icon

Bol si manžel mnou moc istý, alebo si ma nevážil?

martina_c
30. aug 2014

ahojte
este stale mam manzela, aj ked fyzicky uz so mnou nebyva. nas vztah sa zacal velmi romanticky a velmi som sa donho zalubila a verila som ze je ten pravy. pochadza podobne ako ja z rodiny, kde si vsetci pomahaju a snazia sa chranit rodinu. Snazili sme sa jeden druheho podporit, zacalo sa mu darit v praci a velmi.A tam sa zacala zmena, baby si ho vsimali a on rad s nimi flirtoval. Ja zastavam nazor ze ak je muz gentleman vie to zvladnut, on to nezvladol. S kolegynou c.1 ostalo len pri sms, to sme boli spolu 3roky, s kolegynou c.2 uz bol na vylete a bozkavali sa, to bolo po dalsich 4 rokoch, vtedy som sa chcela rozist. Urobil gesto a ja som ostala, vtedy sme uz cakali dieta.. jeho narodenim som sa citila strasne stastna a verila som ze aj on.. po dalsich 7 rokoch prisla rana v podobe nevery s kolegynou c.3-aj ked ja si myslim ze ona len vyuzila prilezitost ako sa zabezpecit. Zmenil sa za posledny rok a pol, nasiel si partiu s ktorou chodi zurovat, pit a uzivat si a podla nich, rodina je len brzda a treba ju odseknut.. a to aj urobil, uz s nami nebyva a riesime rozvod.. moja otazka:co dom robila zle? starala sa o dieta, domacnost, seba, nase rodiny, lubila ho a on pri naznaku problemu hlada utesenie inde.. su toto vobec muzi schopni milovat rodinu? dokaze sa vobec niekto pretvarovat tolko rokov? ja v nom vidim este stale toho super chalana, ktory je chce rodinu a chce sa o nu starat.. ale kamarati ho strasne zmenili.. myslite ze takyto clovek sa dokaze zmenit? alebo nechat ho nech padne na hubu a nech ho zbieraju ti jeho kamarati?

radina
31. aug 2014

@martina_c aj kolegovci mojho muza maju blbe reci, muz je jediny zenac v kolektive, my sa doma na nich smejeme, ze sice silacke reci maju, ale s.x mali mozno tak pred rokom 😀 nastastie uz nechodi von ani s jeho byvalou partiou, kde chlapi boli fakt prasce-niekolko zenskych naraz atd. mozno stastie bolo, ze som ich vsetkych poznala skor ako mojho muza, tak som to zariadila tak, aby sa s nimi uz dalej neflakal.
nemusel byt na zaciatku taky, ale vela krat za to moze partia v ktorej je. proste dokazu stiahnut aj slusneho chlapa. Ja len cakam na moment, ktory z tych provokaterov sa ozeni a bude pod riadnou papucou, ze ani na xmas party nebude moct ist. 😀 😀

adri266
31. aug 2014

@alzbetka83 lenze dany chlap viditelne nechce, kedze ho manzelka tahala aj na poradnu.

martina_c
autor
31. aug 2014

@adri266
ja suhlasim s tym ze sa menine pod vplyvom okolnosti, ludi ktori su okolo nas a bud si zoberieme to dobre a posunie nas to dopredu alebo skoncime na ich urovni, mna posunulo materstvo k inym hodnotam, som neskutocne vdacna za zdrave dieta, pred tym som sa venovala praci a bola som taka karieristka, slusne zarabala, tehotenstvo prislo necakane, ale v momente ked som sa dozvedela ze cakam babo, moje priority sa zacali menit a s prichodom dietata som nasla iny rozmer zivota, zivota rodinneho,bavilo ma travit cas s drobcom a s rodinou a casom som si nasla kamaratov s detmi a ten cas s nimi je super, deti maju svojich rovesnikov a ja som si nasla zopar fakt dobrych kamaratov.
na druhej strane muz zacal stretavat s ludmi bez rodinnych hodnot a nechal sa nimi ovplyvnit a padol na ich uroven...

nini1010
31. aug 2014

Niektori muzi su proste taki.Mozes im dat len to najlepsie po citovej aj rodinnej stranke,dokonca s nimi spavat 3 krat denne a jeho to napriek tomu bude tahat aj inam.nejaku dobu budu sekat dobrotu ale po case ho zase zacnu palit nohavice medzi nohami a on si najde prilezitost.ty mas stastie ze to vies a mozes sa podla toho zatiadit.poznam zopar takych ktore si myslia aku maju happy family,na fb nadherne rodinne fotky a muzicek by im rad pretiahol vsetko co vyzera aspon trochu k svetu.takze mas dve moznosti- bud prizmuris oci a rataj s tym ze to bude robit znova- na stopercent a ty sa s tym naucis zit,alebo sa rozved,vezmi polovicu majetku a najdi si takeho kto ta bude naozaj milovat- len teba 🙂

kiki68
31. aug 2014

bol to blb, ked po 3 rokoch uz zacal robit taketo psie kusy s prvou kolegynou,tak co to vobec bolo zac...
Tam neni co lutovat, chybu si nespravila Ty,ale on,kedze sa nevie napratat do koze a asi si mysli,ze dalsich 30 rokov to bdue s kamosmi a milenkami fun. Ked sa mu prestane darit alebo sa mu nieco stane,tak skonci zle. Lebo vlastne deti ho mat radi nebudu, podla mna ako male este ano,ale potom ked vyrastu zistia co sa stalo a spravia si svoj nazor. Ti ludia su tak blbi,rodinu si nevazia, deti nechaju v rozvratenej rodine a mame na krku a v 80tke cakaju,ze im tie deti pojdu umyvat rite,ked budu leziaci na posteli s demenciou. Tiez deti nebudu mat dovod to robit, splnia si spolocensku navstevu a dovi dopo.

zaraaa
31. aug 2014

ty si nespravila nič,ale jemu su kamarati prednejší ako ty,a to už bohužial nezmeníš,!on to sam zmeniť nechce!Viem že sa mi to lahko hovorí a maš to velmi tažke ale musíš sa od neho citovo odputať,a v prvom rade myslieť len na seba a tvoje dieta,aby vam bolo lepšie ako jemu,lebo takto sa budeš len pri nom trapiť a zmeniť sa nezmení,a ked to spravil raz,že ta podviedol,tak si to dovolí aj viac krat!Prajem tebe aj tvojmu dietaku,aby ste si našli noveho ocinka,ktorý vam všetku lasku vynahradí aj za to čo ste si museli vytrpieť,lebo tento si vas absolutne nezasluži,a môže len lutovať o čo prišiel...!.

martina_c
autor
31. aug 2014

@radina
ja som mu nikdy nezakazovala ist von aj sam, chodil s kolegami z prace na akcie, isiel s kamosmi na pivo a potom si nasiel tu partiu co ma a uplne ho stiahli, ich nazor je najlepsi a nic ine neakceptuje, len jeden priklad: boli sme na chate, ked som povedala ja nieco ze sa mi to nepaci, tal som bola za ufrflanu ale ked to povedala, podotykam to iste, ta jeho kamoska, suhlasil s nou... nechapala som ze neberie moj nazor ake jeho kamoska-kolegyna pravdu ma v tej istej veci.. ja som potom isla nanho ze bud oni alebo rodina, vybral si ich a dokonca s jednou si potom aj zacal.. ja stale tvrdim ze je to o prioritach... o nicom inom, vkladam energiu do rodiny, vztahu a potom to zahodim koli comu/komu???

martina_c
autor
31. aug 2014

@kiki68
stale sa bije ako on ma rad a miluje svoje dieta, ale furt su to len reci, dieta uz chape, aj ked sa tesi nanho, lebo ho nevidi, ale ja sa snazim vsepovat jej co je dolezite a nenechat ju v tom ze to materialne je najlepsie, u mna su to zazitky, rodina a hlavne vztah medzi nami...ja stale tvrdim ze vsetko zle co som spravil sa ti vrati.. a to vo forme aku najmenej cakas... hrozi mu ze pride o pracu koli pomeru a ked o nu pride, zevraj si najde inu ale uz nie taku aku mal, odidu peniazky, odidu "priatelia".. a aj flandra s ktorou si teraz uziva.. a kde bude hladat pomoc?? tazko povedat, moznoze uz len u svojej matky, len ta ho uz vypocuje..

zaraaa
31. aug 2014

ani on sam by ti na tuto otazku neopovedal,lebo sam na nu nevie určite odpovedať

radina
31. aug 2014

@martina_c spytala si sa ho, ze ci mu to za to stoji? stratit rodinu ? alebo nieco v podobnom duchu. aka bola jeho reakcia? ak ti takto oponoval alebo mal blbe reci , pride mi to tak, ze si mu v danom obdobi asi liezla na nervy z nejakeho dovodu a je smutne, ze sa o tom s tebou neporozpraval, co mu vadi. to su chlapi, problemy neriesia tak ako my , rozhovorom.
tiez je otazne ci sa fakt zamiloval do inej, alebo mu preplo v hlave a chce si len uzivat. asi mu to robi dobre, ked je obletovany. lebo ak je to tak, tak je nevyzrety a stavim sa, ze raz sa mu to vrati, alebo mu to dotrkne, ale potom uz bude neskoro :( poznam zopar pripadov, kedy chlapovi takto zacalo hrabat, ale nakoniec sa vratili k zene. v jednom pripade to bolo prave potom, ako zena po materskej si nasla pracu, zacala sa opat o seba starat, uzivala si zivot, aj rande mala. potom sa muzik zobudil a su opat spolu. smutne je, ze mu to trvalo nejake dva roky a zenu to stalo to trapenie. 😖 jemu zacalo hrabat s novou lepsou pracou, plus vraj ona na materskej len nariekala atd. tak zacal uprednostnovat tu zabavu. uplny zbabelec celit zivotnym prekazkam.

martina_c
autor
31. aug 2014

@radina
ked som sa ho pytala preco to robi? odpoved bola a naco to riesit, uz som ti aj tak ublizil a nejde to vratit ... nechapala som to, pretoze sa vobec nesnazil a ja som bola ta co chcela vsetko riesit... v obdobi ked som si hladala pracu a nedarilo sa, chcela som jeho podporu a on si radsej mastil ego v praci s kolegynami.. vyhrotilo sa to tym ze mi povedal ze berie dieta na vikend k svojim priatelom a to znamenalo ze k tej flandre a jej dietatu a vtedy som povedala a dost! a vyhodila som ho, aby travil vikend s flandrou a moje dieta sa na to malo pozerat??? no a odvtedy si uziva len s nou po dovolenkach a chatach a ja sa staram o dieta, ale myslim ze to co robim je spravne a on nech si uz robi co chce, odstahoval som ale vsetko nechal v byte, hovorim naco??? ved nech si to berie.. to co si nezobral mu po rozvode poslem kurierom a nech mu to zlozia vo firme.
Ja som si nakoniec pracu nasla, s dcerkou mi pomoze aupairka a bude to fajn, stresy pomohli ze som 'schudla' a pokracujem... citim sa lepsie ale robim teraz len pre seba..musim mysliet len na seba a jeho pustit z hlavy.. a myslim ze sa spamata, len ja viem ze ja budem uz niekde inde..

martina_c
autor
31. aug 2014

@radina
inak on to riesil rozhovorom ale s kolegynami v robote.. jedna je vydata a ta ze ked ta brzdi, odsekni ju, ved si mlady uzivaj... a ta druha, rozvedena a rozidena na 2x, ho oblbla a mastila mu ego..koli peniazom a on sa dal.. ale co uz s nim, ma co chcel...

radina
31. aug 2014

@martina_c och boze, riesi to s nejakymi zakomplexovanymi kolegynami, ktorym evidentne robi radost cudzie nestastie. Ale dobre si spravila to co si spravila. Treba sa cim skor pozbierat a ist dalej. Jemu sa to vrati. Pockaj, pridu aj medzi mimi dvomi konflikty, prvotny osial opadne, zacne platit ucty , nielen vyzivne, ale aj zivit cudzie dieta. Uz si tolko nebudu moct uzivat. A preventivne by som mu zasielala zoznam veci pre svoje vlastne dieta, nech to pekne ide nakupit. A aj tu aupair nech platite napoly. A ak ti to nevadi, sem tam mu supni dieta na cely vikend. 😉

martina_c
autor
31. aug 2014

@radina
tak ja nemam problem aby bol s dietatom ale sam a venoval sa jej,nie ze ju zoberie k tej flandre a oni dvaja sa cukruju a moje dieta sa stara o to jej.. chcem aby si on sam robil s dietatom program a aby ho len neodkladal do kutika ci je nej ... to moze radsej ostat so mnou.
co sa tyka penazi uz sa mi nechce doprosovat, furt ma nejake vyhrady..aj ked posiela peniaze ale to je na reziu bytu, strava, oblecenie... on utraca vo velkom a kasle na dieta.. inak jedna aj druha su zakomplexovane.. a hlavne im vadilo ze ja som mala vsetko po com normalna zena tuzi.. a to mi aj jedna z nich povedala.. ale to este neznamena ze ked ja nemam, tak ublizim inym..len skoda ze moj muz a otec to neustal..

radina
31. aug 2014

@martina_c kazde svinstvo vyjde najavo. hlavne nerob to, ze by si ju kontaktovala. na takych zenach sa milenky len rehocu a dodava im to este viac sebavedomia. Neviem co tvoj chlap robi, ale ak je napr vyssie postaveny, tak je to uplna hanba, ak si zacne s kolegynou, v niektorych firmach by za to dostal i zdrba od sefstva. Snad raz pochopi, ze ta zenska potrebovala len sponzora, alebo sla po nom len preto, ze uz dieta ma, lebo slobodny by o nu mozno ani nezakopol, predsa len, radsej si slobodny hlada slobodnu bez zavazkov. Ja ked som bola mladsia a krajsia, v zivote ma nenapadlo ist po zadanom, z takych mi bolo na grc. Taketo daco moze fakt urobit len zakomplexovana pixla.

fra
31. aug 2014

@martina_c mam jedneho kamoša, ktorý sa pomerne skoro ženil, má nádhernú dcéru, ale ked sa mu v práci začalo fakt skvele dariť a začal zarabať kopu penazí, našiel si mladú krásnu dievčinku (nalepila sa na neho?) a rodinu opustil ... po dvoch rokoch sa s mladou rozišli lebo zistil, že zdieľajú iné hodnoty, on je už roky sám a niekoľkokrát som ho počula hovoriť, ako je mu to všetko ľúto a aký bol strašný debil, že nechal ženu a dcéru kvoli poblúzneniu a okuzleniu peniazmi... nemá to žiaden happyend, on je sám, jeho žena sa znovu vydala a je vraj šťastná, ale on nie je... a nie je to jediný prípad v mojom okolí, skôr mi to príde ako veľmi bežný príbeh... jednoducho ako sa hovorí, silní muži majú rodiny, slabí majú milenky...

mala_hobitka
31. aug 2014

@martina_c Zlatko, je úplne jedno ako vzťah začal. Na začiatku je to krásne vždy. Tvoj chlap mal svoje sklony už predtým, ako si povedala, ženám neodolal už pred svadbou. Len ty si vždy dúfala, že sa zmení. Chlap sa nezmení, nie počas vzťahu.

Nechaj ho, nech si užíva "život". Raz ho to omrzí a uvedomí si, že o tomto život nie je. Že je to nanič striedať ženy, piť a žúrovať a pritom nemať skutočných priateľov. Raz príde domov a uvedomí si ako je tam prázdno, nikto ho nečaká, nikto mu neuvarí, nikto nepohladí a ani mu nikto nespraví čaj keď je chorý.

Ty si neurobila vôbec nič. Naopak dala si tomu vzťahu všetko. On to vzal a jedného dňa hodil do koša. Teraz je rad na tebe. Začni žiť - bez neho. Pozbieraj svoje sebavedomie. Raz ho získaš. Aj keby si si mala každý deň pred zrkadlom opakovať - som krásna, skvelá, dobrá a určite tam vonku je muž, ktorí to ocení a bude vďačný.

PS: Chlap ktorý ťa nechce aj napriek všetkému aká skvelá si a čo všetko si pre neho a vašu rodinu urobila je nevďačný sebec, ktorý ťa neľúbi (lebo láska to sú činy nie slová). A nevďačný sebec predsa nie je chlap ktorý stojí za slzy.

martina_c
autor
31. aug 2014

@radina
on sa uz hambi, uplne stratil to postavenie u svojich podriadenych a kolegovia nechapu... riesilo sa to aj s vedenim, ona dostala vypoved, on zatial ostal, potrebuju ho a nemoze to miesto ostat prazdne.. ale myslim zeje to len otazka casu... a ona ma za sebou dva vztahy, jeden lepsi ako druhy, ironia je ze o kazdom som vedela od manzela lebo kazdy bol verejne znamy ci uz zaciatkom ale aj koncom.. a poviem ti nepublikovatelne.. a on si s nou zacal... 😳 mne prekaza ze ona strasne nadava, nadava na mna a moje dieta-opat nepublikovatelne.. u mna je to podobne, ak je niekto zenaty, ruky prec... a ak ma problem, nech si ho vyriesi a potom hlada... ale take pindy pozeraju len na jedno...

martina_c
autor
31. aug 2014

@fra paci sa mi to ze silni muzi maju rodiny.. slabi milenky... pravdive a silne... toho mojho uplne opantali peniaze a stal sa slaboch lebo sitym kompenzuje vela veci.. a podla vzoru svojej milenky nadava ako z 5.cenovej... to nikdy nerobil..

martina_c
autor
31. aug 2014

@mala_hobitka
myslela som si ze ho zmeni a ovplyvni k lepsiemu rodina.. po preslape s kolegynou c.2 sme boli na dovolenke a urobil neskutocne gesto a to si myslim urobi len clovek ktory to mysli vazne.. ale zjavne nemyslel a vykaslal sa na vsetko... a ano nemam ci co vycitat a ked mi je smutno, pozriem sa na seba a poviem si, si silna zena, mas krasne dieta a ste zdrave a laska ta caka... je to obcas este take ze spominam, ale zakazujem si to.. asi to chce cas a bude dobre.. verim tomu..

tamdia
31. aug 2014

@martina_c
ako tu čítam, si silná žena, závideniahodné naozaj. Nie každá sa s tým dokáže takto zmieriť. Aj keď možno keď si donútená, tak je to iné.
A nesúhlasím s názormi, že sa človek nevie alebo nedokáže zmeniť. Ak naozaj chce, tak to ide, viem to podľa seba. Niekedy trvá roky kým sa jeden druhému vieme prispôsobiť, je málo ľudí, ktorí sa nájdu a pasujú si vo všetkom. Ale keď je láska, keď toho druhého nechceš stratiť, dá sa pre to spraviť strašne veľa, a niekedy je k tomu nevyhnutná aj nejaká tá zmena v spôsobe života, v rozmýšľaní a celkovo povahy. Hovorím z vlastnej skúsenosti.
Tvoj muž je naozaj slaboch, a keď mu nestačilo odpustenie a neponaučil sa, tak naozaj nie je hoden tvojej lásky ani ďalšieho odpustenia. Ale viem si predstaviť aké je to ťažké hľadať odpoveď na otázku PREČO?
A to že sa nezaujíma o vlastné dieťa je už naozaj vrchol všetkého, keď ono za nič nemôže.
Prajem ti strašne veľa síl, energie a optimizmu, a aby si opäť našla vieru v láske, a aby ti osud priniesol do cesty muža, od ktorého dostaneš všetko to, čo ti pri tomto nebolo dožičené. Veľmi ti to prajem, a nielen tebe, ale každej žene, ktorú stretol podobný osud!

bibika55
31. aug 2014

@martina_ Vaše manželstvo týmto skončilo.Nevera sa dá odpustiť,no nedá sa zabudnúť.Váš manžel privoňal k lepšiemu životu,k životu ktorý mnoho chlapov vymení za rodinu.Vy už nemáte dôvod a ani ho nehľadajte,aby ste zachránila niečo,čo sa už dávno rozbilo.Čaká vás to,čo aj mnoho iných žien,ktoré sú na tom ako vy. Nebude to ľahké,no taký je život ženy,ktorá bola vymenená za inú.

martina_c
autor
31. aug 2014

@tamdia
este mam obcas slabe chvilky, ale vtedy zavolam mamine alebo kamaratke a tie ma daju "dokopy".. pripomenu mi co sposobil a ze uz to nie je on..
uz ako som pisala ludia sa menia cez okolnosti a ludi co stretnes.. mna zmenilo materstvo a moje dieta... a ja som tej zmene velmi rada, tesia ma take chvile akp teraz, ked sme spolu, rozpravame sa a smejeme.. a to ma vzdy tak nakopne...
otazka preco ? nebude zodpovedana nikdy, lebo na toto sa odpovedat neda.. on stale hlada vinu u inych a hlavne u mna ale zabuda sa pozerat na seba..
ja verim ze spravodlivost existuje a vsetko zle najde svoju odplatu a bude raz silne celit tomu co sposobil..

martina_c
autor
31. aug 2014

@bibika55
nerozumiem co je na tom jeho zivote lepsie?
je lepsie mat pijavicu, zurky, chlast ako mat rodinu, dieta, brata, sestru, rodicov?
viem ze to nebude min rok lahke, ale clovek sa pozbiera a zije dalej s rodinou a priatelmi, tymi skutocnymi co ta podporia a podrzia..
ale daj typ co je lepsie na jeho zivote ?
to ze ma vymenil? ano, za zenu, ktora uz 2x vymenila chlapa, tento je treti, nema problem nadavat medzi ludmi na mna.. moje dieta nazyva pankhartom.. to je len mala ukazka.. ale kazdy sme nejaky a kazdemu sa samozrejme paci nieco ine...

bubu4125
31. aug 2014

@martina_c však aj môj ex si teraz užíva, chodí pracovať aj mimo SR, chodí kade chce, malú si zoberie keď ho napadne ( nemá súdom určené), proste žije.... Malá ho má rada, aj dnes bola u neho, no hneď ako prišla domov hľadala mm a tata už nespomenula vôbec... Ja žijem v prvom rade pre moje dieťa.... A ostatné príde ako má... Mm miluje mňa aj Miši, a vychováva ju ako svoju, keďže on svoju dcéru nemal možnosť vychovávať... Šťastie čaká na každého, skôr či neskôr sa ho dočkáme... Ja osobne sa snažím vidieť aj v tom zlom niečo pozitívne.... A vždy tam niečo je....

petraxy6
31. aug 2014

@martina_c nečítala som komentáre. Neurobila si nič zlé 🙂

nechaj ho teraz tak. kúp si popcorn,colua vypýtaj si vstupenku do prvého radu 🙂
Uvidíš, čo sa bude diať 🙂
peniaze, peniaze, peniaze....ufff - etapa mamonu je na ústupe

mahulenka87
31. aug 2014

Nemyslím si, že si spravila niečo zle... :-/ je len hlúpy! Možno po čase príde k rozumu a uvedomí si, o čo prišiel. Užívaj si dieťatko a venuj mu všetko tvoju lásku, ktorú si manžel nezaslúžil 😉

tilda
31. aug 2014

@petraxy6 ;))) to bolo dobre

petraxy6
31. aug 2014

@tilda ešte len bude 🙂 pánko sa potrebuje "prebrať" - preto ho treba nechať tak. ovláda ho mamon, rodina mu je na obtiaž...ale to len zatiaľ. tento stav nepotrvá dlho 😔

tilda
31. aug 2014

@petraxy6 ale ze colu a popcorn 😀 ...a vylozit nohy 😎 ...sa tu musim smiat 😝