icon

Bezohľadná svokra mi egoizmom otravuje život

saerdna
25. jún 2012

Taka som vytocena, ze ani neviem, kde zacat. Zacnem tym, ze kazdy clovek ma u svojho dietata nejaky ten svoj citlivy bod. Pre mna je mojim strasne citlivym bodom strava mojho dietata. Este stale ho kojim, lebo verim, ze je to pre neho to najlepsie, davam mu jest iba biologicku stravu, dbam, aby zo stravy malo svoj prisun zivin. Tymto, ale tiez respektujem mamicky, ktore svojim detickam davaju aj normalnu stravu, ved to neznamena, ze ked je dieta na normalnej strave, je na tom nieco zle. Kazda mamicka robi to, co veri, ze je pre jej dieta to najlepsie a tak je to spravne a kazdy by mal rozhodnutie matky respektovat, bez ohladu na to, ci sa mu paci, alebo nie. Odkedy sa maly narodil, velmi som opatrna na jeho stravu. Rozhodla som sa ho kojit dlho a kazdy z rodiny vie, ze som velmi prisne proti vyprazanym jedlam, korenenym, solenym a vobec vsetkym, ktore by len zatazili oblicky mojho rocneho synceka. Kazdy z rodiny to vie a hlavne svokra, ktora, ked pride do nas, tak vidi, co davam malemu jest, a co nie. Tu ale zacina problem. Ked sme oslavovali narodeniny mojho maleho, tak samozrejme boli pozvani aj svokrovci. Pred tym, ako sme si sadli ku stolu, som nakrmila maleho, aby nebol hladny a nechala som ho hrat sa v svojej ohradke pri nas. Na to ho svokra zobrala na ruky, ze ved si ho chce len trosku popestovat. Ja ze dobre, ved nic sa nedeje. Maly sedel s nou pri stole a pozeram, ze on nieco prezuva. Tak sa pytam svokry, ze co prezuva maly? A ona na mna, ze vyprazany zemiak. Pozeram na nu, ci jej sibe, ved je dokonale informovana, ze si vyslovene neprajem, aby moje dieta krmila vyprazanym jedlom. Na to pozeram, ze ako ho vlastne krmi a ona s neumytymi rukami rozdrvila medzi prstami hranolku a vopchala mu prsty so zemiakom do ust, tak som sa okamzite na nu osopila, nech prestane. Na to mi odpovedala, ze aj ona takto krmila svoje deti a tu su a pokracovala dalej. Do toho uz zakrocil moj manzel a razne jej povedal nech prestane, tak az potom ho dala naspat do ohradky. No nic, myslela som si, ze to pochopila. Vysvetlili sme jej, ze si to nezelame, nech to uz nikdy viac nerobi...
Vcera sme isli zase na navstevu, lebo nas pozvala na obed. Ja som si sadla k malemu a svokra vedla. Ani by ma nenapadlo, ze potom vsetkom bude robit to iste. Ona si normalne na tanieri predomnou rozkrajala vyprazane maso na kusky a zacala to davat malemu pred mojimi ocami, aj ked dobre vie, ze sa mi to nepaci. Ked videla moj pohlad tak zacala, ze ved co ti zas je, ved mu davam len trosku a zacala mi provokativne kyvat masom pred ocami a smiat sa, ze to da jest malemu. Povedala som jej, nech prestane, lebo poznam svoje dieta, bude mat bolesti v traveni. Ona ma normalne nepocuvala a zacala ho krmit prstami tak, ze mu ich cele vopchala do ust. Razantne som jej povedala, nech prestane, lebo sa mi to nepaci.na to sa do mna pustila svagrina, ze ved aj oni take jedli a tu su. To uz som myslela, ze dostanem infarkt. ( Inac svagrina je tiez riadne tresnuta na hlavu, ona v nej tej inteligencie vela nema. ) So mnou az triaslo a cakala som, kedy uz konecne pojdeme domov. Tu ide o to, ze vedia, co sa mi nepaci a co si nezelam u svojho dietata, ale aj tak mi to robia a nerespektuju to.
A teraz to najhlavnejsie. Moj maly celu noc preplakal. Mal nafuknute brusko a bolesti. O 3.30 rano som mu masirovala brusko a on sa trosku vyprdkal, ale plakal dalej. Dneska rano o 5.00 spustil hrozny plac a na to zacal hnackovat, mal zelenu, riedku, zapachajucu stolicu a menila som mu plienky za 1 hodinu 3 krat, lebo sa z neho lialo. Myslela som, ze tu bezohladnu osobu (svokru) pojdem zabit. Tak ja sa kazdu sekundu dna staram o maleho, kojim ho rok, po nociach nespim, uz som nespala normalne ani nepamatam, len aby maly bol v pohode, nikdy nemal hnacky ani nic, a henta bezohladna osoba si pride bez hocijakeho respektu ku mne a vopcha paprce do stravy mojho dietata, a urobi mu zle. Normalne som mala chut ju nakopat. Len sa krotim pre mojho manzela, nechcem ho odtrhnut od rodiny, ale ked to pojde takto dalej, tak odmietnem sa s nimi stykat. Toto nerobia len pri strave, ale aj v beznom zivote, len sa nejdem rozpisovat. Proste ma nerespektuju a ked robia to, co vedia, ze sa mi nepaci, tak to beriem ako provokaciu. Manzel je na neutralnej pode. Nechce stratit ani mna ani rodinu, uz s nimi xxxx krat rozpraval, varoval ich, ale oni stale do mna skacu a robia mi napriek. Nechapem, preco su taki?

Strana
z4
elmexina
25. jún 2012

@anjelicek26 je to jej syn,poznám ju

anjelicek26
25. jún 2012

@aduskatt - musis prist ku mne, nasich 13 stupnov je na tie torty ideal 😝

saerdna
autor
25. jún 2012

@lili_mia Prosim ta, ako si to spravila, lebo par zakomplexovanych zien si tu na mne vybija svoju zlost. je to otrasne. Ved, co je take zle napisane v mojom prispevku? Nech si ho precitaju poriadne. Prosim ako sa ti ho podarilo vymazat?

elmexina
25. jún 2012

@bonaquaba nie nie nie ja som najkrajšia,pozrite si moj album
a podme ...,všetci praskajte od závisti
nemusím žiť na cypre a mať cudzinca - stačil mi slovák a naše slovensko

aduskatt
25. jún 2012

@anjelicek26 🙂 vies ako velmi sa tesim, ze dnes sa zatiahlo, schladilo a prsi?🙂 a to mam teplo a slniecko rada🙂

kocko
25. jún 2012

@aduskatt hranolky a može byť aj mesiačik z torty....

elmexina
25. jún 2012

@kocko do šľaka...ste ma nasr...li .odem očistiť zemiaky,celé vrece,a vypražím hranolky
prídte pozývam vás
značka : všetko grátis,ale musíte mi závidieť

bonaquaba
25. jún 2012

@elmexina no dobre tak si krajsia, ale ja mam krajsie deti 😀 😀 , a ja mam tiez mm slovaka a doobre som spravila, co by som si ja bez neho pocala, asi by som ani nepocala, ale nie baby tak teda fakt nezavidme si, ved mame sa vsetky dobre, ku stastiu nam chyba uz len ten snicel s hranolkami

aduskatt
25. jún 2012

@elmexina a ja donesiem aj tatarku 🙂

aduskatt
25. jún 2012

@kocko tak z torty moze byt az ked budem piect taku ku kavicke🙂)tato je uz urcena🙂

kocko
25. jún 2012

Toto sa mi jednoducho nepáči. Takto sa správať, že si niekto povedal svoj názor.... 🙂 🙂 Ako som už predtým napísala, z jej úvodného príspevku cítiť len hnev...Ale asi sama musí na to prísť. Spadnúť na nos.....

sisaha
25. jún 2012

@saerdna preco si myslis, ze su zakomplexovane (teda mozno aj mna myslis)? Len preto, že to vidime inak? Ved si to este raz po sebe precitaj...Prebehla som aj par tvojich fotoblogov - aj tam riesis, ze dieta ti nechce jest tuhu stravu - mozno chyba je v tom, ze si zacala prilis neskoro s príkrmami...Ano, materske mlieko je najlepsie, ale iba prveho pol roka, potom treba dieta privykat aj na ine chute.. Skôr mam z teba pocit, ze si typickym prikladom hysterickej matky, ktora sa boji, len čo pes vyštekne na jej dieťa a považuje to okamžite za šok...

aduskatt
25. jún 2012

@saerdna vobec nic, je uplne v poriadku, kazdy ma pravo na svoj nazor a vyjadrit, ak sa mu nieco nepaci.......ja som presvedcena, ze starterom bol tvoj dalsi prispevok o albume a zavisti............

kocko
25. jún 2012

@aduskatt Dakedy, ked pôjdeme do Trnavy na kontrolu, tak prídem... 🙂

sisaha
25. jún 2012

@bonaquaba ja som robila v sobotu - vyprazanu mozarellu s hranolkami...a dokonca moje dieťa (nejedák) si tiež zopár dalo... 😀

maminuska
25. jún 2012

@saerdna možno by stačilo sa ospravedlniť za to " zadrenie ", nič viac .

lili_mia
25. jún 2012

@saerdna myslíš vymazať diskusiu? jedine napísať adminovi, kontakt dole na stránke, prípadne rovno píšem @hirjak autorka diskusie si praje uvedenú diskusiu uzavrieť a pokiaľ je to možné, aj vymazať obsah
@martinjasen

https://www.modrykonik.sk/o-nas/

stanislavao
25. jún 2012

@ollako nehnevajte sa, ale si myslim, ze maly uz potrestany bol tym, ze bmu babka pchala do ust spinave prsty a dostal tam nejaku virozu a hnacky. a nemyslim si, ze rezen a hranolky je strava pre 1 rocne dieta. a to akoze si ma nechat skakat od svokry po hlave? ved jasne, ze rodina je rodina, ale musia ju predsa respektovat.
ja mam so svokrou dobry vztah, respektuje a aj moje rozhodnutia, ale tiez som si to musela "vybojovat". zistili, ze neustupim, pochopili a je klud.

elmexina
25. jún 2012

@bonaquaba juj tak to nie
a možno ho len kojí,píše že je v noci hore každú polhodinku
kojiť treba,ked kojí,ale aj príkrmy,dávať

elmexina
25. jún 2012

@lili_mia prosím nemažte diskusiu,ja sa bavím 😀 😀 😀
prečo mazať?? lebo nesúhlasíme???? hm

anjelicek26
25. jún 2012

@bonaquaba - tak bacha, kto tu ma najkrajsie deti 😅 😅 😅 Dom 😅 😅 😅 Manzela cudzinca 😅 😅 😅 Dcerku som kojila 2,5 roka a syna este kojim 😅 Mne to prijde tak smiesne, ze zavidte mi 😅 😅 😅 Musi mat o sebe veeeelmi vysoku mienku, ked nieco take pusti do eteru 😅

boska79
25. jún 2012

@saerdna len v skratke... Tebe uz to kojenie udrelo na mozog

anjelicek26
25. jún 2012

@stanislavao - ide o to, ako to clovek poda. Pokial by mo mne nevesta hystericky ziapala za kazdy moj krok, po case by som sa naucila ju ignorovat 😀 Precitaj si este raz cely jej prvy prispevok - je plny zloby a uraziek, nie toho, ze by hladala konstruktivne riesenie, ako sa tomu vyhnut. Prisla si sem proste "ulavit".

bonaquaba
25. jún 2012

@kocko presne ako pises, clovek musi padnut na hubu, aby si uvedomil co vsetko ma a aby si zacal vazit toco ma a vyznavat hodnoty, ktore su v zivote dolezitejsie ako to, ci sused si zije lepsie ako ja ci ma lepsie auto, alebo krajsiu obyvacku, mna minule navstivila kamoska z USA a vravi, ze my Slovaci sme strasne zavistlivi a ja soom to tak vobec nebrala, ale potom som sa nad jej slovami zamyslela a naozaj mmala pravdu, ona bola u kamosky na sk na navsteve a ta jej vravela, ze musi sedacku vymenit a Erika {USA} jej vravi, ze naco ved je krasna a ona ved uz ju mam tri roky a ona na nu pozera, ci jej hrabe a potom, ze a ty ci chodis po svete, v USA zijes a ja len doma sedim ani nikde na dovci som nebola a ked to jej mm pocul tak myslel, ze z noh spadne, sa jej opytal akde sme boli vo februari? V Egypte, a ona ale ved to ani dovolenka nebola, a ta Erika co zije v USA tak normalne nechapala ako ta jej kamoska rozpravala ako si nevie vazit, ze bola na dovolenke a tak apotom vravela, ze siv elmi zavidime a naozaj mala pravdu, sused susedovi vsetko zavidi, vid saeandra, a vlastne odbocila som od temy, tak sups baby naspat do temy svokrusa

lili_mia
25. jún 2012

@anjelicek26 vieš čo .. mať tak tvoje problémy .. akú sukničku ušiť Šaške dnes poobede, kým bude Max spať 😀 😀 😀 😀 musím sa učiť a tááááááák sa mi nechce, chcem spaaaaaať (dúfam, že je pochopiteľná irónia 🙂 v rámci srandy)

sisaha
25. jún 2012

@anjelicek26 berme to tak, že za tymito primitivnymi vyjadreniami "zavidte mi" ju môže ospravedlňovať iba jej vek 😉

danu
25. jún 2012

Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky

Strana
z4