icon

Ako zvládať delenie výdavkov v zmiešanom manželstve?

damkodomko
12. mar 2024

Ahojte zienky,

Potrebujem zo seba vypustit paru…
Mam z predosleho manzelstva deti. Pricom su mne zverene, obaja s mojim ex sa o nich starame nadstandartne, financne a aj sa im venujeme.
Nasla som si partnera, druhy krat som sa vydala. On ma tiez male dieta z prveho vztahu.
Zije v zahranici, mali by sme sa tam prestahovat. Aktualne cakame aj spolocne dieta.
Naposledy sme sa pohadali a tvrdil mi, ze ked nieco zaplati mojim detom ( obed, a pod.) okradame tym jeho dieta z predosleho vztahu. Som z toho sklamana. Hlavne som v zapeklitej situacii, kedze som tehotna a neviem ani ako sa spravne k tomu postavit.
Ja osobne nedelim na “moje” a “tvoje”. Jeho dieta mam rada a myslim si, ze pokial mame byt rodina, rozdiely by sa robit nemali. Moje deti ho maju naozaj radi o to viac ma jeho postoj zamrzel.
Nikdy som sa nepotrebovala “vesiat” niekomu na krk, taktiez mam prijem, chodim do prace a pod. A tiez to budu peniaze, ktore pojdu aj na jeho dceru pokial budeme spolu zit, no nikdy som to nebrala tak, ze o nieco okradne moje deti.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
tamitamitami
12. mar 2024

Určite by som nešla za ním do zahraničia v takejto situácii.
Zjavne v sebe nemá uzavretý predošlí vzťah ktorý mal. Ak by to v sebe mal uzavreté tak by ho vôbec netrápilo že ex si našla partnera a riešil by teba a dieťa ktoré čakáte.
To že mu leží na srdci že občas zaplatí obed aj za tvoje deti mi tiež nepríde vporiadku. Mali by ste byť rodina a čo najmenej veci deliť na moje a tvoje. Hlavne ak sa jedná o také maličkosti.

kluska
12. mar 2024

@damkodomko v zahranici budes zavisla na nom, kedze si tehotna. Tam nemas rodinu, pomoc, deti budu s tebou pokial nie su uz nejako samostatne, deti do 10 rokov Bez pomoci + novorodenec a ides do krajiny, kdE on je a Ty Este nie. Uplne budes na nom zavisla, takze si to premysliet. Opatrovatelky a jasle stoja Vela penazi, tiez Bude na tvoje deti musiet platit opatrovatelku, after-school zeby si Ty mohla ist do prace. Pokial to je fajn na slovensku a ma ti kto pomoct, tvoj ex v zahranici nebude, tak by som zostala na slovensku. V zahranici pecene holuby do ust nepadaju a rodina na vypomoc tam nie je, s detmi to sranda nebude. Apropo vyzera to, ze k tomu Este Nema dorieseny vztahu s ex.

betulinka1
12. mar 2024

@damkodomko Akoze my sme spojená rodina 7 rokov. Spolocne deti nemame. Ale toto keby mi zadrbal, tak by mi mesiac musel chodit plakat pred dom aby som mu odpustila a vobec chcela pokracovat vo vztahu aj keby som mala ostat s troma detmi sama. Ak ta ma zobrat aj s detmi prec od ich bio otca, tak to nie je moje a tvoje, to nie je, ze ja platim dovolenku za 3 a on za 2. Potom za vase spolocne Akoze budete deliť naklady 50 na 50. 🙈🙈🙈🙈🙈 na druhu cast o tom, ze riesi ex, to sa nebudem vyjadrovať. Lebo to je este horsie ako ta veta, ze okráda svoju dceru. Autorka ak mas trochu súdnosti v sebe a dokazes zvladnut 3 deti sama, nikam nechod. Nemeň svoj cely zivot a zivot deti, kym to nemas cele doriešené a on svoju ex.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
12. mar 2024

@sheila121 asi to myslela tak, ze povedal to on, ale slova boli jej.. proste ze toto ona jemu natlkla do hlavy :D

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mk1111111111
12. mar 2024

Smutne, a teraz, ked pribudne spolocne dieta, tie len Tvoje budu na obtiaz uz uplne? Tiez si myslim, ze sa nevyrovnal s rozchodom, preto chce ist do zahranicia, kde ma povodnu rodinu, aj ked to zdvovodnuje dcerou, inak by mu novy priatel ex nevadil. Spav tak, aby si mala moznost vratit sa. Nepredaj byt, nech mas kam

luccija
12. mar 2024

@damkodomko tak to bude medzi nimi ešte veľa zla.Na to mala myslieť skôr, keď sa rozbila rodina snáď si nemyslela, že bude do konca života sám
Tak príde ďalší dedič veľa žien to nevie prekusnut
A on nemusel byť chrapun a povedať to tebe nie?
Len ho neospravedlňuj, že to sú jej slová.Ty môžeš byť tiež nahnevaná, že budeš trpieť ich rozbroje a "starať" sa o jeho dieťa, lebo boj medzi nimi bude robiť u vás doma dusno

lenkasarka
12. mar 2024

Keď sa tak zamýšľam tak ako to bude ďalej on nezaplatí za “tvoje” deti lebo.. ale ty budeš prať na “jeho” dieťa, žehliť, variť upratovať za nim. To už nebude na úkor “tvojich” deti. Skrz na skrz sa to ukazuje ako veľmi zle. Ale držím ti palce

damian85
12. mar 2024

@damkodomko Fúúú tak tu by som si po radu asi neprišiel. Toľko " katastrofických " scenárov , toľko životom sklamaných žien , ktoré automaticky kvôli svojemu zranenému " egu " hneď vidia problém v trápnej fráze muža. Hold niekedy nám ujde v zápale nervov slovo alebo veta. To sa stane pravdepodobne každému , komu nie , klame. Ale každopádne hneď za tým niektoré vidia 3 svetovú vojnu. Muža by nepustili domov , no ak by to urobil muž , už by bol vlastne TYRAN...... Vlastne ak sa ti dá , rozveď sa ! O chvíľku bude z neho tak či onak narcis , egoista a somár. Pretože na základe vlastnej skúsenosti , ľudia radi hodnotia iných.

puertorico
12. mar 2024

Treba to len pretrpieť. Zaťať zuby a byt ticho . A nenechať ho platiť za tvoje deti aby neboli hlúpe reči . Keď sa vám narodí bábätko , bude s vami aj jeho dcérka, potom tie reči pominu a myslím že už nebude riešiť “tvoje a moje”. Treba sa s ním potom porozprávať že ste už jedna veľká rodina .
A keď príde náhodou k plateniu za tvoje deti a jeho dcérka tam nebude , navrhni že rovnaku sumu jej dáš ty do obálky a dáš jej tie peniažky aby si kúpila čo bude chcieť . A všetci budete spokojní ❤️

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
12. mar 2024

@damkodomko to by ma vytočil do biela teda... Ako ti mieni kompenzovať, že ty pôrodom a následnou MD/RD prídeš o peniaze a tým okradneš svoje deti z predošlého manželstva?! No vytočená som, ani ťa nepoznám (ani jeho)😂

abbey1
12. mar 2024

@puertorico Snažím sa presvedčiť sami seba, že tvoj príspevok je myslený ako irónia. Nemusíš odpovedať. To som sa len zamyslela.

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
puertorico
12. mar 2024

@abbey1 ja autorke úprimne prajem len to najlepšie . Ja každému prajem len dobre . Muži sa menia keď sa im narodí dieta. Ale to s tou ex mi nesedí , ak je jej muž zúfalý z toho že má frajera, tak neviem no …. Podľa mna to ani po toľkých rokoch nemá v sebe vysporiadané

abbey1
12. mar 2024

@damian85 Možno máš ty také vyjadrovanie voči svojej manželke a deťom. Našťastie mňa takáto skúsenosť obišla a peniaze v domácnosti sú naše spoločné a manžel nerieši, koľko sa minie na naše deti. Možno si stačí dať záležať pri výbere partnera. Ak to neklapne prvýkrát, druhý raz treba byť opatrnejší. Možno by potom bolo menej detí z rozvrátených rodín, menej žien by hľadalo radu a pomoc na sociálnych sieťach, keď už nevedia ako ďalej v nefunkčných vzťahoch.
Hlavne tá žena nemá zodpovednosť už len za seba, ale i za tie deti, ktoré si zaslúžia vyrastať v stabilnom prostredí a nie, aby niekto riešil, kto na úkor koho zaplatí ich obed.

olimuc
12. mar 2024

Ako poznamka by sa dala prekusnut, ale nie natolko aby sa tehotna trepala neviem kde. Chlap bojuje s Ex o striedavku na dceru … to bude ako fungovat, 2 tyzdne tam, dva niekde inde (samozrejme ak nehovorim o PRihranicnej oblasti) jeho ego utrpelo asi, lebo ho ex vypustila zo zivota a nie je obletovany 2 zenami … deti tvoje, jeho, Vase su vas najmensi problem … mna by skor napadlo ci si ty nebola nejaka naplast aby ukazal byvalej, ze on bez nej ano ale nie ona bez neho. Teraz ju nezaujma tak je jeho jesitnost urazena. Nebud blba … neober sa o cas s babom, byvanie atd len kvoli tomu aby si sa trepala hned za nim. Pockaj si chvilku kym bude babo na svete a tebou nebudu lomcovat hormony … krasna patchwork família mama tatko a mix deti je krasna idylka ale bude lepsie ked padnes na hubu doma ako niekde v hornej dolnej marikovej

ali12377
12. mar 2024

tak asi uz vies, ze s tymto novym manzelstvom ste sa poponahlili bez toho aby ste sa lepsie spoznali, tvoj terajsi muz je emocionalne nevyzrety, sudiac z toho ako sa stavia k situaciam, drzim ti palce

damkodomko
autor
Autor odpoveď zmazal
monikazs
12. mar 2024

Ano, su to tvoje deti a jeho dieta. Ty sa musis pozerat na to, co je najlepsie pre tvoje deti. Vytrhnut ich z ich prostredia, od kamaratov, od otca, od babky. Toto by som im nespravila. Akoze nemam slov ze vobec si ochotna obetovat ich zabehnute, komfortne a spokojne zivoty len kvoli tomu, aby si vyhovela dietatu, ktore nie je tvoje. Sorry, nikdy.

subartic
12. mar 2024

@damkodomko nie je normálne aby tvoj manžel riešil život svojej ex keď si nájde nového muža a už vôbec nie sústavne. Teraz ho má ona v paži a jemu to jednoducho chorobne chýba a zakrýva to obavou o dcéru . Nadobúdam dojem že tvoj muž žiarli. Toto je veľmi zlá konštalácia pre tovj život a už vôbec život v zahraničí . Ja by som tu zostala , porodila a využila toho že som doma , mám tu rodinu , zázemie, že je tu exmanžel ktorý so svojimi deťmi pomôže , že je tu materská rodičovský , prídavky a čakala ako sa to utrasie.

zmrzlinka2021
12. mar 2024

@damkodomko prosím ťa a diskutovali ste s mužom o Tom čo povedal?

damian85
12. mar 2024

@abbey1 Možno som veľa krát povedal niečo , čo som v skutočnosti nemyslel vážne , či už partnerke , či už dieťaťu , rodičom alebo zamestnancom. Hold nie som ideálny . V návale emócii niekedy ujde slovo a či dva. Chápem že ideálnym sa to nestáva , bohužial boh ma stvoril ako človeka ktorý sem tam urobí chybu. Ak chyby nerobíš všetka česť. Síce je to len o tom " priznať " si , ale poznám dosť neomylných. Poznám aj takých čo za všetkým vidia len to zlé , nie to nie je o realite , nie to nie je o skúsenostiach , to je o negativizme. Hold , každý je iný však....

damian85
12. mar 2024

@damkodomko Jedna vec je povedať , druhá vec je konať. To je to rácio. Ak mám ženu s dieťaťom a mojej dcére kúpim zmrzlinu , a jej dieťa na mňa len pozerá a ja mu poviem - popros mamu - vtedy tak konám. Ver alebo nie , za tie 2 roky aj ty si určite povedala niečo jemu , pri čom sa mu zježili všetky chlpy , len to jednoducho neriešil. Ono to tak vo vzťahu býva , nie vždy si vo všetkom sadneme , nie vždy na všetko máme rovnaký názor , nie vždy problém riešime podobne. To ešte neznamená , že nám to nemôže klapať.

katkaseiner
12. mar 2024

Ja chapem ze clovek obcas povie aj veci ktore nemysli uplne tak surovo ako boli povedane...ale
Doslo mu co povedal a ospravedlnil sa?
Ja by som sa bala ze toto je prvy klinec do rakvy a ze sa to nazbiera a nebudete jedna velka rodina ale len taky obrovsky nestastny mix ludi

lenkasarka
12. mar 2024

@damian85 ja celkom chapem ako to myslíš. Ak by povedal nejakú výčitku smerom k žene určite by som to brala inak. Ale smerom k deťom a ešte takto nešťastne je podľa mna na zamyslenie. Ak by jej vyčítal , že deti robia krik, neporiadok tak to je úplne o inom ako to že na úkor jej deti ochudobňuje to svoje. Nejedna sa o platenie dovolenky za tisíce eur,ale o pár eur za obed. Neviem či chápeš ako to myslím. On vo svojej podstate može byt super človek, super partner,ale mnoho z nás sa určite zhodne na tom že nie každý človek dokáže prijať cudzie deti za svoje. Krv nie je voda.