respektujem.

nelinka2009
29. apr 2017

Kazdy sa k yebe chova tak ako si mu ty sama dovolila... Teraz sa uz svokrine spravanie nezmeni... Chce sa o vas co najlepsie postarat a uver nie??? Tak ako pokial nema miliony tak ako inak sa chce postarat? Ako odstahujte s lebo toto je zaciatok konca... Ale z toho co si napisala je mi jasne ze on nikdy od mamy neodide.... Radsej opusti teba a diet ako svoju matku.

majcii
29. apr 2017

Necitala som vsetko, ale v skratke....kazdy z nas pochadza z nejakeho prostredia, zazemia, pre tvojho manzela, ako pises, ze je adoptovany, je jeho matka cely svet, biologicku pravdepodobne nepoznal, aj ked ano, tato mu je naozajstnou mamou, ktora mu pravdepodobne okrem domova dala vsetko co mala. Bohuzial, taketo puta su velmi silne a musim napisat len jedine, klucom je prave ON. Musis mu povedat uplne narovinu, aka vazna je vasa situacia, lebo ako sa nastrbia vztahy TY a jeho MAMA, tak to bude velmi ovplyvnovat aj vas vzajomny vztah aj dieta onedlho bude ovplyvnovane negovanim teba svokrou a opacne. TAKZE moja rada, co najskor vysvetlit muzovi, ze aj napriek fin. alebo predstave, ze musi pomahat mame a pod., je nevyhnutne sa odstahovat do vlastneho, TY obmedzit kontakt, nezabranovat v kontakte dietata s babkou, ak je tam vztah vzajomny a samozrejme neobmedzovat partnera, vo vztahu k matke...Prenho ste obe dolezita, kazda inym sposobom, ale pre vase spoluzitie je nevyhnutne, aby ste sa v najblizsej dobe odstahovali, odporucam este kym mala nechodi, pises, ze ma polroka, este to tak nevnima a nieje naviazana na babku, az tak. Moze sa to stupnovat a dieta to uz bude vnimat, manzel bude mat vlastny pohlad na veci, predsa pracuje, vo vaćsine incidentov tam urcite nefiguruje priamo, ale je ti jasne ako a preco sa to deje. Takze sup na vazny rozhovor, ver mi, vo velmi pod. situacii som bola, ale u rodicov, samozrejme unava po porode, nove situacie, zivot s dietatom narobi prievan v kazdej domacnosti, ale rychlo sme pochopili, ze si musime vyriesit vlastny DOMOV, nebolo to hned, boli to stresy, ale bolo to nevyhnutne a teraz je to lepsie. Idealne vztahy asi uz so svokrou nebudes mat, ale myslim, ze to prospeje vsetkym. DRZIM PALCE, rieste co najskor.

tomiholjubavi
29. apr 2017

ale viete co? jedna vec mi je aj tak cudna...tie vulgarne nadavky nasvedcuju o tom, ze sa jedna o osobu velmi primitivnu, prizemnu a zlu... teraz sami rozbiehame proces adopcie a verte mi, ze tie sita su tam tak prisne nastavene, ze si neviem predstavit, ze nimi prejde nejaka vulgarna asocialna spodina... ja nehovorim, ze to tak neni..ale proste mi to nepasuje akosi

pribinak
29. apr 2017

@tomiholjubavi on ma cez 30 rokov, vtedy mohla byt uplne inou osobou, navyse inak sa správas na sedeni s psychologickou a inak vo svojom dome

tomiholjubavi
29. apr 2017

@pribinak zeby sa clovek az tak zmenil? ☹..ja sa tiez inak spravam doma a inak na nejakom formalnom sedeni..ale az tak sa to zahrat neda... normalni ludia s nejakym chochmesom nenazyvaju clenov rodiny pic*mi, ani ked su doma bez nadhladu psychologa. to musi byt taka natura... primitivna.

pribinak
29. apr 2017

@tomiholjubavi iste, je to primitívne nadávať druhým ľudom
A uz to tu niekto napísal, ona s nou bojuje o syna. A kedze ju neznáša ako svoju sokyňu, tak je dost možné, ze sa zníži az k niečomu takému ako su vulgarizmus voči inym

tomiholjubavi
29. apr 2017

@pribinak smutne ☹

zuzi163
29. apr 2017

Ja mam podobny problem so svokrou..chvalabohu nezijeme na Svk ale mam toho aj tak dost ked prideme domov par krat a tie telefobaty muzovi a vsetko poza moj chrbat a vykrikovanie ze ja som jej syna zmenila a robi mi vo vselkom napriek..kebyze mam vsetko pisat tak ma asi porazi..harpia proste..teraz cakame dieta tak uz si planuje ako ho bude vychovavat a uz teraz ma poucuje co mam robit lebo ona vychovala dve deti ona vie lepsie ako ja ako vravi ona..teraz ked sme boli na svk vytiahla detske veci este po muzovi a ze nech si yo beriem lebo takuto kvalitu uz nezozeniem a bla bla..najhrosie je ze buduci rok sa vraciame na svk..uz teraz mam z toho stres ako sa bude starat do vsetkeho..no je to stale horsie medzi nami povedala som aj muzovi eraz ze to dopadne tak ze k nej uz nikdy nepojdem ani s nou neprehovorim ani moje dieta neuvidi ak sa nezmeni co sa nezmeni urcite..ked ona mna nerespektuje nebudem ani ja ju..chvalabohu si viem svoje povedat..no nic to nezmeni..na svk chceme stavat dom muz jej ukazal projekt a zacala s tym ze ako si predstavujrmr spalnu dat tak daleko od detskej izby ze to v ziadnom pripade a ze kde bude mat ona izbu haha vtipna bola..uz len to by mi chybalo..samozrejme ze chce vybrat aj meno pre nease dieta lebo to co sme mi vybrali neprichadza do uvahy je hrozne a nehodi sa k priezvisku..zienky svokry nezmenime..uz sa len naucit s tym zit,alebo to vyriesit tak ze ziadny kontakt a dovidenia

anculab
autor
30. apr 2017

to ze jej dali dieta pred cca 29 rokmi pretoze sa chovala uplne inak isto bola prototip super matky ktora chce poskytnut svoj domov opustenemu dietatu celkom chapem ved pred rokmi urobit taku vec ale i teraz je slachetne a pekne no ked tento vztah prerastie v nieco ine az chorobne naviazane vtedy tu je problem..ja si myslim ze cele je to preto! preto ma nikdy neprijala ale to by neprijala ziadnu inu nevestu to viem a myslim ze i muz je toho nazoru..len neviem ako aj muza doviest k tomu aby vsetky utoky z jej strany uz v zaciatkoch ukoncil..nenechaval to prerast lebo casto z banality co by som si pomyslela ze nemoze byt konflikt vznikne obrovsky problem a ja som cim dalej tym horsia a horsia..mne je jedno ze ma ohovara ze vraj uz cela jej rodina vravi ze mam velke usta..no potom by ma zaujimalo co by povedali na tie jej usta ak by vedeli celu pravdu..a raz som jej povedala ze preco nemoze byt ako svokor ten sa do nas nestara ak potrebujeme pomoze a ona na to no len keby si vedela co o tebe rozprava..no co na to by ste povedali?

adsumus
30. apr 2017

@anculab no a ty nemožeš toho svojho muža nejako vyduriť od maminej sukne, ved by si zvykol hádam aj bez nej?

adsumus
30. apr 2017

píšem preto, že je zjavne že ten tvoj nebude asi nejaký moc odbojný typ a proti maminke sa nepostaví, neskor ho zmandrtí proti tebe uplne.

anculab
autor
30. apr 2017

@adsumus ved to ze po case aj vela veci svokra prekruti a nakoniec ona je vzdy chudinka neviniatko a ja to zlo..a ako sa povie ze 100 krat opakovana loz je pravda..a neviem ho nijak z toho kruhu vyslobodit ja sa nemiesam ani nebudem do jeho vztahu s matkou to je jeho vec ja len od neho chcem aby jej vedel povedat mama a dost je to moja manzelka ja som si ju vybral a nebudes ju tu ohovarat osocovat budes sa i ty k nej spravat s uctou a nielen ona k tebe ako to ty od nej ziadas...to je cele no on jej to doteraz takto nedokazal povedat neviem asi preto ze ona by to hned brala ako neuctu syna voci nej preto to ob asi nerobi no ja uz neviem

persica
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. apr 2017

@anculab zbytočne aj keby jej to povedal stokrát, tak to svokra rešpektovať nebude, povie mu že je zmanipulovaný od teba, bude ho citovo vydierať a začne ešte lepšie vymýšľať nezmysly aby ta zhovadila. tam su len dve možnosti, bud sa zmieriš so situáciou alebo odidete, tam nie je tretia cesta žiadna schodná. to je moj nazor na základe mojich skusensoti a ludí z mojho okolia.

anculab
autor
30. apr 2017

@persica no neboj sa ona nema ziadne zdravotne problemy ale ze naozaj ziadne mam pocit ze je na tom este lepsie ako ja ale mas pravdu ze obmedzit styky kym tu som je najlepsie riesenie ja sa jej do zivota nemiesam pre mna akoby nebola tak by som ocenila keby sa ona nestarala do toho nasho keby som vam tu mala povypisovat vsetko tak by ste mi ani neverili co to jedna osoba dokaze fakt..ale ako pises rodicovska laska vie byt naozaj zvlastna takze sa budem snazit zit v pomyselnej bubline kde mi nemoze ublizit ani mne ani mojej rodine a uz len budem dufat ze moj muz sa stane z chlapca muzom a bude to lepsie..dakujem za vsetky rady i prispevky celu noc som premyslala a dosla k zaveru ze predsa moj zivot nie je postaveny na svokre budem si zit i s muzom i tak po nasom nech si povie co chce ved jednym uchom dnu druhym von a mozno ked uvidi ze sa nou nenecham vytocit ju to prestane bavit

majaxy
30. apr 2017

@anculab Presne si to trafila, je nie ako, ale medzi mlynskymi kamenmi. Ja som svokru nemala zlú, ale tiež takú generálku, a žiť sme s nou ostali nie kôli financiám, ale nej samotnej, aby mamička neostala sama...Trpko som oľutovala toto rozhodnutie, ale nakoniec som našla akú takú cestu. Vždy som si predstavila vec alebo činnosť, ktorú som nechcela aby robila, pripravovala som si nenápadné plány ako ju od toho odkočírovať, alebo ako by som to povedala, no a potom som sa potichu tešila vlastným víťazstvám, alebo zas smútila nad vlastným zlyhaním, ale nie dlho, hľadala som novú stratégiu. Ja myslím že ked sa nechcete odsťahovať, deti chceš vychovávať v zdravom prostredí, iné asi ani tebe neostáva

majaxy
30. apr 2017

@anculab Skús netlačiť na manžela, ale nenápadne ho konfrontovať so situáciami ktoré ti vadia a nastanú,a potom sa ho jemnučko opytaj, či jemu by to vadilo. Chlapi neriešia veľa situácií čo mi, nevidia veci tragicky, možno práve preto že je časť dna v práci, ale ked bude vidieť, že nebojuješ s jeho matkou, ale že ona je tá čo ťa zranuje, bude možno veci vidieť v inom uhle. Len musíš prestať byť hysterická, a potom bude vidieť že to nie je boj proti jeho matke, ale tvoja snaha udržať pokojnú a šťastnú rodinu

mamicka28
30. apr 2017

@anculab nechcem byt zla, ale aj u nas toto bolo, po case prisiel u muza aj alkol, rozchod a cil...som sama z 2detmi a mam to velmi tazke, velmi, lebo do prace ma nikde nechcu vziat, on vyzivne bud plati alebo nie...deti niesu na neho ..od statu pomoc ziadna, a velakrat je tak ze nemam aj 2tyzdne uz ist z coho na nakup, ..jeho rodina na mna kasle lebo to a to a za to a za ono je z ich syna alkoholik, ale nie koly mne ☹ a ja svoju rodinu zial nemam.. uz xykrat ziadala o pomoc tu na MK, zaco mamickam dakujem

sasa1310
30. apr 2017

@majulino no zas až taká katastrofa to nie je. Zatiaľ. Teraz sa ešte ako tak dá vziať hypotéka. 100 % síce nedávajú, ale 90 % dajú, zbytok sa dá spotrebným úverom, kde vedia tiež urobiť celkom fajn úrok. Ten býva na 8 rokov
My osobne máme hypotéky dve. Jednu už niekoľko rokov, na nehnuteľnosť kde bývame a druhú sme vzali minulý mesiac na byt, ktorý sa bude sám splácať. Máme 3 deti, muž skoro 40 rokov a dali nám bez problémov. Dali by nám aj 100 % na ten druhý byt, ale to sme nechceli kvôli úroku.

Horšie to bude neskôr. Už budú rátať aj, aby ostalo na každého člena životné minimum + určitá čiastka z platu

morningcoffee1
30. apr 2017

@anculab To Ti naozaj moze pomoct, tiez si myslim, ze ked sa naucis nad to povzniest, nebude ju to viac bavit. Niektori ludia ziskavaju energiu tym, ze vyvolaju hadku, a maju dobry pocit ked od druhych dostanu nejaku reakciu ; plac, zrutenie, nervozitu...Viem to podla toho, ze moja sestra sa tak obcas sprava, ked nema naladu. Je to dobry clovek, ale treba k nej pristupovat trocha inak.

lenvam
26. sep 2019

@anculab Hrôza!ja by som to asi riešila ustipacnymi rečami typu že už hádam dlho nepozijete alebo kamze kam?do kostola ako každý farizej?...

nataly_bencova
1. máj 2020

@anculab musis si uvedomit ze vzdy budes len cudzia akokolvek by si chcela patrit k nim ked to pochopis a prekonas budes ok ty nepatris k svokre ty mas rodinu s muzom a detmi.

evicka226
1. máj 2020

@nyusika Uz si si vyskusala zit so sbokrou, ze si taka mudra? Neurazaj autorku.

siberio
21. jún 2020

@anculab "si ma uvedomit ze my sme rodina manzelia a my v nasej rodine urcujeme pravidla nie ona ci sa jej niektore veci budu alebo nebudu pacit"

nie, je to presne naopak, byvas v cudzom tak budes pocuvat pana, u ktoreho byvas...ked sa ti nepaci vies kde su dvere (hmm, preco asi 95% deti odchadza byvat do svojho, hmmmmm)

andreafa
9. júl 2022

@anculab puca si

Strana
z7