icon

Ako zaplatiť dovolenku bez príjmu?

17. mar 2024

Dobré ráno,s priateľom sme sa momentálne bavili o dovolenke na tento rok,priateľ robí v zahraničí,minulý rok sme boli na týždeň a všetko platil on a aj keď on chcela ale bolo mi to blbé,momentálne študujem a sústredím sa na školu čiže nejaké brigády veľmi neprichádzajú do úvahy,ale zase chce tento rok zaplatiť dovolenku ,ale ja na ňu bohužiaľ nemám a aj by som išla ale je mi to strašne blbé aby niekto za mňa platil také sumy,máte to niekto podobne ?

katkami123
17. mar 2024

@janinah
Áno, take budú z nudy na koňovi možno všetky do jednej pozhŕňané zo všetkých kútov Slovenska. Ale v mojom okoli nie sú, zas nie je ich tak veľa a je to vec ich manzelov, oni si to tak nastavili. Ty a ani ja ich neplatíme, čiže to nie je naša vec, starať sa do toho, kto ako žije.

jaaankaaaa
17. mar 2024

A to, že je niekto doma, a varí, perie, vysáva, stará sa o deti, ešte neznamená, že je to lenivý človek alebo čo. Aj to je práca, len neplatená a veľakrát náročnejšia ako ísť na 8 hodín posedieť do kanclu

katkami123
17. mar 2024

@stanulienkat
@jaaankaaaa
V prvom rade, mám pocit, že tu ide z mnohých žien iba závisť. Ze autorka má super chlapa. Poniektore zeny sú chudery ako sa k ním chlapi chovajú, čo diskusia, to ich vydeľujú na minimum z peňazí a mnohé z rodičaku ťahajú všetko pre deti, domácnosť aj seba. A zrazu tu príde autorka s princom na bielom koni, gentlemenom. Sú to jeho peniaze, nie naše, on sa tak rozhodol, že jej zaplatí dovolenku, je to jeho vec, nikoho tu z diskusie ani on, ani autorka neokradli, žeby jej tu mal niekto vypisovať, nech si to platí sama. Navyše, on to od nej nechce, ani jej to nenavrhol, takze nechápem prečo tieto rady, žeby si to ako študentka mala ona platiť. Sú to jeho peniaze, jeho rozhodnutie.

jana_eyre_2
17. mar 2024

Nedávno tu bola diskusia o Tom ako ma nejaký mladý muž pracujúci v zahraničí priateľku študentku za ktorou sa každý otočí . Že chce ísť na drahu dovolenku ale ona na to nemá a ženy mu písali aby ju bud zaplatil, alebo zobral na lacnejšiu.. neviem či totalna náhoda alebo si fakt jeho priateľka, alebo niekto vymýšľa príbehy aby sme sa nenudili pred nedeľným obedom 🤪

rorino
17. mar 2024

@janinah a ty si myslíš,že dospelý syn,by na rozkaz rodičov tu dovolenku nezaplatil ,keď by chcel?

jana_eyre_2
17. mar 2024

Btw môj teraz už muž za mňa tiež zaplatil prvu dovolenku.. bývali sme spolu pár mesiacov v mojom byte, ja som nemala vôbec peniaze na zvys, on zarábal dobre, aj keď bol zadlžený.. koľko krát mi ani výplata neprišla, lebo som mala "super" zamestnávateľa čo si myslel že žijem zo vzduchu.. no a prišlo leto, boli sme zaľúbení a chceli sme niečo zažiť.. neprišlo mi to blbé myslím že ani jemu.. mali sme sa radi a dnes sme manželia čo hospodária spolu.. keďže stále zaraba aspoň 15x viac ako ja, takže má vlastne pozýva stále 🤪

sidicek
17. mar 2024

Co ti je na tom blbé? Tak chod v prvej polovici prázdnin na brigádu a potom si zaplať dovolenku , ale toto zmýšľanie ja osobne nechápem,to s nim do budúcnosti nepocitas?

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@stanulienkat
Vydávam?
VEd spolu chodia!!! Kedy majú sa spoznat, zistit viac o sebe navzajom, otestovat sa, ak nie počas chodenia? Prave to je obdobie na to zistit, ci nam to bude fungovat a hlavne, ci ja sama chcem s takym clovekom v zivote fungovat.Ine je, ak chodia spolu len aby "chodili", to je tzv. pseudovztah "zufalcov", aby neboli samy. Ale ak sa lubia, myslia to spolu vazne, prave teraz je priestor a cas vidiet toho druheho v roznych situaciach, v roznych problemoch.
Ja ked som chodila s mojim muzom, bola som studentka a vsetko mi platil. Cez leto som zarobila, ale to som mala na to, aby som si kupila oblecenie, skripta, atd...nie dat 60 korun na caj.
Ak by vtedy frajer navrhol spolocnu dovolenku a potom vlastne by siel bezomna, lebo evidentne ja som na take veci nemala, tak by som v chodeni urcite nepokracovala, nieto este sa za neho vydala.

Ona nie je pracujuca. Jej primarna uloha je studovat a ked si par eur zarobi, tak si nieco prakticke dopraje ale nemoze fungovat ako on, co pracuje.

Pomaly kazdy druhy den su tu temy, ako zena s malym babom doma, uz pominala svoje uspory a chlap ocakava, ze bude vsetko hradit na polovicu. Uplne chore!!!!

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@janinah
Strasne splietas teraz a skatulujes zeny. Ak nemam prachy pocas chodenia, lebo som nepracujuca, a druha strana "vydeluje" a "kalkuluje", je to velmi vazny problem, silny red flag. Vôbec to predsa nehovori o tom, ako sa bude zena srpavat v manzelstve a pri detoch.

stanulienkat
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 ved pises, ze je to jej buduci muz😂. To ako vies?😁

kamatopo
17. mar 2024

Keď ťa chce zobrať na dovolenku tak to prijmi. Skončíš náročnú školu, na dovolenke si odpociniete a keď začneš robiť zavoláš zas ty jeho. Ak to myslíte úprimne a ste s vašim vzťahom obaja stotožnení tak není čo riešiť či si vyčítať. 😉

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@stanulienkat tak hádam sa j tomu tak stavia, a pravdaže k tomu nemusí prísť, ak zistia že spoločná budúcnosť no go.

anketkarka
17. mar 2024

@jana_eyre_2 možno je to ten istý chlap a sonduje, či existuju aj skromné a blbé ženy a nedali by si zaplatiť za seba. Či pri ďalšej svojej známosti má prehodnotiť postoj, alebo pozývať a platiť 🤷😁🫣

katkami123
17. mar 2024

@zmrzlinka2021
Dokonale zhrnuté 12:20 👍🏻

Zároveň sa nedajú porovnávať zarobené € z brigády na Slovensku, čo má akurát na intrak, stravu, skriptá, v lepšom prípade aj cestu vlakom domov na víkend a plnohodnotne zarábajúci človek, očividne s dobrým príjmom.

katkami123
17. mar 2024

@stanulienkat
Lebo s ním chodí a vyzerá byť normálny. Iné, ktoré tu denno-denne vypisujú či zo sextretiek (1-2x týždenne, kedy si chlap na dotyčnej urobí jedine dobre, natiahne nohavice a ide si po svojom) bude vzťah, by takého hneď brali. Takže chápem poniektoré zatrpknuté komentáre.

domkakvet
17. mar 2024

Chod na dovolenku, nic na tom nie je.

kristinapetronela
17. mar 2024

Ak sa máte radi ,kľudne sa nechaj pozvať .je to ok ...

alickapusinka
17. mar 2024

Ak nato nemám nejdem.

tundra
17. mar 2024

@anketkarka myslel som to + - tak,ako si to napisala autorke🤗

zuzanockamt
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 Preto, že ty si si vzala prvého, s ktorým si chodila, to ešte neznamená, že tak urobí každá. Nie zo všetkých vzťahov sú hneď manželstvá.

katkami123
17. mar 2024

@zuzanockamt
Aj keby si ho autorka nezobrala, tak v čom je problém? Môžu sa aj rozísť. Jednoducho aktuálne to tak on cíti, chce s nou ísť, nemá problém s €, inak by žiadna dovolenka nebola. Tu poniektoré hľadajú problém tam, kde nie je. Či ona mu má zas vystaviť cenník za sexuálne služby a budú žiť s účtovníckou knihou, kde si budú všetko zapisovať? O tom vzťahy nie sú.

zuzanockamt
17. mar 2024

@katkami123 Prepáč, ale ja som na teba vôbec nereagovala a ani som vo svojom príspevku neriešila otázku peňazí, tak nerozumiem týmto tvojim rozohneným výlevom 😂

katkami123
17. mar 2024

@zuzanockamt
Reagujem na to, že prečo sa tu vôbec rozoberá či sa vezmú alebo nevezmú. Je to absolútne jedno, sú v štádiu spoznávania sa.

h2
17. mar 2024

Ja som veľká zástankyňa rovnoprávnosti, mám názor, že nemá chlap byť ten ťažný kôň, čo všetko platí (tak isto ako žena zase nemá byť ten kôň, čo robí všetky domáce práce). Ale! Autorka je študentka, na tú dovolenku nemá financie. A jej priateľ na tú dovolenku ísť chce a chce tam ísť s ňou. Naozaj v tomto prípade nevidím nič zlé na tom, ak ju na ňu pozve a ona to prijme. Zjavne na to chlapec má a nebude pre to hladovať. Navyše, určite jej to navrhol z lásky a urobí mu radosť, keď to ona prijme a pôjde s ním.
Autorka, pekne sa mu poďakuj a teš sa na super dovolenku s milujúcim priateľom.

zuzanockamt
17. mar 2024

@katkami123 Pre mňa je teda dosť rozdiel len priateľ a manžel.

sidicek
17. mar 2024

@alickapusinka ved nechoď, teba predsa nikto nepozyva 🙂

zobaka
17. mar 2024

keď ťa pozýva prijmi to a uži si to

alickapusinka
17. mar 2024

@sidicek dakujem za odporúčanie keby som ťa nemala čo by som robila asi by som ťa musela hľadať aby si mi povedala tuto aktualitu. Hanbila by som sa nemať žiadne peniaze na dovolenku.

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@zuzanockamt ale veď to som ani netvrdila. Určite prvé chodenie neznamená nutnosť ísť do manželstva. Ale práve chodenie je čas na spoznávanie sa a povedané si, čo mi vyhovuje a čo nie

sidicek
17. mar 2024

@alickapusinka u študentky na narocnej skole úplne normálne, nemá sa prečo hanbiť