Ako zvládať návštevy manželovho syna cez víkendy?
Chcela by som asi pocut nezainteresivany nazor. Manzel ma 5 rocneho syna. My este nemame, chceme, mali sme zdrav.problemy. Maleho zboznuje. Ked bol maly mensi, tak chodieval ku nam kazdy druhy vikend plus 3 dni do tyzdna. Bola som s tym uplne ok, bolo to takto naplanovane, ale tym, ze uz je vacsi, tak u nas byva aj kazdy vikend - aj chce, je tu rad, ale jeho mama zrazu chce stihnut vsetko zameskane, a nonstop niekde chodi. Je mlada. Chaty, stretavky, oslavy, nechty, atd. Pointa celeho je, ze cele vikendy sa tocia okolo maleho, robime co chce on, prisposobujem sa vareniu pre neho (a pritom som milovala varenie rozmych specialit), nemozeme ist vecer nikde, dokonca o 8 uz cely dom stichne. Po novom, ked ma muz robotu, tak maleho si zoberie od ex, a mne akoby zrusi plan, ze ja sa mu musim venovat. Ono ja nemam problem, mam ho rada, je to vzajomne. Ale preco v pripade, ze on ma surnu pracu, ktoru musi vybavit a nie je to vec na 10 minut, tak ho proste ten den nenecha ex? Ked som sa to snazila odkomunikovat, tak mi povie, ze ale v ten den mal byt s nim, tak podla dohody si ho zobral. Na druhej strane, kazdy piatok tu spi u nas (potom je az so spboty vecera, ak to bol vikend, ktory nemal byt s otcom; ak mal, je do nedele vecera), lebo jeho ex ma ine plany na piatkovy vecer a tam uz akakolkvek dohoda pada. Ako si nastavit tie pravidla? Priznavam ze mi to zacina vadit a nechcem aby maly to nejako pocitoval. Alebo aby som zle zareagovala ako dnes: mame listky do kina na zajtra, teraz mi volal, ci sa daju zrusit lebo ex maju nejake posedenie z prace. Ked som zacala ziapat, ze toto uz neni mozne, tak sak rodicom skusi zavolat. Jasne, maly tam pojde rad, aj oni budu radi, ale toto je uz moc na mna….
To že sú ex-manželia znamená len, že obaja z rodičov majú mať prístup k tomu dieťaťu a nie aj neobmedzený prístup k ex-partnerovi a ešte aj k novej partnerke. Musia tam byť silné hranice v spolurodičovstve, inak ten nový vzťah nemá šancu. A ak je ešte aj náhodou narcistka, alebo manipulatívna (len hádam) tak pomôže fakt len taký kontakt, ktorý je čisto obmedzený len na riešenie vecí o tom dieťati, žiadne iné kamarátstva, výlety, konverzácie o živote, ani nič naviac. Ale to musí chcieť riešiť on, aj sa to naučiť, ty s tým veľa neurobíš, môžeš jedine odísť. Volá sa to paralelné rodičovstvo, alebo metóda grey rock pri spolurodičovstve s narcistom.
@kittykat22 fiha, mat iný názor, ok, ale nazývat iný názor ako tupý? Vážne? Z teba teda ta inteligencia prekvitá... 🙃
@kittykat22
Toto urobila bývalá susedka. Myslela si ako s mužom vybabrala. Teraz majú tie odkladané dvojičky 16 rokov a k mame idú raz za mesiac, lebo so vybudovali lepší vzťah k otcovej novej manželke. Tak ale asi to tak malo byť, keď mame bola prednejšia kaderníčka.

Ja by som nezrušíla kino. Prečo by som to robila? Nech zruší ona svoju zurku ktorú neohlasila včas svojmu ex.