icon

Ako zvládať starobu a osobné výzvy?

25. dec 2024

Je po Vianociach a blíži sa Nový rok a mne je ťažko.Nikam som sa v živote neposunula.Aj keď si každý rok hovorím že zmením prácu a najdem si lepšie platenú, ostávam v starej.Starnem, čo vindo nielen na tvári a postave ale práve prechádzam menopauzou.Trpím nespavosťou a mávam silné návaly.Zistila som už dávnejšie že priateľ vyhladáva cez zoznamky ženy na sex.Ale rozhodla som sa to neriešiť a robím sa že o ničom neviem.Pretože sama by som nevyžila.Ale jedného dňa príde realita a viem že pôjdeme od seba.Lebo už dlhšie mi hovorí že som stará.A ako nastúpila menopauzu, má poznámky typu že budem stará, vyschnutá ženská.Ktoréj prechod udrie na hlavu a bude mi j...ť.Už sa mu nepáčim ako žena, plus on potrebuje veľa sexu a ja nevládzem.Ak sú tu ženy ktoré sú/boli v podobnéj situácii, budem rada ža každý názor.Ďakujem.

ysseba
25. dec 2024

Fuuha, tak to je veľmi zlá situácia. Do ktorej si sa ale dostala sama. Keby si skoro pred 30 rokmi riešila aspoň nejaký jednoizbák, ktorý si mohla prenajímať, dnes už mohol byť splatený, ty by si stále mala príjem z podnájmu a keď ťa priateľ pošle "do teplých krajín", mala by si kde ísť. No ale už je neskoro plakať nad rozliatým mliekom. Ale treba to riešiť a nečakať so založenými rukami. Šetri si čo najviac to pôjde. Skús si dať žiadosť o sociálny byt. Ono to trvá nejakú dobu, tak nech ti tato doba už plynie. A keď nabudúce začne s tým, že budeš stará a vyschnutá, tak sa ho určite opýtaj, že či si myslí či je on nejaká jediná výnimka na tomto svete, že on nestárne a bude stále mladší, krajší a zdravší. Debil jeden 😠

sasa1310
25. dec 2024

@mikadooo hajzla vedľa seba? A čo keby sme sa na to pozreli z druhej strany.
Stačí si prečítať ako sama seba autorka zhodnotila. Ty by si žila s chlapom, ktorý by sa 20 rokov nikde neposunul? býval by u teba, zanedbával by sa, neposúval by sa nikde. Ani sex by nebol, lebo by nevládal.
Autorka si neváži samú seba, tak ako si ju má vážiť on? Keby bol taký hajzel, tak už dávno ju vyhodí. Len asi ten hajzel sa z neho ešte nestal, keď ešte stále má autorka kde bývať

Keby tu nejaká baba písala, že takéhoto chlapa má doma, ktorý býva u nej. No neviem neviem či by si jej nenapísala, prečo ho nevyhodí a nenájde si normálneho

mikadooo
25. dec 2024

@sasa1310 ok. Otočme to. Mám doma chlapa, ktorý býva v mojom. Odmieta so mnou sex tak často ako ja chcem, starne. Prispieva mi síce na domácnosť, varí mi, perie, upratuje, ale ja ho nazvem, že je starý, má andropauzu a bude mu z toho určite jebať. Nikam sa neposunul za tie roky. Idem na sex zoznamky, pozerám mladé zajace, mastím si pri tom šušku, on to akceptuje, pritom mi žehlí nohavičky a ja kukám na tú jeho vráskavú tvár, že bože starý chren, však ja ho vôbec nepotrebujem... Tak nejak si to myslela? Nie, neviem si to predstaviť, lebo v realite sa takéto úkazy zriedkavo vyskytujú, ak vôbec... A keby aj, tak si ten zjav veru nechám, už len za tie služby, ktoré mi bude v dôchodku poskytovať a ja sa môžem v pohode naháňať za mladými zajačikmi a ešte mi plati polku nájmu a nebudem sa mu vyhrážať, že ho kopnem do zadnice...

sasa1310
25. dec 2024

@mikadooo ako vieš, že on nevarí, neperie či neupratuje? Bežne to chlapi robia, nikde nie je napísané, že to robí vždy len žena.

kiki68
25. dec 2024

Ja budem Pasta Nonna na Insta 😀 Viac menej sa chcem potom venovat vareniu, peceniu a umeniu. Ja som vzdy mala jasno. Ako musis sa zamerat na seba

zuzanita1609
25. dec 2024

@mikadooo tak toto znie drsne už len pri predstave . Ale v oboch prípadoch to nie je žiadna výhra,čiže by ma tá menopauza/andopauza a staroba už moc netrápia 🙄.

mikadooo
25. dec 2024

@sasa1310 vieš dať radu autorke? Alebo sme prišli riešiť chúďatko autorkinho chlapa, ktorý ju jednoducho "musí" sundávať?

karolinakr
25. dec 2024

nechutné, vždy pride situacia, že musiš spravit niečo, čo si predtým nerobila

sasa1310
25. dec 2024

@mikadooo autorka vie, čo má robiť. Dala to hneď v tretej vete.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mirage
25. dec 2024

@kiki68 iiha, budes varit ako prava talianska nonna?

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
25. dec 2024

deti si spomenula až teraz. Tie ako žijú? Snáď by ti vedeli pomôcť s bývaním?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
25. dec 2024

Pred rokmi sa to praveze dalo, u nas pred 10 rokmi v drahsej lokalite stala garzonka v centre 20 tis., to si pamatam, pretoze som hladala byvanie po rozvode s 2 detmi. Davalo sa aj cez 100 % hodnoty. Vyskusala si to aspon? Mne je ta luto, tiez mam po 50tke, ale mam konecne spokojny, kludny, zabezpeceny zivot a tak by to malo byt v nasom veku... skoda, ze neskoro si sa spamatala :((. Poziadaj si o mestsky byt, poradila som to aj sestre v podobnej situacii.

zmrzlinka2021
25. dec 2024

Autorka, priatel nie je tvojou rodinou. Jeho rodinou sú jeho deti. Ty si jeho priateľka a matka jeho deti.
Ak si chcela mať lepší príjem, na to treba na sebe aj makať, zmeniť prácu. Aj ľudia s ucnovkou vedia krásne zarobiť, napríklad remeselnici

pribinak
25. dec 2024

Opatrovateľka je mimoriadne náročné povolanie, psychicky a aj fyzicky, ale veď skús. Možno sa v tom nájdeš

Áno, mala som kedysi 2 prace, nesedim nič čo nemám odskúšané, alwbo čo reálne neovládam.

Za tie roky čo máš, predpokladám 45+ si si mihla viackrát zvýšiť kvalifikáciu. Ale to chce makat na sebe

Aha teraz čítam ze máš 54, to chceš s týmto vekom ísť robiť opatrovateľku? Asi nemáš prestavu čo je to za makacku otáčať ležiacich ľudí

U gynekológa si bola? Aj menopauza sa dá korigovať

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
25. dec 2024

Hm, teraz citam, ze ratas s tym, ze budes nahradena mladsou...? Muzi po 50tke uz tiez nie su ziadni mladici a ano, vymenia zeny za mladsie, ale len uspesni a financne zabezpeceni. Bezny muz uz nema co ponuknut mladej kocke, toho by som sa velmi nebala.

autor
Autor odpoveď zmazal
kiki68
25. dec 2024

@mirage ano, venujem sa tomu roky, celkovo vareniu. Mna to dusevne naplna a ked vidim tie Nonnas na videach, tak si hovorim „ nebudem sa nudit „ 😀😀😀 Clovek si musi najst vekom ine ciele, jasne, ze nebudem vecne sexi a neviem co, vek sa neda odrbat

la_dolce_vita
25. dec 2024

Tak chod niekam do zahranicia naozaj. Mas zabezpeceho muza a pritom si v takej pozicii, to je smutne :(

pribinak
25. dec 2024

Chyžná niekde do Rakúskych Álp. Tam poskytujú aj ubyticanie. Ale musela byt si trosku zamakať na nemčine. Aspoň základy

tundra
Autor odpoveď zmazal
natalka13
25. dec 2024

Jazyk vies nejaky?
Kolko ta stoji byvanie u neho? Deti si ako riesia byvanie?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
25. dec 2024

@natalka13 Máme všetko napoly.