icon

Ako zvládať starobu a osobné výzvy?

25. dec 2024

Je po Vianociach a blíži sa Nový rok a mne je ťažko.Nikam som sa v živote neposunula.Aj keď si každý rok hovorím že zmením prácu a najdem si lepšie platenú, ostávam v starej.Starnem, čo vindo nielen na tvári a postave ale práve prechádzam menopauzou.Trpím nespavosťou a mávam silné návaly.Zistila som už dávnejšie že priateľ vyhladáva cez zoznamky ženy na sex.Ale rozhodla som sa to neriešiť a robím sa že o ničom neviem.Pretože sama by som nevyžila.Ale jedného dňa príde realita a viem že pôjdeme od seba.Lebo už dlhšie mi hovorí že som stará.A ako nastúpila menopauzu, má poznámky typu že budem stará, vyschnutá ženská.Ktoréj prechod udrie na hlavu a bude mi j...ť.Už sa mu nepáčim ako žena, plus on potrebuje veľa sexu a ja nevládzem.Ak sú tu ženy ktoré sú/boli v podobnéj situácii, budem rada ža každý názor.Ďakujem.

lenkakravcova
26. dec 2024

To je úplne jedno. Podstatnejšie je aj tak to, že ťa podvádza.

sasa1310
26. dec 2024

tak určite mám väčšiu istotu ako ty. A či mi nerobí to, čo tebe? No nerobí, nenadáva, vulgárne sa nevyjadruje na ženy v prechode, váži si ma, nerozpráva, že mi bude v prechode jebať a že budem vyschnutá a pod. reči. Toto sú moje istoty

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
26. dec 2024

čo má menopauza spoločné s charakterom môjho muža? Či myslíš si, že len ty jediná máš menopauzu. To nie je dôvod, prečo sa tvoj muž tak k tebe chová

autor
Autor odpoveď zmazal
dadis
26. dec 2024

Ale prosim ta, menopauzou nekonci zivot. Aj ten pan uz neni take sexualne torpedo, ako ho popisujes. Pekne si ho posad a vazne sa porozoravajte o buducnosti. Ako vidi starnutie vedla teba, ked pride choroba, bezvladie, smrt, ci neuvazuje o tom po tolkych rokoch ta spravit manzelkou a zozdielat s tebou majetky. Ze sa staras kolko rokov o rodinu, domacnost a ked on pozajtra dostane porazku, budes mu ty menit plienky a ked zomrie, tak ty nic dedit nebudes a skoncis na ulici?

sasa1310
26. dec 2024

to akého chlapa máš doma, za to nemôže tvoja menopauza. To je len v tvojej hlavičke. A 54ročná žena ešte nie je stará žena, aj keď má možno tvoju večne spomenutú menopauzu. A čo sa týka teba. Sexuálny apetít tvojho partnera by ťa malo najmenej zaujímať. Skôr by si sa mala starať o to, čo budeš robiť, keď o mesiac ťa vytrepe z baraku, že si doniesol domov inú.

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. dec 2024

To si myslis, ze kazdy chlap riesi stare menopauzove baby? Neposudzuj vsetkych podla toho tvojho. To nie je muzsky standard spravania sa poukazovat na vyschnute zeny bez hormonov.

lucka_ke
26. dec 2024

nívaly môžu trvať dlho, treba to riešiť hneď po novom roku s tvojím gynekológom, tu začni a dobrý nápad je aj to Duolingo a učenie sa jazyka, keď sa budeš cítiť lepšie poriešiš si prácu, na spanie si kúp v lekárni Melatonín 1 mg a ten čaj čo som ti písala, uľaví sa ti keď sa trochu vyspíš, kľudne poď to skupiny Menopauza nájdeš tam podobné ženy ako si ty, lebo tu pochopenie nenájdeš (v 30ke som bola aj ja frajerka, dokonca aj v 40ke)

sasa1310
26. dec 2024

prečo stále poukazuješ na druhých? Rieš svoj problém a neporovnávaj sa s druhými

didush27
26. dec 2024

Skús zmenu aj od seba. Skús zmeniť účes, kúsky v šatníku, nájdi si nejaký koníček, začni cvičiť. Spraví to dobre aj tebe a aj muž si všimne.. že nemusíš patriť k tým ženám, o ktorých sa tak vyjadruje

mirage
26. dec 2024

@sasa1310 uz ju nechaj tak, zbytocne si k nej neprijemna a ostra.

uzivajden25h
26. dec 2024

A rodičia ešte žijú. Nepomôžu ti, alebo si nezdedila niečo že by si si pomohla

sasa1310
26. dec 2024

@mirage prosím ťa. Netreba ju ešte aj ľutovať, keď sa sama ľutuje. Treba ju nakopnúť nech niečo robí a nech nevyplakáva len doma každoročne. Ono fakt je na tom veľmi zle a môže zo dňa na deň skončiť na ulici. A jej odpovede sú len aby sme aj my tak neostali. Ja len dúfam, že práve toto ju nakopne a vzoprie sa a začne nový život taký aký chce ona sama, len jej chýba to nakopnutie

lucka_ke
26. dec 2024

@sasa1310 vieš nie každému pomôže keď mu vynadáš a pošleš ho, nech sa vzchopí... ona sem prišla pre radu a podporu, nie po prenášku čo všetko mala urobiť a neurobila a ako si za to môže sama, svoje si už napísala niekoľkokrát, nechaj ju už tak

sasa1310
26. dec 2024

@lucka_ke čo mala urobiť, som jej tu ja vôbec nepísala.

klementinka58
26. dec 2024

autorka a ked si nebola v menopauze tak ti nenadaval?

zmrzlinka2021
26. dec 2024

@sasa1310 vieš, lenže ona je žiaľ typická slovenská žena - ubita, zneužitá, zodrata. Častý štandard,žiaľ. Takéto ženy vždy seba dávali na posledné miesto a dokonca to považujú za veľké plus.

sasa1310
26. dec 2024

@zmrzlinka2021 ale veď áno, snažila som sa jej dať iný pohľad. Ako to máme u nás. Žiaľ, autorka je v tom, že to bude aj u nás tak ako u nej, keď budem v prechode a chlap sa mi zmení a pod. Smutné

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
26. dec 2024

Kde žije tvoj otec, k nemu nemôžeš ísť? Mladšie dieťa je už dospelé?
Ja vidím len dve riešenia - rozhovor s partnerom ako vidí budúcnosť, či spolu zostárnete - lebo to, že hľadá sexzoznamky neznáma, že ťa vyhodí z bytu a dovedie mladšiu, povedať mu narovinu že ste žili ako rodina ale ty nemáš žiadnu istotu, že nebudeš bezdomovec..
Alebo odísť do zahraničia robiť chyžnú alebo opatrovateľku s možnosťou ubytovania. Ak ti bude zdravie slúžiť, môžeš si za tie roky na dôchodok ešte slušne zarobiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
26. dec 2024

Tak potom nemáš čo riešiť a rozmýšlať. Po novom roku šup na kurz a nič ťa nedrží. Návaly aj únavu budeš mať rovnakú na SR aj v zahraničí, a aspoň viac zarobíš.

eva8
27. dec 2024

Ak chces robit opatrovatelku, spav si opatrovatelsky kurz, stoji cca 400 eur, popritom sa uc nemecky.

aandrea9
27. dec 2024

Dnes som našla na FB

autor
Autor odpoveď zmazal