Bábätko verzus kariéra
Ahojte maminky,
tento rok končím v Bratislave VŠ zameranie ekonomické, študovala som celý študijný program v anglickom jazyku, praxovala som v banke. Na mojom mieste by ste si hľadali prácu a riešili kariéru a babatko by ste odlozili na neskor? Alebo riešili najprv bábatko, rodinu a kariera by počkala na neskor ?
@vejula skutočne je to tak. Moja sestra mala prvé dieťa keď mala 21. Teraz sú už baby veľké a ona stále mladá. No je pravdou že sa 15 rokov trápila v dvojizbovom byte so svokrou a vlastné bývanie poriešili až teraz. Peňazí tiež nemali na zvyš a musela rátať každú korunu. Od malička bola naprogramovaná na rodinu. Ja nie. Mám rada voľnosť a pocit že sa nemusím na niekoho spoliehať. Každý je nejako naprogramovaný. 🙂
@stanusa89 vždy ma pobaví veta že kým ešte vládzeš 😀 😀 😀 😀 😀 😀 veď žena po 30ke vládze ešte úplne normálne nie? 😕 teda aspoň v mojom okolí nie sú ženy po 30ke dôchodkyňami 😅
Toto tema ako pre mna 🙂 som v podobnej aj ked troska odlisnej situacie..pracujem uz asi 5rokov, popritom som spravila VS externe tento rok sme kupili byt a v septembri je svadba...tuzim po dietati, sialene..ale tym ze som menila pracu kde sa v septembri ukaze ci ostavam alebo odchadzam je to hrozne..riesime stale dilemu ci pockat a zacat sa snazit az potom, alebo sa zacat snazit hned, ved aj tak to moze potrvat..potom si hovorim ze este by trebalo nieco nasetrit, predsa by boko fajn nemat stres z penazi z materskej a zislo by sa este auto a este toto a este tamto..mam 2vyborne kamaratky..obe uvazovali takto isto, najskor praca, peniaze, svadba...obe mali problem otehotniet..ta jedna sa sstale este snazi, tej druhej bohuzial pred 2tyzdnami zomrelo babatko tyzden pred terminom porodu...pre mna obrovsky sok, smutok...a v tom asi nastal zlom a otvorilo mi to oci..ano su zeny ktore maju stastie a otehotneju ani nevedia ako..a potom su take ktore sa snazia a dieta je naozaj zazrak..netreba sa do toho pustat bezhlavo ..ale pokial ma clovek aspon zakladne veci na prezitie a naozaj citi ze to chce a tuzi po tom..treba ost do toho...lebo kym bude toto a tamto, moze byt neskoro..obe mi povedali ze keby si uvedomiki uz vtedy ze to moze byt taky problem a take tazke riesili by to skor..ja uz sa na to pozeram tiez inak..dieta je zazrak zatial co ostatne veci vedia prist aj same..
Ja to vidim na sebe..mam v podstate dost veci na ktore si ukazem, ale stale mam pocit ze mi nieco chyba...
@lucinkaprincess necitala som komenty, ale podla mna da sa to spojit. viem to z vlastnej skusenosti a je tu vela mamiciek, ktorym sa to podarilo. ak ta tato tema zaujima, v mojom blogu najdes par info presne na tuto temu..
@lucinkaprincess ja ti poviem čisto svoj subjektívny názor... mám tri detičky a každé v inom veku , z môjho pohľadu je najideálnejšie mať dieťa fakt tak vo veku okolo 25 rokov...... ja som sa vydávala 22 ročná, nemohla som vtedy z vážnych rodinných dôvodov študovať, takže som vlastne nemala na čo čakať , brali sme sa po skončení vysokej školy môjho muža , prvé sme mali hneď rok po svadbe / ja som ale už pracovala od skončenia strednej školy / druhé som mala v tých 25 .......
Teraz by som fakt počkala do tej 25ťky..... posledné som lala v 33 rokoch a poviem úprimne pre mňa to bolo už dosť neskoro nikdy som nechcela rodiť po 3Otke , viem , že to je dnes svetový trend , a veľa žien to považuje za akurátne , ale ja si myslím, že je to kravina........ Každý ten vek má svoje pre a proti .......
Predsa v tom vyššom veku je tá reprodukcia orgánov už nie taká aktívna ako v mladom organizme s tým žiaľ nik nevybabre. Mám veľa mladších kamarátok , ktoré to takto majú , že po tridsiatke a ešte fúra času na zakladanie rodiny, lebo majú dobré roboty a sú nezávislé, cestujú, voľný čas podľa seba , ale každá obdivuje istým spôsobom otvorene, či skryto moju rodinu...... A pár z nich / dosť ich je / majú alebo mali problém otehu , alebo v tehu....... Každý sme ale iný a skutočne každému vyhovuje iné .....
Osobne na Vašom mieste by som sa tak minimálne aspoň na dva roky zamestnala, prácu treba mať, skúsiť , práca je základ rastu zas si myslím a potom by som skúšala baby..... isto by som ale do tridsiatky nečakala v žiadnom prípade ....... krásne veci sa dajú prežívať aj s dieťaťom aj aktívny život
Ja som obe deti rodila po 30 tke, tretie cakam a budem mat 37. Mam za sebou skvelu karieru( uz sa k nej nevratim), zarobene peniaze, osobny rozvoj, 3 VŠ, precestovany svet.Nic z toho by som nemala, keby som rodila okolo dvadsiatky. ALE!Nic z toho nie je viac ako mat deti. Keby som to mohla vratit, kludne mam dieta v 23 rokoch.Zasa s mojou povahou by som mala urcite nepokoj v dusi, ze som nedosiahla to, po com tuzim. Takze akokolvek sa rozhodnes, ked to prehodnotis po mnohych rokoch, vzdy budes na vazkach.Ale deti su maximum, nic viac ti zivot nemoze dat!
@marcelatje lenze niektore zeny si karieru buduju aj dlhsie ako do 30tky a to je uz aj podla mna dost neskoro potom na prve dietatko
@erika161 nie len podla teba. Ja som nazoru ze bud do 30 alebo potom uz nie. Mam kamosku ktora mala s tehotenstvom vo veku po 40 velke problemy :(
Problém je ked sa žena nedokáže zastaviť v tej kariere ....a zastaví sa niekedy po 38 rokoch a aj to je problém sa zastaviť . Kariera je fajn vec na realizáciu, len s jedlom rastie chuť..taký projekt hentaký projekt , majú ma povýšiť , ešte troška prerobím , potom stáž v zahraničí ... a bohužiaľ potom často nasledujú reprodukčné centrá .
Ako som už písala ja so mala deti v dvoch etapách , 21 rokov a 25 rokov a potom dlho nič a nasledovali 35 a 39 rokov. Dnes keby som nemala menšie dve deti , tak sa venujem hlavne svojej firme a sebe.
Takže z vlastnej skúsenosti ja osobne odporúčam mat deti skôr, do 30. Užiť si ich a potom pracovať na sebe. A že to nemusí byť zrovna v TPP , ale byť sama sebe pánom .
@lucinkaprincess ja som uz dlho, asi od 16tich, tuzila po rodine. Samozrejme najprv bola prednejsia skola, mat byvanie a tak. Nakoniec som si to zariadila tak, ze v 4.tom rocniku na zaciatku letneho semestra som sa zamestnala, s priatelom sme si zariadili byvanie, v lete po statniciach sme mali svadbu a v septembri som v 23rokoch otehotnela na prvu supu 🙂 prax mam 2 rocnu a o chvilku idem na matersku, takze vsetko sa da len si to mozno musis nejak rozplanovat a zacat vcas riesit 🙂 mam starsich surodencov (okolo 30), ktori maju vsetci problem s otehotnenim a aj kvoli tomu som zbytocne materstvo nechcela odkladat...takze uplne ta chapem a ked chces babo, tak to zbytocne neodkladaj, ale napr odrobit si na matersku (tych cca 8 mesiacov-270 dni) urcite nie je na skodu 🙂
@lucinkaprincess nie je problem v tom, ze sa obavas ist pracovat, resp. sa ti ani nechce? a tak z nudze robis cnost?
sice naozaj tuzis po babatku, ale v pozadi je aj fakt, ze sa ti nechce hladat pracu a robit? preto si aj vnutorne zdoraznujes dolezitost materstva? a v podstate apriori odmietas myslienku najprv chvilu robit, potom dieta?
lebo rok-dva v praci ta zas uplne starou na materstvo neurobi, ci?
toto je inak tema, kde sa nikdy nezhodne kazdy s kazdym...je to ako vsetky tie temy kolko je dobre mat deti, aky mat vekovy rozdiel atd..toto je to iste...je to velmi individualne a zalezi od zazemia, od tuzob, od priorit..a nemyslim tym to, ci dieta je priorita ci nie, pretoze myslim, ze vsetky co sme tu na MK mame tie deti ako zivotnu prioritu...len kazdy si ine prezil ci neprezil a ma aj ine ocakavania od zivota a je inak nastaveny, takze je to velmi roznorode ...dnesna doba nepraje velmi tomu aby sme mali deti skor...ak chcema mat slusnu zivotnu uroven...nebyvat s rodicmi v byte a nemusiet detom odmietat vylety...zato neznamana, ze kazda rodina so 4 a viac detmi su sockaci a ti co maju jedno su sebecki materialisti..takisto nie kazda matka co ma dieta neskor je karieristka a kazda mlada hlupa ....mamicky co su doma s detmi a nepracuju nie su vsetky vyciciavacky socialneho systemu ci zlatokopky co sa prizivuju na muzovych peniazoch a tie co zarabaju a daju deti do jasiel nie su vsetky krkavcie matky...proste si to musi kazdy zvazit a myslim, ze rady na MK tomu asi nepomozu....osudy ludi su rozne..niekto po case povie, ze dobre som spravila, ze som mala deti skor a mala som ich 3...lebo mame uzasnu velku rodinu, ina v tych istych podmienkach skonci sama s detmi, bez prace odkopnuta muzom co si nasiel milenku a lutuje ze nemala rozum...zial,dopredu sa neda vediet co bude a co je spravne, preto mame aj rozum aj srdce, treba najst medzi tym tu spravnu cestu...kazdy tu moze hovorit za seba, za svoje sesternice, sestry a kamosky, ale to neznamena ze pre toho druheho to bude take iste....
Ja osobne som vzdy bola toho nazoru, ze sa nenecham vydrziavat muzom, chcem byt sebestacna a mat zalozny plan keby sa nieco stalo...a snazila som sa o to..pravda ale je,ze som mala kamaratky na vyske co sa vydavali v 3 rocniku a promovali s bruskom..pre mna nepredstavitelne, ale nemala som ani chlapa vtedy napriklad, s ktorym by som uvazovala o zakladani rodiny...mozno by som myslela inak....tuzba po dietatku bola velka uz ked som robila au pair v 21 rokoch, hned by som brala svoje..ale ta racionalna stranka pretlacala tie pocity...a zvlast ked som aj v zahrancii videla vacsinu mamiciek co mali deti po 35 a nemali ziaden problem.....na nase rozhodnutie vplyva vela vplyvov a niekto mozno zije zo dna na den, iny planuje...tazko je univerzalne poradit...🙂
@lucinkaprincess Ide z teba silny pocit, ze si uz davno rozhodnuta a len si chcela pocut ako robis dobre, ze hned po skole budes mat dieta. Vacsina zien ti tu radi dobre. Naozaj chces byt dalsia z tych, ktora bude zavysla na priatelovi, snubencovi, manzelovi? Je super, ze je muz tvojho zivota, ale clovek mieni a panboh meni, na fore je xy bab, ktore rovnako milovali a bohuzial velmi narazili, zostali same a bez prostriedkov s malymi detmi. A ani nehovorim o tom, ze sa ochudobnis o pocit zarobit si vlastne peniaze (mimochodom uzasna vec) a aj skusenosti, ktore ziskas tym, ze sa zaradis do pracovneho procesu, clovek si podla mna hned vazi viac seba sameho, je sebavedomejsi, co sa urcite pozitivne odraza aj v materstve. A teda ja som rodila prvu dceru ako 28 rocna (5rokov odpracovanych po vyske), syna budem mat ako 30 rocna a stara sa vobec necitim😁.
My sme zvazovali dieta ked sme sa vzali, pocas skoly. Vzdy sme chceli deti skor, tak naco odkladat, dostudovat sa da aj neskor. Mam kamosky, co mali deti pocas skoly, prerusili studium na par rokov a koncia skolu s detmi, mozu si hladat pomerne stale zamestnanie, nemusia ratat s dalsou materskou. Ale tak mali to omnoho tazsie a ja osobne si chcem deti fakt uzit, tak sme si povedali, ze pockame. No a uz ked sme cakali kym skoncim skolu a som sa s nou tolko natrapila, preco sa nezamestnat, ale zahodit to vsetko hned za hlavu a vrhnut sa na matersku? Rok navyse, mozno dva, nas uz teda nezabiju. Keby som otehotnela skor, nech, potesime sa. Este niekedy zvazujem, ze mozno predsa by nebolo take zle, keby sme deti uz mali a sice by som skoncila skolu nesskor, ale tak ked su pre mna prioritou deti, mozno by to tak bolo lepsie. Ale to je uz jedno. Teraz hned po skole naplanovat matersku, ked uz sme tolko cakali, mi pride take zbytocne. Rok navyse uz vela nezmeni.
@lucinkaprincess necitala som komenty, napsiem za seba...moj pohlad a ako to bolo u mna....po detoch som tuzila od puberty 😀 mala som to stastie, ze som v 19tich stretla toho "praveho" a viem, ze to tak ma byt.......city kricali po dietati, rozum vedel, ze chvilku musi pockat, bola som na VS......tu som skoncila v 23jke, teraz uz manzel, rok predommnou......cize uz robil, ja som zacala po skole, vytvorili sme si zazemie, byt.....2 roky som porobila (co v mojom pripade na rozbehnutie kariery stacilo...zavisi mozno aj od preofesie).....v 25tke sme mali prve deita....tak sme to chceli, potom som sa normalne po 2r. vratila do prace a frcala dalej, dorobila si dalsie veci k praci a kariere (doktorat,a td.)..... porobila 3 roky a v 30tke sme mali druhe...tak sme to chceli.......osobne som nechcela mat prve dieta po 30tke (nieto este 35tke).....ja viem, ze je to teraz in a ze zeny su vpohode a nemaju mozno neiktore probnlem....mne staci vidiet okolie...akos a po tej 30tke trapia, ci uz s otehotnenim, ci so zdravotnymi problemami, ci so vztahmi, elbo stale uprednsotnovali karieru pred chlapom a rodinou (a ani ten to nezvladol)......biologicky cas neoklames, aj ked sa tu budeme na neviem co hrat..... a za seba priznam, som po 30tke...a teda rozhodne nevladzem tak, ako pred 5timi rokmi napr. ......este ak vychytas takych revunov ako my 😀 ......ja osobne som rada, ze uz v 40ttke enbudem riesit ani slabikar, nieto este babo a pod. ......sama vies, ako to ma byt...co je spravne ti nik nepovie, ale nie s u len 2 cesty, ze dieta alebo kariera.....kludne napr. porob 2-3 roky a maj dieta...osobne som to tak urobila, aby som fakt aj porobila (lebo bez praxe je to tazsie neskor)..a.le zas nemusis robit 10rokov a v pohode to dietatko do tej 30tky maj.....
@ralficka Presne tak, aj ked v dnesnej dobe vsetci radsej uprednostnuju karieru. A to je si myslim ze chyba
@womankc čo myslíš tým že skryto obdivujú tvoju rodinu? 😕
Ja si myslím že nie každá žena automaticky túži po deťoch. Ak kamoške pochválim pekné šaty neznamená že ich chcem mať aj ja 😉
@erika161 keď nemáš správneho chlapa buduješ kariéru 😀 😀 😀 😀
Otehotnieť za každú cenu skôr ako pred 30kou ak cítiš že to nie je ono nemá význam. Každý má svoje dôvody prečo má deti skôr/neskôr resp. ich nemá vôbec. Ja verím že sú aj ženy ktoré deti nechcú vôbec a napriek tomu môžu byť šťastné.
@marcelatje to by si sa cudovala 🙂 ja mam v okoli aj take mamicky, co maju 29 vyzeraju na 45 a robi im problem sa aj s dietatom ponahanat po ihrisku.
@moonshine1 stale si nemozem pomoct, ale niekedy mam pocit ze sa mylia pojmy s dojmami..
Nemyslim, ze " v dnesnej dobe uprednostnuju karieru".. nie je to o uprednostneni, ale o zodpovednosti...ludia maju rozne startovacie pozicie a rozne ocakavania od zivota a naozaj predstava toho, ze skoncim skolu, mam na ucte 0, nemam strechu nad hlavou, polrocny vztah s muzom z ktoreho sa moze este vyklut cokolvek -- tak uprednostnim predsa dieta pred "karierou"..lebo je to dar, je to nase vsetko...proste racionalna stranka nepusti a akokolvek sme stvorene na to mat deti a akokolvek po nich tuzime, nie je to lahke ostat sama s detmi s holym zadkom....ano, je vela zien, ktore tuzia po sebarealizacii, ale to nie je tiez nic zle, pretoze deti vyrastu a potom co? nic nemam,nic neviem...nic som nerobila, nic nezarobila..akoze aj take su, co to tak citia, ze im to vyhovuje, ale nemyslim, ze pre vacsinu je to zmyslom zivota...deti su nase vsetko, ale musime rozvijat aj seba, lebo nebudu vecne male...tiez nie je najlepsie ostat na krku rodicom, ockavat od nich vecne pomoc...lebo ja "chcem" mat deti stoj co stoj hned...mozno deti Borisa Kollara alebo Paris Hilton mozu uvazovat inak, su proste zeny co su zabezpecene akokolvek to dopadne s ich muzom a pracovat nemusia a nechcu..ved ok...aj to moze byt..ale nemyslim, ze tych je vela..takze 99% zien musi rozmyslat o tom co bude potom...bude to lahsie teraz alebo potom? Nie je to uprednostneni prace pred detmi..ide o to ci praca teraz, potom deti a zas praca..alebo deti a potom praca, s ktorou budu ale vacsie problemy, ale samozrejme nemusia
Zalezi velmi tiez na povolani danej zeny...ja pracujem v takej sfere, ze som vedela, ze ked sa zamestnam, niekam sa posuniem, ukazem co viem tak po navrate s materskej mam viacmenej iste, ze sa mam kam vratit....nepoznam jedinu kolegynu co by po materskej nemala miesto, co by aj po materskej s 2 detmi nemohola postupovat , mame skratene uvazky, flexibine pracovne casy, pracu z domu..ale to preto, lebo kazda sa zamestnala pred nastupom na matersku, ukazala co vie...spravis kontakty a mas sa kam vratit....s mamickou po 6r na materskej bez praxe to je uz ovela horsie....mam kamaratku co ma 2 VS, na mateskej 7 rokov s 2 detmi a ked sa chcela dostat do prace, tak si 2 roky nemohla nic najst ( podotykam v BA)...dovod bol, ze bola "stara" na to aby zacinala, kedze mala 33 a bola bez praxe...na jej urovni boli absolventi s jednou VS a mali 23...bez deti a bez zavazkov...tiez bola "prekvalifikovana" na zacinajuce pozicie, pricom bola bez praxe na to aby robila vyssiu poziciu...tocila sa v zacarovanom kruhu...to len ako priklad..
Na druhej strane ak by som vedela, ze ked skoncim matersku nastupujem vo firme svojho muza, otca...alebo ze mam vlastny biznis, alebo si otvorim maserske sluzby -- mam taky ciel, ze po materskej budem mat nieco svoje, mam na to financie a zazemie atd atd..tak preco nie..mam deti, povenujem sa im a po materskej sa venujem svojmu rozvoju podla uvazenia...ono vsetko sa da, ak je niekto sikovny vacsinou sa chyti aj po materskej, ale je to ovela tazsie..
A este raz -- nemam rada spojenie - uprednostnenie KARIERY...pretoze maloktora robi ozaj velku karieru...vacsinou je to len o zabezpeceni sa do buducna..nejake smerovanie v praci, ista pozicia, slusny plat co zabezpeci dobru matersku a nejake usetrene peniazky a vyjednavaciu poziciu na to, aby sa bolo kde vratit a na com pracovat do buducna..nie kazda chce robit karieru aj po tej materskej...chce mat kludnu pracu, moznost chodit pre deti do skolky a vodit na kruzky , lebo navratom do prace po materskej sa materstvo nekonci..ale ani zivot...
@stanusa89 a sú aj také čo majú 40 a strčia do vrecka dvadsiatničky 😀 😀 😀 😀 to sú extrémy. Priemerná 30 ročná žena je schopná vykonávať činnosti potrebné pri výchove dieťaťa. Zvláda sa lyžovať,plávať, bicyklovať,domáce práce tiež zvláda.........
@marcelatje to je ten lepsi pripad :D
@m.i.r.i palec hore za prispevok. Uz to vyzera, ze kazda zena, co sa rozhodne najprv na sebe zapracovat, vytvorit si zazemie (nie len vyuzit zazemie rodicov, manzela) je karieristka a v podstate si zasluzi mat problem s otehotnenim!?!?.
@marcelatje To mas pravdu su aj take. Moja mama ta je tiez este plna elanu do zivota, este by v klude zvladla vychovu, uz sa tesi ze mi bude pomahat.. 🙂
@m.i.r.i Velka pravda. A potom sa bezne stava, ze zena nevie najst po materskej dobru pracu, dieta chce chodit na kruzky, chce nejake pekne hracky a ona mu to nemoze dopriat a ani nemoze ist na vylet, kde idu vsetci spoluziaci, lebo nie su peniaze. Ja by som napr. teraz zvladla dieta, aj financne by sme to utiahli v pohode, ale viem, ze s velkym rizikom toho, ze si potom pracu tazko najdem a 10 rocnemu dietatu odopriet skolsky vylet alebo nejaky zazitok len preto, lebo ja som chcela dieta hned a nebola som ochotna pockat rok alebo dva? To by som si vycitala. Keby sa stalo, tak zvladneme najlepsie ako vieme. A mozno by som mala stastie a nebol by ziaden problem. Ale naco riskovat? A vlastne so stastim dietata, ktore tak velmi chcem a chcem ho robit stastnym? Ak by muz zarabal fakt ze strasne vela, nevaham ani chvilu a aj skolu si dokoncim asi neskor. Ale kto dnes zaraba tak vela? Vacsina urcite nie. Viem ako sa tvari dieta, ked nemoze ist na vylet, kde idu vsetci spoluziaci a nechape, preco ono nemoze. A nezniesla by som, keby sa tak tvarilo moje a s vedomim, ze som to ciastocne sposobila
@lucinkaprincess najprv si najdi dobry job,vyskusaj o com je realny zivot,problemy(mas prax v banke ale to zatial neznamena nic,poznas mozno intrak a bezne problemy studenta ale to je tak vsetko 😉 neber to v zlom )zariad si domacnost a urob si meno. Potom budes mat samozrejme narok na matersku ale nejde ani tak o to,no budes sa mat kam vratit po rodicovskej. A to je velke plus. Absolventov bez prace je vela,preco sa po materskej pridat k nim?? Nezahadzuj sancu nieco v zivote dosiahnut,na materstvo mas este vela casu. Kludne by som venovala kariere aj 5rokov. To je podla mna idealny cas. Rok,dva je na "zaucenie" 🙂
@marcelatje presne to čo som povedala, že aké krásne deti mám a ako to zvládame....... lebo si to ani nevedia predstaviť mať dieťa už....... to nie je môj subjektívny pocit, to sú ich slová . Každá strana má svoje výhody oni niečo závidia mne , ja zas im . Nič nie je čierno- biele.... Ja som len vyjadrila svoj osobný subjektívny názor, nezovšeobecňujem ho na všetkých a všetko . Každý má iné potreby
Vždy je to o tom ako čo cítiš, môžme ti tu písať x názorov, že je najlepšie mať dieťa alebo je najlepšie najprv začať robiť. Som na tom podobne. Tento rok končím školu, priateľ pracuje, bývať máme kde, chceme pomaly začať riešiť svadbu. Ja mam navyše zdravotné problémy a viem, že nejaké problémy mať budem. Lenže viem aj to, že ak by som teraz kvôli tomu sa rozhodla pre bábätko, tak potom by bolo sakra ťažké hľadať prácu. Tak som si povedala, že najprv pojdem niekde robiť, našetrím, zvyknem si na prácu a potom už budeme riešiť dieťa. A keďže chcem mať dve deti po sebe a nečakať, tak to bude najlepšie možné riešenie.
Ty nemusíš pracovať teraz 10 rokov, len ide o to, aby si mala nejaké pracovné návyky a skúsenosti, lebo mať bábätko je síce pekné, ale ťažšie to bude ak sa budeš chcieť zaradiť naspäť do pracovného života 😉 A ak nemáš ani nejaké extra zdravotné problémy, tak už vôbec by som na nebála.

@lucinkaprincess Podla mna sa rozhodni pre babatko, ak teda chce aj priatel, snubec alebo muz, neviem ci si uz mala svadbu 🙂 Kariera urcite pocka ale babatko si treba vychutnat v mladom veku ked este vladzes a nie az potom. Jasne ze zalezi aj od toho ci ste dostatocne financne zabezpeceny.