Ako zvládnuť život so svokrou v dome?
Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?
@biba_18 Ja to vnímam inak, keďže máme doma ozaj iné vzťahy než tu, čo čítam.
@zuzanockamt keď máš iné vzťahy asi by ťa neobišli… ak by neobišli autorku tak sa tam svokra nenasťahuje…
@biba_18 Ja to vnímam inak, keďže máme doma ozaj iné vzťahy než tu, čo čítam.
@zuzanockamt Takze vo vasich vztahoch je v pohode, ze manzel robi taketo rozhodnutia bez vedomia manzelky?
@deti95060810 Dotyčný manžel asi vie,čo má doma. Takto si ušetril polroka cirkusu a hystérie.
@zuzanockamt ak chcel mat na prvom mieste mamu, nemal sa zenit a bolo by po hysterii.
@zuzanockamt keď máš iné vzťahy asi by ťa neobišli… ak by neobišli autorku tak sa tam svokra nenasťahuje…
@biba_18 Ako píšem. Dotyčný manžel určite vie, že má doma hysterku a vedel, že by boli vresky a nedovolila by mu mamu presťahovať.
@biba_18 Ako píšem. Dotyčný manžel určite vie, že má doma hysterku a vedel, že by boli vresky a nedovolila by mu mamu presťahovať.
@zuzanockamt tak teda bude mať vresky keď ju tam nasťahuje. kde je rozdiel? … alebo tebe možno nevadí že doma ťa obchádzajú a robia čo chcú bez ohľadu na teba…
@zuzanockamt cize toto je podla teba spravne riesenie?
@zuzanockamt Takze vo vasich vztahoch je v pohode, ze manzel robi taketo rozhodnutia bez vedomia manzelky?
@smoulingirl Nie, v našich vzťahoch nikomu ani nenapadne, že by sme rodiča neprijali do domu. To sa absolútne nerieši, odpoveď je jasná. Aj keby dnes večer prišla mama/svokra, že ide u nás bývať, tak by problém nebol.
@zuzanockamt tak teda bude mať vresky keď ju tam nasťahuje. kde je rozdiel? … alebo tebe možno nevadí že doma ťa obchádzajú a robia čo chcú bez ohľadu na teba…
@biba_18 Ušetril si polroka vreskov. Sklamem ťa, neobchádzame sa. Máme vynikajúce vzťahy 🙂 Obrovská spokojnosť z mojej strany 🙂
@smoulingirl Nie, v našich vzťahoch nikomu ani nenapadne, že by sme rodiča neprijali do domu. To sa absolútne nerieši, odpoveď je jasná. Aj keby dnes večer prišla mama/svokra, že ide u nás bývať, tak by problém nebol.
@zuzanockamt a co ked je svokra priecna tetka? Ked uz konspirujes, ze zena je hysterka, pripustme aj tuto moznost.
@biba_18 Ušetril si polroka vreskov. Sklamem ťa, neobchádzame sa. Máme vynikajúce vzťahy 🙂 Obrovská spokojnosť z mojej strany 🙂
@zuzanockamt no vidíš - aký rozdiel - teba neobchádza muž tak ako môžeš posudzovať autorku ktorú muž obišiel?? nemáš vôbec žiadnu empatiu? alebo proste nie a tebe by to nevadilo…
Autorka.Aka je svokra? Pomáha s vnúčatami,navarí,napecie,postráži vnúčatá? Toto by si mohla využiť vo svoj prospech.Sa ti sťahuje opatrovateľka ( zadarmo) priamo do dvora.Budes mať viac času na seba,na muža.
Už s tým pravdepodobne neurobíš nič. Muž ťa jednoducho postavil pred hotovú vec. Už jedine sa začať s tym zmierovať aj nechceš hádky a rozbroje.
Autorka.Aka je svokra? Pomáha s vnúčatami,navarí,napecie,postráži vnúčatá? Toto by si mohla využiť vo svoj prospech.Sa ti sťahuje opatrovateľka ( zadarmo) priamo do dvora.Budes mať viac času na seba,na muža.
@doriiis toto som tu zabudla zhrnúť. Za 10 rokov upiekla jeden koláč. Všetko robím ja, Vianoce, oslavy, 2x v mesiaci nedeľné obedy u nás. Ešte aj poznámka bola, že aspoň nebude musieť variť, keď tu bude bývať. No ďakujem pekne
A z cich penazi sa robila rekonstrukcia domceka?
Neodpovedala si - koho je vas dom, pozemok...? To je spolocne s muzom? Ci jeho? Alebo jeho dedicstvo?
Autorka
Čí je dom? Ako sa použili peniaze z predaja bytu?
@zuzanockamt z akého dôvodu máš potrebu sa o mne vyjadrovať ako o nejakej hysterke? Do teraz sme nikdy nemali žiaden problém, až na toto. Myslím si, že v prvom rade sme to mali prebrať a nie ma postaviť pred hotovú vec. V konečnom dôsledku som v momente súhlasila, len doľahlo na mňa to, že sa rozhodli bezo mňa a museli to mať dlho v pláne keďže svokra stihla predať byt. Ak sa ti táto diskusia nepáči a chceš chŕliť ohne ešte viac, prosím odíď.
nemáš veľa možností - len to povoliť alebo nepovoliť….
ak to nepovolíš - budeš sa celý čas hádať s mužom? alebo odídeš?
ak to povolíš - úplne sa podriadiš? alebo jasne vymedzíš pravidlá?
takže - 4 riešenia… ktoré si vyberieš je na tebe…
Tak ty máš ešte aj denne pre ňu variť, dúfam že aj upratovať 😂 takému mužovi by som už fakt dala zbohom, aj tak bude mať mamičku vkuse nasáčkovanú v hlavnom dome, tak nech si nažívajú spolu
Dom je váš spoločný? Toto by som v žiadnom prípade nedovolila, že by sa "svokra rozhodla", že bude bývať vo VAŠOM, bez TVOJHO súhlasu. Urob si ultimátne poriadky s mužom. Inak toto nebude len záhradný domček, ale budeš ju mať stále na očiach všade.
@laurinka27 Áno dom je náš spoločný.
Tak ty máš ešte aj denne pre ňu variť, dúfam že aj upratovať 😂 takému mužovi by som už fakt dala zbohom, aj tak bude mať mamičku vkuse nasáčkovanú v hlavnom dome, tak nech si nažívajú spolu
@laurinka27 Veď z tohoto mám obavy. Mne nevadí, nech príde, nech posedí, pokecá, veď aj ja to potrebujem, ale nonstop?
Dobre s tebou vydrbali obaja …
Tak este aj z vasich penazi, no fasa. To uz je aka drzost a sebeckost.
Ak má muž brata / sestru, tak € pôjdu tam, veď túto netreba, svokra bude žiť zadarmo a ešte aj s teplou stravou...
… čudujem sa, že niektoré ste tu také tolerantné 🙂 ja by som už dávno mala zbalené a nieže by sa muž rozhodoval či v našom dome budem ja alebo ona a bude ma vyplácať, ale veeeľmi by som rozmýšľala či by som takémuto chlapovi ešte niekedy vživote dokázala veriť …
Však nech si žije v domčeku vás dom budeš zamakať a kľúče nedostane príde ken vtedy keď ty budeš chcieť
Milá autorka, toto sa ťažko číta.. Je možnosť že by si to ešte rázne odmietla a muž sa spamätal? Podľa mňa ak sa tomuto podvolis tak je to koniec vášho manželstva, ona vám naruší všetko.
Milá autorka, toto sa ťažko číta.. Je možnosť že by si to ešte rázne odmietla a muž sa spamätal? Podľa mňa ak sa tomuto podvolis tak je to koniec vášho manželstva, ona vám naruší všetko.
@milagros77 mám pocit že už narušila - aby mne muž 1/2 roka niečo takéto tajil??

iné je mať dobré vzťahy a iné bývať spolu na jednom dvore... 😉