Babička manžela vs. moje materstvo. Ako to riešiť?
Zaujimal by ma vas nazor, aj ked ja som si viacmenej ista, ako budem tuto situaciu riesit, len nedavno som sa stretla s nazorom, ze “mudrejsi ustupi”, aj ked v tomto pripade sa s tym nestotoznujem. S muzom sme spolu 7 rokov. Ma dceru z predchadzajuceho vztahu. Jeho rodina, cela, bola a dokonca aj neustale su v kontakte s jeho byvalou partnerkou. Ok, beriem, castokrat je to najma kvoli dcere. Ale pointa tejto diskusie je jeho babka. To je ze extrem. Ona ma doslova od zaciatku neznasa, s muzovou ex je veeelka kamoska, chodia spolu na kavicky, casto sa navstevuju aj bez muzovej dcery. Nikdy som to nejako neriesila, nepotrebovala som tu zenu v zivote. Akceptovala som ju, viacmenej sme sa ignorovali, ak sme sa stretli na nejakych rodinnych oslavach. Ked boli oslavy u nej, ja som pozvana nebola, muz ano, ma s nou dobry vztah, vacsinou tam siel s dcerou, ale vsetci sme vedeli, ze taktiez bude pozvana aj ex, ktora sa vzdy zucastnila. Casom som si zvykla. Ale.. posledny rok, aj ked sa stretavame velmi malo, tak som si vsimla, ze napr nepriamo pochvali moj kolac (nepovie mne, ale niekomu ine, pricom vie, ze som ho ja piekla), alebo vyslovene sa mi pozrie do oci a pozdravi ma (pricom dovtedy to bolo bez pozdravu, alebo take stratene v dave). No, a vlastne som si uvedomila, ze to je odvtedy, ako jej asi docvaklo, ze sa snazime o babo. Nakoniec som vlastne aj otehotnela, a teraz sa akosi obavam, ze bude chciet byt nejako v mojom zivote, a v zivote nasho dietata, a ja to jednoducho nechcem. Podotknem este, ze ma poohavarala kedysi pred vsetkymi moznymi, aj v dedine, kde byva a poznaju ma tam, rovnako mi raz aj nadala, ked sme sa stretli, to vsak bolo na zaciatku nasho vztahu s muzom, potom sa to skludnilo. Ja som ju cely cas akceptovala kvoli muzovi, ale najma jeho dcere, ale ja ju skutocne neznasam. Ja to ani neviem opisat. Urobila velmi zle, na zaciatku vztahu, ale aj v celej rodine (ciel som bola vzdy ja). Realne cakam, ze dieta sa narodi, a zrazu budem pozvana aj ja na oslavy, lebo ved aj dieta musi prist. Kedze muzovi uz povedala, ze ako sa velmi tesi. Skoro som sa povrcala, ked s tym dosiel.
@anonym_autor podstatny fakt, zacal si s tebou tvoj partner pocas svojho prveho manzelstva?
Nakoniec tam bude chodiť muž s dvoma deťmi a s babkou a ex kavickovat😉nebola by som protivna ani nezabudla.Taky neutrál, keď chce prísť pozrieť pravnuca nech pride

Mne je jedno, ci momentalne muz k nej chodi alebo nie. U nas doma o nej nepadne ani slovo, pochopil to velmi dobre. Na zaciatku, ked to bolo najhorsie, tak nechodil, vadil sa s nou, ze to nie je normalne, ignoroval ju, atd, potom postupne to nejako ustalilo, co som pochopila z rozpravania, tak ona sa jemu ospravedlnila, ze na mna nadavala 😂 jednoducho bez komentara.. ale predsa, je to odvtedy dost dlha doba, medzitym zomrel dedo, nejako si k nej muz nasiel opat cestu. Ale moj postoj sa nemeni, ja s nou neplanujem inak vychadzat ako povedat si slusne “dobry den”, a tym to hasne. Ani ziaden small talk, nic. Uz su myslim, ze toto je dost. Len tym, ze ozaj bude to babatko, tak neviem, ako vyriesit tu situaciu. Ano, na jednej strane, toxicka osoba, na druhej, ona je pre tie pravnucata ta mila babicka.. ale ja neviem zabudnut. S muzom som to este neriesila.