Ako voláte svokru?
😁 neškodná otázka žienky ..možno už tu aj bola ..
Nejde len o svokru aj svokra.. ako ich voláte mama oco?🥴mne sa to nedá, pretože ich neberem ako rodičov ..áno môžem volať aj starká starký ale keď všetci ich volajú ako mama oco ..vykam im a to pre mňa znamená také cudzie ako aj k iným ľuďom..
Môj manžel si s mojou rodinou tyka .🤷
Vykam jej a oslovujem teta. Mamu mam len jednu..
Kym sme sa nevzali s muzom,boli ujo/teta,po narodeni malej starka/starky a asi pred tyzdnom si so mnou potykali,no aj tak ich oslovujem starka/starky 🙂
starska a dedo... 🙂
a pred detmi.. starka nemala rada ked som ju volala Teta... Tak som sa stale snazila rozpravat tak aby som nemusela napriamo oslovovat... 🙂
Hovorim babka dedo nikdy mama oco vykala som dlho mala spm to od svokry dovolene az ked som mala 3 deti povedala mi mas uz tolko deti ako ja mozes mi tykat moj muz si s mojimi tyka od zaciatku
Svokrosaurus😁
Menom, tykame si od zaciatku.
Babka dedo.....otcec a mama sú pre mňa moji rodičia
Oslovujem svokor svokra 🙂
Vykam, ked hovorim o nich s manzelom alebo svagrinou tak poviem o mame, otcovi ale neoslovim ich mama, otec. Moj muz si s mojimi tyka a hovori im krstnym menom.
@mamusa34 Svokrovcov oslovujem krstnymi menami. Tu kde zijem si vsetci tykaju.
Inac som sokovana kolko vela ludi sa snazi vyhnut osloveniu... a to aj pri dobrych vztahoch. Ved to je zaklad slusnej komuikacie ze sa ludia dohodnu na osoveni, ktore bude vyhovovat obom stranam.
Tiez oslovenie teta mi pride cudne... teta je u mna neznama zena na ulici, alebo mamina sestra (teta a ujo).
@andreatytler z tej tety alebo ziadneho oslovenia som v soku aj ja...ved presne, praobycajna slusnost.teta hovoria deti cudzim zenam na ulici, ja tak oslovujem tety( pribuzne) ale aj to s menom, teta Lubka, teta Angelka apod.svokra neni moja teta
Vykam im a tiez by som im nevedela hovorit mama, oco. Ked prisli deti, tak su babka a dedo a tak ich aj oslovujem. Manzel mojim tiez vyka.
@nenne27 Ja by som bola neustale ako na trnoch ked by sme boli spolu, ze sa dostanem do situacie, kedy budem musiet oslovit.
Aj u nas je to s tetami tak ze sa pridava prve meno... teta Vierka.🙂
oslovujem ju menom a vykam jej
Tiež sa tak nejak vyhýbam osloveniu (ehm, alebo konverzácii celkovo) a keď už musím tak krstným menom, ale vykám. Svokra si so mnou síce skúsila potykať po svadbe, ale mne už to po tých rokoch neleze do huby, tak jej vykám naďalej a ona to rešpektuje.
Menom a tykanie/vykanie sa v AJ nerozlisuje, tak to mam lahke...
Ja mám mamu aj otca, ktorých milujem najviac na svete a sú pre mňa všetkým, nikdy by som nikoho iného neoslovila mamou alebo otcom, pretože mám len ich, nikoho iného takže takýto je môj názor...
Ja svokre vykam, ona mne týka... Nijako ju neoslovujem, slovo teta nemá rada lebo sa necíti staro... 😀
Snúbenec si s mojimi rodičmi tyká od začiatku... 🥰❤️
Som s muzom uz 11 rokov, s jeho mamou si tykam so svokrom nie. Oslovovat ju mama nikdy nebudem. Bud neoslovim alebo poviem krstnym menom ale radsej neoslovujem nijako. Ani svokra. Ale ked sa bavim s muzom poviem na svokra tatko ale na svokru poviem tvoja mama. Ja ju moc nemusim. Moj muz si zase s mojim tatkom tyka tak ho oslovuje menom s mamou nie, tej hovori teta.
Krstnym menom, potykali sme si po 6 rokoch ked sa nam narodil syn / im prvé vnúča
Ale trvalo mi to dlho kym mi to išlo prirodzene cez ústa 😅. Keď sme so synom tak pred ním babka/dedko, keď sa bavím s mužom tak mama/otec v zmysle "volal si mame? Odniesol si ocovi kosačku?"
My sme s manzelom spolu 20 rokov... dodnes si pamatam, ako som viezla svokrovcov na vlak, stretli sme znameho a ja vravim: Veziem prave svokrovcov na vlak... velmi sa ich to dotklo... onedlho mi len tak pomimo svokra naznacila, ze u nich (na vychode) sa vzdy hovorilo Mama, Otec... mala som sa hanbit, ale mne to priridzene nie je... pre pokoj v rodine ich volam manzelova mama, otec, niekedy aj bez poznamky manzelova, ale najradsej uz babka, dedko... deti to ulahcili... a teda pomenivanie Svojrovci som nemyslela peorativne, ale proste sa ich to dotklo a asi mi to do smrti neodpustia...
Tak Moj svokor je o 49r starsi odomna a nejak nemam problem volat ho obcas papa. Najprv som ich volala menom ako mi povedali ze ich mam volat. Potom ked mala Moja dcera 5m a bola tu Mamina na krst tak si svokra zmyslela ze ju mam volat mama. Bolo mi to neprijemne povedala som jej to ze mamu mam len jednu ze mi to nejde. A skusila som to asi 2x som ju tak pre jej radost oslovila este k tomu Moja mama tam bola a citila som sa ako Judaš. 🤣Proste svokra to viac x pytala nech ju tak volam . Ale stacilo mi vtedy tych 2x .Vysvetlila som jej ze ju volam nona Lebo tak chcela byt volana vnucatami ze nech sa to nauci mala. Dedko je Nono.. Moj muz vola moju mamu mom 😂ale vacsinou babi. Nikto mu nekazal ju tak volat. Je mi to divne tiez ze sa niektore snazite cele roky s niekym hovorit bez toho zeby ste ich nejak oslovili . Pritom urcite mate doma pre nich niekolko mien 😂a teta je este horsie ako nić😃 Ja ked raz budem mat nevestu a zata tak nech ma volaju menom alebo babi..ked budu vnucata..
.
Mami a tati...sú to moji druhí rodičia,máme sa radi...
Už pred svadbou mi navrhli,aby som ich volala tak,alebo menami...toto mi je bližšie❤️
Nič nie je ideálne,aj náš vzťah sa formoval dlhšie,ale som rada,že ich mám a že sú tu...
U manžela to isté,volá našich mamina,tatino a má k nim úžasný vzťah..aj oni k nemu
A krásne situácie vznikali vtedy,ak sme boli spolu napr na oslave,ja som zavolala mami a obe sa otočili,že ktorá🙂pre mňa je názov svokra urážlivý...
Aj keď o nich rozprávam,poviem mamina,nie svokra
Svokrovcom som asi ešte rok po svadbe vykala, oslovovala babka a dedko, lebo sme už mali syna, rok po svadbe mi navrhli tykanie a oslovujem ich bud menom alebo babka a dedko. Môj muž našim vyká a neoslavuje ich nijak 😝

Ked sme este randili, tak pan X a pani Xova, teraz su to teta Alenka a ujo Jozko a ked budu deti, tak to bude babka Alenka a dedo Jozko