Aký to bude mať vplyv na náš život?
Potrebujem sa možno iba vyliat a mozno sama mam obavy . Okrem toho že je tato korona to neako vsetko pada . Manzel ma dvoch bratoch je najmladsi obaja slobodny mladenci a vyzera to tak že skoncia u nas . Su styria surodenci s toho dvaja slobodny a najstarsi nema zaujem povedal aj mojmu muzovi že ich brat co chce ist k nam byvat je toxicky clovek a mame si davat pozor ako ja to chapem vsetko ale mam ho nechat na ulici . Je to clovek ktory bol a je na vysej pozicii dobre zarabal-zaraba nabral uvery a ostal s holym zadkom nema nic a predpokladame ze je zavisly na tipovany kedze ma kopu uverov ktore nevladze platit a ma holu rit byva v podnajme teda vladze ale neostava mu na nic ine co si uvedomuje . Na 6 rokov potrebuje niekde byvat aby nieco splatil kedze cely jeho plat na to ide . A tak poziadal ci moze u nas byvat . Lenze budme realisty ma 43 rokov za par rokov ma 50 .Aj s muzom sme sa rozprali ze raz nam deti odijdu a toto je decko ktore si budeme tahat do konca zivota . Manzel sa rozpraval aj s otcom otec ma jednoizbovy byt a teda ma svoje roky on ho tam zobrat nechce nemoze keby vedel co povedal jeho syn asik by uz davno mal infarkt povedal že keby umrel a bude dedit jeho situacia sa vyriesi . Moj muz aj plakal jasne ziadne peniaze nemozu nahradit cloveka a aj tak sa jedna a jeden byt ktory ked predaju na sumu su 4 takze to bude max 10 tisic nic zavratne ale jasne dal by na uver a mohol dychat , Dalsia vec je podnajom plati 320 eur za jednoizbovy byt ked odijde za taku sumu uz nenajde nic ale ked nema ani nato . No a dalsi slobodny po korone zatial s nasledkami s tiez hypotekou na krku a uvermi bude u nas asik tiez . Dufam ze sa da aspon on dokopy . A teraz k veci strastne sa bojim ako to ovplyvni nas chod domanocti ci uz jeden alebo dvaja ludia roky nauceny samy na seba zrazu v dome kde su tri deti . Predsa len aj my s muzom sa pohadame sme nervozny a tak dalej . Dom je velky bude mat svoju izbu chodi do prace ale aj tak ved pozname to kazdy mame svoje nalady .Manzel si s nim chce sadnut svokor mu kazal ze nech dava aspon sto eur nech ho tu nenechame byvat zadarmo a nech si da podmienky aby to klapalo vsetko .Jasne tiez mame hypoteku ktoru v case korony tahame rukami nohami a tri deti . Uprimne bojim sa aj o muza velmi je to po psychickej stranke narocne taketo nieco riesit a ja uz ani neviem ako pri nom stat a co mu poradit aby som chranila aj nasu rodinu aj jeho a by to ustalo aj nase manzelstvo . Keby som bola ako svagrina mala by som povedat kasli na nich su dospely nech si robia co chcu my sme samostatna rodina ale pre mojho chlapa nieje krv voda a nedokazal by to nechat len tak .
Jasne že to ovplyvní život celej tvojej rodiny, hladala by som iné riešenie....čo tak keby ostali obaja bratia v spoločnom prenájme? Veď chlapi čo zarábajú, dokážu utiahnuť aj prenájom....ak pôjdu bývať k vám, už sa ich nezbavíte....ty budeš tá čo bude variť aj pre nich a aj upratovať po nich....oni prídu "domov" , doma navarené, upratané, stále budú mať peniaze čo by zaúplatili za prenájom, myslíš že ten jeden prestane s tipovaním? či ten druhý začne šetriť?omyl....."chlapcom"ostanú peniaze tak ich minú na blbosti a vy sa o nich starajte....
Moj nazor je ten ze ok pomoct ale netahala by som ho do svojho bytu aj ked je to brat. Urobil si dlhy ok nech si nesie nasledky. Bud mu pomoct najst ine byvanie a pomoct mu riesit financie ak nedokaze hospodarit sam s peniazmi.
Pripadne mu dat do prenajmu normalne izbu ale 100€ je malo a dat podmienky nezaplatis -ides.
Dalsia moznost nech sa dohodnu dvaja bratia a nech si riesia spolu byvanie.
nak nechápem, sú to dospelí chlapi, ak sa inak nedá nech idú bývať niekde na ubytovňu....ale neber ich k vám, tým im nepomôžeš a ani sebe
Ok, ak by sa jednalo o mesiac, dva, tak by som pomohla. S tym, ze by prispieval do domacnosti a a s tym, ze by si musel aktivne hladat sposob, ako sa z tejto situacie dostat.
Ale na 6 rokov? A dvoch? Neblazni. Za 6 rokov sa kvoli nim s chlapom tak dohadate, ze mozno uz budete mat aj po rozvode.
To kto navrhol tych 6 rokov? To je obdobie, dokedy ma splatit pozicku? Preco nehlada nejake ine vychodisko z tejto situacie? Predpokladam, ze ruky ma zdrave... je slobodny, bez zavazkov. Co tak si najst nejaku brigadu?
Alebo moznost, oboch bratov dat k sebe do jedneho bytu, aby sa podelili o najom? Je tolko inych moznosti..
ja bývam ,,len,, so svokrom a už sa chcem odsťahovať ...pokiaľ si nechceš rozvrátiť rodinu neísť do toho....porozprávaj sa s mužom ako to ovplyvní vaše vzťahy dom a či si je vedomý či tak naruší a rozvráti rodinu a čo si je vedomý možného rozvodu lebo už keď si ich raz nasťahujete k sebe už sa ich nezbavíte... a takýto život si do konca života nepredstavujete predpokladám ....
Osobne by som s takým nikdy nesúhlasila, nech idú dvaja bratia bývať spolu a nájom si rozdelia...
to chces robit dozivotne sluzku dvom zdravym chlapom zadarmo? 😲 nepoviem na mesiac, dva..ale 6 rokov? to sa ich uz nezbavite....suhlasim s radami vyssie,nech idu byvat spolu a lahsie budu platit podnajom...takto budu mat mama hotel zadarmo alebo za 100eur a peniaze si budu rozhadzovat a vy nebudete mat sukromie....
@sense tak ten po korone dufa ze sa vrati do svojeho on ma dom lenze daleko od mesta a nechce sa ho vzdat zatial keby mohol ide tam aj hned ale ma kyslikovu bombu tak na dva tri tyzdne bude u nas . A ten druhy sam to neda podnajom a ku slobodnemu do domu by prevozil aj gate do roboty byva fakt daleko od mesta
@mogaa zarabaju ako zarabaju ja sa bojim ze po korone pojde na invalidny a to je este tiez beh na dlhu trat ma poskodene pluco a potrebuje kyslikovu bombu vlastne aj s nemocnice ho prepustaju s kyslikom preto ide k nam ci to udycha aj bez on by isiel uz aj do prace ale moze on si to neuvedomuje ze sa moze stat ze sa do prace nebude moct vratit ale budme realisty .
tak ak ten jeden s kyslikovou bombou ozaj iba na 2-3 tyzdne...tak to by som mozno suhlasila...kedze ma dom kam sa ma vratit....
ale ten druhy nie...nie na 6 rokov...a nie ked je gambler....
akzoe izbu bude mat svoju, ale kupelnu, kuchynu a obyvacku bude s Vami zdielat...cize uzivat vyhody,ale upratovat urcite nebude...a jedlo asi nebude mat tiez zvlast...bude sa prizivovat na Vas sukromie nebudete mat......
Napriek tomu by som s tým nesúhlasila, myslím ze sa ho nikdy nezbavíte, prispievať nebude, a dlhy tiež neplatí.... A ty sa okrem svojej rodiny budeš starať aj o neho
Skús si to predstaviť z opačnej strany. Niektorí z tých slobodných bratov by si vzal k sebe brata so ženou a deťmi? Isto nie. Prečo má tvoja rodina tolerovať ich zlyhania, keď by oni vaše netolerovali? Každý je zodpovedný za seba a nech za svoje rozhodnutia nesie aj následky. Lebo inak zničia tvoju rodinu. Zato že ty žiješ zodpovedne, máš sa starať o nezodpovedných ľudí? V prvom rade mysli na svoju najbližšiu rodinu, potom na vzdialenú. Nepíšem že im nemáš pomôcť,ale len do tej miery, aby to nepoškodilo tvoju rodinu.
ja nerozumiem preco ten "brat" gambler nemoze zatial pomahat tomu bratovi s kyslikovou bombou v dome? nemozu tam spolu byvat? (nema im kto varit?) tak im navrhni, ze mozu chodit na obed, pre druheho odnesie ten mobilny brat a casom ho to dufam prestane bavit. podla mna im neulahcujte az tak velmi ze budu mat uplne pohodlie, jedlo, byvanie, komplet starostlivost, pomahajte fakt len nutne veci, ktore si nemozu samy nie ktore sa im nechce samym sa naucit.
@denkatn jeho dom je 1,5 hod od mesta od nas takze len tak odniest obed mas 3 hodiny a aj do prace a sprace on je kamionista takze nehladel nato kde kupuje dom a ze ma do mesta daleko . Ja by som jeho dom nezvala chatou . A mobilny signal tam tiez nieje takze keby nieco nevieme ci by sa dostal k pevnej linke a zavolal si pomoc. A tym ze druhy potrebuje usetrit aby mu vyslo na splatky on zatial vsetko plati len proste ide nato cela jeho vyplata a tym ze on byva daleko by nic neusetril a este viac prevozil
ani náhodou by som tých dvoch chlapov nebrala k sebe... čo robili takmer celý život že si nič nenadobudli okrem dlhov? Samozrejme že to ovplyvní vašu domácnosť, možno aj vzťah s manž.
Tak nech ten chorý ide k tomu do jednoizbaku za 320€. Ako 2-4 týždne by som toho chorého vzala, ale viac už nie. A ten gembler by najlepšie urobil, kebyže svoju výplatu posielal niekomu spolahlivemu, kto by mu vydeľoval vreckové a zo zvyšku platil účty a dlhy. Len to sa mu asi veľmi rýchlo znepáči. Alebo teda ostáva ešte osobný bankrot.
To je velmi nezavidenia hodna situacia, ale obavam sa, ze utrpiet moze iba vasa rodina. Neviem kolko mas rokov, ale chces zacat byvat s dvoma starymi capmi, z ktorych jeden je zavisly a myslis, ze bez pomoci sa z toho v 40tke dostane?
Ako mate poriesene varenie? Ty budes varit pre vsetkych, alebo im vyhradis kuchynu v urcite hodiny na varenie, alebo maju moznost mat samostatnu kuchynu, kupelnu? Budu pomahat s upratovanim, okolo domu, dohodli ste sa na peniazoch, co by vam platili, lebo cakat ze z casu na cas urobia nakup potravin nie je podla mna dostacujuce.
Chapem ze ten jeden ma zdravotne problemy, ale treba mu vysvetlit, ze musi pocitat aj s najhorsou alternativou a to, ze bude musiet predat dom, ked ten druhy nechce ist byvat k nemu lebo je to casovo narocne pre neho dostat sa do prace.
Tvoj manzel je asi dobrak, ale toto je prilis riskantne rozhodnutie, mali by ste si s oboma alebo aj s rodinou sadnut a pohladat ine riesenia, ktore z dlhodobeho hladiska nebudu mat potencionalny destrukcny dopad na vase manzelstvo.
Kludne by som dala vsetky prispevky precitat manzelovi a svagrom, nech sa trocha uvedomia.
uz chapem, prosim ta stale im "pomahaj" ale tak ze nejako ich dostan byvat blizsie k vam, ale nie do vasho domu, aby sa nezbavili zodpovednosti. daj ho do poradovnika na socilany byt, na meno toho choreho co ma tu chatu. uz to je pomoc, ze by vas mali blizko keby daco. niekoho zivit nie je pomoc. pomahat sa ma starym, chorym, bezmocnym, nie lenivym.
Nechcem byt zla,ale si prakticky rozvedena zena. To,ze su stari mladenci, to nech ich nemyli v tom,ze si nemusia vediet oprat,ozehlit,upratat,umyt,postarat sa o seba... TY budes prat ich veci, varit im,zehlit im,poskytovat ful servis. Okrem toho UPLNA strata sukromia. Su dospeli,svojpravni,musia si niest svoju zodpovednost. Ako pisu baby vyssie-najst im maly lacny byt, alebo ubytovnu a nech si hospodaria. Na mesiac ano,ale v ziadnom pripade nie na dlhsie. To s manzelom nedate a pojdete od seba.
Tiež by som radšej zobrala svokra k sebe(asi má už dosť vysoký vek a bude aj tak treba sa oňho čoskoro postarat-svokru si nespomínala tak neviem či zomrela,alebo sú rozvedení alebo ako) a tí dvaja nech sú v svokrovom byte a spolu si gazduju..ešte toho čo potrebuje pomoc po korone okej, za zdravotný stav predsa nemôže,a tie týždne by už nejako ubehli.ale gamblera čo si vedome sám narobil dlhy a chce sa nasackovat k vám aby vládal splácať?! Nehrozilo by
.je dospelý,svojpravny. Nech si nájde lepšie platenú prácu,alebo k práci brigádu a nech sa chlap obracia..nie že sa nasackujem k bratovi jeho žene a k 3 deťom a nech ma živia,lebo ja chudáčik...😡
Riskujes svoje manzelstvo a tym celu rodinu. Odtrpia si to deti. Mysli na svoje deti a kvoli nim sa snaz udrzat si rodinu. Ziaden brat v dome. Su ine vychodiska. Tvoja priorita a priorita tvojho muza maju byt vase deti. Myslite obaja na vasu rodinu a vase DETI! To ste si vy dvaja vybudovali a to si vy vsetci 5 (s detmi) udrzte! Pomozte, ale bratov si nenastahujte.
A este som zabudla napisat,ze odvoz obeda by trval 3 hodiny. Wtf??? Ved nech si varia,co nemaju ruky?
No tomu po korone by som pomohla - na tú dobu čo musí mať kyslikovú bombu, kým sa nezotaví na 100%. Ale nie, že ich necháte bývať u vás natrvalo a ešte aj grátis. Ešte by si im aj varila a prala špinavé slipy? Hlavne na toho "asi závislého na tipovaní" by som si dala obzvlášť pozor!! Bude u vás bývať, vy v dobrej viere budete veriť tomu, že si spláca dlhy. A istotu budete mať kde? Že kašle na svoje pôžičky a nemíňa peniaze v stávkovej kancelárií? Takého človeka by som sa aj bála nasťahovať si do domu. Inak mne keď deti odídu z domu, tak sa chystám tráviť jeseň svojho života inač ako staraním sa o "veľké decko". Plánujem pomáhať s vnúčatami, plánujem chodiť na prechádzky s manželom a nie mať v domácnosti starého capa, ktorý si svojou blbosťou posral život..... Svoj život si posral, teraz ho ide posrať vám. Nedovolila by som to. Ale áno - pomáhať si treba. Pomáhať. Nie prebrať za niekoho zodpovednosť. Ale inak aj keby začali tí dvaja bývať spolu sami, mám taký zlý pocit, že aj tak by to celé časom ostalo na tom po korone. Tam kde si nikto dokázal prelajdakať peniaze, nabrať pôžičky a stávkovať, tak to je tanec na veľmi tenkom ľade, tam by skutočne trebalo odbornú pomoc, to samé od seba dobré nebude ☹
Ja rada pomoz ludom. Ale odtial potial. U teba mam pocit ze pojdete za dobrotu na žobrotu.

A čo tak zostavovať tých dvoch bratov k sebe? Nech sa navzájom podelia o nájom a im ostane viacej. Určite nie k Vám a keď už, tak určite nie zadarmo.