Ako zvládate materskú?
Dievcata, ako zacat...mam syna, ktory ma 2 roky a 2 mesiace a 6 mesacne babo. Som teda doma uz cez 2 roky. Moja prva materska bola des. Dieta mi v kuse plakalo a skor to bol svetly moment, ked sme mali dobry den. Nase prechadzky trvali hodinu - pol hodinu tam a pol hodina cesta spat s placom, ci uz v kociku, alebo na rukach, lebo v kociku byt nechcel. Spal priblizne pol hodiny a opat bol hore. Po roku zacal spat 1x do dna, uz to bolo fajn, lebo hodku, dve......takze prichodu druheho dietata som sa skor obavala. Ked sa narodil mladsi, bola som 10 dni v nemocnici a manzel mi po 2 dni pisal, ze uz vie, o com hovorim - ze byt doma s dietatom (vtedy rok a 7 mesiacov), nie je ziaden oddych, ze v kuse vari, perie, ze nestiha a nema sa s kym porozpravat...Celkom to zvladal, len to, ze synovi v kuse pustal rozpravky, ci uz TV, alebo tablet. Prisla som domov, hura!!! no a dalsie 2 mesiace boli plne revu a trucu. Mladsi syn bol tichucko, plakal asi 5 minut do dna, zato starsi reval za vsetko asi kazdyh 5 minut...asi po 2 mesiacoch to ustalo a ako tak sme sa vratili k zabehanym kolajam. Uz ma prestal odmietat, lebo ja som sa k nemu nemohla ani prilizit, stale len tatinko a aj ked sa zobudil a manzel nahodou nebol doma, tak utekal k dveram, obliekal sa, ze ide prec a mama nie...Uz asi po mesiaci plakania a mojho kricania (lebo dohovaranie uz som nezvladala), som sa spytala maleho, preco tolko place za vsetko a on mi povedal, lebo mama ma babo...takze som sa snazila venovat sa mu viac, aj ked vsetko cas zabera aj tak on...kazdy mi vravi, aky je starsi aktivny, ze je asi hyperaktivny atd...uz si to uvedomujem aj ja, ked sme na ihriskach, musim stale davat pozor a pripominat, ze nesmie bit ine deti , strkat a nesmie na nich kricat. Na deti som sama od cca 8 rano do 18 vecer, potom pride manzel a dava do laty starsieho, ja uz mam len mladsieho - a potom ich oboch davam spat. Nemam tu babku, ale ta ked pride, tak je unavena, resp. nestiha za starsim synom. Baby, ja uz fakt nemam nervy na tu matersku - vy to zvladate? Nemam uz pochopenie pre tie synove vystupy. Ine deti placu, ze chce bicykel, moj place, ze ho nechce...Uz ma to unavuje, byt stale so starsim, nemat cas na druhe dieta, dookola varit, zehlit, tvarit sa spokojne a pokojne, dohovarat v kuse starsiemu. Pre poznamku, uz ho nechavam jest sameho, bez ohladu na to, ci sa potom cely prezlecie a plienky uz nema asi 4 mesiace. Ako to zvladate vy?
@evittam ale mne deti tiez spia od narodenia dobre, budievali sa vynimocne viackrat za noc, dcerka mi to osladzala len cez den, ale paradoxne ked sme sa ulozili na vecerny spanok ,spala pokojne. Moc sa tym nechvalievam, lebo viem, ze maminy, ktore si odpochoduju cele noci s detmi na rukach to dost drazdi, pripadne mi to ani neveria ako hovoris.
Ja sa nicim co mam nechvalim a nedovolim si niekoho poucovat, lebo viem, ze deti su rozne. Mozem len povedat co funguje nam, ale nikdy nie je zaruka, ze tej druhej mamine to bude fungovat tak isto....
Neviem baby , ja som asi salamista, ale ja vôbec nemám desivé spomienky na MD, áno, jediný kritický mesiac bol ked sa narodil mladší syn, kým sme si zvykli a našli režim... aaaaaaaano, tiež často plakal, ale jedno dieťa bolo v nosiči, druhé v kočíku, obaja pri mame a zvládli sme to.. Domácnosť, upratovanie som riešila raz do týždna, v sobotu alebo v nedelu manžel vzal deti na tri hodinky von, preťžil to on aj deti, a ja som si urobila generálne upratovanie, povysávala, poumývala a bol pookoj... neviem, ja som pol materkskej preležala na zemi, mali sme izbu, dde si deti nemohli ublížiť, len na zemi matra c a kopa hračiek, a tam sme sa hrali. žehlenie nehrozí ani teraz, prach ani chrobáky nás nezožrali.. áno, občas sme mali na obed párky, či chlieb vo vajííčku, ale nikto z nás neumrel na podvýživu :D :D a mala som krásnu materskú, teraz čakám tretie dieťa a verte či nie, zasa sa teším.. viem, že prvé dni bude chaos, ale nič strašné, čo sa nedá prežiť :D
@evittam - "Ak na to nemám, tak si druhé dieťa nespravím - áno možno to znie tvrdo ale je to realita." 😕 😕 😕 To ako Ty dopredu vieš, aké deti sa Ti narodia? Akej budú povahy, ako sa budú vzájomne znášať, či budú zdravé, choré, či Ty ako matka ich budeš zvládať, či ich bude zvládať Tvoj partner (manžel), či budú pokojné, alebo ich bude niečo trápiť a budú plačlivé.. atď. No klobúk dole, ak máš zázračnú guľu a vidíš do budúcnosti 😀
Všetci do jedného ideme do rodičovstva (aj tehotenstva) s veľkou neznámou, nikto z nás nevie, čo nás čaká. Takéto tvrdenia sa v tomto prípade absolútne neopodstatnené. Znie to tvrdo, ale realita to v tomto prípade vôbec nie je (bola by, keby si hovorila o finančnej alebo ekonomickej stránke). To, čo rieši zakladateľka, sú veci, ktoré ty ako rodič dopredu ovplyvniť nedokážeš.
ja zazivam nieco podobne a to ma maly len necelych 5 mesiacov. Nevyspala som sa uz asi rok, to ratam uz od zaciatku tehotenstva som mala problemy 2 krat v nemocnici (a posledny mesiac som musela len lezat a odpocivat lebo mi vyskakoval tlak, tak ked som chcela vydrzat musela som mat kludovy rezim, komplikovany pôrod, potom malemu zistili problem s oblickami, a to sme znovu boli v nemocke ked mal 3 tyzdne a ked mal 2 mesiace ho museli operavat. Na to ze ma 4 mesiace sme si zazili, ale nestazujem sa, su ludia, ktori sa majú horsie, a ja dakujem Bohu, ze ho mam, a ze je relativne zdravy... a mam len jedno dieta, syna. a vobec nespi cez den, len 3 x po 15 minut, a to mne na rukach, a potom stale mrnci ked ma nevadi, stale musim byt s nim. A nechce byt v kociku, reve. nechce byt u nikoho na rukach reve, nekedy ho mm zabavi tak chvilku vydrzi, ale jest chce iba odo mna, a ani spat nechce u mm. ja ho nemozem nikam vypadnut, a ked ideme s nim tak ma taky rev, ze som si povedala, ze s nim nikam uz nepojdem lebo nemienim pocuvat reci typu nechaj ho vyrevat, musi si zvyknut. a keby mam este jedno tak sa rovno odstrelim asi. A to mam svokru o par domov dalej ale od nej pomoc ziadna co sa tyka maleho. mama byva daleko. nestiham nic, a ani uvarit, tak varim tak 2 x alebo 3 x do tyzdna a varim, ked pride muz domov, a vtedy je chvilku s malym, tak som sa tesila na matersku, ze maly bude spinkat v kociku a ja s nim na prechadzke...ja si ani kavu nestiham rano vypit, lebo je uz hore okolo 6 hod. jaj a dam mu hracku, hra sa s nou tak 5 minut a potom zase reve.
@evittam Staci si zalozit novu temu..."Ako nam je super na materskej" a neboj, aj dalsie super matky sa tam budu vylievat. 😀 Nie si jedina, ktorej deti dobre spia - mne tiez a predstav si, ze mam dvojrocny rozdiel medzi nimi, tak som to chcela a zvladam to, ale tak naco to budem zakladatelke vypisovat a chvalit sa, ked ona riesi iny problem a potrebuje skor povzbudit. Alebo len rada prudíš, ked je nuda? 😉
Inak, medzi mnou a sestrou je 6-rocny rozdiel a je to na figu, vobec si nerozumieme - zili sme sice pod jednou strechou, ale nie spolu, skor vedla seba - kazda vzdy riesila ine problemy suvisiace s danym vekom..takze tolko k tomu planovaniu. Ale nech sa dari...peace. 😀
@katrinka8 @evittam - ja som to pochopila tak, ze ak to nezvladam financne...ale vy ste to asi mysleli tak, ze vychovu a psychicky. Niektore veci sa naplanovat nedaju. Mozno vy mate vyciarkanu kazdu menstruaciu v kalendari...tak vtedy hej....pri prvom dietati som nebrala antikoncepciu 2 roky a otehotnela som az ked som dala vypoved v robote a isla na dovolenku. Robila som advokatskeho koncipienta od cca 8:00 do oficialne 17:00, ale povinne sme sedeli v praci do 19:00, 20:00, proste do kedy trebalo...v kuse v strese. Takze nie som nejaka padavka. Vacsina z bab, ktore poznam, maju pracu tuknem 3x za den do pc a idem asi 10x na kavu. Po roku som aj tak chcela ist do prace....lenze som otehotnela...a teraz co? Potrat kvoli mojej pohode? To druhe dieta je uplne ine, kludne a to som cele tehotenstvo behala po preliezkach. Ja nie som ziadna netykavka, len obcas mi to cele padne na hlavu. Nezavidim Vam Vase kludne deti. Prajem Vam to. Aj moje kamosky nevedeli o com hovorim, kym nezazili syna. Svokra ho bola kocikovat raz 5 minut...a podobne. Ale aby som na neho tolko nekydala, je aj zlaty..
@katrinka8
@sardinka32 Jéééžiš baby, tak ma rovno ukameňujte. Veď si riadne prečítajte čo všetko som napísala a nie len jednu vetu. A súhlasím s vami, nikto nevieme aké dieťa sa nám narodí - ja som tým plánovaním chcela povedať - a už som to tiež napísala, že ak mám jedno dieťa, ktoré moc nezvládam a má od roka - do dvoch, tak si určite nespravím ďalšie nech mám ešte väčšie stresy.
Neviem, prečo ale mám pocit, že ste obe čítali len ten jeden môj príspevok a reagujete naň. Takže taktiež peace a pekný deň. A novú tému zakladať nemusím @sardinka32 nemyslím, že niekoho prudím a ak tak možno len teba. A za to, že ty si mala na figu vzťah s tvojou sestrou, uznávaš menší rozdiel medzi deťmi, neznamená, že to tak bude u každého 😉
@mnariana Nie nemala som vyčiarkanú každú menštruáciu, mala som a mám možno šťastie, že mám pravidelný cyklus a presne som vedela kedy mám ms, kedy mám plodné dni. A určite je šťastie, že sa nám to vyšlo, tak ako sme chceli 🙂. Toto prajem každej žene, ktorá chce bábo a nedarí sa. 🙂
Pekný dníček kočky, idem sa venovať svojim dvom deťom. 🙂 😉
@luciferkax super napisane 🙂
moja dcera (teraz takmer 2r) bola odmala uvrieskanec.... v kociku ani za svet, vrieskala jak pavian, nevedela do cca 8mesiacov stolerovat nikoho z rodiny, ked zbadala vlastnu babku tak vrieskala cez cely panelak. Sama sa zabavit nevedela, stale bolo treba pri nej byt, neexistovalo sa vzdialit viac ako 2metre, uz bol rev. Sla som od nej do prace ked mala rok, musela som, kvoli peniazom. Jasne ze mi to bolo vtedy luto...Ale spatne to hodnotim ako najlepsie rozhodnutie. V praci si od nej oddychnem- robotu mam sice dost narocnu psychicky, ale som za nu rada. Svoju dceru milujem, ale nenaplna ma byt doma 3roky, potrebujem proste aj daco ine ako varenie, upratovanie, plienky, hracky a rozhovory na ihrisku. Sprvoti som zavidela kamoskam, ktore zostali s detmi doma 3 a viac rokov. Ale teraz ich skor obdivujem 🙂 A nemenila by som s nimi.... materstvo je nadherne, ale strasne psychicky aj fyzicky narocne a ja uznavam ze som spokojnejsia s modelom ja v praci a dieta v jasliach. Od tej 5tej do 9tej sa jej naplno venujem, tak ze uz nerobim nic ine (varenie, upratovanie atd), proste som len s nou, takze nemam pocit ze by nejako trpela alebo citovo stradala. O par mesiacov sa nam narodi druhe dieta. Nech si o mne mysli kto chce co chce, ale starsiu budem napriek tomu stale davat do jasli, 5dni v tyzdni a na cely den. Mam len jedny nervy a budem ich este cely zivot potrebovat, takze si ich chcem zasetrit ;)
Cize zakladatelke temy by som poradila to ten polrok doma vydrzat, kym bude mat mladsie rok. Moze ist v pohode do jasli (prispevok na jasle sa ma od januara zvysovat na 280EUR), starsi do skolky a obaja rodicia do prace 🙂
@timi1012 dakujem ....
@evittam Praveze som si dala tu namahu a precitala som si vsetky Tvoje prispevky...chvilami som sa za brucho chytala a chvilami za hlavu...a reku, ked uz si sa Ty sama ohanala slobodou prejavu, tak sa prejavim aj ja. 😎 Pisala si, ze si super matka, ale asi si az tak velmi vo svoje materske schopnosti neverila (alebo si len skratka pohodlnejsia), ked si si druhe naplanovala az po 6 rokoch...vidis, takto sa to da vidiet cez Tvoj zjednoduseny pohlad na vec.
To s mojou sestrou som Ti spomenula len preto, ze si nemozes byt nicim ista a to, co sa Ti teraz javi super vyhodne (ten velky vekovy rozdiel medzi Tvojimi detmi), neskor byt nemusi. Takze, kedze to este nemas odzite, radsej nerypaj do cloveka, ktory tu hlada pomoc. Nikto Ta tu za to chvalit nebude, tak sa potom necuduj, ze Ti zeny nieco napisu. HOWGH! 😀
@mnariana Neboj, vsetko raz prejde a uvidis, ze neskor budes rada, ze mas medzi dietkami taky maly vekovy rozdiel. Budu aspon parťáci. 🙂
Ja mam deti tiez rozdiel medzi sebou 6 rokov a nebolo to pre pohodlnost/ani materske schopnosti.kde ste to čitali ze je vacsia zaruka ze spolu budu viac vychadzat ked je mensi vekovy rozdiel?je to smiešne 😀
@alias313 Asi si narazala na mna (a zrejme si necitala celu diskusiu, tak Ti usla pointa), ja som tu vsak primarne riesila nieco uplne ine s istou prispievatelkou a toto bol len priklad zo zivota, ktory som jej uviedla, aby si uvedomila, ze nie vzdy vsetko vyjde tak, ako si to predstavujeme a naplanujeme. A smiesne Ti to moze pripadat, ale ak si napriklad citala nieco od Jiriny Prekopovej, je to renomovana detska psychologicka, tak ta tvrdi, ze 6 rokov je uz generacny rozdiel a ja sa s tymto jej tvrdenim, na zaklade vlastnej skusenosti, stotoznujem. 😉 Toto tu ale nechcem riesit, lebo na to su tu ine temy.
k idealnemu vekovemu rozdielu:
odjakziva som si omnoho viac rozumela so sestrou medzi nami je 7r. rozdiel....ako s bratom, medzi nami je 1.5r rozdiel.
moje deti? 9r.,4r.,2r. - kto si s kym ako rozumie? - ako kedy....podla nalady....podla aktivit....
k dnesnej mode, ktoru nikdy nepochopim:
- preco je dnes tak strasne IN stazovat sa ako je to s detmi,ci na materskej neskutocne tazke, krute, ubijajuce, stereotypne, so splocnosti vyclenujuce, obmedzujuce......? vysvetli mi to niekto?
- ved zivot s hocikym, ci uz s detmi, ci s manzelom, ci so svokrou, ci pracovny, ci kamaratsky - je len a len taky, akym si ho spravime! ak niekomu nieco nevyhovuje, tak nech to robi inak!
ak niekto nezvlada byt full na materskej s dvomi detmi - tak si tie dve deti nerobim, alebo si najdem opatrovatelku, upratovacku a letim do prace!
ak niekto chce 10 deti- nech si ich spravi, preco nie....
ak niekoho zivot na materskej privadza do depresii a k syndromom vyhorenia - tak matersku ukoncim a idem do prace a v ziadnom pripade si dalsie dieta robit nebudem.
fakt, preco je dnes take moderne sa stazovat - ake to ja maaaam neskutocne tazke.....lebo som na tej hroznej materskej dovolenke a mam hrozne deti - AZ DVE!
zeny, ak skutocne nie ste materinske typy tak utekajte co najskor do prace, prospejete aj svojim detom aj sebe a po tom prvom si urcite druhe nerobte!
zeny, ktore svoje poslanie matky beru s radostou aj napriek vsetkym starostiam a nerobia z neho nieco nenormalne, katastrofalne tazke.....huraaa....stale svetielko najdeje, ze ludstvo predsa len este nevymiera.
@katarinamarkova ... veľmi dobré..... 😅
@sardinka32 Tak ešte raz: JA SOM TU DO NIKOHO NERÝPALA!!! Jediná kto rýpe si ty. A áno nemám problém sa pochváliť sama - som super maminka ako asi všetky. A nemôžem za to, že ak nemám deti po sebe, tak tvoj super názor je, že nie som dobrá matka. 😀 😀 😀 😀 😀 To si daj patentovať a vopchaj si to za klobúk. Nie nie som pohodlná, len sme to proste tak chceli a keď ťa to serie, tak je to len a len tvoj problém.
@alias313 Dík a máš úplnú pravdu. 😉
@katarinamarkova Krásne napísané, ja som to asi tak nedokázala, ale tiež som tým chcela povedať to čo ty.
A fakt si neuvedomujem, že by som tu do niekoho rýpala, len som napísala svoje skúsenosti, postrehy a jeeeej som sa pochválila - no a čo?!🙂
@katarinamarkova No, keby mali deti ozaj len tie zeny, co si matersku nesmierne uzivaju, tak by praveze to ludstvo vymrelo, lebo kazda taka by mala max. len jedno alebo ani to nie. 😀 A naco by bol potom MK? - ved tu chodia zeny po radu, hladaju povzbudenie, ked im je tazko...tak to zas vnimam ja a nie sa chvalit (hoci aj to mozu, ale v inych temach), ze aka som ja super, deti mam super a super ma to doma bavi. Ked mi je dobre, O.K., dobre pre mna...no tak povzbudim dotycnu, ktorej dobre nie je. Vsak to je normalne, ze raz si hore, raz dole. A ked vidim, ze niekto je dole, nebudem mu do otvorenej rany este sypat sol. 🙄
@evittam Aj ked das 5 smajlov, asi som trafila klinec po hlavicke. 😎
@evittam, @sardinka32...tak nejako sa to tu zvrháva 🙂 evittam vies napisat ze ked niekto na to nema, nech si druhe dieta nerobi, je dost tvrde, hlavne ked nevies, v akej situacii je rodina. Mozno druhe dieta bola nehoda, mozno planovane, mozno mamicka usudila ze to tak bude spravne, mozno druhe chcela skor, kvoli zdravotnym problemom. Tiez si napisala, ze ty mas 2 deti a nestazujes si..ano, ale to jedno je uz prakticky samostatne, takze to nemozes porovnavat. To ze si ty na materskej a je ti dobre je fajn, neviem preco sa tym stale ohanas, lebo necitala som ani jeden komentar v ktorom by ti to niekto vycital...a tak skalopevne tvrdit ze velky vekovy rozdiel je dobry, to zalezi od uhla pohladu a od dalsich x faktorov...od rodiny a podobne, vsetko ma svoje pre a proti. Takze zakladatelka temy asi hladala radu, ako zvladnut svoje materstvo a nie komentar typu: ,,na co si si robila druhe decko ?" vies...preto maju zeny teraz k tvojmu prispevku vyhrady. Kazde dieta je dar, je jedno ake je..a problemy s detmi budu, zial, to patri k rodicovstvu. Mozno nabuduce ked budes nieco komentovat sa vzi do pocitov tej maminy a bud trochu empatickejsia,nehodnot vsetko len podla seba a potom sa vyhnes takymto situaciam...
@sardinka32 Moja, choď sa venovať ako super matka svojim super deťom a mne daj konečne pokoj, a rýpať choď niekam inam,nakoľko si nemáme čo povedať. A triafaj klinec po hlavičke niekde inde. Lebo pri mne si ho ešte ani nenašla.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lulula1990 Ja som nikomu nenapísala "na čo si si robila druhé decko". Áno možno som málo empatická ale to je všetko. A dívam sa na svet otvorenými očami....Ale dobre, kočky, keď vám tak vadí, že sa má niekto aj dobre na MD a pochváli sa, tak radšej to nečítajte a odchádzam. Nemám totiž čas si tu vypisovať s niekým kto moje príspevky ale že vôbec nepochopil. Pekný deň.
@evittam..a zase sme pri tom..nie nevadi nam, ze sa mas na materskej dobre...spomenula som niekde ze mi to vadi ? 🙂 Nevadi, pretoze sa mam tiez dobre :D A tiez som za vacsi vekovy rozdiel, takych 5 rokov...ale nejdem tu o tom kazdeho skalopevne presviecat...ked si sa chcela chvalit ako ti je na MD dobre, ja neviem, mala si si najst ine forum, inu skupinu a nie zenu ktora potrebuje radu...ale dost bolo toho, idem si spravit kavu, Pekný deň aj tebe
@lulula1990 Kde ja skalopevne niekoho o niecom presviedcam?! Napisala som svoj nazor a skusenosti.....a zaujimave je,ze sama zakladatelka s tym nema ziadny problem. 😉
ja som vzdy chcela 2 deti tesne po sebe, mam jedno a asi to tak aj ostane, jednak kvoli tomu ze to prosto samo nejde, a po druhe neviem ci by som to psychycky dala.. uz teraz mi dost hrabe.. a stava sa mi ze som pekne nervozna.. a po mojom 3 rocnom teda dost vrieskam.. az mi ho je luto.. nie v kuse ale mam dni ked som prosto nervozna ako pes.. ani neviem preco... a cely den sama s malym je fakt vycerpavajuce, vsetko len na mne.. babky minimalna pomoc.. o zaujme som pisala v inej teme.. takze ja obdivujem vsetky zeny ktore maju viac ako jedno dieta! a velmi ich obdivujem! ale zas tuzim este po dcere.. len uz aj vek mam celkom vysoky.. a moj muz tiez tak asi z toho nic nebude.. 😔
Dievcata, ako to tu vymazem? :D vsetky ste tu super mamy a kazda sme ina🙂 tie, ktore ste mi napisali svoje skusenosti - DAKUJEM. Ja viem, ze nie som jedina, ktora ma 2 deti, ale niekedy je lahsie sa vykecat takto, ako dookola to iste omielat muzovi, respektive niekomu inemu.... Ten moj teda ma trpezlivost 🙂 Zehlim, lebo to jedine po mne chce 🙂 Aby mal pozehlene 🙂 Tak drzte sa baby.
@mnariana a to si kde nabrala moja, že sme tu všetky supermamy? Ja som písala, že som mala pokojné dieťa, ktoré spalo, ale to som myslela celkovo, samozrejme, že boli dni a noci, ktoré boli ťažšie - zuby, absolvovali sme aj operáciu v 17 mesiacoch. Takže ja bez mučenia priznávam, že sa občas stalo, že som o pol dvanástej raňajkovala v pyžame a v spálni výbuch, ale šťastná, že dieťa konečne zaspalo. A vôbec som nemala depky z toho, že to nezvládam. Dnes mám voľného času na mraky, môžem vysávať a utierať prať päť krát denne a variť tri druhy jedla každú nedeľu a vieš, že to nerobím? A že mi je trochu smutno za tým zacapkaným zrkadlom, kde sa bozkával? Aj za tým páperím na hlavičke, keď sa ku mne túlil? A hračky všade naokolo aj v práčke? Bolo mi vtedy srdečne jedno, či zvládam všetko ostatné. Ty a pokús zredukovať, čo sa zredukovať dá, ak chce muž mať požehlené, OK, žehli, ale vystrč ho s obidvomi deťmi von a prikáž mu, nech sa neopováži vrátiť skôr ako o dve hodiny a NIKDY sa nepovažuj za matku, ktorá to nezvláda. O päť mesiacov bude všetko ináč, o päť rokov úplne, tak pevné nervy a žiadne výčitky!

@timea7 A este jedna vec-nie je to z mojej strany empaticke. Ale akoze,co mam robit,ze je to tak ako pisem. Prikyvovat ostatnym a stazovat sa,len aby bola väcsina spokojna?! 😉