Ako zvládnuť bývanie v 2-izbovom byte s deťmi?
Aktuálne bývame 2 dospelý plus jedno malé dieta 3r v 2izbovom byte a ako vidím že pomaly to dieta potrebuje viac a viac svojho priestoru, (zatiaľ spáva s nami v spálni v postieľke) čiže väčšinu času sme v obývačke všetci, ako bude rast bude potrebovať aj svoju izbu.. vidina väčšieho bytu pre nás nie je reálna vôbec, chcem sa spýtať rodín čo bývajú v 2izbovom byte ako takto fungujete? Nebodaj s ešte viacerými deťmi naraz? Neviem si úplne predstaviť kde dáme tie detské veci lebo mat detskú a zároveň aj spalnu?
@maciatkolulu trávime čas vonku alebo sa ide na výlet. Nevysedávame si doma, nemáme to v povahe. Na Vianoce chodíme na striedačku k rodinám. Práveže sme radi, že sme tak urobili. Malá sa tam vie krásne vyšaliť a vyhrať. Máme tam veľký koberec, na ktorom si listujeme knižky, skladáme kocky a stavebnice, tancujeme si, nemenila by som 🙂 A tu je pekne vidieť, že každý má iné potreby a podľa toho sa zariadi 🙂
Mám 3i. byt, 63m2. A doteraz som si mysle la, že mám veľký byt 🫣 Ale ako tu čitam, že 2i so 70m2 je malý, tak neviem.
Ale ja žijem len sama s dcérou a momentálne aj s mamou, mama má jednu izbu, dcéra má jednu izbu a ja spím v obývačke 😀 keď budeme len samé s dcérou, tak máme každá vlastnú izbu. Ale pamätám, keď som bola malá, boli sme 3 sestry a 1 brat s mamou v malom 2 izbovom byte a nemáme traumu
Mate velikansky 2 izbak. Urcite sa da nejaky kumbalik pre dieta vytvorit.
Nás má 14 ,a stále sme v dvojizbaku,jedna izba je jeho a dúha je obyvacko-spalen.Vseyko sa dá,keď sa chce Dokonca poznám 5 clenne rodiny v dvojizbakoch,a nie sú to žiadne socky.
@petronelag ja mam panelakovy 3izbak, co ma 53m2. 70 musi byt uplne krasne prerobitelny tak, aby tam bol dostatok ulozneho miesta alebo prieckou/regalom/skrinou aspon predelena manzelska postel v obyvacke...
Ja som vyrastala v 2izbáku, rodičia mali v obývačke posteľ oddelenú skriňou a závesom, taký spací kút. V druhej izbe sme boli ja s bratom. Mali sme samostatnú kuchyňu a pri vchode do bytu komoru, plus na prízemí domu pivnicu. Využitý bol asi každý milimeter bytu…
Teraz bývame 2 dospelí plus 3r dćerka v 67m2 2izbáku bez pivnice…strašne som frustrovaná z nedostatku miesta a tlačím na sťahovanie. Ale problém bude aj v hromadení vecí, ako dieťa som nikdy nemala toľko hračiek a oblečenia ako teraz dcérka…tie možnosti sú teraz také veľké, že nás tie veci raz zavalia asi 🙈
Posli podorys. Uz som videla 2-izbak prerobeny na 3 - a dokonca aj na 4-izbak. Kedysi rodiny bezne zili v 2-izbakoch. Ja by som zatial dietatu v obyvacke spravila kutik na hranie a mozno casom pridala aj postel. A medzitym riesila bud prerabku alebo vymenu bytu.
To krasne porobite a budete mat plnohodnotny 3.izbak. Skus nakreslit podorys. Mamicky su tu niektore velmi sikovne. Vedia dobre poradit🙂
70m2 určite vpohode na 3-izbak dáte. My sme mali 78m2 a bol to 4-izbak.
Tak kazdy sa musi zariadit ako vie a moze.
Pripada mi, ze mame ako Slovaci neskutocne vysoke naroky, kazdy chce mat dom za kazdu cenu a v nom izbu pre kazde dieta.
Treba sa spytat v Britanii ako ziju v tych mini bytoch a domcekoch, tiez kazdy nema rezidenciu so zahradnikom.
A to hovorim z pozicie cloveka s velkym domom a pozemkom. Ale je mi jasne, ze su to naklady a vela prace a nie kazdy na to ma, ci uz peniaze alebo energiu.
Takze podla mne je uplne normalne byvat v 2i byte, poznala som vela rodin a pre tie deti to bolo normalne.
Brali to ako fakt.
@ukgirls existujú aj gauce určené priamo na každodenné spanie.
My sme 2 dospeli s 2 detmi v 2i, zatial v pohode, starsi bude mat 4, mladsi 2. Spavame spolu v spalni kde mame manzelsku postel, pracovny stol a poschodovu postel. V obyvacke mame klasiku plus deti hračky. Trosku mi vadia tie hracky v obyvacke, ale nastastie k nam navstevy nechodia takze zatial neriesim. Ale mame v plane vacsi byt, casom. Btw my sme vyrastali 3 surodenci s rodicmi v 2i byte, ja som mala so sestrou izbu a brat s rodicmi, sice to bolo len zo 7 rokov takto, ale dalo sa to v pohode 😊
My sme mali iba spalnu a obyvacku. Hracky som skladovala v chodbe a obyvacke (mali sme taky kumbal) a sezonne v pivnici. Deti sa ucili v kuchyni pri stole - ta bola oddelena od zvysku a extra velka s velkym stolom. Byvali sme tak s 3 detmi.
mas 70m2 a places??? moj byt ma 56m2 a spravila som si z neho 3kk - jeden centralny priestor s kuchynoobyvackou, deckam ostala izba 18m2 a sebe som si nechala byvalu kuchynu, necelych 10m2, ako spalnu. Este aj pracovny stol sa mi tam vosiel.
nerozumiem co riesis, daj podorys a pozreme to ;) zakladom ale je - kolko okien ma ten tvoj byt?
Vyrástli sme s bratom v dvojizbovom byte. Od rodičov naša čast oddelená nábytkom, mali sme. Jeden veľký písací stôl, dokonca dlho kazy vlastnú posteľ, neskôr sa kúpila poschodka. Pomestili sme sa, ak bolo potrebné aby sa každý učil zvlášť, jeden vôl v detksej/spalni,druby bud kuchyňa alebo obývačka. Z nikoho neubudlo elbo nemal vlastnú izbu a súkromie, dokonca v susedstve boli rodiny co mali tri deti takto, a všetci prežili bez ujmy.
2 izbovom byte sme bývali s 3 deťmi...a šetrili na bývanie
@walentina7 a dieťa, keď bude chcieť pozerať telku za nejakých 5-10 rokov tak bude rodičom oxidovať v spálni? Alebo si tam bude vodiť kamarátov? Súhlasím, že pre dospelých je toto dobre riešenie ale pre to dieťa to je podľa mňa totálne nepraktické
70 m2 je úplne v pohode priestor pre 3 ľudí, aj pre 4
Ja som v takom byte vyrastala, 4 člena rodina. Dve veľké izby, menšia kuchyňa. Zopar susedov si tie byty prerobili tak ze z jednej izby spravili kuchynoobyvacku, s z bývalej kuchyne menšiu izbu. Vnikol im tak celkom pekný trojizbak
Áno na prerábku treba statika a povolenie, no nieje to nic hrozného co by neslo vybaviť alebo by vas zruinovalo.
Šikovný dizajnér či architekt by isto vedel využiť potenciál ktorý vy teraz nevidíte a vytvoriť z toho priestor ktorý by vám vyhovoval
Nás dom ma 75 m2, úplne v pohode na žitie. Je pravda ze sme mohli zbúrať všetky priečky a postavit si ich podla potreby, ale žije sa tu ovela lepšie než predtým v 90m2 byte. Ten bol síce veľký ale nefunkčný, úplný labyrint so zbytočnými chodbami
Skús sem hodiť nákres pôdorysu, možno niekoho niečo napadne
@lavender94 staršie deti telku nepozerajú, čumia do mobilu/tabletu vo svojej izbe. 😂🙂
58m2, deti 8 a 11. Byvame od začiatku v 2i. Keď sme mali byt zapratany vecami, už neskor sa to zdalo malé. Ale stiesneno sme sa citili len v nedelu, ak sme boli komplet cely den doma alebo tak. Inak sme stále kdesi boli, celé dni v inštitúciách, cez vikendy návštevy, výlety, takze uprimne - ja som bola šťastná, keď sme sa v tej jednej miestnosti stretli. Ale to som ja 😁 aktualne byvam s deťmi už len sama a postupne si upravujem priestor tak, ako sa mi páči. Veľmi veľa veci šlo preč, pretože sú úplne zbytocne a taktiez veľa spravi správne rozmiestnenie nabytkov. Mam veľkú obyvacku, ta je od začiatku rozdelená na spaciu a obývaciu cast. Mne viac ako postel a skrinu v rámci “spálne” fakt netreba. Chalani majú samostatnú izbu a úplne je to ok aj teraz, keď už sú vacsi. Návštevy k nám normalne chodia a nikto nikdy nic neriešil, okrem rodiny, ktorá je z domu a tento priestor považovali za “kamrlik”. Práveže sa skôr stretávam s tým, že je to super nápad a môj byt sa im často zda byt priestrannejší ako ich 😁
Cize za mna - naozaj rozumne pretriedit veci, popremýšľať rozmiestnenie nabytkov a je to super. 70m2 nemajú ani moji rodičia v 3-i byte, takze to máte veľmi, veľmi fajn 🙂
@lujza123 tiež pravda 😂
@kaktusik007 v každej miestnosti-kuchyňa, obývačka a spálňa, mam po 3 okna (vrátane obývačke aj balkón), baby pomýlila som sa trochu, je to 68m2 plus pivnica a špajza na chodbe =70m2.. sú to komunistické paneláky takze áno sú výmerou ako dnešné nové 3izbove byty
Skús popozerať nejaké nápady na nete.. ja som mala predstavy, ale napokon sme do toho nešli, lebo sme mali v pláne vymeniť bývanie po nejakom čase a nechcela som investovať. Dievčatá ti dali dobre nápady, tie predelovacie steny, zaujímavý je aj nápad so skrytou posteľou v obývačke, videla som už veľmi dobre spravené. Pre pár rokmi som veľmi tlačila so výmeny, ale čo si budeme nahovárať, za tú plus izbu a par metrov štvorcových si aj riadne priplatíme navyše 😒 naozaj skús popozerať nejaké inšpirácie, úplne v pohode sa to dá upraviť a nemusíte ani ísť do veľkej a drahej prerábky (aj keď pri vašich metroch štvorcových by som to reálne zvážila).
ak si spravis kuchynoobyvacku - hned mas tu izbu, ktoru hladas... Pretoze pri 2i byte je oddelena kuchyna miesto spalne cisty zbytocny luxus

@dankabetka od koho mate vyklopnu postel s gaucom? Aj ju realne denne skladate hore-dole?