Ako vyriešiť problémy s nedodržiavaním času manžela?
Muž - manžel ide k svokrovcom na 2-3 hodiny niečo inštalovať - príde za 5 hodín !
Čakám, že príde z roboty aj so synom - vozí ho do a zo školy,mešká 2-3 hodiny,lebo je u svokrovcov.
Nepáči sa mi,že mi nedá vedieť. Ide mi o domáce práce, čím menej ľudí v byte, tým sa mi lepšie robí.
Vyčkávam,vyčkávam,že príde , prídu a nie je ho 5 hodín.
Frajerku nemá.
Ja by som si dala komplet do pucu byt, poprala,pozehlila.
Oznamil mi,ze som policajt. Ja som mu povedala, ze som zena a mam pravo vediet,aby som si vedela zorganizovat den a aj domace prace.
Kto je vadny?
On chce, aby som ho respektovala,pritom on mna nerespektuje. Som ho slusne poziadala zopar dni dozadu,aby mi dal vediet,ked sa dakde zdrzi, ved o nic nejde. A dnes zas to iste.
@stanulienkat on pomoze,ale mohol by viac a castejsie
My mame obaja rodicov daleko tak nic take nehrozi, ale ked idu von sami dvaja alebo sa nieco chysta tak simpiseme kde je a atd
Ked vies ze furt meska tak sa len pytaj ako platna a miesto upratania maj fakt tie nohy hore 😁
@deti95060810 a kde bola pol roka?😲
Tiež nie som panou svojho casu, neviem s ním hospodarit a aj meškám. Muž sa to naucil tolerovať, keď poviem, že idem na polhodinu do obchodu, tak vie, že prídem za dve hodiny, vie, že keď poviem, že už idem od rodicov, prídem za 3 hodiny. Niekedy vtipne poznamená, že to bolo tých tvojich 5 minut a spolu sa nad tým zasmejeme. Byt tvojim mužom, tak nedokážem dychat, slobodu vo vztahu potrebujem. Buď by som ti na otázky, kedy prídem, povedala, že na dalsi deň, aby som nemala limit sa vratit za 2-3 hodiny (až má z tej predstavy uzkost chyta, veď dlhsie mi dovolili mimo domova zostat aj rodičia, keď som mala štrnásť a ty nie si jeho matka, si jeho partner, ktorý je rovnocenný a nemá ho právo obmedzovat), alebo by to bol dôvod na rozchod, lebo nenavidim byt dusená
Tvoj muž to robí celý život a ty chceš od neho odrazu zmenu. Tak ku každému oznamenemu času prirataj 2=3 hodiny a vybavené.
Jeho nezmeníš, musíš zmeniť len svoj postoj. Tiež nemám rada keď sa ma.muz spýta, keď som s deťmi . vonku, že kedy prídeme.
No neviem...podľa toho ako nám bude. Alebo tesne predtým ako pôjdem ja do práce. Raz je vonku tak, raz onak...A ani on to vopred nemusí vedieť. Chceš od neho niečo, čo sám nevie.
Autorka, obrat to. Skrátka mu v piatok povedz, že v sobotu upratujes, od X do Y hod minimálne nech je s deckami von. Hotovo.
Napr. ludia s ADHD majú reálne velký problém s vnímaním času a dodržiavaním nejakých termínov.
Možno by sa mohol polepšiť, ak by chcel, a možno je to jednoducho jeho vadné koliesko.
Tak ked chces upratovat tak mu povedz "prosim ta zober maleho po skole ku svokrovcom a skor ako o 5h sa nevracajte, potrebujem komplet upratat" vybavene.
Cakat doma so zalozenymi rukami ci pride o hodinu ci o 5h mi pride divne.
Mne ked muz vzal deti von, zacala som upratovat a upratovala som kym nedosli. On ani ja sme netusili ako dlho vonku vydrzia. Pride mi cudne, ze teba trapi, ze meska kvoli upratovaniu. Mna by to trapilo, lebo by som sa bala ci sa nahodou nieco nestalo. Ale vsak mate v dnesnej dobe telefony. Je problem mu zavolat a spytat sa ako na tom je?
Najvyssi cas mu ponuknut jeho metodu. Zober dieta, niekam sa zaber (k rodicom, ku kamoske) idealne ked je to dalej a neozvi sa, nevrat sa, nedvihaj telefon, nechaj ho v tom vymachat a potom mu povedz, ze je policajt. A co ho do toho kde je dieta, a ci ste v poriadku. Kym nezazije nepochopi. 🤷♀️
Môj otec raz odišiel z domu, mame povedal že zbehne na hodinku do mesta za bratom a keď mu mama už neskoro večer volala že kde je tak že v Rumunsku s bratom 😁
Aj moj je taky, ale ja som si zvykla. Samozrejme sa to netyka veci, ked treba prist niekam na presnu hodinu, to sme dochvilni obaja, neznasame, ak niekto napr.na stretnutie meska, tak to ani my nerobime. Aleeee, ked ide nie v casovej tiesni, tak tiez jeho slova " hned som tu", je aj 3hodky. My sa vzdy s mamou z toho smejeme a zariadime sa podla seba.
On môže byt kde chce .... Kľudne nech si tie úlohy spraví u svokrovcov .ty ho len preskusas potom .
Inak ako to upratovanie robíš veľkú chybu, akože muž je preč, u mamičky, tam si oddychuje, pije kávu, dá si koláčik a ty ako blbá doma za ten čas drhnes a upratujes? No prepáč, ale veľmi zle si si ho naučila. On doma neupratuje nič?
@janickacrazy Neurobi nic,iba ked ho poziadam a naposledy som ho poziadala,nech povysava kober - maly koberec pod konferencnym stolikom a ani to neurobil,je tomu tyzden. Povedal,ze nema cas. Tak dnes rano som hodila vaznu debatu o vzajomnom respekte a je ticha domacnost a sme mozno pred rozvodom.
Na moj vkus som dost casto sama doma,bud uplne sama alebo s detmi. A pokial sa mi manzel nemieni venovat a travit so mnou volny cas - poobedia, tak to mozme vyriesit sudnou cestou. Toto som mu povedala . Myslela som rozvod. Odvtedy nekomunikuje. Masla som len taky 5-minutovy monolog o vztahu. Lebo ON moze vsetko, je panom svojho casu a ja som handra. Este som mu povedala, ze kludne mozem ostat rozvedena matka s 2-detmi,bude platit alimenty a budem sa mat lepsie bez neho,lebo mu nebudem prat jeho smradlave ponozky.
@janickacrazy Ja som stale sama,tak mozem byt sama aj na papieri. Ja uz ani nemam co stratit . Len uz proste mi vadia tie manzelove omrvinky, co mi dáva.
Ja si myslim, ze on je ten typ. Predosli šef bol taky isty, ked povedal, ze o 12.00 meeting tak sme boli radi, ze sa zacal o 14.00 a nasa oblubena bola, ze len 10min.meeting, a te sme vedeli hned, ze min.1 hodku to potrva.
Budes si musiet na toto zvyknut a prisposobit. Ides niekam o 14.00 povedz mu, ze 12.00 hod.
Ja som uz to robila sefovi, ked sa pytal, kedy pride tento a ona na meeting hovorila som mu skorsie casy a tak to bolo celkom unosne 😅😁.
@mira0611 Ja sa nechcem rozvadzat. Som ochotna to aj do istej miery tolerovat.
Hneva ma, ze muza doslova poprosim, povysavaj koberec - ako je tyzden dlhy to neurobi, lebo doobeda je v robote a poobede bud vysedava u mamky alebo sportuje.
Seba vnimam ako tie omrvinky, ked travi so mnou cas a ideme na vylet alebo si posediet do mesta.
Proste som sklamana.
Dnes uz vseliako rozmyslam,ze to teda necham tak,nech si chodi a nech meska a nech kasle na mna. Uvidim, co da cas a zivot.
Môj muž nevie prísť na čas tiež, vždy mu poviem plus mínus iný čas, aby som vedela, že príde včas. Za tie roky som si zvykla, proste, nevie si organizovať čas. Za to ho mám odkopnúť? Aplikácie na sledovanie telefónu, na toto sa mám príliš rada, aby som ho sledovala. Ani vo sne by mi to nenapadlo, ani len do mobilu mu liezť. Nie som stíhačka a možno aj preto žije so mnou 17 rokov 🙂
@tramtada31 aaaa keď tebe toto niekto urobí so s tým v pohode? Neviem či máš deti napr...ale keby ti povie dieťa že prídem za hodinu a potom ho 3 h niet? Si proste zvykneš?;). Tu veľakrát vôbec nejde o "dusenie" ale o to, že ten druhý možno s niečím ráta, čo sa týka tvojho príchodu. Ale pokiaľ si zase ty v pohode s tým, že možno ľudia s tebou " nerátajú" tak ok.
Mne napr nevadí keď je muž preč aj celý deň, ale ja mám svoj program s deťmi - proste s ním nerátame. A je to divné 😂😂😂
V podstate si žijeme každý svoj život.
Počkaj keď ti to začnú robiť aj deti, nie le muz😆😭
@hatsepset nemam ešte tak staré deti, aby chodili same von, ale manzel nie je dieťa, a to je podľa mna problem. Ženy vyžadujú od mužov 100% poslusnost, ale oni sú nezávisle osoby. Tu ešte autor manželky aj dieťa zoberie k svokrovcom a je tam dlho, nejde sa poflakovat s kamaratmi do baru a nenechal na žene celu domacnost a 10 deti. Nie, aby bola rada, že má klud, môže sa venovat svojmu hobby, ist na kavu, nakupovat, ona ako psik čaká, kedy sa vratia. Keby mi toto manzel robi, tak ma dusi. Komunikácia s mojim mužom je volna, vzdy je len o tom, aby sa dohodlo, kto bude kedy s detmi, keď má druhy niečo iné, pripadne komunikujeme spoločný program. Manzel autorky je zrejme nestastny, lebo je neustale pod kontrolou, musí to brat ako buzeraciu (nie je vo výkone trestu, aby musel podľa dozorcu plnit časový harmonogram) a keďže má problem s organizáciou casu, čo evidentne má, takéto spravanie manželky mu nie je prirodzene. Ona je zrejme organizovaný typ, že potrebuje mat všetko nalinajkované a tiež je nestastna z jeho prístupu. Buď si nájdu kompromis, alebo prežijú zivot v nešťastnom manželstve, a to len preto, že sa našli dva nekontabíne typy.
na muža sa nespoliehaj rob si vždy svoje
a meškaj aj Ty
správaj sa presne tak isto k nemu ako on k tebe 😄
zobudí sa neboj
keď nie tak máš aspoň pokoj 😜
@tramtada31 Súhlasím. Máš pravdu. Ďakujem.
@hara_vara Ďakujem☘️
Tak nato si už len zvyknúť a brať ho takého aký je,lebo časom budú len väčšie hádky a ty budes stihačka.

tak ja som mala takých kolegov...
išiel kúpiť knedľu a vrátil sa o tri dni, alebo išiel vyniesť kôš a prišiel na druhý deň, ale topka bola švagriná mojej kolegyne - na Vianoce išla do obchodu a prišla v júli... 🙄