Ako vysvetliť bývalej priateľke, aby prestala obťažovať?
Ahojte. EX nám robí peklo zo života. Upresním. Je sobota, mužovi zazvoní mobil a už to ide, volá EXka. Ich spoločné dieťa u nás nie je a vlastne ona vyvoláva aj keď je tu. Predtým to nerobila. Začalo to keď zistila, že spolu bývame. Raz ,,potrebovala,, SÚRNE priniesť ich dieťaťu topánky na vyskúšanie. Nasledujúci deň od nás odcházdal k nej. Nepočkalo to evidentne. O týždeň zase úbor na cvičenie. Potom vraj si dačo zabudol, ale teda vysvitlo, že to VÔBEC nepotreboval, samozrejme len aby zavolala a prišla. Potom už sa muž nasral a nechodil dolu, ale posielal malého. Nepochopila. Samozrejme vždy cez dieťa to riešila.Vygradovalo, keď zistili, že očakávame spoločného potomka. Si dala tú námahu zavolať, že prečo mi pomáha s kúpaním. 😁 no a pokračuje to doteraz a teda uvažujeme ako to stopnúť. Už viac krát jej naznačil, že stačilo. Nepochopila. Ako.hovorím volá za prkotiny, obťažuje nás to už. Nie je týždeň čo nezavolá, kľudne by to mohla riešiť vtedy, keď si menia dieťa, nie je vyslovene nič dôležité, urgentné, podstatné, je to doslova iba prkotina. Ako.boli by sme oboja s mužom radi, keby to už prestane. Samozrejme on zodvihne, veď čo ak by to bolo niečo vážne, ale teda za 8 rokov to nebolo vážne ani raz. Napr. Príde k nám v pondelok po škole a ona volá mužovi, že premeraj mu nohu, že ona ide kupovať topánky a o pár hodín ho berie k nej, veď si môže sama premerať, alebo aj ísť s ním do obchodu skúšať. Áno aj sa zasmejeme že zase volá, ze nie je tyzden co nevola za sprostosti, ale naozaj uz to obtazujr a potrebujeme to stopnut. Ako jej to slušne vysvetliť aby pochopila?
My sme to spravili tak,že ja som veci riešila,lebo môj muž je strašný dobrák a ,cezomna nič nedolezite neprejde a je to do teraz,ale už aj muž sú vie určiť hranice.Ja by som ju úplne odstrihla a riešila všetko len pri odovzdávaní dieťaťa
Však nech volá, ale načo muž skáče ako ona chce? Premerať nohu? Nie, nie sme doma. Bodka. Zloží. Doniesla niečo? Nie, nebudem prosiť syna, aby si to išiel vziať, keď to nepotrebuje. Bodka. Nech tam stojí aj do rána. Však buďte viac asertívni. Jasné, že bude volať za všetko, ako je zvyknutá, keď aj tak skáče tvoj muž podľa nej.
Hovoríš, že volá raz za týždeň, to mi nepríde ako nejaké obťažovanie.
Komunikovala by som s ňou úplne normálne - chce, aby ste premerali nohu, poviete, že nie ste doma a teraz to nejde. Bodka.
Keď som videla názov diskusie, myslela som si, že vyvoláva 5x denne, celé noci stojí pred domom a hádže na dom pokazené vajcia🙂
Faktom je, že tvoj muž s ňou bude cez dieťa navždy spojený, takže je dôležité mať s ňou dobré vzťahy. Takže za mňa normálne zdvihnúť telefón, ale nenechať sa šikanovať. Nemôžete/nechcete merať nohu, tak to proste slušne poviete. Držím palce!
@anjelicek26 prepáč ale toto nie ej normálna komunikácia medzi rodičmi. Ak je dieťa v nedeľu doma tak mu môže premerať nohu v nedeľu alebo v utorok keď sa vráti. Rovnako aj u or a aj ostatné veci.
Normálna komunikácia medzi rodičmi vyzerá úplne inak. Janko príde v pondelok po skole k tebe, užite si to a pripomeň mu ze v utorok sa ma zo školy ponáhľať aby sme stihli kúpiť topánky.
Alebo v utorok ma veľkú písomku, mohli by ste si to ešte raz zopakovat
Takýto tik mal zo začiatku môj ex, a veľmi rýchlo pochopil ze tadiaľ cesta nevedie. A ze normálna komunikácia medzi rodičmi vyzerá úplne inak
Takychto tem je tu cela kopa a stale je to pre zenu, ktora ma vztah s muzom co ma dieta nieco nove, no nevedela si, ale tak uz vies, je to bezna vec a stale to tak bude, lebo on uz dieta ma a je to normalne.
Tvoj muz musi nastavit take pravidla,ake chcete. Ak sa jej nostop podvoluje,ze jej dviha mobil,tak sa necudujte,ze ste ju takto naucili. Nech sa pekne nauci na smsky,alebo whatsup spravy ci messanger. Ved napisat spravu o zmerani nohy nie je priorita,to snad chape kazda zena. Zamerne vam naburava chod spolocnej domacnosti,zitie ako rodina. Ona sa mu takto pripomina,aby nanu nezabudol. Ved tych tem na podobnu situaciu je tu habadej. Bude to gradovat,ak to nestopne muz. Staci ak jej parkrat nedvihe mobil a posle jej spravu - nemozem hovorit napis mi to do spravy.
Co je natom,ze kazdy rodic po rozchode ma svoj priestor? Nic, kazdy chce zacat odznovu a aj napriek tomu,ze maju spolocne dieta nemusi mat slucku okolo krku aj do 18tky lebo druhy expartner sa nevie este z rochodu vysporiadat, ci ziarli.
Veď o to lepšie, že by sa urazila, ak zodvihneš hovor ty, nie? Presne to chcete docieliť, aby prestala volať s blbosťami. Čiže zodvihneš ty, lebo muž “spí, je v sprche, v záhrade, obchode, hrá sa s deťmi …” a milo sa jej opýtaš, čo potrebuje. Po pár razoch jej hádam docvakne 😃
no mne príde z tvojich odpovedí, že jediná kto tu žiarli si ty. Ako môžu jeden funkčný, plnehodnotný vzťah narušiť telefonáty bývalej ohľadne spoločného dieťaťa? Nech si volá.
@sense Mne raz za tyzden nepride divne si telefonovat a uz vobec nic obtazujuce. Keby som mala dobry vztah s ex, bola by som rada, ak by mi raz za cas zavolal. A s tou nohou to vobec nemusel byt umysel, po praci zasla nieco kupit a zbadala nejake vhodne topanky v zlave. No kupis na slepo? Ved ak neboli doma, nemuseli mu nohu merat. To si fakt myslite na zaklade tohoto, ze ziarli na aktualnu partnerku, kontroluje ich a ze tymto sposobom toho muza bali 😅. Prepanajana. Mojho priatela ex vola castejsie a aj jej vozi velke nakupy, ked idu deti k nej. Sodoma gomora 🤪
@dadis nikdy som dieťaťu nekupovala topánky naslepo a už vôbec nie meraním nohy takže kľudne sa mohla zastaviť aj o dva dni neskôr z prace a topánky kúpiť, predpokladám ze dieťa nemá doma len jediné topánky aby nevedela odmerať vnútornú dĺžku. A už úplne zbytočné vidím nosiť dieťati skúšať topánky keď je ďalší deň dieťa doma.
Ty píšeš zo svojej skúsenosti, ja zo svojej.... Ex pochopil keď som prestala skákať ako on píska. A áno dokážeme aj spolu komunikovať. Nemám problém mu pomôcť s daňovým ani niečo kúpiť ci vybaviť keď to mám po ceste, ale ako náhle chytí ten svoj tik ze vie všetko lepšie tak to už nejde ani jedným uchom dnu a druhým von ale len kolo hlavy.
@domkakvet aj ja uz dieta mam, ale toto ex muzovi nerobim. Ak ozaj by sa daco stalo o com potrebuje vediet, ok, zavolam. Ale nebudem mu kazdy tyzden volat aspon raz a ozaj si uz vymyslat nieco. Ved odkomunikujem si to ked si menime dieta, napisem na mesenger ak by som nahodou zabudla. Ona ozaj vola za somariny. Myslimr si ze kludne staci to napisat resp.povedat ked si dieta menia.
@sense presne ja som samozrejme za komunikaciu ohladom dietata. To samozrejme neriesim. Ja riesim to ze dieta k nam pride po obede a uz vecer vola ze mu mame merat nohu a postavit ho na papier a podobne. Ked na druhy den ide k nej. Sustavne je to nieco co si najde a ako pisem vyssie predtym to nerobila. Takto otravuje ako sa bam narodilo spolocne dieta.
@baboobchod no isto by zlozila a iba ticho by ostalo 🤣🤣🤣 ako nam to ozaj pride ze chce pocut v pozadi, ze kde sme, ci pocuje dieta, mna....a podobne. Ozaj to vie napisat do smsky,mesengeru, ved a ma to aj zadarmo ale nie. Volat za sprostost a je pravda ze je sama uz 8 rokov nemala vztah. Mozno ozaj sa nudi.
@dadis no ti poviem ze ozaj ma sledovala cca tyzden. Normalne aj sa preriekla ze vie kde parkujem, ze byvam uz u muza. Takze ano sledovala ma. A ani tolko chochmesu nemala ze by sa dakde schovala, normalne som ju videla x krat a teda v tychto koncinach kde my byvame sa predtym veru nepohybovala. Priznala to, muz ju potom konfrontoval, potom sa to uz neopakovalo.
@baboobchod to je Dobry napad a este zdvihnúť, ze no co sa deje, muz mi povedal aby som to a tebou vybavila ja.
Treba jej najst chlapa
Ak nie chlapa tak konicek ktory ju zamestna dost nato aby dala pokoj
Ked je syn u vas ani by som jej nedvihla a nech si stoji vonku kolko chce
Alebo tak ako radia zeny chod dole ty
Syn je u vas mate spolocnu domacnost a spolu sa starate o dieta ked je u vas
Tak jej musí muž jasne povedať, zmeras mu zajtra poobede, takisto pokiaľ je dieta u vás pár hodín by som ani telefón nebrala dieťa je u vás, živé zdravé, nič mu nechyba je v poriadku. Nech napíše SMS. Na to ze niečo zabudol, nech to nechá v schránke. Neskor keď budete mat čas sa staviť alebo nech donesie synovi ráno pred skolu
Vies co, sledovanie je jedna vec, to telefonovanie je uplne ok
No odpadavam ked citam tie komenty ake je to "normalne" .On sa s nou rozviedol,asi mal nato dovod . A ona je evidentne narusena psychicky.
Zaujalo ma, že niekde pises, že máš jedno dieťa, v inom komente zas, že tri… Ale to je jedno, tieto témy sa niektorym naozaj deju, takze za mna: chápem, aj mne by to ako partnerke vadilo, ale ak to vadí samotnému mužovi, musí to riešiť muž. Nie naznacovanim, nie cez dieťa, ale proste sám ako dospely chlap musí povedať, že sa mu to nepáči a takto to nemôže fungovat. Asi bude ex chvíľu nahnevana, ale iná cesta proste nie je.
Na strane druhej - ja s mužom nežijem, ale rodičia sme stále a som šťastná, že sme dospeli obaja k tomu, že ako rodičia chceme fungovat obaja, nie vždy to tak totiž bolo… a my si napr každý den davame vediet, ako deti a áno, často riesime aj blbosti, ktoré by počkali. Koľkokrát je v obchode a keďže nevie, či nieco z toho chalani majú, zavola mi, aby sa opýtal. Hoci s nimi napr poobede bude a mohol by tam ísť s nimi zas. Ale naco. A plati to aj naopak, keď je s nimi, ozvem sa im, ako sa majú. Hoci by som mohla pockat, kým sa na druhý den vrátia domov a opytat sa ich. Keď nemozem, nedviham a rovnako tak on. My ale nemáme iných partnerov ani súdom stanovené striedanie deti, cize naozaj na intenzivnejsej rodičovskej komunikácii nevidím nic zle. No ak je nova rodina, do ktorej to zasahuje, treba si urcit pravidla. Ale riešiť to musí tvoj muž, nie ty zaňho.
@tinka8512 To vies z popisu autorky..😅..hned o koment nizsie pise niekto, ze si rozideni partneri tiez volaju z obchodu. Kks ako vies, ci autorka neprehana? Ved su 8 ROKOV od seba, to by muséa byt aka masochistka ta zena 😄. Ze je nezadana vie autorka na 1000% a hlavne ze ex ju stalkuje. 😄
Ostava uz iba to si to nevsimat, rychlo vybavit co chce a mat klud.
@gaborka28 uz to riesil priamo, nepomohlo. Predtym ked tak napisala, ako sa narodilo nase spolocne dieta, tak len vola a samozrejme vzdy v najnevhodnejsi cas. Muz je z toho nervozny, ja potom tiez. A ano mam 3 deti. Jedno svoje, on ma jedno a jedno mame spolocne. My rozdiely nerobime, vzdy aj jeho dieta ratam za svoje, teda mam 3 deti. Musime to stopnut, najviac sa mi pozdava, ze nezodvihnut ale napisat sms, ze teraz nemozem, napis mi to. A skusit to este takto. Ona ucelne zrejme chce pocut to pozadie, kde sme, ci som tam ja, dieta....
Tiez som za variant nedvihat, a po case jej napisat sms v style, ahoj mal som vypnute zvonenie maly/a spi…napis ak bolo nieco surne..potom by som to obmienala nepocul som, zadudol som si mobil doma atd.
A nemôže to byť tak, že naozaj chce počuť, čo sa deje v pozadí, lebo teraz máte už aj spoločné dieťa s chce vedieť, či u vás nie je krik/stres/nevhodné prostredie pre jej dieťa? Zrejme sa osobne nepoznáte a ona jednoducho nevie ako to u vás prebieha.
Jej syn u vás žije s nevlastným súrodencom a ďalším cudzím dieťaťom a už nie je ani jediným dieťaťom svojho otca. Proste možno sa len normálne bojí.
@kikushaa skvely napad. Dakujem.
@sss777 tak vies ako si myslim ze dieta ma otca a nikdy by nedovolil aby bol v nevhodnom prostredi. Stava ze prave vola aj ked ich dieta u nas nieje. Napr. Aj jedho dieta nezavola otcovi ako teda je rok dlhy a zrazu zavola ked sme na dovolenke a hned druha veta po pozdrave ze kde si. Ako za mna je to vyzvedanie a verim tomu ze aj ona vyzveda takymto sposobom. Ze proste chce pocut aj ona, ze co sa deje v pozadi, kde sa nachadzame, co robime.....ako ozaj keby sa stane nieco vazne, dolezite, ok ved je to normalne ze zavolam exovi a poviem, ze dcera je chorá nepojde k tebe, alebo mala uraz nebodaj....ale zavolat za to, aby mu vykricala ze preco muz kupe so mnou nase dieta, ze s nou to vraj nerobil, a ze z akeho dovodu to teraz robi..aj ked teda on je povedal ze robil aj jej zlozil potom, ze toto nie je jej vec... Alebo za pol hodku budte doma, pojdem ,,nahodou,, okolo a vezmem dieta, nemusis ho nosit. Realne byva na opacnej strane mesta a byvame v slepej ulici kde su len domy takze tu cestu okolo isto nema, lebo tu nema nikoho za kym by sla....ona proste sonduje.
@domkakvet aj to je moznost. Len aby to negradovalo a nevolala kazdy den.

Hm... no bola by som zvedava aka by si bola slobodna mama ty. Tebe je mozno smiesna ale bola by si asi podobna. Ano, rodicia bezne komunikuju spolu dost aj po rozchode