Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?
Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.
Sťažuje sa že nemá navarené nič a keď má pečené kurča, alebo stehná, tak to nezje? Neviem úprimne aké to je "až tak zle" že sa nedá navariť doslova nič. Nemáš kamošku, ktorá by ti pomohla? Navariť na tri dni pánkovi segedín, guláš, pečený bôčik... a tebe aspoň normálny ľahký ale teplý obed, vývar apd? Akože keby je taký stav u kamošky, tak bez debaty by som odbehla pomôcť.
Obejdnavaj mu jedlo nech nieje po robote hladny. To je cele
@zuzanapjat nemam kamaratky ktore by mi pomohli.. Zje ale zje jedno. a potom mi nezabudne pripomenut, ze viem dobre ze nema rad stehna tak preco som ich uvarila. A ostatne ostanu v chladnicke
Svokrovcov nemas?
Mám po dvoch tehotenstvach,7 operáciách,7 rekonvalescenciach,dvoch cisárskych a jednom komplikovanom tehotenstve s cievnou mozgovou príhodou. Ale nehnevaj sa. O tvojom mužovi pomlcim,on to už má podľa mňa nahromadené. Ale mne toto celé príde ako jedna veľká výhovorka.mozes sa hnevať koľko cches. A že sa jemu enapoc čo navaria je len jeho problém.navar čo zvládneš. Nikdy som toľko nefnukala čo ty teraz v jednej diskusii.neviem si ťa predstaviť v reálnom živote.
@la_dolce_vita napísala by som mu sms v znení treba nakúpiť to a to, dnes nie je z čoho pripraviť obed mám ti objednať to alebo to?
nemas blizko ani svokru? mohla by ti prist pomoct...ako s nou vychadzas?
Pozri, keď teraz nemáš v ňom podporu, tak ju v ňom nebudeš mať ani potom. Podľa mňa je absolútne normálne, že keď si tehotná, nevládzeš a nie je ti dobre, tak ti pomôže ASPOŇ s niečím. Je to úplne prirodzené, a to aj v prípade, že by si tehotná nebola. No ja neviem, ja by som išla k našim, možno si uvedomí, čo robí a čo nerobí.
za seba ti môžem poradiť len toľko, že extrémne mi pomohol ráno na lačno zázvorový čaj. nie z čerstvého zázvoru, ale normálne popradský čaj - zázvor. /lidlovské nemali taký účinok/. Takto som sa dostala z nevoľnosti a ohľadom únavy sa poraď tiež, či ti nechýbajú nejaké vitamíny a minerály. pozri keby si mala decká ďalšie musela by sa premôcť. teraz sa premôž kvoli sebe, lebo byť na tyčinkách a croasantoch ti fakt nedodáva žiadnu potrebnú energiu. a tvoj partner sa nevie vžiť do tvojej situácie. ženy to chápu viac.
@zuzanapjat ako to tak citam, dostala tu velmi malo pochopenia od zien. Sa tu predbiehaju v tom ako im bolo zle a napriek tomu sa obetovali...
Aha, takze penizky su problem... Vies o tom, ze vsetky vase prachy su v manzelstve automaticky spolocne?
@carolynka anio ideme sa predbiehat kto to mal horsie pocas tehotenstva a aj tak vsetko zvladal! To mi urcite pomoze ked sa tu pridu pochvalit ake boli gazdinky aj pocas ryhania
Pochop, že máš doma chuja a nejaké rady ako to iné ženy zvládli ti nepomôžu lebo tvoj výber bude chujom aj tak.
Nič by som mu nevarila a poprosila mamu či nemôžem bývať na čas u nej lebo doma nemám pohodu.
@carolynka ja ju chápem, ale nepíše nič o tom, že by rada svoj stav zmenila. Niekedy je lepšie premôcť sa k pohybu a aktivite, aspoň postupne. Vyskúšať niečo... mňa zachránil zázvor. Teraz mi ani nejde o to akého má muža, to bol jej výber... ale o to, že aj sebe by mala proste niečo zdravšie navariť. A ak manžel bude mať reči, tak nech sa chytí varechy sám.
Mna najviac mrzi, ze ti je tak zle a este ti muz naklada. Mal by ti byt oporou.
Takto, môj sa tiež chvíľu ofukoval, že či bude jesť to alebo ono, odpoveď. Nemusíš, chod na nákup a uvar, ja zjem, a ešte aj poďakujem.
Necitala som komentare, ale ja ked som bola tehotna vracala som az do 6 mesiaca pri oboch detoch. Robila som v hoteli. Ked bola akcia nikto sa ma nepytal, filetovali rybu, varilo sa maso… isla som sa vygrcat na toaletu a s usmevom som obsluhovala hoci pri pohlade na to maso na tanieri mi bolo total zle. Doma som fungovala normalne, jedine co som nemohla je ani citi psiu konzervu.
Myslim si, ze jednoduche jedla ako spagety s morcadellou, kolienka s tvarohom a slaninou, vyvar sa da zvladnut. Moj nazor. Treba sa obcas zatat a fungovat.
a co ten tvoj manzel vlastne zje? lebo mam pocit, ze nad vsetkym, co ti tu aj zeny pisali ohrna nos :D
No lebo z toho čo píšeš je to naozaj blb s prepáčením.....
Každý normálny chlap sa dokáže tých 9 mesiacov prispôsobiť tak aby to žene čo najviac uľahčil.
Buď začne jesť rýchle jedlá. Kurča, krkovička, bôčik, jaternice, klobása...len hodíš do rúry a máš hotovo (minúta roboty) k tomu kľudne chleba ak je ti veľmi zle a nevládzeš. Mal by sprosté poznámky/nechcel by to jesť viac by som nevarila. Nemá dva roky aby pár mesiacov nevedel prežiť troška inú kuchyňu keď sú takéto okolnosti.
Donáška, menu objednáte do 15€ pre oboch....ak teda chce jesť každý deň iné, zložité jedlo. My sme to tak z časti riešili posledné 2 mesiace (cez víkend sme objednali aj 2-3 krát), on variť nechcel, ja som nemohla (nechcela). Nikdy som nepočula jednu sprostú poznámku.
Polotovar/hotovka keď sme šli do obchodu kúpila som toho viac a cez týždeň už iba dala do mikrovlnky alebo hodila do rúry. Lasagne boli super čo si pamätám. Dá sa kúpiť aj maďarský, segedínsky, rezeň. Nie je to zrovna zdravé a extrémne chutné ale na tú chvíľu sa to dá.
Nevidím dôvod aby si musela vracať xy krát do dňa len aby doma bolo navarené. Keby máte doma deti a treba navariť im je to iné (stále sa ale dá aj pre deti variť jednoducho). Ale dospelý chlap hádam vie pochopiť že 2-3 mesiace budete jedlo riešiť inak lebo tebe a dieťaťu to nerobí dobre.
Vieš si predstaviť ze čakáš druhé, máš doma 2r dieta, ktoremu treba navariť, starať sa, možno ísť von.. Véd nezomieras..
A mne s najviac páči , ako autorka opisuje svojho muža - chodí na 24 a potom si spí celý deň, kosí trávu ( podľa autorky sa zašíva v záhrade) atď ...keby jej muž mal teraz iba okolo autorkinej riti skákať , tak zhnijú v tom dome a ešte budú aj bez peňazí . A ani sa mi nezdá , že keby jej bolo až tak zle, tak sa neporadí s gynekológom . Všetko čo jej tu baby poradia, tak sa tomu čuduje ako kočka mladým . Takže z toho mi Vychádza iba jedna vec , že s autorkou to nebude až také vážne a potom sa ani nečudujem že jej muž má taký postoj k nej . K tomu aký je vyberavý v jedle , tak s tým si ho brala
Inak autorka skus sa prekonať... Aj keď to vyznie šialeno možno ale skus... Keď nie variť ale pokiaľ nemusíš ozaj ležať aspoň sa premôcť trochu hýbať... Skus to poriesit s lekárom, možno pomôže zvýšiť dávky železa... Pretože tehotné ho majú nedostatok... Pripadne sú aj lieky ktoré môžeš ako tehotná na nevoľnosti. Plus čerstvý vzduch ti tiež pomoze. Napr píšu tu o zázvor, mne bolo napr horšie... Ale haslerky ma držali ako tak pri stave ze ma nonstop nenadrapuje...
Vieš ty sa hneváš a cítiš sa dotknutá ale fakt je ze nie si v tomto sama, rozdiel je len v tom ze ty máš muža ktorý namiesto pochopenia ti nakladá a vyčíta hoci sám ten pocit nikdy nezažil a nezazije
Autorka zavolaj si na tu xonveu.
Ale takato zla strava ti zhorsuje hormonalne vykyvy,inzulin ti musi strielat ako blazon.Chod doktorovi,toto je zacarovany kruh
Čo ti na tento stav povedal gynekológ?
Autorka, tvoj problem nie je, ze co navarit, tvoj problem je sebecky muz, ktory sa k tebe sprava uplne otrasne. Kym sa ti nepolepsi, odkaz ho na donasku a dovidenia. Inu radu bohuzial nemam, ked mne bolo pocas prveho trimestra zle, ani som do kuchyne nepachla, varil manzel...
@mk22 A preco si to ma akoze predstavit? Druhe dieta nema, tak preco sa ma nasilu trapit, ked jej je tak zle?
@crazy_cat_lady zje vsetko co pre mna je momentalne komplikovane varit .. vyprazane rezne ( rozmrazit maso, ocistit, narezat, naklepat , obali!! , vyprazit)to pre mna teraz neexistuje. A stat pri prazeni. Ku vsetkemu chce zemiaky, cize osupat neustale zemiaky, krajat varit popucit …. Ryzu velmi nezje.. Talisto ani cestovinove jedla velmi.. Niekedy zje francuzske zemiaky, ale to je tiez pre mna trapenie, kedze musim uvarit vajicka v jednom jrcni, potom ich osupat narezat. Uvarit zemiaky osupat narezat na kolieska.. Narezat klobasu vsetko na seba skladat.. A mam z toho plno riadov zadrbanyhc… Proste nevladzem…
Ku segedinskemu musim urobit domaci pareny knedlik, ktory nevladzem urobit. Kupovany nezje zenje to hnus. Ze to som potom segedinsky ani memala varit.. A podobne.. Kuracie na smotane nasekane na kocky s nokedlami este zje.. Ach jaj. Vobec nie je polievkovy cize polievkami si ani nepomozem. Ani privarkami…
@lenka.25 ano pokosi travu, mame maly travnik nie obrovsky pozemok. Potom po pokoseni sa zasije na terase , kde vysedava az do noci aby so mnou nemusel byt v dome, vyhyba sa. Tam si sedi a fajci, pozera cez mobil spravy.
Čo ťa viedlo si s ním založiť rodinu? Veď je úplne nepoužiteľný ako budúci otec. On bude schopný nechať dieťa v pokadenej plienke aj tri hodiny kým sa vrátiš domov lebo by sa toho hovna predsa musel dotknúť a to nie je jeho robota.

@viestta tak toto si vystihla do bodky.