icon

Ako vychádzať so švagrinou pri spoločnom bývaní?

Dnes o 13:59

Ahojte, zaciname byvat vedla brata s rodinou. Svagrina je chladna, nejavi o nas zaujem, len svoju stranu rodiny ma rada. Maju male deticky, tesim sa, ze s nimi budeme castejsie. Ja mam tiez rodinu, muza, deti. Ako si nastavit pravidla? Jasne, ze im nebudem liezt do domu, aj tak sa tam necitim vitana, ale drobcov vidiet chcem. Ako to mate vy? Ked sa stretnete na dvore? Abo sa dopredu dohadujete? S bratom mame dobry vztah, horsie to je so svagrinou, ktora oblubuje len svoju rodinu..

Strana
z2
anonym_894a24
Dnes o 15:20

@anonym_autor bud sama sebou. Neries ju. Nerobte si navzajom naprieky. Nastavte si zivot tak, aby ste sa vedeli na seba spolahnut, pomahat si. My sme susedia v bytovke. Pomahame si s detmi. Minie sa nieco, prebehneme, vypytame. Respektujeme sa. Nesedime jedna u druhej kazde popoludnie. Niekedy sa ani cely tyzden nevidime. Inokedy aj trikrat do tyzdna. Ja by som nemenila.

anonym_46a5fe
Dnes o 15:33

@anonym_autor my takto byvame vedla muzovej sestry, vidime sa cez plot, maximalne na rodinnych oslavach. Nepotrebujeme sa navstevovat a bavit len preto ze sme rodina. Asi ako s kazdym susedom

domkakvet
Dnes o 15:45

@anonym_autor ked nema zaujem, tak sa spravaj ako keby tam byvali cudzi.

svetlonos
Dnes o 16:21

@anonym_autor
Ja ti nepíšem aby som do teba rypala, nie som taká. Len ti nepíšem ako chces pocut. Snažím sa ti možno otvoriť oči, nie vytočiť ťa. Mne mama keď začne s uškom a hlavne bruškom u dospelých ludi, idem do vyvrtky. Hlavne keď to bruško je bachor (po troch pôrodoch nie som s nadváhou ale pre mňa je to skôr brucho dooobre viditeľné!).
Neznášam takéto zrdobneliny. A zrejme ani švagriná. To som sa ti snažila napísať. Nemusíš byť blba len jej proste tvojou veľkou aktivitou nepasujes. Opýtaj sa jej predsa priamo a v dobrom. Možno sa ti jej odpoveď nebude vôbec páčiť ako tá moja a tu ostatných. Ale pokiaľ budeš poznať jej pohľad a možno ti povie aj riešenie, budete mať lepšie vzťahy ako teraz. A bývať takto na hromadné je o hubu.
Ja si so segrinym mužom rozumiem, on je taký rodinný typ. Má nás všetkých dosť rád, svokru on ma radšej ako mamu.
Ale časom by sme si tiež vedeli liest na nervy, i keď znova zdôrazňujem, že je veľmi pozorný a v určitých prípadoch aj štedrý, nemusí vôbec pritom. Nik nič od neho nepýta a on zaplatí predĺžený víkend raz za čas.
Ale tiež máme na mnohé veci diametrálne odlišné názory. On rešpektuje mňa. Ja jeho a nepresviedcame sa. Vieme ísť spoločnou cestou toho dobrého medzi nami a nikoho nenapadne zabrať do slabín.
Skús ozaj úprimne popremýšľať a pozrieť chybu možno aj v sebe. To nie je útok len konštatovanie. Veď každý z nás má nejaké tie "vady" , ktoré iní nemusia. Nie vždy o Tom vieme a považujeme preto tých druhých za blbych.
Nájdite kompromis lebo takto žiť na hromadné roky je psycho pokiaľ máte po sebe zazetat. A pokiaľ máš brata rada, bolo by dosť nešťastne aby robil medzi vami policajta, keď vás má obe rad. No nebude si robiť dusno u ženy a tým ničiť rodinu. Veď možno ide iba o nejaké maličkosti a vyriešite to rozhovorom. Držím palce.

anonym_27f8e8
Dnes o 16:22

V prvom rade vedľa koho by som v živote nechcela bývať je svokra v druhom rade švagriná.
Našťastie už nemám ani jednu. Svokra zomrela brat aj švagor sú rozvedení

anonym_c68cc8
Dnes o 16:34

Správala by som sa úplne normálne, presne tak ako keby mám vedľa seba obyčajných susedov.
Pozdraviť, prehodiť pár slóv a nechať ich žiť svoj život. Stretnutia, spoločné akcie by som si dohodla presne tak ako to robím s inou rodinou.

anonym_f6bf4f
Dnes o 17:13

Ahoj,
Zacnem tym co nechces pocut, ale vychadzam z realnej skusenosti - predpokladam, ze o take si mala zaujem.

Za prve, ano, je uplne jedno ci je to kamoska, sestra, svagrina - ale byvat na kopke na spolocnej zahrade bez co len predelenia s plotom - nebude to dobre. Nepochybujem ze nemate ani len plot, len proste dva domy vedla seba na jednom pozemku s bratom postavene. Vidiet na Tvojich reakciach.

Za druhe - rady tipy, "dohaduj sa s bratom", su podla mna cesta do pekla. Ak by som mala ku svagrinej nesympatie a ona by ma rozoberala na fore a nedokazala by za mnou prist a uplne dospelacky povedat "pocuvaj Lucia, tesim sa ze budeme spolu viac byvat, kludne si rovno na zaciatok povedzme ako kto si predstavuje sukromie, rezim, ci fungovanie, co si neprajes voci detom a naopak, lebo mam zaujem ze by sme vsetci boli spokojni a klapalo to", a teda ak by normalne ZA MNOU nedokazala prist, ale dohadovala by sa "za mojim chrbtom" s mojim muzom, jej bratom,... Este len viac by som mala voci nej averziu. Pretoze vsetci vieme aki su chlapi (99%), vacsina veci im jednoducho nedopina, ani nezapina, alebo dojde neskoro, ak vobec doma nezabudnu povedat. Toto je zdroj dalsich buducich konfliktov, ze sa budes bavit len cez brata.

Moja blizka kamoska byva podobne. A to este je vo vyhode, pretoze maju vlastnu, malu, sukromnu ulicku, tri domy. Vo vedlajsom dome je brat a svagrina, v druhom jej kamoska. A to maju predelene aspon plotmi tie male pozemky. S kamoskou uz maju vztahy na bode sudov (realne sa sudia), a so svagrinou sa "nemusia" - ine pravidla, ina vychova, iny postoj k zivotu, praci, vztahom. Holt... Nie vzdy byvat na kopke naozaj bude vyhovovat. Zacala by som tym plotom a slusnym vecnym rozhovorom o tom, ako chcete fungovat aby ste sa mali vsetci radi.

janickacrazy
Dnes o 19:04

@anonym_autor moja švagriná tak býva v jednom dome so svokrou a ešte vedľa jej švagriná, na začiatku joj ako vychvalovala, akú má super svokru aj švagrinú, po pár rokoch je to oveľa horšie, vzťahy na bode mrazu, už mali aj také obdobie, že sa spolu x mesiacov ani nebavili vôbec, takže za mňa toto fakt nie

katulienocka999
Dnes o 19:17

@anonym_autor normálne sa zdravím s rodinou co bývame vedľa seba a sem tam,ale nie často chodíme na návštevu,pripadne zavoláme na grilovacku..na takýchto sa treba určite dopredu dohovoriť a keď tam nie sú až také vrúcne vzťahy tak nevtieravo pozvať ci neprídu niekedy ku vám si posedieť pripadne navrhnúť svagrinej,že kľudne sa môžu prísť deti ku vám zahrať,že s tým nemáte problém

Strana
z2