Ako začať nový život?
Vzhľadom k tomu aby ma nikto z mojho okolia nespoznal som si založila novy nick.Čítavam tu diskusie už štvrtý rok a konečne som sa rozhodla aj ja sa s vami poradiť.Mám smutný beznádejný život a obávam sa že ak nič neurobím budem takto žiť do konca mojho biedneho života.Po smrti mojich rodičov ktorých som veľmi ľubila a narodení mojho druhého dieťatka som prehodnotila celý moj život a priority v ňom.Nechcem aby moje druhé dieťatko zažívalo hádky rodičov.A ešte niečo za tie dlhé roky už nemám žiadne sebavedomie.Moj manžel si ešte ani raz v ničom nepriznal chybu,vždy a za všetko je to len a len moja chyba.Pre všetko kričí,po mne,po deťoch,stále je s niečim nespokojný.Ponižuje ma aká som neschopná že som sa nikam v živote neposunula,myslel tým moju prácu predavačky pred materskou.14 rokov som pracovala ako predavačka,táto práca ma bavila a napĺňala,posledné 2 roky som robila v DM drogérii a chcem sa tam po rodičovskéj dovolenky vrátiť.Podľa neho som neschopný človek,moja výchova je zlá a pod.Vykrikuje mi že ma musí živiť,že platí hypotéku.....Naposledy mi povedal aby som mladšie dieťa dala do jaslí a zarobila toľko aby som mala na vyžitie a aj na zaplatenie jaslí.Alebo si našla opatrovateľku a išla so práce,mladšie dieťa má 8,5 mesiaca.Keď sa pohádame tak ma tresce tak že mi nedá peniaze na stravu a nechá nás nech žijeme ako chceme.Vždy to ma rovnaký scenár týždeň - dva sa stravujem s toho čo mi ostalo z materskéj a keď nemám siaham na moje úspory.Tak ja musím potom či chcem alebo nie musím ísť za ním a udobriť sa s nim a či som mala chybu alebo nie,musím si priznať že to bola moja vina že sme sa pohádali.Je to hrozný pocit keď nemožem svojmu staršiemu dieťaťu kúpiť ani lízatko pri pokladni.Keď je manžel doma nepomože mi s deťmi,ani s domácnosťou,zapne si telku alebo pc a keď na neho prehovoríme nevníma nás,prípadne odpovie a dosť.Bývame v dome,chodí viackrát za hodinu fajčiť a keď je vonku sused alebo susedka rozpráva sa s nimi,za pekného počasia aj dlho do noci.Nám nepovie ani dobrú noc,nič..Každý večer pozerá erotické videá a skutočný sex po mne chce tak raz za dva mesiace.Po poslednéj hádke spávam s deťmi v izbe,už som mala toho dosť,vždy čakal kedy zaspím aby si zapol erotické video,v poslednéj dobe už pozerával videá cez mobil,ráno si ani nezdvihne oblečenie do ktorého sa utrel po.....viete po čom.Proste má ma len za slúžku,gazdinu,vychovavateľku,všetko len nie za ženu.Naposledy sme sa pohádali zase pre toto,lebo som ho v noci načapala ako pozerá video a tvrdil mi že pozerá len tak internet v mobile,ale pritom som jasne videla že robil viete čo.Po práci chodí na pivo,domov príde až večer,soboty trávi robotou na dome alebo leštením,opravovaním auta.Nedele presedí pri telke,občas veľmi málo s nami niekde ide.Deťom sa nevenuje.Takýto život ma neteší,žijem už len pre deti.Pred dvoma týždňami som mu povedala že sa chcem rozviesť,povedal mi že ak to urobím nebude mi na ne prispievať finančne.On vie že nemám kde ísť,vysmial sa mi že kde pojdem či do prenájmu a s čoho si ho zaplatím.Povedal mi že mi nič nedá a ak odíndem pojdem s holým zadkom.Chcela by som sa poradiť so ženami ktoré začali nový život ako si poradili.Ako zaplatiť byt,mať na stravu a zaopatriť dve malé deti.Alebo skloniť hlavu a žiť s človekom len pre to aby po finančnéj stránke moje deti nestrádali? A čo moj život,moje šťastie?
@smutnyzivot
Zle sa číta niečo také, a vždy je to o niečo horšie ak sú v tom aj deti. Žiadny začiatok nieje ľahký, ale deti sú dostatočnou silou a dôvodom zmeniť život k lepšiemu.Typické je vyhrážanie sa chlapa, že nebude platiť a nezvládneš to sama a podobne. My ženy sme však oveľa silnejšie ako si myslia a zvládneš to aj ty. Určite nový začiatok v nejakom soc. byte alebo podnájme zvládneš a prispievať bude, nato sú súdy či sa mu to páči alebo nie. Ak nieje fungujúca rodina, nevidím dôvod sa na ňu hrať. Raz Ti to deti vrátia a poďakujú sa Ti , že si im dopriala pokoj.Aj ked o tom nehovoria, sú veľmi, veľmi vnímavé a trpia. Zo srdca želám veľa správnych rozhodnutí .
Oblečenie pre deti nemusí byť nové. Určite sa nájde niekto, kto ti posunie vecičky po svojich deťoch. Či už v širšej rodine, alebo iné mamičky z jaslí, škôlky, prípadne cez inzerát. Ubytovanie by sa po tých 6 mesiacoch dalo riešiť aj formou spolubývania- teda skôr vo väčších mestách. Možno sa ti podarí nájsť cez inzerát alebo takéto diskusie mamičku s podobnými problémami a môžete bývať spolu. Ako dočasné riešenie pre ušetrenie a zároveň výpomoc s detmi. ..
@smutnyzivot A nemozes ist k bratovi docasne byvat? Kedze si mu prenechala byt, mohol by Ti to aspon trochu odplatit. aspon, kym sa nepozbieras financne....
@smutnyzivot a nejaku rodinu nemáte ,ktorá by pomohla?
@smutnyzivot Kristove rany to co je za svina ten Tvoj manzel? ☹ ☹ ☹ Pohadate sa a on Ti neda peniaze ani aby sa deti najedli? To mu je to uplne jedno? Ach... nemam slov. Sklonit hlavu? NIE! Odid. Ze ti nebude prispievat na deti? No to jo sakra bude, o tom rozhodne sud, nie on. Ty podas ziadost o vyzivne a zverenie deti do svojej starostlivosti, on bud posluchne rozhodnutie sudu o vyzivnom alebo nie - v takom pripade Ti docasne bude vyzivne platit stat a od neho si to budu vymahat.
A s akym holym zadkom? Nemate majetok nadobudnuty pocas manzelstva?Koho je byt, v ktorom byvate? Vybavenie bytu detto. On si to bud predstavuje ako hurvinek valku alebo sa len snazi robit to co doteraz - psychicky Ta tyrat, aby v Tebe vyvolal pocit, ze nemas kam ist, ze nemas na to byt s detmi sama, ze ho k zivotu nevyhnutne potrebujes. NEPOTREBUJES.
Bude to urcite tazke, neviem si ani predstavit, aka musis byt zufala, ked premyslas nad odchodom s tak malym babatkom (mam o necele dva mesiace mladsie dieta). Ale urcite xces to najlepsie pre svoje deti. A prostredie, ktore vam trom Tvoj manzel vytvara..... to nie je prostredie vhodne na vychovu deti.
Urcite si skvela matka a verim tomu, ze svoje deti vychovavas najlepsie ako vies. Ked Ta praca predavacky bavi, nevidim dovod, aby si ju menila a "dotiahla to niekam vyssie". Svoje ambicie nech si manzel naplna sam a neprenasa ich na ine osoby. Ak xcel karieristku, mal si ju vziat. Ci vysokoskolsky vzdelana zena ci zena s vyucnym listom alebo maturitou -vsetky sme pre svoje deti tie najlepsie mamky na svete a ked mame este to stastie, ze robime nieco, co nas bavi - nie je o com 🙂. Nech si ten chrapun trhne nohou.
Drzim Ti palce, naozaj uprimne z celeho srdca.
@adrioska ku bratovi nechcem ísť,majú 2-izbový byt a čakajú prvé babatko.Musím si to sama nejako poriešiť.
.
@smutnyzivot myslis, ze tvoje deti budu viacej stradat ako stradaju teraz, ked si s nim? aj tak ta financne vydiera, musis skromne zit ty aj deti .... ako ti baby pisu, najprv sa na vsetko priprav a az potom odid ... ale zit s takym hnupom nema vyznam, trpite vsetci okrem neho, nehovoriac o tom, ze ti udupava sebavedomie
nepises, ako zaraba tvoj manzel, ale ak budes mat vyzivne na deti, seba + rodicovsky + plat (ak das dieta do jasiel mozes aj pracovat aj poberat rodicovsky az do jeho 3 rokov) mohla by si sa mat podla mna aj lepsie ako teraz
aj pol roka co sa da byvat v azylovom dome je nieco, za ten cas dovybavujes co bude treba, najdes si robotu, aj mozno nejake byvanie, mozes aj s nejakou inou maminou sa dohodnut napr. na 2izb.byte a kazda budete mat jednu izbu ....
len sa nenechaj udupavat!!! a ani deti!!!
@smutnyzivot A späť do práce ťa vezmú?
@smutnyzivot Pol roka možeš byt v tom azylovom dome, aspon sa dáš psychicky dokopy a potom sa ti bude lahšie hladat nejaké ubytko, či už garsonku alebo nejaký byt napoly s inou mamičkou, dá sa vždy niečo poriešit. Ja som začínala nový život 2krát tak viem o čom hovorím, držím ti velmi palčeky, aby si to zvládla. Na tvojho muža fakt nemám slov, radšej sama ako s takým chlapom, brr. Drž sa.
@janickacrazy Možeš mi prosím napísať ako si začala 2x nový život? Ďakujem všetkým,dodali ste mi silu a nádej.Idem teraz von s deťmi na prechádzku keď tak napíšem ešte viac neskor.Prajem pekný zvyšok dňa všetkým.
@koniarova Popýtam sa,toto budem zisťovať ako prvé.
@smutnyzivot ako chces zostat s manzelom aby mali deti financne zabezpeceny zivot ked ti nedava ani na stravu a nezaujma ho co budu jeho deti a zena jest? No nieje financne zabezpecenie ani nahodou.
Nalejme si cisteho vina, ako citam okrem toho ze mas kde byvat nema ani jednu jedinu vyhodu. Zajedno je spinava prasa (ako sorry sprcha raz za tyzden to musi teda smrdiet nehorazne) a podla tvojho popisu aj egoisticky buran...strucne zhrnute..KOKOT.
Neboj sa zacat konat. Ano tvojmu muzovi sa sice podarilo uplne ti znicit sebavedomie ale ked naberes odvahu isto sa dokazes postavit na vlastne nohy. Mozno to bude jeden z najtazsich krokov v zivote ale urcite to bude stat za to. Zacni postupne, jemu nic nehovor.
1.Ano na jasle ako pracujuca matka dostanes príspevok vo vyske 240 eur. Este dnes (zajtra) si obehaj jasle ci maju volne miesto, opytaj sa v praci ci mozes nastupit skor.
2.Spis ako prve navrh na urcenie vyzivneho pre seba a svoje deti (na toto nemusite byt ani rozvedeny) a hned ho podaj na prislusny sud. Rozvodove papiere zacni riesit sucastne s tym.
3. Podaj si ziadost na socialny byt (ano na toto sa caka roky, ale co ty vies, niekedy sa stastie usmeje) Opytaj sa na azylove domy. Je to sice len na polroka ale dovtedy budes mat cas, mozno vas aj stihnu rozviest a urcit vyzivne.
4. Najdi doma co mozes predat. Co nepotrebujes. Auto, zlato....cokolvek. Predpokladam ze ked sa tvoj manzel dozvie ze sa chces dat rozviest bude ta chcet potrestat a bez sudu ziadne vyzivne neuvidis. Tak treba mat aspon nejaku hotovost.
Neboj takuto situaciu zvladlo vela zien, zvladnes aj ty. Ese mas sancu na pekny zivot pre seba a svoje deti s niekym kto vas bude mat rad.
jezis marja , to je zas co za KOKO.A??? ja to nechapem ako sa mozu ludia takto chovat, myslim ze je nad slnko jasne ze sa mas zbalit a zit mimo neho, urcite su domy kde takymto maminam pomahaju a postavia ta na nohy ak si nevies pomoct sama, prosim ta nepokaz svojim detom zivot tym ze sa budu pozerat na TOTO, na to ako je ich matka , ktora ma byt ich vzorom a ochrancom, ponizovana a odid HNED, nemas na co cakat, pri takomto chudakovi by som necitila ziadnu lutost ani smutok po odchode, ci uz v ramci partnerskeho zivota - ktory nemate, alebo ako voci otcovi mojich deti - ktorym sa ani nesnazi byt. sup sup, zober papier pero, premysli si vsetko naplanuj a a RIES! uvidis ako ti bude dobre bez neho, a daj mi na neho cislo pridem mu flasnut vlastnymi gulami cez ten jeho blby ksicht 😀
@smutnyzivot Napísala som ti IP. 😉
@lujza123 Ešte som sem nakukla skor než príde z práce manžel.Vieš tiež sa čudujem že sa manžel sprchuje raz za týždeň.Keď som to s ním preberala už na začiatku našho vzťahu tak mi povedal že čo je na tom divné.Že prvej sa ľudia bežne kúpali raz za týždeň a žili.A to ešte neni nič ale keď sa mu náhodou v nedeľu nechce osprchovať tak to posúva a posúva a neraz bolo aj tak že sprcha raz za 10-14 dní.Zuby si tiež neumýva,to že mu zapácha z úst si nepripúšťa.Ale najhoršie je keď si ani ruky neumyje po záchode a ide si napr.odkrojiť chlieb.Vieš ako sa mi toto hnusí? Alebo chytá nášho 8,5 mesačného synčeka ktorý si dáva ručičky do úst.Plus iné veci,ani sa mi to všetko nechce rozpisovať taká som z toho znechutená.Už som sa pevne rozhodla,všetko zvládnem,len jedneho sa bojím či zoženiem garzonku alebo 1-izbový byt z 2 deťmi do prenájmu za rozumnú cenu.Ďakujem všetkým ešte raz a prajem všetko dobré.
to ako mozes toto vydrzat chudatko.. KASLI na taeho chlapa co nedava ani vlastnym detom jest!!!! Okamzite by som sla na socialku (pomozu ti tam so spisanim papierov ohladom deti, vyzivneho atd) riesila vyzivne pre deti aj seba a rozviedla sa. Dala by som mu to "vyzrat" vsetko, co som si odtrpela za tie roky... aj ked ti daju "iba" nejake vyzivne urcite by to bolo lepsie ako nic. Prinajhorsom sa prihlas do nejakej charity a mi ti pekne prispejeme, vsetko lepsie ako toto..
Neviem kde a ako byvate, ale nedaj sa z nicoho vyhodit, nenechaj mu ani len slipy ak si ich ty kupovala a jasiel sa neboj... kym vsetko vybavis, najdes byvanie atd, tak male bude vacsie a na jasle dostanes prispevok miesto rodicaku, ako ti pisal niekto vyssie.
@smutnyzivot no a keby sa u nas niekto takto neumyval tak asi mu strcim hlavu do zachodovej misy... aj tak moze zit ... prosim ta z akeho si mesta?
@smutnyzivot Neboj sa - najtazsie si spravila. Rozhodnut sa odist. Aj byt najdes, aj vyzivne Ti bude platit, vsetko sa vyriesi. Pekne postupne. Ked budes mat spat svoje sebavedomie (daleko od tohto burana chrapunskeho), budes aj Ty pokojnejsia, deti budu pokojnejsie a vsetko sa bude riesit lahsie. Jak Ti baby radia, na pol roka mozes ist do azyloveho domu. Nebude to nijaky luxus, ale budes prec z prostredia, ktore Ta depta, vysava z Teba energiu a nici Ta.
@simca06022011 Som z okolia BA,takže byt budem zháňať v BA.Toho sa bojím že prenájmy sú tu drahé,tak ale možno niečo zoženiem.A keď nie pojdem aj mimo BA,hocikde,už mi to jedno.Veď ma tu už nedrží.
@smutnyzivot
Ty aj tvoje deti si zasluzite lepsi zivot, ako s tym pakom. Urcite to bude tazke, ale oni ti budu za to raz vdacne.
Ty si aj smutnyzivot a aj krasnerano?
Ty si z BA? Byty a garsonky su urcite lacnejsie pookraji BA. A to mas obidve dievcatka? Kolko ma to starsie? Ja mam sice chalanov, ale nasla by som nejake neutralne oblecenie a nepotrebne hracky, mozno by sa to hodilo?😉 Rada priveziem.
@smutnyzivot Je to veľmi smutné,a kruté zároveň.treba podať o rozvod a výživné na deti.Vyhodiť Vás nemôže,máte tam trvalý pobyt.Na súde sa ho nebudu pýtať či Vám niečo dá,alebo nie.Najmite si právnika.Ten za Vás bude veci riešiť,a poplatky bude platiť on-manžel..Zvádnete to len sa do toho pustite.Nestrácajte čas,aby Váše deti čo najmenej trpeli.Ste matka,tak ich chránte pred tým čomu musíte denne čeliť.Na Urad práce soc.veci a rod.choďte dať podnet na určenie výživného.Stanovte si riadne mastnú sumu,aby mali z čoho ísť dole.Neberte na neho ohľad a v ničom ho nešetrite.Nič mu o tom nehovorte.Právo bývania bude na Vašej strane,lebo máte deti.Právnik Vám vo všetkom pomôže a poradí. Takto sa žiť predsa nedá!!!!!!!!
Aké veľkosti nosia tvoje deti, máš chlapca či dievča? Myslím že maminy ti pošlú niečo po svojich deťoch, len nezakladajú diskusiu prvoplanovo so žiadosťou o materiálnu pomoc, to znie nedôveryhodne a vypočítavo. Pozriem aj ja nejaké vecicky, nápis tie čísla tu verejne.
ja napisem nieco z mojho zivota.moj muz zil stale ako slobodny,chcela som od neho odist ,mali sme jedno dieta,doslo mu to,ostala som tehotna zas,nechcela som to dieta a bola som nestastna,chcela som aby som potratila ,mozem povedat ,ze je to najuzastnejsia dcera a priniesla mi radost do zivota a to ma uz 16 rokov ,odisla som od neho v 8 mesiaci,lebo to bolo neunostne,milenky,ponocovanie,ponizovanie,ked som odchadzala povedal mi chod po pi...,.bola som na dne mala som 24 rokov a najhorsie obdobie,ja som mala kam odist ku rodicom,mali troj izbovi byt,bolo nas tam 8 ludi,moj otec alkoholik,peklo,ale povedala som si vydrzim,teraz mam uzastneho partnera ,ktory ma neskutocne miluje uz 10 rokov aj moje deti,je lepsi ako vlastny,nesmieme dovolit muzom ,aby sa takto k nam spravali,ak mate nejaku malu moznost niekam sa uchylit,zacnite novy zivot,uvidite bude lepsi,mozno budete same ,ale bude pokoj a to deti potrebuju
teraz mam uzastneho partnera strasne chceme spolu dietatko a nejde to, tri krat som potratila v 6. mesiaci,keby doprial osud alebo nieco viac,tomuto uzastnemu cloveku aspon jedno,boli by sme najstastnejsia rodinka,je to nefer a neviem ☹ preco
Dakujem vsetkym za podporu,velku silu a nadej ste mi dodali.Dlho uz nespim a rozmyslam nad vsetkym.Hned rano sa idem opytat ci ma vezmu spat do prace a potom jasle.Najhorsie bude zhananie bytu ale to zvladnem,musim.Este dodam ze oblecenie nepotrebujem,niektore sa ma to tu pytali.Chcem odist z minimum veci.Zoberiem si len kocik,oblecenie a hracky pre deti.To mi na zaciatok staci,byt budem hladat zariadeny.Neviem ako to zvladne moje starsie dieta,caka ma rozhovor.Uz nebudem prispievat do dikusie,chcem sa od vsetkeho odputat.Dakujem vam velmi.
@smutnyzivot ja len dodám, že keď už budeš vo svojom a predsa by sa ti veci pre princeznú šikli tak napíš IP, po mojej malej mám kopec vecí od narodenia až do 5 rokov. Rada pošlem ak si to rozmyslíš. 😉
on nie je kompletný .. totálny magor !!!!
počúvaj žena nemohla som to ani dočítať , však po pár vetách som mala taký adrenalín , že by som toho tvojho akože "muža " išla sama prefackať , to s akým hovadom žiješ tolko rokov??? Vschop sa a odíť !!!! a nehovor , že to nejde , všetko ide ked človek chce !!! Dúfam , ze dostaneš rozum a napíšeš nám o pár tyzdnov , že si od neho odišla alebo sa chystaš !
!! Nenechaj tyrať svoje detičky a seba , preboha ☹ A ten hajzel , sviniar , ved jemu sa to všetko vráti , neboj nič 😉
Pre povzbudenie : Ja som od tyrana odišla ešte v tehotenstve a mozem ti povedať , ze teraz žiarim , moj život nabral uplne iný rozmer, som sebavedoma kočka, chcu ma chlapi a proste začalo sa mi dariť a to som mala predtym tiez sebavedomie na bode mrazu , takže moja veselo dotoho 🙂 My ženy dokážeme také veci o ktroých sa chlapom len snivať može .
Tak sa drž, odvaha ti nechýba. Ak budeš chcieť daj vedieť ako sa ti darí. A tiež keď budeš presťahovaná a budeš potrebovať veci pre deti, šaty či hračky, ozvi sa aj do IP.