Asi ma muž podvádza - čo by ste urobili vy?
Ahojte
Som tu už roky ale prvý krát tu hľadám radu. Tak radšej pod novým nickom.
Doteraz som bola šťastná v manželstve (9r) aj keď v začiatkoch vzťahu boli raz problémy kedy ho zvadzala kolegyna v starej práci ale zvládli sme to a verila som mu.
Posledné mesiace sú ale divné. Je naladovy, raz mi hádže komplimenty, zalubene potlapkava a potom sa aj tri dni so mnou nebaví. Horko tazko vyzistim ze vraj ho malo ľúbim a nijako mu to neukazujem. Potom je zas chvíľu všetko ok. Milujeme sa často ale on by možno aj každý deň chcel....neviem.
Začal chudnúť... Podporujem ho v tom. Aj mne treba trochu....
No dnes dom objavila v jeho pracovnej taške kondóm. My ich používame málokedy lebo on ich už nepotrebuje - deti mat nemôže. Mame ich len v nočnom stolíku v spálni. Sokoval ma ten v taške. Nenapadá ma žiaden rozumný dôvod...normálne som sa z toho zrútila...
Mam ho konfrontovať?
Zrazu si dávam všetko dokopy. Denne cestuje po celom Slovensku. Stále je na mobile a rieši firemné problémy s podriadrnymi ale písať si môže barsco okrem mailov. To nezistim. Keby ma podvádzal tak to môže urobiť hocikedy nakoľko mu to pracovný režim dovoľuje a ja to nezistim.
Som úplne v prdeli....
Keď ho aj konfrontujem, bude zatlkat a ja sa nič nedozviem. Ale jedno viem isto, dnes sa moja dôvera otriasla v základoch
@wife123 a vies co urobis ked sa dozvies ze ta podvadza? Odides od neho, alebo ostanes?
Konfrontaciou len zvacsis tvoju neistotu, lebo pravdu ti na 100% nepovie (uz mas s nim take skusenosti), ale bude sa snazit uchlacholit ta nejakou historkou. Teba to uspokoji na den a potom znova zacnes pochybovat a patrat a trapit samu seba.
Ked chces vediet skutocnu pravdu, musis ho zial skontrolovat, ina moznost nieje (telefon, pocitac a ja neviem co). Ked nechces vediet skutocnu pravdu tak ho konfrontuj.
Ja som to zazila niekolko x a konfrontacia NIKDY nic nevyriesila, len zhorsila. Pretoze potom si on zacne len davat vacsi pozor.... ale mozno aj to je cesta. Pretoze co oci nevidia srdce neboli.
@wife123 mala som podobne.. uz nie sme spolu. on casto cestoval, v praci byval do noci. Ja casto gyn. problemy, pocas tehotenstva tiez nakazena volacim, co sa prenasa iba pohlavnym stykom. Ked som sa tomu cudovala, tak ma zo zartu obvinil, ze ktovie co robim. (neskor sa mi jeho exmilenka priznala, ze netusila, ze som bola tehotna, hoci vedela, ze ma priatelku, inak by s nim vraj nespala - ake charakterneeee). V taske nosieval zubnu kefku a nahradne trencle. Vyhodila som ho. A som stastna... Nasla som si noveho partnera, vydala sa a konecne sa citim ako zena, ktoru si niekto vazi.
@joannita len mňa teraz srdce bolí.... a moc a to ešte nič neviem. a odráža sa to aj na zdravotnom stave. včera vnoci som sa zo stresu povracala a dnes lietam na wc. Takúto neistotu tiež asi dlho nevydržím. Keby nie je tých 2 kondómov v taške tak neriešim. Aj teraz mi volal či pôjdeme cez víkend s malým do kina a aké sú plány. Vie že mi volačo je, stále sa pýta čo som nasraná a to si myslím, že mu odpovedá na všetko normálne ale aj tak to vycítil. začína byť nahnevaný aj on že mu nechcem povedať...
@pavucikvet zas pre mňa to nie je také jednoznačné. ja trpím len bežnou mykózou ale keď sa opakovala, nahnala som ho k dr a ten mu zistil že on už to má dakde vyššie chronické a preto sa mi to stále vracia. preto sa preliečil a poriešil aj podviazanie nakoľko druhé dieťa nechce ani za nič. odvtedy bol chvíľu pokoj ale teraz sa to objavilo zas ale s ním to asi nič nemá lebo to nesúviselo so sexom a objavilo sa mi to aj tak.... ale chrobáka v hlave mám lebo aj on má občas náhradné veci v aute. raz za čas hrozí že prespí na severe slovenska alebo východe. väčšinou sa vráti domov ale občas keď hrozí dlhá inventúra tak ma vopred pripraví že nevie či príde večer domov :(
bože asi sa zrutim už v práci, hlava ide vybuchnúť
Hlavne vobec nepocuvaj tie naivky tu co ti radia sa ho spytat.nic tym nedosiahnes,100%ti nic nepovie,este to mozno otoci proti tebe ze ho urazas svojim obvinovanim,otoci to cele proti tebe a hlavne si znemoznis sancu zistit skutocnu pravdu.chce to chladnu hlavu ale dala by som tomu aspon tyzden.Ukludni sa,snaz sa tvarit v pohode,pytaj sa,odsleduj si ci ti povie pravdu,sleduj co robi s telefonom,ci ho ma pod kontrolou,ci si ho nosi so sebou a podobne.mzslim ze sama vies najlepsie co treba robit.hlavne sa ukludni,nebud hysterka a nekonfrontuj ho ak chces vediet pravdu.ak by si pravdu neustala tak sa tiez ukludni a snaz sa ho ziskat na svoju stranu a domov.
@nini1010 tak ak by zistila že je to pravda až vtedy by bola naivka ťahať ho domov.. Určite je hovadina ho konfrontovať on sa prezradí aj sám keď ho bude mať na očiach
@wife123 verim ze srdce ta boli. Ale ked to na neho vybalis teraz a opytas sa ho, tak ta bude rovnako boliet, pretoze ti pravdu nepovie. Cize ci ho konfrontovat budes, alebo nebudes, srdce ta bude boliet rovnako a v neistote budes v rovnakej. S tym rozdielom, ze ked ho nebudes konfrontovat, tak sa dozvies skutocnu pravdu.
Viem co je to patrat ci ta podvadza alebo nie. Ja som v zufalstve robila take veci.....fakt som byvaleho lustrovala od hlavy az po paty, kontrolovala vsetko a veru som na neveru prisla. Ano je to neprijemne a zufale, ale vedela som ze inak sa pravdu nedozviem. Ten moj byvaly chodil k susede z vedlajsieho baraku "na kavu" a "opravit telku" a potom som zistila ze v noci si pravidelne posielali sms (ked som nebola doma), chodil pre nu do prace, bol u nej niekolko x doma, chodili na kavicky.....
Pozri, mozno sa tie 2 kondomy objavili odniekadial z minulosti, nie? pozri expirku 😀
mozno som naivna no snad netreba mysliet hned na najhorsie..
ja by som sa urcite spytala, uprimne , ci ma este lubi, lebo ma boli srdce ze uz nie... ze nech ti povie vsetko, podla mna aj ked ta nepodvadza, upriny rozhovor len pomoct moze
naco sa trapis ? postav ho rovno pred hotovu vec taketo domnienky a scenare co vytvaras naco je to dobre ? pride domov tu si sadni a pocuvaj... mozno ho len dostal na nejakej konferencii alebo od dilera neviem co robi kedze cestuje ... napr moja kadernicka tiez dostava od dilera kondomy ma ju muz zato podozrievat? zas nevysiluj a uvidis moj nazor
@wife123 Hystéria bez dôkazov ešte nikdy nikomu nepomohla. Prestaň si sama vytvárať scenáre, nenechaj si natlačiť do hlavy od cudzích žien, že ťa určite podvádza, takisto si nenechaj nahovoriť, že určite nepodvadza. Skús ho pár dní sledovať, či chodí s telefónom aj do sprchy, či ti ho kľudne požičia, či sa nezačal o seba viac starať, či na ňom nezacitis cudziu vôňu, opýtaj sa ho na veci, o ktorých vieš pravdu a dávaj pozor, či ti bude klamať. K lozeniu do telefónu by som sa ja neznížila, ale tento krok je na tebe. Ak chce vedieť, čo ti je, povedz mu, že máš pocit, že ťa už neľúbi a uvidíš, ako zareaguje. Alebo pred ním začni rozprávať o nejakej kamoške, ktorú podvádza muž a uvidíš, či náhodou nebude reagovať nejak čudne. Možno to dokáže uhrať, ale motyka môže vystreliť. Alebo len tak, ako úvahu večer pri telke, začni hovoriť, že by si nikomu nikdy neveru neodpustila, že by ťa to strašne zasiahlo, a podobne. Proste sleduj, a až keď budeš mať viac takých nepriamych dôkazov, nielen 2 kondómy, tak ries, čo ak.
Prosím ta, nečítaj to tu uz... Z komára sa tu urobil slon... Zbytočne sa stresujes, zneisťujes sa. Dám ti základné otázky. Stará sa muž o teba a dieťa? Chyba vám niečo? Trávi s vami čas? Vracia sa k vám vždy? Si jeho zákonita manželka? Paci sa mu sex s tebou? Toto sú v dnešnej dobe tie podstatne veci! Viem, o čom hovorím. Mam toho vo vzťahu odziteho dosť. Na rozdiel od teba však nie som zákonita manželka, len viac ako 20 rokov partnerka...
Ja by som tie jeho dva kondomy z tašky nechala na nočnom stolíku pri posteli.... nech ich vidí a uvidis ci sa vyjadri k nim alebo nie a ako.... lebo ak to je len hovadina- co moze byt, tak sa zasmeje ze co tam robia a ked je to odhalenie tak to na ňom hneď uvidis.... ak sa na tom zasmeje tak vždy mozes srandu obrátiť ze si len nieco hľadala a natrafila na kondomy tak si dúfala ze su nachystane pre vas na vecer... a ak sa nahnevá alebo rozhorčí ze co mu leties do tašky a podobne tak to nebude úplne ok... vtedy sa ho narovinu opýtaš s kým potrebuje používať kondom... ved by mal predsa spávať len s tebou.... nelustruj, nehľadaj.... postáv ho pred to ze si to jednoducho našla... on ked ich uvidí tak hneď bude vediet o co ide.... ak je to nič a nemáš sa preto trápiť tak to aj tak dopadne 🙂 ak ta podvádza tak to hneď zistíš ako ich on uvidí vytiahnuté pri posteli
@nini1010 no, ak autorka svojho muža dobre pozná, čo predpokladám, že áno, tak rýchlo pri priamej konfrontácii zistí, že klame, že sa točí. Sledovať ho, kontrolovať mobil a čo ja viem čo ešte, je pod úroveň. Dvaja ľudia na určitej vyššej osobnostnej úrovni k tomuto neskĺznu a ja predpokladám, aj z autorkiných slov a písma, že na takejto úrovni je.
Nečítala som všetky príspevky, ale ako tu bolo spomenuté, chlap sa nikdy neprizná. Až pod ťarchou poriadnych dôkazov. Pripúšťam, že jeden z milióna by sa priznal, ale to len v tom prípade, že by mu už na rodine nezáležalo a chce ostať s milenkou. V jej rodine nič nenasvedčuje, aby ju manžel chcel vymeniť za inú. On si našiel len rozptýlenie. Mať dnes bokovku je in, zvlášť pre chlapa, ktorý je ťažko kontrolovateľný. Takže za mňa, žiadna debata nie, len získavať dôkazy, kým nevie, že manželka má podozrenie. 400-500 e nemusí byť pre ňu veľký peniaz, to musí vedieť ona, ale by mala fotky, aj nahrávky rozhovorov. Možno by lacnejšie kúpila nejaké odpočúvacie a nahrávacie zariadenie do auta. Vtedy by ho mala v hrsti. Výsledok rozhovoru je dopredu jasný. Veď nám to tu iste napíše. Stavím sa s vami, že nič neprizná, len si vymyslí rozprávku.
@libawet neviem ako mozes na niekom na 100% vidiet ze klame 🙂 Ak to dokazes tak mas moj hlboky obdiv, ale neverim ti ze to dokazes 🙂) Mne byvaly klamal do oci a uverila som mu, lebo vyzeral fakt mega presvedcivo a to ja fakt neuverim len tak hocico. Neviem ci si zazila neveru a tu neistotu niekedy, ale jedina sanca ako zistit pravdu je, ze ho nejako skontroluje. Ver mi ze "vyssia osobnostna uroven" sa tymto nemeria 🙂
@wife123 Ja som minule balila veci do tasky, ktoru sme nemali vytiahnutu hadam a tri roky a pozeram, tam kondom- najskor ma skoro porazilo, potom so si uvedomila, ze tam je asi zabudnuty, odkedy sme s tou taskou boli naposledy na dovolenke. Tiez som tak zlahka hystericila, ale potom som sa spamatala, ze ved ano, cestujeme hore dole a ked vytiahnem niekedy po roku tasku, najdem tam zabudnute vselico.... muz sa na mne celkom bavil a vzhladom aj na ine okolnosti podozrenie na neveru nemam . Nemohlo sa stat, ako pisal niekto vyssie, ze ten kondom tam bol uz dlhsie a bol vas? Tym Ta, samozrejme, nechem utesovat ani davat falosnu nadej...
@svetkaadamko ak sa ti pár krát stalo..... teda si rovnaká, ako zakladateľka a my všetky. Lebo si žena. A muži sú iní, keď im ide o krk, ide úcta bokom. Málo poznáš mužov.
@wife123
Už je tu z toho detektívka 😄...
Ja by som skôr uvažovala v tom zmysle, že ked si tak veľmi vydobyjes všetkým tým sledovaním, čo ti tu odporúčajú, tu velku “pravdu”, tak ako nalozis s tou informáciou, a aké budeš vedieť spraviť rozhodnutie...
Držím ti palce, ak môžeš vypadnú na par hodín s naj kamoskouniekam na drink, trochu to zo seba dostan von, a doma si zachovaj chladnú hlavu...
- nie si ani prva ani posledná,
- ty nemôžeš niesť zodpovednosť za cudzie rozhodnutie, zmýšľanie...nie je to tvoja vina
- tak ako sa dá prípadná nevera nedopustiť tak isto sa dá to aj prežiť a odpustiť...
@zuzanockamt a predstav si uz som sa v reale s tym stretla, ked pouzivas prenikavu vonavku,tak to citit aj na cuzdom oblecku.
konfrontacia sposobi jedine to, ze bude vediet ze vies a viac sa uz nikdy nic nedozvies
kondom v taske este nic neznamena, zapamataj si znacku, a uvidis ci sa neobjavi u vas v stoliku, pripadne ci ho nepouzijete spolocne. Sleduj ci sa z tasky strati, pripadne neobjavi novy. Drzim palce, ale hlavne nereaguj skratovo.
Normalne ho konfrontuj. Ale najprv sa snaz ukludnit. Ked ho budes konfrontovat sa snaz by co najviac pokojna a vecna, nie takto vystresovana. Je to tazke, viem. Hadam ho poznas na to, aby si z jeho reakcie (ide ak o mimiku, nervozitu, uhybanie pohladom a celkovu rec tela) zistila, ci ti klame alebo nie. Samozrejme ze povie, ze nie, ale hadam vies rozpoznat, ci klame alebo nie z inych naznakov. Ja mam na toto uplny radar. Najma zachovaj pokoj a vyhni sa hysterii. Je to tazke.
Podla mna v tom urcite niekto je, naznakov je tam viac, nejde o tom kondom (zazila som, poznam)

Držím prsty aby si to zvládla! 😤