icon

Ako zvládnuť život so svokrou v dome?

6. júl 2025

Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?

deti95060810
6. júl 2025

iné je mať dobré vzťahy a iné bývať spolu na jednom dvore... 😉

biba_18
6. júl 2025
@zuzanockamt

@biba_18 Ja to vnímam inak, keďže máme doma ozaj iné vzťahy než tu, čo čítam.

@zuzanockamt keď máš iné vzťahy asi by ťa neobišli… ak by neobišli autorku tak sa tam svokra nenasťahuje…

smoulingirl
6. júl 2025
@zuzanockamt

@biba_18 Ja to vnímam inak, keďže máme doma ozaj iné vzťahy než tu, čo čítam.

@zuzanockamt Takze vo vasich vztahoch je v pohode, ze manzel robi taketo rozhodnutia bez vedomia manzelky?

mandzula
6. júl 2025
@zuzanockamt

@deti95060810 Dotyčný manžel asi vie,čo má doma. Takto si ušetril polroka cirkusu a hystérie.

@zuzanockamt ak chcel mat na prvom mieste mamu, nemal sa zenit a bolo by po hysterii.

zuzanockamt
6. júl 2025
@biba_18

@zuzanockamt keď máš iné vzťahy asi by ťa neobišli… ak by neobišli autorku tak sa tam svokra nenasťahuje…

@biba_18 Ako píšem. Dotyčný manžel určite vie, že má doma hysterku a vedel, že by boli vresky a nedovolila by mu mamu presťahovať.

biba_18
6. júl 2025
@zuzanockamt

@biba_18 Ako píšem. Dotyčný manžel určite vie, že má doma hysterku a vedel, že by boli vresky a nedovolila by mu mamu presťahovať.

@zuzanockamt tak teda bude mať vresky keď ju tam nasťahuje. kde je rozdiel? … alebo tebe možno nevadí že doma ťa obchádzajú a robia čo chcú bez ohľadu na teba…

mandzula
6. júl 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt cize toto je podla teba spravne riesenie?

zuzanockamt
6. júl 2025
@smoulingirl

@zuzanockamt Takze vo vasich vztahoch je v pohode, ze manzel robi taketo rozhodnutia bez vedomia manzelky?

@smoulingirl Nie, v našich vzťahoch nikomu ani nenapadne, že by sme rodiča neprijali do domu. To sa absolútne nerieši, odpoveď je jasná. Aj keby dnes večer prišla mama/svokra, že ide u nás bývať, tak by problém nebol.

zuzanockamt
6. júl 2025
@biba_18

@zuzanockamt tak teda bude mať vresky keď ju tam nasťahuje. kde je rozdiel? … alebo tebe možno nevadí že doma ťa obchádzajú a robia čo chcú bez ohľadu na teba…

@biba_18 Ušetril si polroka vreskov. Sklamem ťa, neobchádzame sa. Máme vynikajúce vzťahy 🙂 Obrovská spokojnosť z mojej strany 🙂

mandzula
6. júl 2025
@zuzanockamt

@smoulingirl Nie, v našich vzťahoch nikomu ani nenapadne, že by sme rodiča neprijali do domu. To sa absolútne nerieši, odpoveď je jasná. Aj keby dnes večer prišla mama/svokra, že ide u nás bývať, tak by problém nebol.

@zuzanockamt a co ked je svokra priecna tetka? Ked uz konspirujes, ze zena je hysterka, pripustme aj tuto moznost.

biba_18
6. júl 2025
@zuzanockamt

@biba_18 Ušetril si polroka vreskov. Sklamem ťa, neobchádzame sa. Máme vynikajúce vzťahy 🙂 Obrovská spokojnosť z mojej strany 🙂

@zuzanockamt no vidíš - aký rozdiel - teba neobchádza muž tak ako môžeš posudzovať autorku ktorú muž obišiel?? nemáš vôbec žiadnu empatiu? alebo proste nie a tebe by to nevadilo…

doriiis
6. júl 2025

Autorka.Aka je svokra? Pomáha s vnúčatami,navarí,napecie,postráži vnúčatá? Toto by si mohla využiť vo svoj prospech.Sa ti sťahuje opatrovateľka ( zadarmo) priamo do dvora.Budes mať viac času na seba,na muža.

cukroska
6. júl 2025

Už s tým pravdepodobne neurobíš nič. Muž ťa jednoducho postavil pred hotovú vec. Už jedine sa začať s tym zmierovať aj nechceš hádky a rozbroje.

autor
6. júl 2025
@doriiis

Autorka.Aka je svokra? Pomáha s vnúčatami,navarí,napecie,postráži vnúčatá? Toto by si mohla využiť vo svoj prospech.Sa ti sťahuje opatrovateľka ( zadarmo) priamo do dvora.Budes mať viac času na seba,na muža.

@doriiis toto som tu zabudla zhrnúť. Za 10 rokov upiekla jeden koláč. Všetko robím ja, Vianoce, oslavy, 2x v mesiaci nedeľné obedy u nás. Ešte aj poznámka bola, že aspoň nebude musieť variť, keď tu bude bývať. No ďakujem pekne

mandzula
6. júl 2025

A z cich penazi sa robila rekonstrukcia domceka?

colsami
6. júl 2025

Neodpovedala si - koho je vas dom, pozemok...? To je spolocne s muzom? Ci jeho? Alebo jeho dedicstvo?

zuzanockamt
6. júl 2025

Autorka
Čí je dom? Ako sa použili peniaze z predaja bytu?

autor
6. júl 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt z akého dôvodu máš potrebu sa o mne vyjadrovať ako o nejakej hysterke? Do teraz sme nikdy nemali žiaden problém, až na toto. Myslím si, že v prvom rade sme to mali prebrať a nie ma postaviť pred hotovú vec. V konečnom dôsledku som v momente súhlasila, len doľahlo na mňa to, že sa rozhodli bezo mňa a museli to mať dlho v pláne keďže svokra stihla predať byt. Ak sa ti táto diskusia nepáči a chceš chŕliť ohne ešte viac, prosím odíď.

biba_18
6. júl 2025

nemáš veľa možností - len to povoliť alebo nepovoliť….
ak to nepovolíš - budeš sa celý čas hádať s mužom? alebo odídeš?
ak to povolíš - úplne sa podriadiš? alebo jasne vymedzíš pravidlá?
takže - 4 riešenia… ktoré si vyberieš je na tebe…

autor
6. júl 2025
@mandzula

A z cich penazi sa robila rekonstrukcia domceka?

@mandzula z našich

laurinka27
6. júl 2025

Tak ty máš ešte aj denne pre ňu variť, dúfam že aj upratovať 😂 takému mužovi by som už fakt dala zbohom, aj tak bude mať mamičku vkuse nasáčkovanú v hlavnom dome, tak nech si nažívajú spolu

autor
6. júl 2025
@laurinka27

Dom je váš spoločný? Toto by som v žiadnom prípade nedovolila, že by sa "svokra rozhodla", že bude bývať vo VAŠOM, bez TVOJHO súhlasu. Urob si ultimátne poriadky s mužom. Inak toto nebude len záhradný domček, ale budeš ju mať stále na očiach všade.

@laurinka27 Áno dom je náš spoločný.

autor
6. júl 2025
@laurinka27

Tak ty máš ešte aj denne pre ňu variť, dúfam že aj upratovať 😂 takému mužovi by som už fakt dala zbohom, aj tak bude mať mamičku vkuse nasáčkovanú v hlavnom dome, tak nech si nažívajú spolu

@laurinka27 Veď z tohoto mám obavy. Mne nevadí, nech príde, nech posedí, pokecá, veď aj ja to potrebujem, ale nonstop?

bonboniera
6. júl 2025

Dobre s tebou vydrbali obaja …

mandzula
6. júl 2025

Tak este aj z vasich penazi, no fasa. To uz je aka drzost a sebeckost.

cacianka
6. júl 2025

Ak má muž brata / sestru, tak € pôjdu tam, veď túto netreba, svokra bude žiť zadarmo a ešte aj s teplou stravou...

hellionka
6. júl 2025

… čudujem sa, že niektoré ste tu také tolerantné 🙂 ja by som už dávno mala zbalené a nieže by sa muž rozhodoval či v našom dome budem ja alebo ona a bude ma vyplácať, ale veeeľmi by som rozmýšľala či by som takémuto chlapovi ešte niekedy vživote dokázala veriť …

andrejka1974
6. júl 2025

Však nech si žije v domčeku vás dom budeš zamakať a kľúče nedostane príde ken vtedy keď ty budeš chcieť

milagros77
6. júl 2025

Milá autorka, toto sa ťažko číta.. Je možnosť že by si to ešte rázne odmietla a muž sa spamätal? Podľa mňa ak sa tomuto podvolis tak je to koniec vášho manželstva, ona vám naruší všetko.

biba_18
6. júl 2025
@milagros77

Milá autorka, toto sa ťažko číta.. Je možnosť že by si to ešte rázne odmietla a muž sa spamätal? Podľa mňa ak sa tomuto podvolis tak je to koniec vášho manželstva, ona vám naruší všetko.

@milagros77 mám pocit že už narušila - aby mne muž 1/2 roka niečo takéto tajil??