icon

Ako vám manželia pomáhajú?

mirkava
4. okt 2014

Ahojte mamičky, môj manžel pracuje cez týždeň od rána do večera... máme 6 mesačného syna a cez víkend keď potrebujem všetko dohnať, popratať poprať, navariť atd... ved to poznáte tak mu je zaťažko aj malého postrážiť... viem, že toho má vela cez týžden a ze si chce oddýchnut ale jeho predstava je taká ze si vylozi nohy k telke a ja s malým mu dáme pokoj, respektíve sa venuje svojim záujmom... už ho trošku učím, že sama všetko nestíham... a ten naš anjelik si vyžaduje straaasne vela pozornosti.... tak mamičky ako vám pomahajú manželia???

david1991
4. okt 2014

@eeffka Nemam zaujem vrtat, ale to nestihla v priebehu dna?Najme to jedlo.Kolko si mala deti na starosti?5?

montinka
4. okt 2014

moj mm chodieva na mesiac prec a ked pride, tak vzdy cez vikend uprace,kym ja navarim,deti vyvetra a este aj pozehli.Je si vedomy toho, ze kym je on prec,ja am toho dost a ked pride na chvilu domov,chce ma odbremenit.🙂

siska53
4. okt 2014

@mirkava tak to mas blbe..moj zas,ked ho poziadam,tak to spravi bez reptania.
Inak moj otec bol tiez taky,ze vlastne vsetko bolo na mojej mame (on sa zas staral o tie muzske veci v domacnosti). Neskor sme uz my mame pomahali. No a ked zostal doma nezamestany a nakoniec na predcasnom dochodku,tak sa zacal o domacnost starat on. Nevravim,ze vsetko,ale vela veci..

No a ja na tie "muzske"prace mam zas svokra,prip.otca. Kedze moj malokedy stiha.nie ze by to nevedel.

sense
4. okt 2014

@david1991 nechcem sa vam miesat do debaty, ale ver mi kolkokrat som sa ani nestihla najest...nie kazde dieta hlavne take male prespi takmer cely den.....a nedajboze ak ma koliky, reflux, idu mu zuby alebo ine veci....

mirkava
autor
4. okt 2014

@aniko82 ono je to tak, ze radsej si urobíme sami ako sa máme hadat.... ale asi treba trošku vychvoať... len ten moj bude mat 40 takze vychovať? teraz? a ako? ked mamička vždy porobila všetko a synačik cez víkendy nohy hore a telka alebo svoje záluby....

eeffka
4. okt 2014

@david1991 si predstav ze su dni ked ani na posr hajzlik neodskocis... a niekdy moje celodenne jedlo boli oblizance z lyzice co som krmila malu, ale ved o tom je materska "dovolenka" naozaj kazdemu chlapovi by som zakonom nakazala minimalne 2m takejto dovolenky.
O moje deti sa bat nemusis, ja mam vsetko dobre zorganizovane. Keby som chcela byt na vsetko sama tak sa nevydavam, ci??? 1/2 kona sa tvari ze muzi chudaci dovlecu paty po veceroch domov,ale aka je pravda?
moj muz konci 16,00, ked som ja musela byt hore od 5,6,7 podla toho ako sa moje dieta rozhodlo, myslim ze je to najmenej co moze pre nasu rodimu urobit ze sa venuje dietatu.
rodina je matka+otec+deti, nie ustvana mater a tatko ruka hore.

mirkava
autor
4. okt 2014

@sense
@david1991 musím sa zamiešať aj ja....sense má pravdu.... náš si vyzaduje mna komplet a nestíhnem sa najesť kým nezaspí, stáe vymýšlať a upkojovat... na začiatku kolika potom pruh v pupčeku a teraz zubky a v kuse si vyzaduje pozornosť a aby sa s ním niečo dialo... musím ho nonstop nosiť a nejako zabávať... je to vyčerpávajuce ale asi muži to nejako nepochopia...

siska53
4. okt 2014

@eeffka sa mi nechce verit,ze najest a osprchovat si sa nestihla za cely den..
Ja mam 2r. Rozdiel,deti zive,ale najest som sa stihala i stiham,vsetky potreby okolo seba tiez. A ked bola nutna sprcha,tak som si ju dala. Ved aspon jedno dieta poobede spi. A keby aj nie,tak sa okupeme vsetci.
Nechapem zeny,ktore sa pri detoch nestihaju najest ci vykonat zakladne potreby okolo seba.

siska53
4. okt 2014

@mirkava chvilku vydrzi aj sam,ved nejes hodinu,len par minut. Ja som jedavala aj s malou v nosici a stihala som.do toho pomahat s jedenim vtedy 2r.stuplikovi.
Mala bola do 3,5m.kolikova..takze tiez plakavala,ale ja som prosto potrebovala fungovat a to s prazdnym bruchom a plnym mocakom u mna nejde. A ked som v lete bola spotena,tak sup mala do postielky,maly zopar minut sam(no na 99% prisiel za mnou aj tak) a ja do kupelne na rychlu sprchu.

mirkava
autor
4. okt 2014

@siska53 joooj to pozor pozor na také vyjadrenia, ani ja som to nechápala kým sa nám nenarodil náš synček... nie všetky detičky sú rovnaké.... mozes mat aj dvojčata a ked su kludné tak je to OK ... ked ti dieta vyspí dve hodiny denne tak stíhneš vsetko, ale ked ti spí 2 x po pol hodine a aj to ho musíš voziť v kočiariku alebo kntrolovať a stále dookola uspávať, alebo ked ho položíš do postilky a za pol minuty piští na živé raty tak je to o inom a vazne nestihnes ani na to vecko ist... viem o čom eeffka hovorí.... každé dieť je iné....

sense
4. okt 2014

@mirkava zalezi od chlapa, niektori pochopia zvlast ked to zaziju, moja mala plakavala nonstop od 7.00-23.00 spala asi 3x 20minut ked nevladala plakat...potom reflux, nonstop zvracala....ale za chvilu bolo po materskej 4mesiace utecu ako voda a kedze som sa vratila do prace na ciastocny uvazok a muz ostal kratko na to nezamestnany tak sa staral o vsetko on , a to som ho naobed uz nasla vzdy k.o.....musim ale povedat ze v noci ked sa mala budievala kazdych 45minut, ked som mala volno vstavala ja, ked som sla do prace vstaval on....

eeffka
4. okt 2014

@siska53 jasne kazdy den som spinava, hladna cakala na muza.... odporucam slovnik heslo "nadsazka" 😎

grasia1
4. okt 2014

nad niektorymi nazormi sa mi zastavuje rozum. ze prevychovat??? povinnosti maju byt dane uz davno pred tym ako sa rozhodnete mat dieta a nie potom byt prekvapena a sa stazovat ze nic nerobi.

david1991
4. okt 2014

@eeffka V poriadku ja som sa len pytal.Ja viem dobre co to je sa starat o male dieta , chodit do prace ,starat sa o domacnost , a vsetko okolo toho.. Zeny ktore zvladnu, domacnost, 1-2 deti , su same ( slobodne ) bez muza, bez financnej podpori su pre mna SUPER ZENY . Len som zareagoval na tvoj prvy prispevok , pretoze vyznel tak tvrdo , :D

mawka
4. okt 2014

ked to tu citam, uvedomujem si, ake som mala pokojne a skvele decka. nezavidim vam, baby. mna by asi uz prekotilo...
@sense
@eeffka
@mirkava

tajka1986
4. okt 2014

Moj pomaha kedykolvek ked vidi ze nieco treba. Jasne ze najradsej si porobim sama,navarim,upracem,lebo ja to viem aj tak najlepsie 😀 x krat za den sa ma spyta ci nieco netreba este pomoct 😉 chodi na smeny do roboty,cez vikendy na 12tky od rana do vecera a po praci nema problem mi povysavat,zahrat sa s malou alebo ju vziat von,,okupat proste cokolvek. Jemu to pride prirodzene a nevim si predstavit ze by doma buchol dvermi vyvalil sa na gauc a dajte mi pokoj svaty,take ja nepoznam nastastie 😵

lady511
4. okt 2014

@mirkava ahoj moj robí tolko okolo domu že ho ani nevidím pri sebe 😀 ..je to hrozný vorkkoholik až mi to vadí 😀 😀 ako cení si a to velmi že robí v práci a popri tom prerábame domček,,ale stále mu opakujem že jeden den by sme mohli len tak vylihovat spravím mu masáž,,pospomíname na straé časy..vyblázime sa s malou,,ale on to nedokáže,,max pol hodinku 😀 ..čo sa týka varenia a domácich prác,,,umyje mi aj wc..okna a tak,.nevadí mu žiadna robota teda trošku riady to skor ja,,,ale kedže ja mam problémy s klbami ...najtažšie práce robí v domacnosti on,,ked poviem že sa mi nehcce varit a vymyšlat že 2 dni budeme bez hlavného jadla pivie nevadí alebo navarte si vy dve..ja si dám slaninku s chlebom 😀 .... podla mna ide o to aký bol človek naučený z domu alebo vo väčšine prípadov moj bol samostatný od 17r ,,sam si varil,pral,,takže nemá problém ked ma iečo deravé sam si zašije opere ponožky v rukách,,ako ma svoje muchy ako napr hodene špinave ponožky pod gaučom ale su to maličkosto v tomto smere som velmi spokojná,,,malej sa od malička venuje,,von ju nebereie máme dom a velký dvor,,na prechádzky chodíme spolu,,,ale ked ja idem nieka postráži,,nakrmi,,okupe,,uspí,,zaspieva uspávanky,,ked bola miminko síce neprebaloval pokakané,,ale neskor si aj na to zvykol 😀 🙂 ,,ale zase ma iné dost velké muchy ktoré mi vadia ale to by bolo mimo tému 🙄

mawka
4. okt 2014

@david1991 daaakujem 🙂 dobre sa to cita. ale je na tom nieco, ze ked zena ostane doma s malymi detmi /ja s dvomi a bez chlapa uplne/, tak musi nastavit tvrdy rezim a perfektny timemanagement, aby sa z toho nezblaznila. keby som mala narocne deti, asi sa z toho zblbnem. a mozno boli pokojne aj prave pre ten rezim, proste som si nemohla dovolit povolit...

siska53
4. okt 2014

@mirkava aj to poznam.maly nebol velky denny spac.
A mala zas kolikova,ako som uz vyssie pisala..no a v tom case uz zas maly vynechaval popoludnajsi spanok..tazke az tak jednoduche som to nemala..a obe deti som az doteraz mala doma,syn sa az teraz-4,5r.dostal do skolky. A to teda syn az teraz sa naucil viac s hravat. On sice bol zlate babatko,ale tiez sam dlho nevydrzal..ale prosto v urcitych veciach som sebec..jednoducho sa najem aj zuby si umyjem. Vzdy som jedla s detmi,aj s nimi upratovala,ono mi pomahaju-podavaju atd..s malou som i v nosici vysavala,krkolomne,ale dalo sa. Teraz obaja pomahaju vysavat a vselico ine..ale varim skor po veceroch(nociach?). Len vynimocne pri nich,lebo sa zvacsa chcu zucastnovat a to je len potom.adrenalin.
Spatne si hovorim,ze kym bol len maly,tak to bolo jednoduche..vela sa nenaspinilo,do 1.prikrmov vobec..

No urcite je pomoc partnera vitana..ako sompisala..teraz to este stiham..som doma..ale po nastupe do prace to bude musiet vyzerat inak.

david1991
4. okt 2014

@mawka Musis byt sikovna, mozno ti to raz vsetko deti vratia 🙂

mirkava
autor
4. okt 2014

@lady511 asi neexistuje dokonalý chlap 🙂 moj chcel mat stale vecer navarené, ako nie že by to striktne vyzadoval ale v tom zmysle ze by bolo dobre lebo ked príde neskoro vecer tak by si chcel dat nieco fajne.... tak som sa prekonala a varila som mu, ale uz sa mi vela krát stalo že potom ostalo a musela som vyhodiť... takze uz od toho upustil lebo mu satle poviem ze ja vyhadzovať nebudem.... a nech si uvai parky 🙂

asimama
4. okt 2014

nerob si z toho hlavu..vsetko je doma na mne..este ze mam deda doma,ze sa niekedy ujme aspon riadov..ako pomaha?financne.. :D pekna sranda..ale zivot je taky..nespolieham sa na neho velmi..co sa tyka domacich robot..alebo vlastne vobec..radsej si spravim sama..aj to som ako podaj mi tamto,sprav to,a mohla by si hento..a este mi povie,ked nestiham..ze ak teraz porodim co bude..kto co spravi..tak s usmevom,ze ked neni donuteny,tak nemusi..takze asi tak..zena musi byt vsestranna..a bohuzial stihat a predvidat vsetko..

nathuska
4. okt 2014

Moj muz pracuje na 4zmeny,ale ked je doma vacsinou pracuje vonku po dvore.Ked si potrebujem upratat tak sa s malym pohra alebo ho zoberie von. V domacnosti pomaha s riadom , vynasa kos a ustelie postel.To je jedine co ho napadne sameho od seba.Ked potrebujem aby pomohol s niecim inym tak bez slova pomoze 🙂. Jedine co mi vadi je to,ze mu musim vacsinou vsetko hovorit co treba.Napr. na komode bol asi dva tyzdne pokazeny suflik a nenapadlo ho to opravit .Keby nepoviem aby to urobil je pokazeny doteraz.Uz som mu to viackrat povedala aby si viac vsimal veci okolo seba ,ale myslim ze jednym uchom dnu ,druhym von.

mawka
4. okt 2014

@david1991 nechcem od nich nic, len to, aby zili slusne a mali pekny zivot. a mala nech neni sprosta ako ja a nech si vyberie chlapa poriadne 😉 potom budem spokojna.

david1991
4. okt 2014

@mawka To ze si natrafila na toho nespravneho , neznamena ze si sprosta.. S chlapom to mas tak, bud trafis alebo nie,a ked netrafis tak zalezi uz len podla toho ako velmi sa ,,hod,, nepodaril.Ale kazdopadne prajem tvojej dcerke aby nasla toho spravneho, a to iste zelam i ja svojej..Ale ja na to uz dohliadnem :D

lady511
4. okt 2014

@nathuska knižka 5 jazykov lásky-prečítat určite pomože! 😉

mawka
4. okt 2014

@david1991 o tom nepochybujem, vy chlapi ste dost divoki, ked ide o vase princezne. nedavno mi tak hovoril znamy o tom, ako dohliadne na dceru, az som ju zacala lutovat 😀 ale aj moj otec kazdemu chalanovi v mojom okoli dal jasne najavo, ze ak sa ma co len dotknu, ak mi skrivia vlas, skaredo pozru, tak budu mat co do cinenia s nim a s*at sa nebude 😀 ale je to mile.. 😉

bubelko
4. okt 2014

@mirkava tak nie som chlap, ale toto nepochopim ani ja 😕 aby som nemohla ist na wc, najest sa... nie som otrok, ale matka. mam svoje potreby. a ked mi treba na wc tak idem... tak isto najest sa... ako ked dieta nebude cely den spat, tak mi bude zle od hladu? 😕 😕
mam dve deti. prve bolo sice kludne, ale to mladsie teda plakalo o 106. ale halt, starsie potrebovalo tiez najest, umyt, ci prebalit. takze obcas muselo to mladsie pockat ja s revom. rozdvojit sa nemozem...

domacnost - to je kapitola sama o sebe. kedze som zena v domacnosti (nie na materskej, ani na rodicovksej), tak sa staram o domacnost ja. ale deti su spolocne, tak sa starame spolu 😉 muz casovo podla toho, ako sa da. chodil domov neskor (a stale chodi), takze cez tyzden pomahal, ked prisiel. kupal, prebaloval, nakrmil. cez vikend sa staral o deti viac. chodi s nimi bezne na ihrisko, k holicovi, pred tym kocikovat. chodia castokrat bezo mna, ja oddychujem.

nathuska
4. okt 2014

@lady511prosim vas a co je to za knihu 🙂 ?

tinapa
4. okt 2014

@mirkava To áno, buď tvrdšia a nekompromisná...aspoň cez víkend nech ti pomôže...o nejakom oddychu a venovaní sa vlastným aktivitám nemôže byť reč- ty sa máš kedy venovať sebe? Asi nie... Skús mu to objasniť. Samo. nemôžeš a určite ani mu nebudeš zakazovať venovať sa niečomu, čo ho baví, ale nie na úkor pomoci tebe s malým..