Bojím sa, že mi svokra dostresuje dieťa
Ženy blížia sa sviatky a mňa chytá panika 🙈
Syn má 6 mesiacov a je na mňa veľmi naviazany, do toho si ja osobne myslím že má separačnú úzkosť, lebo plače pri úplne každom, k nikomu nechce ísť na ruky, max k svojmu otcovi na chvíľku.
Partner chce ísť so synom deň po Vianociach k svokre, idú bezomna (nejdem rozoberať prečo, jednoducho to tak bude).
Malý sa s ňou vôbec nestretava, ona o neho nemá žiaden záujem ako o vnuka. Avšak bojím sa že keď tam pôjdu bezomna, bude ho chcieť nadrapovať na rukách a malý bude plakať.
Keď malý začne plakať veľmi, partner ho nedokáže upokojiť. Bojím sa že to v ňom zanechá strach a po tejto návšteve bude na mňa naviazaný ešte viac, ešte viac sa mi začne báť ľudí. Aj keď som partnera prosila aby nedával malého na ruky, neverím že to neurobí keď bude jeho matka neodbytná 🙈 Ako by ste riešili túto situáciu? Mne už sa týždeň sníva o tom ako tam malý hrozne plače za mnou a ja tam niesom 🙈
No tak by som dieťa nechala doma ak je svokra hentaka
Vybavene
@belasy_motylik sused má sliepky, ale inak som sa nasmiala na predstave syna pri susedovej koze 🙈🤣
Ja určite nepredpokladám a ani nechcem aby bol naviazaný na niekoho iného, dokonca sa ani nesťažujem že je naviazany na mňa. Veď malý je len raz a keď to cíti tak že chce byť len somnou, pri mne , na mne, vedľa mňa,na to som jeho matkou aby som mu tú lásku a pozornosť venovala 🌼
13.26.
Mas bujnu fantáziu ci svokru priamo z pekla 🔥🔥🔥
Chápem, po tomto by som jej dieťa ukázala max prostredníctvom fotky, keby sa opýtala. Ja by som toto nedokázala medzi vzťahmi akceptovať. Zase odtiaľ potiaľ. Pošli tam manžela a dieťa si nechaj pri sebe. Myslím tým celkovo… aj keď bude väčší… toto je už cez cisru
Sla by som tiez. Nizsie v prispevku @autorka pises, ze svokra nesuhlasi s Tebou ako partnerkou svojho syna... Co na to Tvoj muz? On je uplne ok s tym, ze Ty na navstevu nemozes, ale dieta ano?
Ja rodinu vnimam ako akciove balenie 3 v 1... Bud ideme vsetci alebo nikto - ak sa v ramci rodiny delime, tak to musi vyhovovat vsetkym. Co teda evidentne nie je Tvoja situacia. Cize mne by v tomto pripade nevadila cesta 6 mesacneho so svojim otcom k jeho rodicom, vadilo by mi to pozadie, ze preco tam musia ist sami.
Update - docitala som prispevok o svokrinom chovani - nesla by som a neslo by ani dieta. "To utrete do zaclony" by som si pekne tulkala doma, kym sa partner nevrati.
@sojorez úprimne? Už to s nim neriešim. Prvý rok-dva ma trápilo prečo sa jej nedokážem zavdačiť a prečo ma nemá rada, teraz mi je to už úprimne jedno. On s nou udržuje vzťahy také vlažné dá sa povedať.
Asi máš zlý vzťah so svokrou. Vyser sa na ňu, ale buď tam so synom. Je ešte maličký a veľmi Ťa potrebuje, nič nie je dôležitejsie než on. Neublíž mu kvôli tomu,že svokru máš sprostu. Hodinu, dve, tam vydrzis a keď bude mať malý ísť spať, choďte domov. Partner nech tam aj ostane dlhšie,ak chce. Fakt Ti nič nestoji za to, aby mal malý dáku traumu kvôli tomu. Ty to vydržis snáď bez ujmy, jeho to môže navždy poznačiť.
Držím palce!
ja by som to tak dramaticky nevidela - keď ty nemôžeš ísť, tak nech idú sami. Je to jeho otec, nech sa stará, ale ak je to s tým plačom naozaj také zlé, tak tipujem, že na prvej križovatke to vzdá a vrátia sa domov 😀 a ak malý vydrží bez plaču, tak potom dobre pre všetkých. A ak si aj trochu poplače, tak zas svet sa nezrúti a ani dieťaťu to neublíži.
Ja by som 6m dieťa od seba nedala
Nie kvôli svokre
Ale že je ešte malé aby bolo bez mamy
A túto situáciu chceš ako riešiť povedzme o 3 alebo 13 rokov?????
@kuko55 možno som naivná, ale dúfam že o 3 roky nebude na mne tak závislé dieťa? 😳
Nech ide partner sam bez maleho a hotovo
@inak2022 nejdem sa tvarit, ze som odbornik ale ked rodic tu sepracnu uzkost sam (mozno nechtiac) prehlbuje, tym, ze dieta travi cas len s nim, nenecha ho s nikym, dieta nemoze ist na ruky k nikomu, tak mi nehovor, ze to pomaha - moja mama s malym bratom bola expert na hlasky "mozes ist ale ja nejdem, ja tam nebudem, budes tam sam..." a ten sa bez nej nechel pohnut, ked mal pomaly pat rokov
ale samozrejme mozem sa mylit a mam zle predpoklady z toho co poznam z mojho okolia a ak sa mylim, tak dakujem za vyvedenie z omylu 🙂
Autorka:
Predstav si, že by toto písal tvoj muž, ako nepustí dieťa k tvojej matke. A že ho tvoja matka zostresuje. A že dieťa bez neho nepôjde. A nech si tam ideš sama, dieťa ostane s ním doma. To by si inak dupotala nohami a zúrila a polka koňa s tebou. Ale keď sa jedná o chlapa, tak to je už ok.
Nuž dieťa má právo na babku aj z druhej strany, nielen tvoju mamu. Aj matka tvojho muža má právo sa stýkať s vnúčaťom. To, že vy dve sa nemusíte, to je vaša vec. Tak nenič vzťah starej matky a vnuka.
Keď viem aké mám dieťa co potrebuje vzhľadom na jeho vek..tak asi nepôjde decko bezomna nikam..bodka..nech ide sám muž..takto to je možno o rok to bude iné..ale fakt si dnes už niektoré ani utrieť zadok bez netu? Nechápem ako také banálne veci s kúskom inteligencie nedokážu vyriešiť samé ženy..ja som mlada tak isto ale hlava mi neberie aké sú niektoré ženy neschopné...o vzťahoch v rodine pomlcim ak tvojmu dieťaťu neskôr niečo ublíži tak je to vzťah s jeho starou mamou ktorý ti vyhovuje..môjho syna teda nikdy nebudem viesť k takýmto hodnotám..
Určite by som nenechala 6 mesačné bábätko ktoré je na mňa maximálne naviazané bezomna. A mohol by sa na mňa hnevať hocikto. Buď by som išla snim alebo by malý nešiel.
Evidentne moja otázka netrafila do čierneho....tak ver tomu, že vtedy budeš mať ťažšiu rolu vysvetliť dieťaťu, že tam nejdes na Vianoce s nimi pretože jeho babi si o tebe myslí, že si ....... a ono sa malo radšej utrieť do záclony....ešte budeš chcieť, aby malo 6 mesiacov a nerozumelo tomu......
Obaja nie ste normalny, chlap co berie take dieta samé a ty, ze nejdes s ním. Nebavíme sa o dvoj- trojročnom. (To by bolo uplne ok). Sama som zazila ako tazko znasaju deti ako bábätká taketo veci ako navstevy, branie na ruky od (prenho) cudzích ludí, o to ze nasledovala urevaná noc a rozhodený následný den ani nehovorím. Bude v strese ze ta nevidí, ze nemá istotu. Neviem co na svete je tak dolezite, ze kvoli tomu nejdes s vlastnym babatkom.
Nepustila by som tak malé dieťa bezomna.Bud ideš s nimi, alebo dieťa zostane doma.
Určite ma právo zobrať dieťa k jeho matke, ty by si sa mala ukľudniť a vedieť sa obetovať cez sviatky kvôli partnerovi a dieťaťu, ak to nevieš, potom budeš niesť následky, nech sú akékoľvek.
Tak ale dieťa nie je majetok matky, keď vidím. Však tu aspoň raz za týždeň sa rieši, že svokra je taká-onaká a nebude mať k dieťaťu prístup? To čo je toto? To vaši chlapi sú úplní podpapučníci, že si toto nechajú? Keby to bolo naopak, ako by ste to riešili?
Išla by som s nimi, lebo nech sa deje, čo sa deje, priorita je dieťa a ak mám akékoľvek obavy, nedám, zostanem. Alebo by som ho tam ani za svet nepustila, nech svokra príde k vám, keď chce.
K osobe, ktorá na moje dieťa a mňa vie len nadávať by som išla iba keby sa predtým osobne príde ospravedlniť. Ak je to mužovi jedno tak si ťa neváži a neviem načo sa tam chce s malým pchať.
@nikolka1986 Keby to bolo naopak, tak by tu tieto isté užívateľky radili rozvody, rozchody a súdy. Ale keď sa jedná o práva otca dieťaťa a svokry, tak je to už ok. Ja keď tu čítam diskusie, tak ani sa svokrám nečudujem, že tie nevesty nemusia. To je jedna katastrofa.
@zuzanockamt dieťa ma právo sa cítiť v bezpečí, nebyť stresované, ma právo na to, aby boli naplnane jeho potreby. Nikto nechce, aby tam nešlo pre nejaký rozmar. Závisí to na situacii. Je neviazane teraz na matku, bez nej plače, nechce byt u druhých na rukách, ostatní to nerešpektujú. Opačne by som to rovnako chápala a úplne akceptovala v zaujme dieťaťa a jeho psychickej pohody. Naco v ňom vyvolávať traumy a problémy. Známa mala napr. podobný problém a skončilo to tak, že synček dostával hysaky, keď ho čo i len nachvíľu chcela niekomu dať. Trvalo veľmi dlho, kým toto spracoval a zlepšilo sa to.
Veď situácia sa zmení, môžu počkať, vydržať, dohodnúť sa inak. Určite by som neseparovala a nedostavila nikoho natrvalo.
Nečítala som všetky komentáre, ale napr môj muž by deti v takom mladom veku bezomna nikam na dlhšie nezobral. On sám by bol ešte viac v strese ako to dieťa či ja doma 🙈😅
A druhá vec je keď nejaví záujem o vnuka babka, načo ho tam idem odniesť?🤔

Je to aj dieťa tvojho muža.tvoja mama je u vás pečená varená a on nemôže ísť k svojej mame ani na Vianoce? Lebo by plakali? Lebo ty zakazes? Spamätaj sa.on je jeho otec.syna zvládne..