Alkohol u ženy - ako jej pomôcť?
Prosím vás,ako presvedčiť človeka,ktorý má vážny problém s alkoholom,aby podstúpil nejakú liečbu.
Ide o ženu,ktorá má dve maličké deti,údajne ich začína zanedbávať(kvôli alkoholu!kedze pije celé dni)
Kde hľadať pomoc?
@barboritta dovolila,aby deti isli so mnou,aj keď bola zase opita.cize nejaké rozhovory nemali význam,ale povedala,že zajtra mi zavolá.
Bude si to pamatat?ozaj a deticky maju kolko rokov?
Veď pre ňu je len dobre že ma postarane o deti keď môže piť ďalej bez starosti akou sú deti.... to nieje riešenie - prisaham že každý deň rozmýšľam nad vami :( najlepšie ak ti na nej až tak záleží by bol vziať ju k sebe naň izoláciu a sledovať či neschovava atd bude to ťažké ale mne toto urobila moja mama .. a vid bol to len začiatok mojej premeny
Popritom rozhovory dlhé kým som mala abstak ... atd
@montemotherone dobre si to napisala, presne takto rozmyslam aj ja
@barboritta Ja som si niekedy nepamätala ani celé dni a nie ešte večery ako to mávajú podnapití ľudia :( takze šanca je podľa mna mala až mizivá...;(
@malinoismum prosím ťa a ako si sa vtedy starala o dieta? Odkiaĺ si mala stale alkohol? A co bola ta posledna bodka....kedy to uz bol zaciatok konca? Ak nechceš otom napisať pochopim.
@winki13 Napíšem ti do IP 🙂 a ver mi, zohnat si alkohol problém nebol vôbec... Aj ked ho priatel odstranil, proste som si sla kupit a menila som obchody nemala som problem ist aj do 20km vzdialeneho obchodu aby si nahodou ti, ktori ma uz poznali nemysleli ze mam problem... neboj, nik nieje taky prefikany ako alkoholik...
@malinoismum Skus aj mne do ip nieco popisat,ukazala by som to jednej mojej velmi blizkej osobe.ak ti to nevadi
@barboritta samozrejme 🙂
@barboritta drobci majú 3 a 4.neozvala sa mi zatiaľ,ani jej muž.
@malinoismum ju nepresvedčím,aby k nám isla,to by sme ju museli nejako nasilu vziať a toho sa bojim.ale máš pravdu,viem.chcem jej pomôcť.idem jej zavolat.
Treba nasilu mne sa u nasich tiez nebyvalo dobre a este mam stastie ze priatel isiel so mnou /A dcerou/... a zostal i pri mne... a kontroloval ma hlavne zo zaciatku a vela sa pytal ako mi je, a to aj teraz ked sa chvalim kolko tomu uz je sa spyta ako sa citim, ci mi nic nechyba alebo nemam slabu chvilku....
Ak máš dosť síl, času, skús ju fakt naštartovať aby začala veci meniť. Žena s deťmi, závislá na mužovi chrapúňovi, to má fakt ťažké. Ale ak jej načrtneš nejaké možnosti, ako to pomaličky zmeniť a hlavne uvedomiť si že takto príde úplne o všetko... Je to na dlho a dala si sa na ťažký boj. Ale Boh ťa žehnaj za tvoju aktivitu, držím palce a prajem veľa síl. Hádam sa objavia nejaké možnosti a nádej pre túto ženu a jej deti... ✊✊🙏
Možno tak veľmi neposluchaju, že si musí dať, aby ju neporazilo...
@anjika44 to určite, to by tu bola samá alkoholička 😝
no ja neverím, že neexistujú aj poslušné deti
Ako sa darí?
@anjika44 neviem či si to myslela ako vtip, ale o poslúchani tourcite nieje ;) o mojej ani nie ročnej som ani nevedela a slopala som jak dúha... je to proste CHOROBA
Moj 4ročný syn na mna stále vrieska - niečo sa ho normálne spýtam a on namiesto kludnej odpovede začne kričať - príklad: Budeš ešte jesť a on -"Niéééééé, už nechcéééééém" vtedy si musím odpiť, alebo si dať nejaký cukrík s dobrou náplňou. Dnes je krátko po 16tej a už to stihol aj 100x. Vtedy aspoň sa mi trochu zníži schopnosť počuť. 🙂 Skrátka si 90percent jeho reakcií je spojených s vrieskaním.
V našom vchode máme viac malých detí, no najviac kričí ten moj - a nepomáha nič - ked kričím aj ja, je to ešte horšie a vyerá to dosť blbo, ked kričíme obaja ...ked sa snažím byť pokojná, ani to nepomože ...ked ho objímem, nechce, ked je rozšulený, ke nepoviem nič, ale ukážem mu nahnevaný ksicht, začne sa hnevať - "nebud taká", ked sa zavriem v inej izbe, príde za mnou a zase -nebud taká. ked ostanem s ním v tej istej miestosti a nevšimam si ho - kričí tiež, že nebud taká
@pohodickasrandicka vo vašej rodine sa podarilo odstrániť spúšťač pitia alkoholu?
@malinoismum prosím mohli by ste mi poradí alebo pomost dcéra tiež popíja a ma dvojročné dievčatko necháva ho s priateľom a ja už neviem ako jej to mam vysvetliť ze veľmi zle robí Ďakujem za radu
@majkaduba Ahoj. Napis mi IP....
@malinoismum co to je IP

Ako si dnes dopadla?