icon

Ako veľmi váš partner rozhoduje o starostlivosti o dieťa?

eyrin
22. apr 2015

Na úvod Vás baby chcem poprosiť, aby ste mi odpovedali na otázku a nekritizovali, neurážali a pod. ako je tu na MK zvykom...
Chápem, že každá z Vás má iné zvyky...iné stravovacie návyky....atď...tak poprosím naozaj nekritizujte, otázka znie iným smerom. Ďakujem 🙂
Pre vysvetlenie mojej otázky,.. zaujímalo by ma, ako to funguje u Vás. Ako a koľko sa Váš partner "mieša" do starostlivosti a výchovy dieťaťa. Aby ste ma správne pochopili...uvediem pár príkladov ako to je u nás a som zvedavá, čo vy na to... emoticon Vopred ďakujem.
Dcérka má 17 mesiacov, od narodenia dojčená na požiadanie. Čo u nás znamenalo niekedy aj každú pol hoďku-hoďku. Niekoľko dní hádok kedy som si vypočula (od priateľa aj svokry) ako malú prepchávam, ako jej nemám dávať toľko mlieka, že za koliky ktoré mala môžem ja, lebo ju prepchávam, nesmiem ju toľko dojčiť lebo bude TUČNÁ! Keď sme sa ešte pred pôrodom bavili o kúpaní, že vanička sa položí na práčku a tak sa bude malá kúpať, tak som bola nenormálna, lebo ju mám kúpať vo veľkej vani, kde si dám vaničku ...na moje argumenty, že je to nepohodlné a mám len jedny kríže som dostala odpoveď, že "niečo vydržíš!!!" Nakoniec sa kúpala na práčke... emoticon Niekoľko dní hádok kvôli kočíku, lebo kočík má byť v kočikárni a ja mám dieťa dať do vajíčka, zobrať potrebné veci a ísť do kočikárne, kde ho preložím a tak idem von, a potom cestou naspäť znova vajíčko... Kočík tiež nakoniec je v byte a nie v kočikárni... emoticon
Keď som malú "učila" papať spolu so mnou (to už tak na cca rok), tak cirkus, lebo dieťa sa má odložiť do postieľky kým ja sa najem... Večné hádky kvôli jedlu, lebo toto nesmie, tamto nesmie... ja nie som mamička, ktorá nedá dieťaťu do 3 rokov čokoládu, alebo hranolku... to, že občas zje kúsok, lebo zje naozaj len kúsok, predsa nedostane na obed tanier plný hranoliek, jej nijako neublíži a som zástancom toho, aby dieťa ochutnávalo jedlo rodičov, čo odporúčajú aj odborníci. No lenže keď oni boli malí, tak také veci určite nejedli !!! lebo im mama dávala LEN to čo MÓŽU !!!! .. oni na 1,5 roka uuž chodili BEZ PLIENOK!!! mne malá pred mesiacom ešte vrešťala na nočníku...ja som názoru nenútiť, nechať tak...pomaličky začala naňho sadať, a až bude pociťovať nutkanie a bude vedieť zadržať čo zatiaľ nevie, tak bude chcieť aj na nočník piškať... ale zas ja som zlá, lebo ju zanedbávam, malá bude zaostalá atď...lebo im sa mama viac venovala... a takto by som vedele pokračovať a pokračovať... Čo sa týka svokry, tak tá nežije s nami, žije mimo SR...my žijeme samy. a ešte by som rada dodala...čo sa týka financií...oblečenie, hračky, voľnočasové aktivity...to všetko platím sama...jediné na čo partner prispieva je strava malej a za ten 1,5 roka by som vedela spočítať na prstoch mojich rúk, čo jej kúpil :/ ale aj toto je nepodstatné, lebo ona nepotrebuje hračky atď ale jej stačí dostávať lásku....
Tak milé maminky, rada by som vedela Váš názor a skúsenosť. Vopred ďakujem

katka1981
22. apr 2015

Za prve je zle, ze nebyvate samy, za druhe my sme v jedle s muzom zohrati a hranolky dcera ochutnala prvykrat ked mala 4 roky a vyprazane tiez tak a dokopy za cely zivot ked zjedla 5 hranoliek je vela a bude mat 6 rokov, vyprazane vobec, cize my si na zdravu stravu potrpime, sladke tiez az po 3. roku. Ale toto je na vas akym smerom ju chcete smerovat, mna do toho nic. Cim skor sa s manzelom zohrate, tym lepsie. A svokra moze poradit, ale sposobom, aby ste nemali pocit, ze vam zasahuje do vychovy. Je dobre vypocut si kazdy nazor, od kazdeho sa mozes nieco naucit, ale problem je, ze tvoj muz je asi na matkinej strane. Mali by ste sa cim skor osamostatnit a vy dvaja si stanovte pravidla. U nas som ja hlava v pravidlach pre dieta, muz to berie, ajked samozrejme vzdy sa dohodneme, nie je to o tom, ze ja si poviem a tak to bude, ak by nesuhlasil, povie preco a urobime kompromis a zas pes je v muzovej rezii viacmenej.

kaktusik007
22. apr 2015

Môj názor? Máš partnerský problém. A preháňa to ako on (kúpanie vo vani a že vydržíš byť sklonená) tak aj ty (hranolky ročnému dieťaťu - je irelevantné, že zje tri či štyri, hranolky nie sú vhodné jedlo ani u starších).

Viac sa k tomu, nakoľko je to otázka, nejdem vyjadriť - pretože toto je určite na diskusiu.

A odpoveď na otázku - nerozhoduje. O deťoch rozhodujem ja sama - keďže ich mám zverené do osobnej starostlivosti a ich otecko nejako nemá o ne moc záujem.

terezka1947
22. apr 2015

..my sa miesame do vychovy obaja 😀
mame rovnake nazory na vychovu,atd,atd...takze nejako manzel nema co riesit a skor by som povedala,ze ja chaosim,ze nieco nie je ako ma byt podla tabuliek a manzel ma upokojuje,ze je to ok,prip.bude ok...takze ma skor podrzi a sice nemam svokru,ani mamu,ale ked som mala-nechala som si poradit a z tych rad vybrala tie,kt.sa hodili-teda,ze som ich vyskusala,zabrali,tak som ich "prevzala" 😉

moni244
22. apr 2015

hranolky dávam aj ja, nie som v tomto striktná, ale ja nevysmážam, robím v rúre, pravidlá ste si mali dohodnúť predtým, nie teraz to riešiť za pochodu, my sme vo výchove viac menej jednotný, aj keď sú niekedy trenice, ty si zaryto presadzuješ svoje, ja som svoju tiež kúpala vo vani, vaničku som nepotrebovala a chrbát netrpel, niekedy by bolo dobré vyskúšam aj návrhy protistrany a nie robiť si štýlom, je to moje dieťa, bude ako poviem

janulabb
22. apr 2015

tu prichádza do úvahy, buď sa čo najskôr odsťahovať, alebo sa naučiť všetky blbé reči púšťať jedným uchom dnu a druhým von a bez výčitiek. V prvom rade je to Tvoje dieťa, si zaň zodpovedná Ty 🙂

mirka49
22. apr 2015

no u nas ,,sem tam zamudroval,,tato ale aj tak vzdy mna nechal urobit si po svojom 🙂akurat sem tam hundre na oblecenie pre decka 😀 ze naco im tolko toho ale u nas inak v pohode...a co sa tyka stravy tak mala si by uvazit ze detsky zaludok do 3 rokov je na iste veci haklivy...teraz to je 1,2,3 hranolky ale je to mastne a nasho bolievalo s toho brusko.tak nic mastne ,korenene a solene nedavame.len naozaj.,min.solene ze to ani necitis. a polovicke by som od srdca povedala ze dieta sa musi aj rozvijat motoricky a na to sluzia hracky...nieste 100rokov za opicami.

suelop
22. apr 2015

V prvom rade som vsetko konzutovala riesila vsetko s manzelom. Nie s mamou, nie so svokrou ale len s nim. A tym, ze sme boli obidvaja cerstvi rodicia vedeli sme / resp. nevedeli o veciach vzdy rovnako. Tvoj chlap tiez nevie,ale ma poruke mamu-tvoju svokru a je prenho pohodlnejsie prikyvnut jej akoby sa tym mal zaoberat sam s tebou. Tiez je od neho hnusne,ze nestoji v nazoroch a pristupe pri tebe. Co sa tyka jedla-vzdy sa vsetci okolo malej riadili nasimi pokynmi. Ano, dudrali, povedali si svoje,ale ja jednym uchom dnu a druhym von. Nocnik-nikdy sme nepraktizovali sedenie na nocniku. Proste prisiel den ked mala 2roky a 4mesiace a prekvapila nas vetou chcem curat do nocnika. Takze, ani tvoje dieta nieje zaostale,len to nanho este neprislo. Financie vzdy riesime spolu,inak to neide. Ziadne moje a tvoje peniaze,ale nase. A vo volnom case je manzel vzdy s malou, idu von, na nakup. Proste aj ja mam cas pre seba. A to vzdy vychadza z toho,ze manzel chce.

monhla
22. apr 2015

Môj "partner" - teda manžel rozhoduje o deťoch tak isto ako ja 🙂 To znamená, že sme sa vopred, už pred svadbou, dohodli na základnom princípe výchovy a drobnosti riešime počas toho.
To znamená, že sa snažíme deti zdravo stravovať, no z jedného lízatka alebo kúska čokolády ešte nikto neumrel 🙂 V kojení ma podporoval a podporoval ma i vtedy keď som už chcela prestať kojiť. Odplienkovanie riešime individuálne - každá slečna je iná. A pod.
Jediné v čom sa občas nezhodneme je počet hračiek. No je to tak, že raz mu to vyčítam ja, že moc kupuje a za mesiac on mne 😀

Myslím, že u vás je ten problém, že nielenže nie ste vopred dohodnutí, ale ako to vyzerá, tak u vás do toho "kecá" viac ľudí 😝 A to je vždy problém !

dzejn80
22. apr 2015

Partner takyto asi nie je len co sa mala narodila, bol taky vzdy, len si si to neuvedomila, lebo nebolo na com by sa ukazal ... teraz to vidis a myslim, ze ta to pekne s..ie ☹ comu sa vobec nedivim.
Myslim, ze mal prisnu vychovu, musel pocuvat na slovo, matka vola dominantna, mozno otec pasivnejsi. Resp. si mozno nemohol pipnut. Jednoducho sa takto vychovavalo v jeho rodine a on to ma v sebe. Tak to dava dalej.
Jedine si s nim v klude sadnut, porozpravat a vykomunikovat nazory na vychovu, urobit bud kompromisy, alebo sa dohodnut, podla koho bude. Mate spolu dieta, vsetko co mu date si ponesie v sebe do buducnosti.
A este mi to pripada trochu aj na mamkin cecok, kedze drzi stranu jej a nie svojej buducnosti, teda svojej novej rodine. Drzim palce.

mysicka36
22. apr 2015

U vás nerozhoduje ani tak partner ale svokra. Rýchlo preč kým ho naučí takto ťa dirigovať.
Máš velký problém 😖

siskatan
22. apr 2015

o deťoch by mali rozhodovať obaja - je to predsa Vaše dieťa, či? u nás sa v zásade zhodneme, či už v otázkach výchovy alebo v strave, voľnočasových aktivitách a podobne, inak je to problém a ten treba riešiť 😉 nuž a v prípadoch, keď sa nezhodneme sa hľadá kompromis...

ewisam
22. apr 2015

Fu, skoda, ze toto nieje diskusia.. A rodit za teba nechcel ist? Lebo aj takych mudrlantov poznam. Ono zavisi ako sa dohodnete, obcas ustupujem ja, obcas muz. Napriklad deti kupe vyhradne on. V mojej kompetencii su nakupy oblecenia, jedlo, vylety / sem tam mi to uz ide na nervy, ked musim kazdy vylet naplanovat ja/ Ale zase sa spolu vela hraju, sportuju, ked ma muz cas...
Argumenty tvojho su nezmysli, dieta ma jest zdravo, ale 17 mesacne, moze uz jest vsetko samozrejme s rozumom, taktiez to dojcenie a cikanie.... takze radim hodit s nim rec aj ohladom financii

bbarboraa
22. apr 2015

Vas problem je svokra...ju poslat s nevyziadanymi nazormi/ako to len slusne napisat/ do prdele....a muz by si mal ujasnit s kym to dieta ma ci s tebou a ci s materou...
my rozhodujeme na 90% s mojou jemnou prevahou...

lucus122
22. apr 2015

Ahoj. Ja si myslím, že s partnerom by ste mali riešiť SPOLU malej výchovu a "milá" svokra nech sa nemieša a partner by ju nemal počúvať a presadzovať si vo vašej výchove jej názory. Ja mám tiež 16mes. synčeka a tiež mu dávam ochutnávať aj našu stravu (aj korenenú, slanú, nezdravú,...) Nie je na tom nič zlé, keď si trochu zobne... Ale asi bude lepšie, keď si partnera a svokru v tomto poučovaní budeš nevšímať a nebudeš sa s nimi zbytočne hádať, aby ste nemali ešte horšie vzťahy. Partner by mal držať s tebou!!!! a presadzovať tvoje názory a tvoju výchovu... ale to si musíte spolu vydiskutovať. Ty vieš čo malá potrebuje, čo môže a nemôže jesť a robiť!!! Ty si s ňou 24 hodín a najlepšie vieš čo potrebuje.

mirkaandrej
22. apr 2015

Ahoj....zjavne je tvoj muz pod vplyvom matky, v prvom rade s tym treba nieco robit...a za druhe, ja by som si dirigovat nenechala, je to predsa Tvoje dieta...moj muz mi v tomto nechava volny cestu, samozrejme ze sa zapaja sle väcsinou sme rovnakeho nazoru v tomto. Pravda dieta by nemali vela sladkeho, radsej to nahradzaj niecim inym - u nas maju velku zalubu vyzivy, nato sa vzdy namota, obcas dostane aj cokoladku preco nie, a ak ma niekedy chut na hranolky? Nech si da, ja som rada ked nieco spapa kedze uz dost dlho bojujeje s tym, ze nechce papat samozrejme tiez to netreba prehanat. Mne ak niekto bieco hovoril tak som povedala, ze je to moje dieta a ja si budem robit co chcem...aj ohladom nocnika, lebo moje dieta uz vtedy a vtedy nemalo plienky...vsetko ma svoj cas, jedno dieya napreduje v jesnom druhe zase v drhuhom...vela stastia ☺

dugyna
22. apr 2015

prvé čo ma po prečítaní napadne je : Načo ti je ten chlap? Manželia nie ste..nevadí mu že máte dieťa ,ale požiadať o ruku a zosobášiť sa nie(mozno tak urobil neviem ale pises ze ste priatelia), mozno niekto povie staromodne ale ak ma dieta 1,5 roka manzelia nie ste financne ti prispeje max na stravu malej a ostatne financujes ty , tak naco ti ten chlap je? A o com chce rozhodovvat ked to co pises je nepochopitelne..

My sme s manzelom zohrany tim av 99% mame rovnaky nazor, co sa tyka stravy, obliekania, vychovy kupania..atd. A ak nieco chce niekto inak sadneme si vysvetlime si a vezmem jeden ci druhy argumenty pre a proti..a na zaladne toho sa dohodneme.

U nas sa kupalo vo vedierku na stole v kuchyni. Presne aby nam obom neodisli krize.
Kocik ci golfac ci velky (aj ked sme skor nosili v satke ci nostiku) su v byte, aj ked mame kocikaren a vsetky maminky u nas v panelaku to tak maju. Niektorym tak deti spia aj doma v kociku.

Co sa tyka stravy, stravujeme sa zdravo, vela zeleniny a ovocia. Ale ak obcas mame nezdrave a dieta to chcelo ochutnat, ako napr spominane hranolky - dostala 2-4ks a viac ani nezjedla. Cokoladu deti jedia
cca asi od 1 roka , ale nie casto a nie vela. Aj napriek tomu ze vedia kde v spajzi je a ze tam je..same si nezoberu , opytaju sa a aj tak skor prefruju domacky upeceneho brumika ci ovocie a piskoty.

Ale som nazoru ze dieta ma moznost ochutnat aj nezdrave vecia s mierou, leb ak bude jest len zdrave veci a pride do isteho veku ,aby nebol roblem ze nude chciet lne nezdrave veci...

Cize zdravo s mierou a rozumom.

Co sa tyka plienok je to individualne, starsia odplienkova cez den v noci v 1 - 1,2 r, mladsia odplienkovana cez den aj v noci 2,2-2,4 roka. (a to mladsia nocnik vobec, ona rovno na velky zachod)

haslerka27
22. apr 2015

obaja,ale ja viac kedze som s nou podstatne viac...manzel pracuje....ale k veci,celkovo ja nemam rada ludi- chlapov ,ci zeny- ktori pchaju nos do toho comu nic nerozumeju....su to blazni....

bc
22. apr 2015

juj zena, nezavidim ti. tazke to mas a tazke to este budes mat. vlastne ti neviem poradit, pretoze take skusenosti nemam. mozem len napisat co by som sa asi snazila.
po roku a pol takych hadok by som asi "rady" a "vycitky" ignorovala. ja by som uz ani po takom case nemala silu akokolvek reagovat. otazka je, naucit sa nemat z toho zle svedomie a vycitky. co je (aj ked si presvedcena ze mas pravdu) tazke. rob to tak, ako to citis.
co sa jedla tyka, z toho co pises nevidim, ze by to bolo nejako zle alebo obmedzujuce pre dieta.
kazdy ma iny nazor a tvoja svokra by ten tvoj mala akceptovat a byt ticho. (ako to robi moja, nesuhlasi, obcas mi to pripomenie, ale robi tak ako chcem ja).
k tomu ze muz neprispieva okrem stravy na nic ani nemam slov. hracky by som prezila, ale oblecenie a aktivity? to nevie kolko take veci stoja? to tahas zo svojej materskej? mas moj obdiv.
no snad sa malej dostava od muza aj svokry aspon hodne tej lasky.
a odpoved na otazku: nie, toto nie je normalne fungovanie. inak varovanie: tieto problemy sa nestratia. (poznam z vlastnej rodiny) byt tebou, fakt by som sa snazila to nejak vyriesit. hlavne s muzom. same sa to nespravi.

sednaja
22. apr 2015

Trošku ma zaskočilo, že na čo partner prispieva a na čo nie. U mňa je nepochopiteľné ako dvaja ľudia, ktorí spolu žijú môžu nemať jeden spoločný účet. My sme mali spoločné financie už keď sme spolu chodili a nikdy sa neriešilo nič také, že toto sa platí z mojich a toto z tvojich peňazí - sme spolu, tak sú to NAŠE peniaze.
To, či dáš hranolku, či niečo sladké, to je nepodstatné, tiež som bola kedysi striktná, ale čas od času niečo nezdravé nezabije.
Osobne si myslím, že je problém v súlade teba a tvojho partnera a hlavný problém je vplyv tvojej svokry na tvojho chlapa. Očividne on počúva svoju mamičku a nie teba.
Zriadte si čím skôr vlastný život a vlastné pravidlá. Niekto tu spomínal, že takéto veci sa nejednajú za pochodu. A ako inak? My sme všetko o výchove riešili za pochodu, nikdy nevieš dopredu aké prídu problémy. A veci, ktoré sa netýkajú priamo chlapa, tak nech ich nerieši ako napr. ak ho nekúpe,tak nech nerieši akým spôsobom to robíš ty. A pri ne/zdravom stravovaní by som riešila nejaký kompromis.
Základ je osamostatniť sa, nech tvoj chlap nie je pod vplyvom svojej mamičky......inak budeš mať problémy s výchovou do konca života..........A svokre povedz, nech ti nefrfle do výchovy, lebo jedno jej dieťa máš doma a to sa jej teda veľmi nevydarilo 😀 😀 😀

katkakovac
22. apr 2015

Tvoj problém nie je tvoj manžel ale tvoja svokra. Treba sa osamostatniť a dohodnúť sa na pravidlách.

Tiež sme sa dohadovali, kde bude vanička. Mala som kúpať na zemi, nakoniec som si dala dosku na vaňu a kúpala som tam. Muž síce frflal, ale sám po jenom kúpaní pochopil, že na zemy by to nebolo pohodlné.

Takto postupujem vo všetkom. Svoje návrhy mu podložím argumentami, on dá svoje argumenty a nakoniec sa dohodneme. Nikedy má pravdu on, nikedy ja. O všetkom ale rozhodujeme spoločne, nakoľko sme obaja rodičia.

Môj muž je síce málo doma, ale má prehľad o tom, čo malý papá, kedy chodí spinkať, kam ideme a pododobne. O drobnostiach samozrejme rozhodujem ja, lebo je to môj "biznis". Inak sa snažíme, aby sa zdravo stravoval, ale vyhýbame sa nezdravým veciam. Občas sa niečo pritrafí, čo nie je zrovna najzdravšie, ale tomu sa aj tak časom nevyhnem 😉

purplelife
22. apr 2015

Podla toho co pises, ja postupujem dost podobne. Moja mala ma 18mesiacov. Celkovo sa stravujeme zdravo, ale ked na nejakej oslave su hranolky alebo sladkosti, tak nech kludne skusi, mne to nevadi. U nas doma malicko(1-2x do mesiaca) robime vysmazane jedla, ale kludne jej dam. To co pises s kocikom, u nas je kocikaren preplnena, takze ju nepouzivame, ale aj tak neviem ci by sa mi chcelo robit ,,ceremonie,, okolo toho. Urcite je jednoduchsie sa vychystat pekne doma do kocika a potom ist von. Tiez si myslim, ze nutenie na nocnik nema vyznam, atd... Moj manzel mi doveruje ohladom starostlivosti a vychovy dietata, v tomto mam proste hlavne slovo ja. Ale nie ze by som si toto ,,postavenie,, vydupala, je to take prirodzene u nas. Ked je nejaky problem, normalne sa porozpravame a spravime to co je pre malu najlepsie. Svokra je nastastie tiez respektujuca. Ked sa jej nieco nepaci, povie svoj nazor ale nenastoji na tom, aby sme to tak robili.

snopkulka
22. apr 2015

Tak toto by som nezniesla! 😕 😕 Nám do výchovy našťastie nikto nekecal a nekecá. Samozrejme, že si vypočujeme, keď nám radia druhí rodičia, prípadne naši rodičia, ale nakoniec si aj tak spravíme ako uznáme za vhodné. S manželom mnoho vecí navzájom konzultujeme, čiže naša výchova je v tomto 50:50, občas viac rozhodujem ja, ak mi manžel z kuchyne do obývačky kričí: "Môžem dať Samčovi BB keksííííík?" 😀 😀 Nám to takto vyhovuje, funguje, všetko narovinu ako normálni ľudia, žiadne odúvanie, prikazovanie, zakazovanie a neviem čo všetko 😅

cmulinko
22. apr 2015

v prvom rade my s manzelom zijeme od zaciatku sami.nebyvali sme u rodicov ani 1 den takze nasa situacia uz z tohto hladiska je uplne ina.v druhom rade moj manzel mi plne doveruje co sa starostlivosti o deti tyka a nema dovod mi nieco menit ci si presadzovat svoje.u nas ani moc nefungujeme na tvoje a moje.o deti sa starame 50 na 50 a ja sa tiez nemiesam do jeho zvykov a co im da jest a ako ich kupe ked ja som v praci.je to dospely clovek a ma svoj rozum a verim mu. kym som mimo domu deti nemam hladne a vzdy su ciste,domace ulohy spravene a cely dom upratany a deti na cas v posteli.nakolko my nemame pri sebe rodinu,tak moja jedina opora je moj maznel a po skonceni mojej materskej,ktora je tu len 6 mesiacov sa dokaze bez problemov obracat pri detoch ako ktorakolvek ina matka 😀 momentalne cakam svoje 4 dieta a po nastupe do prace moj manzel bude mat na starosti 4 deti a mna to absolutne netrapi ako to zvladne,lebo viem,ze to zvladne 🙂

aduuus
Odpoveď bola odstránená
bubelko
22. apr 2015

rozhodujeme obaja. on je plnohodnotny rodic rovnako ako ja. kde bude kocik a vanicka. ty si ju daj na pracku, on nech si ju da do vane a mas. kocik - ak nezavadzia v byte, tak ho maj tam, ak je to pohodlnejsie.
strava - v tom veku naozaj hranolky a cokoladky nepotrebuje, ale prezije to a nie je to smrtelny hriech, pokial to nebude pravidelne. v tom veku dieta moze jest viac-menej vsetko co dospeli, akurat nie tak korenene.

ked uz teraz ratas, co malej kupil doteraz, co bude neskor, ked pridu väcsie vydavky ako su len plienky?

teraz sa hadate pre hluposti, co budete robit az pridu prve problemy - vzdor, atd.?
sadnite si spolu a dohodnite sa. ty sa nestavaj do pozicie "ja som matka, kto je viac", ale zamysli sa aj nad tym, ci nemoze mat priatel v niecom pravdu. tiez vypoklonkujte priatelovu matku z rozhovoru. slusne jej povedzte, ze sa jej to netyka, ona si svoje dieta (deti) vychovala, tak nech necha vas vychovavat vase. 😉

kiki68
22. apr 2015

ja neviem,ale vanicka na pracke,sak to da logiku, setris krize, predtym sa tak tiez kupalo, aspon ja mam take foto ako babo, dokonca vylozena vanicka na kuchynskom stole ala retro socik style 😀 Toto su fakt blbosticky, ale asi pustat jednym uchom dnu, druhym von. Alebo nechaj ked bude dieta take tazsie chlapa ho okupat vo vani par krat po sebe, potom ked skonci na pohotovosti narvany mesocainovym kokteilom tak pochopi, ze poslat si platnicky do kytek je najlahsie tymto sposobom :D A svokra to je vacsinou nepriatel vychovy, kasli na nu. Ona to dieta kojit nebude, tak co ako chce :D

mimikas
22. apr 2015

Bez urazky, tvoj partner je blb ktory zabudol ze zije s partnerkou nie mamickou. Urcite by som mu veeelmi jasne vyvetlila ze ak chce byvat u maminky tak nech sa zbali a ide a ak chce byvat s tebou tak ta ma respektovat ako zenu a matku nie ako sluzku. To je vsetko

moniciak
22. apr 2015

Ako ja, tak aj on. Ale nehádame sa, skôr civilizovanou diskusiou zvážime najvhodnjšie riešenie, veď ide predovšetkým o dobro malej. Čo sa týka toho kojenia, ja som kojila 4 mesiace tak to ti veľmi nepomôžem, vaničku pri kúpaní keď bola malá sme mali na manželskej posteli, myslím, že do troch rokov nemala v ústach hranolky a do dvoch ani čokolády, bez plienok je od dvoch rokov aj niečo, a hračky dostáva od celej rodiny, tak tie jej kupujeme asi len na narodeniny, meniny, Vianoce alebo keď nás niečo naozaj osloví... Ja neviem, podľa mňa toto sú hlúposti na ktorých sa vy hádate, podľa mňa by ste sa mali obidvaja ukľudniť a uvedomiť si, že ste spolu aby ste si robili život príjemnejším a šťastnejším a nie len do seba rýpali, s niekým, kto mi robí len zle a háda sa by som žiť teda nechcela 🙂