Bojím sa, že som lesbička

18. nov 2021

Ahojte zienky, píšem to
anonymne lebo trocha sa za to hanbím…
No začalo to tak, že som čítala na jednej stránke niečo o celkovo o lesbach a v ten moment som sa začala báť, že čo ak som aj ja začala som si to vnucovať do hlavy a zrazu proste sa bojim že naozaj som , keď mám priateľa 3 roky milujeme sa všetko v poriadku, ale ja neviem proste som takáto, a mám takú zvláštnu hlavu že dokážem si všetko vnucovať až sa niekedy už bojim že to je pravda… chcela by som počuť váš názor na to že či je to podľa vas tou hlavou že si len namýšlam☺️
S dievčaťom som už skusala veci ale tak podľa mna každej žene sa páči iná zena, ale len po tej sexuálnej stránke, myslím to tak ze vzťah by som si nedokazala predstaviť absolútne to vylučujem…
A tie čo chcete hneď nadávať a písať sprosté komentáre tak rovno sa otočte s NAZDAR, chcem len vedieť či je to nromalne takto premýšľať a či ste to niektorá zažili ☺️

mauduska
18. nov 2021

podľa mň nikto nie je na 100% hetero alebo homosexuál. Ak ti to klape s chalanom, ktorého máš, tak nerieš podľa mňa. 🙂

hnedovlaska1234
18. nov 2021

Ahoj,môžem sa ťa opýtať na par otazok?😄
Ak máš tie myslienky o tom,že sa bojíš že si lesba,aké pocity pri tých myšlienkach máš? Cítiš strach? Úzkosť? Namýšlaš si,že by to mohla byt pravda? Ako dlho to pretrvava?

autor
18. nov 2021

@hnedovlaska1234 Presne mám strach, úzkosť úplne mi z toho nie je dobre keď si na to pomyslím, pretože to nechcem ale moja hlava stále hovorí že čo ak áno🙄 aa trvá to asi cca od augusta od kedy som si prečítala ten článok..

meluela
18. nov 2021

Skus par sedeni s terapeutom, to vyzera skor na nejake uzkostne stavy, mozno pridete na to, co je za tym. Kazdy sa nachadza niekde na spektre, niekto je viac a niekto menej vyhraneny. Mozu sa ti pacit muzi aj zeny, ale ak vam to funguje s priatelom a je ti s nim fajn, tak nie je co riesit. Ak by si aj vedela mat sex so zenou, vas vztah to nemusi ovplyvnit, rovnako ako by sa ti teoreticky mohli pacit aj ini chlapi.

hnedovlaska1234
18. nov 2021

takže je to dlhodobé... môžem sa ťa ešte spýtať či sa počas tých myšlienok aj nezvykneš nejak uisťovať,že si hetero. Alebo či sa napríklad nevyhybas ženám kvôli tomu alebo či náhodou nemáš taky pocit akoby to bolo reálne a ženy ťa naozaj pritahovali?

sona96
18. nov 2021

Mňa by zaujímalo, že čoho konkrétne sa bojíš. Prečo máš z toho strach až úzkosť?

autor
18. nov 2021

@hnedovlaska1234 Hej ako hovorím si že, prosze vzťah si neviem prestaviť a neláka ma to a že proste chcem pri sebe svojho priateľa, nie ženu tým sa vždy uistim a ukludnim sa. Vieš ono to začne vždy keď mám take zle psychicke obdobie, potom ak mám to lepšie obdobie nemyslím na to a ešte si poviem ze ako som mohla take niečo riešiť.
A ono vieš ženy sa môžu priťahovať navzájom sexuálne ako som hovorila, čiže keby niečo sexuálne ale s mužom muselo by byť ale vzťah nie skratka.

autor
18. nov 2021

@sona96 veď bojim sa toho že som lesba, že proste co ak? a prosto neviem, zvláštny pocit človek co je vyrovnaný tak nemá problém ale ľudia co sú psychicky na tom ako ja pochopia. A prečo mám z toho úzkosť?, pretože to nechcem..

hnedovlaska1234
18. nov 2021

Ano, ja ťa uplne chápem🙏🙏 Vieš,nie som žiadna terapeutka ani psychologicka a ani ti nechcem dávať žiadne diagnózy ale možno by si sa mohla pozriet na pojem Hocd (homosexual obssesive compulsive disorder) po slovensky je to obsedantná porucha sexualnej orientácie ale po anglicky najdes viac. Ide o to,že človek ktorý si bol cely život istý svojou heterosexualnou orientaciou zacne mat nutkave a vtierave myslienky o tom,že čo ak je gay/lesba bez akéhokoľvek dôvodu. Je to cele sprevádzané strachom a úzkosťou a nedokazes sa toho lahko zbavit. Precitaj si o tom niečo,môže to byť tvoj prípad. Ak mas otazky, kludne píš 😊

autor
18. nov 2021

@hnedovlaska1234 akoo snáď tam nespadam že mám nejakú poruchu alebo niečo, myslím si že veľa ľudí takto premýšľa a nemusia to vyslovene mať, proste len sú takí že sa boja.
Alw keď sme už pri tom, čo to potom znamená keď človek začne mat take myslienky. Je teda gay alebo lesba?, veľa som toho na nete nenašla, čiže keby ma niekto takú no “poruchu” co to znamená?

hnedovlaska1234
18. nov 2021

fuuu je to na dlho vážne,ale môžem povedať,že je to len obyčajný strach v hlave ktorý nie je pravdivý.
Nemusis sa za to inak vobec hanbiť aj keby tú poruchu máš (čo samozrejme nehovorim,že máš). Uvidíš ako to pojde u teba dalej,ci ťa to až tak trápiť nebude alebo či to naopak bude pretrvávať.

autor
18. nov 2021

@hnedovlaska1234 nehanbím sa aj keby to mám len neviem proste čo vlastne z toho celého vyplýva či človek je teda gay alebo lesba alebo je to celé o tom že si to vlastne uvedomí, alebo proste tí ľudia si len namýšľajú a majú take všakovaké zmýšľanie.
Ale ako si povedala že je to len strach v hlave, máš pravdu len niekedy je ťažko s tým bojovať keď každý to mame v hlave usporiadané inak.

hnedovlaska1234
18. nov 2021

To,že sa ma pýtaš či človek zisti, ci je gay alebo nie je len uistovanie. Aj keď ti napíšem,že lesba nebudeš.... o nejaky cas sa toho zas budes obávať,preto uistovanie nemá vyznam😄 je to proste na dlho...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sylvester01
19. nov 2021

podla mna nemusis byt L ale skor Bi a neviem kolko mas rokov ale tato doba vam umoznuje byt otvoreny v kazdom zmysle a chuti co len chcete za mana to tak 30r nebolo . dneska je mozne vsetko. moj nazor

emalka
19. nov 2021

Myslim ze tu je nakombinovanych viacero veci.V prvom rade, ak si spokojna v sucastnom hetero vztahu ktory ta naplna, tak lesbicka nebudes. Ale uplne narovinu - ak pocitujes pritazlivost k zenam, nebudes hetero. Cisto hetero zeny ine zeny nevzrusuju, tie dve veci sa vylucuju. Byt bi je pomerne bezna vec, ovela beznejsia ako si myslime.
Je dokonca beznym javom, ze ludia zistia az neskor ze niesu uplne htak hetero ako si mysleli, vela zien na to pride az po detoch.

Skus si odpovedat na otazku " ak by som bola bi, co to znamena pre moj dalsi zivot"? Ak ta moznost inej sexualnej orientácie vedie k uzkostiam, tak skus porozmyslat preco. Ci nemas nahodou internalizovanu homofobiu (z detstva, rodiny, vierovyznania, inych veci) a zvadzas v sebe podvedomy boj. Ak je toto tema ktoru potrebujes vyriesit pre pokoj duse, navstiv psychologa, idealne takeho co ma skusenost s touto temou.

miadi
19. nov 2021

Nie si lesbian ani gay. Dokonca ani bi .. si Pansexual alebo skor omnisexual .Nemusis sa toho vobec bat. Tvoja sexualna orientacia neznamena nic . ( v podstate) ak milujes svojho priatela a sexualne Ta to snim bavi. To ze si vies predstavit sex so zenou neznamena ze ho aj Musis mat. Skor by si sa mala naucit prijat taka aka si. Keby si aj bola lesba co je na tom? Stale si to ty. Musis prekonat tu homofobiu. A je dost mozne. Ze nejde ani o tvoju orientaciu kedze spustac bol clanok nie Clovek .. je mozne ze mas nejaku poruchu ako ked si hypochonder cita clanok o rakovine hnet si mysli ze ju mà. Ak sa nevies ukludnit a Tieto myslienky ti sposobuju uzkost vyhladaj pomoc odbornika.

romea
19. nov 2021

Ahojky, nie si lesba, skôr máš povahu k úzkosť ným a obsedantnym myšlienkam, ktoré sú nutkave a vyvolávajú strach a úzkosť a ako píšeš, ty to nechceš a čím nato viac myslíš a bojíš sa toho a bojuje s s tým viac sú vtierave, skus to zlahcovat že no co ak budem, ved sa svet nezruti oni pominú budeš sa cítiť v pohode. Ty dobre vieš ze nie si 😘

luciannka83
19. nov 2021

Jak pises, ze zeny sa mozu navzajom pritahovat sexualne. S tymto vyrokom ja napr. Niesom v pohode. Nikdy ma takto zeny nepriťahovali. Zeny by ta nemali pritahovat nijak. Potom nieco na tom pravdy bude q si zmatena. Skus nejaku terapiu, ktora ti pomoze zodpovedat na tvoje otazky a vyriesi 5voje pocity. Skus sa o tom porozpravat so psychologom. Par sedeni vie urobit veľa.

allie458
19. nov 2021

Vola sa to HOCD skus si to vygooglit. Byt lesbicka alebo bisexualka je ok, nic cudne, divne, zle. Mozes mat vzath s muzom ale zaroven akceptovat ze sa ti pacia zeny, si s priatelom ktoreho lubis a to je teraz tvoj zivot. Podla mna vsak neni problem v tvojej sexualite ale v tej uzkosti a strachu. Na SR to veľa ľudí neriesi ale HOCD je popisany problem, da sa najlepšie riesit skrz ERP - exposure and response prevention, kde ide o to ze sa pomaly vystavis tomu co ta stresuje a budes sa ucit ze je to len neprijemny pocit ktory nic neznamena a prejde. Kazdy pocit je docasny ale cim viac s nim bojujes tym visc uzkosti ti vyvolava. Funguje to ale je to troska na dlhe lakte ideálne pod vedenim tetapeuta ale mozes si o tom nacitat aj sama.

natassha1
19. nov 2021

tak ked si uz napisala, ze taky vztah vylucujes, tak si myslim ze nie si 🙂 a mas partnera s ktorym to klape uz asi tam by to skripalo co myslis? 🙂

allie458
19. nov 2021

Este by som chcela povedat ze "utvrdzovanie" typu neboj mas frajera nie si lesbicka alebo ak by si bola tak... Na HOCD nepomáha pretoze len dava tu chvilkovu ulavu a potom pride dalsi stres kde človek hľadá potvrdenie (preto je to obsedantne (myslienky) kompulzivna (vykonavas cinnost ktorá ti uvolni stres v tomto pripade utvrdenie ze nie nie si lesba) porucha)) aj ked chapem ze to každý mysli dobre a chce pomoct. Ak si sa v tom nasla pogoogli si HOCD a ERP, najdi terapeuta. Mozno to neni tvoj pripad ale snad toto info pomoze ak by bol 🙂

hnedovlaska1234
19. nov 2021

@allie458 ono je inak veľmi ťažké sa z hocd dostať, u niektorých je to aj boj na par rokov ale su aj taký čo sa z toho dostanú pomerne rýchlo. ERP je dobré, môže to človek praktikovat s terapeutom ale uplne v pohode aj sám len musí vedieť ako na to. Tak isto je dobré CBT. Cognitive behavioral therapy. Pretože uistovanie a robenie určitých kompulzií nepomáha 🙁 človek si myslí,že na krátky čas vie kto je ale potom je zas úplne zmätený. Ono je najlepšie pri HOCD nastaviť v hlavy taky mindset,že "možno som lesba,možno nie som" a neriesiť to. Je to hrozné.... Ale po case clovek zisti,že kým je potom naozaj a že to nakoniec nemá ziadny súvis so sexualnou orientaciou.

lujza123
19. nov 2021

Kolko máš rokov?
Pokiaľ by si naozaj bola lesba vedela by si to už od ZŠ a všetky tvoje lásky "reálne aj platonicke" by boli len a len ženy.
S bisexualitou je to ťažšie, je oveľa, oveľa častejšia u žien ako u muzov. Je pravda ze veľmi veľa žien ktoré majú v dospelosti vzťah so ženou majú za sebou niekoľkoročný vzťah s mužom, do ktorého boli spočiatku aj svojim spôsobom zamilované. Sexualna orientacia (a myslím ze aj celkovo sexualita ako taká, rôzne preferencie, schopnosť dosiahnuť orgazmus atď. ) sa u žien ustaluje až okolo 25 roku života. Priznať si ze je človek iný nejakú dobu trvá, niekomu aj celý život a spravadzaju to rôzne pocity od strachu, hnevu, paniky, hanby, zmätku, popierania ale aj nadšenia, uvoľnenia, spokojnosti.... Je veľmi veľa prípadov, najma u mužov že celý život vystupujú ako zarytí homofobovia, bojovníci proti homosexuálom a v skutočnosti sú teplí.

Tebe by pomohlo sa teraz trochu ponoriť do seba, kľudne aj s pomocou psychológa (Zozaciatku sú sedenia preplácane zdr. Poisťovňou takže kľudne sa niekde objednaj, je to anonymné nikto sa nemusí dozvedieť co riešiš). Definuj si svoje pocity, svoj strach. Lebo podľa toho čo píšeš to môže byť aj nejaká obsedantno kompulzivna porucha osobnosti, nielen iná orientacia. Keď zistíš o co v skutočnosti ide a zmieris sa sama so sebou ulavi sa ti.

grankosko
19. nov 2021

Podľa mňa sa to nedá povedať, pokiaľ niečo niekto taký nepríde s kým to skúsiš. Ako ťažko povedať no

annamalaga
19. nov 2021

Nemáš sa začo hanbiť.

vilma7
19. nov 2021

Ak ťa ženy sexuálne priťahujú, tak tam môže byť podľa mňa bisexualita.
Mňa nikdy sexuálne žiadna nepritahovala, takže sa prikláňam k názoru, že bežné, ako sa tu o Tom vyjadruješ, to veru nie je.
Tak si to treba v hlave trošku popratať, hlavne aby si nemala kvôli tomu stres, úzkosti...a ináč je veľmi zaujímave že tieto pocity v tebe vyvolal práve jeden článok.

0kristina0
19. nov 2021

To si vazne myslis ze kazdu zenu pritahuju aj zeny a to po sexualnej stranke? Fakt? Tak ja budem asi mimozemstan pretoze mna nikdy ziadna zena sexualne nepritahovala.

autor
19. nov 2021

@0kristina0 takéto komentáre nepotrebujem 🙂 bolo to napísané aj v článku čiže nazdar🙂

miadi
19. nov 2021

Ty mas ten clanok ako fanatik Bibliu 😂problem nie je v tvojej orientacii ale v tvojom zmyšlani.