icon

Bola to prehnaná reakcia?

22. mar 2022

Ako by ste reagovali v pripade, ze pridete na navstevu k rodicom svojho priatela, s ktorym ste dva roky a s matkou priatela mate dobry vztah, nikdy ziaden konflikt, prave naopak.. No a zrazu na tej navsteve sa zacne vasho priatela pytat na jeho byvalu priatelku pred vami?
Ja som sa velmi nahnevala a odisla som, vraj to bola prehnana reakcia. Myslite si to aj vy?

ladygina
23. mar 2022

@bororka ano ako je v tom rozdiel, bud to spomenula nevinne alebo to bolo ucelove, len aby novej partnerke svojho syna ublizila a v tom by sa mala lisit aj nasledna reakcia. tazko povedat, ako to medzi nimi ozaj je

zdenkastanka
23. mar 2022

@zero_hero pokial to nevykrikuje v posteli😂😬😬

zenulkaaa
23. mar 2022

Za mna si to tiez prehnala. Ja sa cudujem za co vsetko su schopne sa zeny urazat…Akoze co je na tom?? Vies matky synacikov neuvazuju tak, ze boze ci je to vhodne alebo nevhodne.. proste ju to napadlo a spytala sa. Ty si mala normalne sediet, a hotovo.. ja na tom nevidim nic strasne.. je to byvalka, bola pred tebou, neries.. keby riesia jeho milenku, tak sa mozes urazat 😄

terezkaa22
23. mar 2022

Jasné,hrdinky,vami by to ani nepohlo?! Neverím.

h2
23. mar 2022

@terezkaa22 Nepohlo. Nemusíš vertiť, nikto ťa nenúti.

katkami123
23. mar 2022

@terezkaa22
Tu sú všetky hrdinky a keby sa im to realne stalo, tak všetky nadávajú potom doma za zatvorenými dverami.

misinka26
23. mar 2022

@terezkaa22 nie nepohlo... ja ako rozvedená mám tiež rozvedeného muža, a teda o jeho ex počúvam veľmi často keďže maju aj spolu dieťa a on o mojom ex tak isto. Dokonca môj ex svokor sa na mňa vždy pýta keď tam ex príde s frajerkou, dokonca sa minule smiali lebo ju osloval mojím menom keďže máme veľmi dobrý vzťah a mama môjho priateľa tiež spomenie jeho ex. Moja ex svokra zase kávičkovala s ex môjho ex a ten s ňou dokonca robil na jednej pobočke. Čo je na tom?? Veď spolu prežili nejaké obdobie, to len tak nezmizne, treba to rešpektovať. Nie že ja som teraz tu a minulosť už neexistuje. My sa s priateľom aj rozprávame o jeho exkách a aj mojich. Troška sebavedomia, pre niečo sa rozišli a teraz ste spolu vy ale žeby som mala žiarliť na všetky ex môjho priateľa? To už by som bola úplne mimo...

h2
23. mar 2022

@misinka26 Úplne s Tebou súhlasím. Ani tu nebudem písať o exmanželke môjho muža a o našich vzájomných vzťahoch, lebo by mi tu baby ani neverili. Niektoré proste nedokážu pochopiť, že niekto iný s tým nemá vôbec problém.

misinka26
23. mar 2022

@h2 ja sa na tom iba smejem, autorka by sa asi zbláznila keby ju mama jej frajera nazvala menom jeho ex 😝

bestmate
23. mar 2022

trápny moment, ale ak to vezmem z tej druhej stránky, svokra totiž nevie čo sa patrí a najmä pred kým. Je problém vyčkať, kým si bola napr. na toalete alebo jeho stiahnuť nenápadne bokom a opýtať sa ho to? Otvárať tému Ex keď 2 roky ste spolu? Treba zredukovať návštevy u nej na minimum.

vilma7
23. mar 2022

Ak ju len svokra stretla a chcela to spomenúť synovi, tak by mi to určite nevadilo. Veď sama vieš, že nejaké bývalé asi má...a hlavne je tomu dva roky, tak nechápem, prečo si musela utekať ako pubertačka.

Ja som práveže o môjho manžela bývalej chcela vedieť niečo viac, lebo on o nej vôbec nechcel rozprávať 🤣🤣🤣, ale tu má zrejme autorka nejaký problém?
Žeby so svojim sebavedomím?

sonia_wiener
23. mar 2022

Polož si otázku, ako by si reagovala ty a tvoj priateľ, keby sa tvoja mama opýtala pred Vami na tvojho ex 🙂 ale podla mňa to bola prehnaná reakcia. To ze sa na ňu opýtala nemení nič na tvojom vzťahu snim teraz 🙂

sonia_wiener
23. mar 2022

@vilma7 môj muž ma s bývalými priatelkami (2ks) veľmi kladne vzťahy, vzdy im napíše na meniny, narodeniny, Vianoce a aj oni jemu. A vôbec z toho nerobím drámu 🙂 aj svokra ich sem-tam spomenie a vôbec z toho nerobím drámu

vilma7
23. mar 2022

@sonia_wiener ani si nechcem predstaviť, čo by autorka robila, ak by mal jej priateľ s bývalou dieťa 🤪 a nedajbože by sa museli týždenne kvôli dieťaťu stretávať.
Za mňa totálne detinska reakcia. Hodná tak puberty.

mandarinka555
23. mar 2022

Nikdy sa nepýtam syna, ako sa má jeho bývalá, lebo to viem z prvej ruky...rozišli sa už dávno a chodí ku mne na kávu dosť často, sme dobré kamarátky, aj keď sa vydala a čakajú druhé bábätko.

beronsche
23. mar 2022

@katkami123 to nie, ze nevie, co robi, len akurat nepredpokladala, ze je synova priatelka hysterka.. Keby sa opytala na jeho kamarata zo strednej, ci kamosku z vedlajsej ulice, po tom, co ich zazrela v meste, to uz by bolo ok?
Nechapem tie uzkoprse nazory.. Patri ex do jeho minulosti? Patri. Tak sa hadam nezblaznim, ked to niekto spomenie, ved spolu nieco prezili..

A v ziadnom pripade sa nepovazujem za hrdinku, ze ked sa svokra opytala mojho muza na jeho ex, nijako sa ma to nedotklo, ani nenahnevalo..
Rovno, ako moj muz nesalel, ked sa ma moja mama pytala na mojho ex (a jeho partnerku) ..
Jednoducho sme mali pred tym, ako sme sa dali dokopy, vazne vztahy, kr. z nejakych dovodov definitivne skoncili. Ale existovali a ti ludia boli urcity cas sucastou nasich zivotov a stretavali sa aj s nasimi najblizsimi. A teraz co? Mam sa tvarit, ze neexistovali? Nepride ti to pokrytecke a hlupe?

misinka26
23. mar 2022

@vilma7 Čo týždenne, my s exom musíme komunikovať na dennej báze keďže máme školáka 🙂 a ja mu volávam keď je malý u neho a on mne keď malý u mňa... to by autorka asi vyskočila z okna 😉

panelacikova
23. mar 2022

Niektoré si tu akosi neviete dať dva a dva dokopy...

1. autorkin priateľ asi nemá s ex deti a nemali ani majetky (zrejme, lebo nevidím nikde, žeby to tu bolo uvedené). ak áno, že mali deti a majetky, tak jasné, chápem a beriem, že ex "padne občas do huby", ale ak nie, tak som z tých, čo nevidí dôvod otvárať uzatvorené kapitoly.
2. priateľova mama (a teda kvázi "svokra") bola predsa tou, ktorá stretla jeho ex, prečo sa jej ona neopýtala: "Jééééj, Gertrúda, som taká rada, že ťa vidím! Ako sa máš?" bez toho, aby to zbytočne pretriasala so synom, ktorý s Gertrúdou už nič nemá (alebo nechce mať) spoločné...
3. ak ženu a muža nespája nič, ale naozaj vôbec nič (mám na mysli teraz rozídencov) a nemajú záujem jeden o druhého zakopnúť, nepotrebujú si zisťovať žiadne informácie o ex-och a ex-kách a nepotrebujú tieto informácie ani počúvať.
4. ak to predsa len robia, musia si nájsť polovičku, ktorej to bude šumafuk, že oni básnia o bývalých alebo že ich majú medzi priateľmi a denne im vykakujú na oči, alebo že s nimi komunikujú, atď....

stále mi z toho vychádzajú len tieto závery:
a) svokra rýpala naschvál
b) autorkin priateľ aj celkom rád počúva o bývalej bežne a tak sa svokra prakticky nevinne rozhovorila o nej, pričom autorke to vadí, lebo ona je práve typ, ktorý nevidí dôvod kontaktovať svojich ex...

v každom prípade tu bude nejaká nekompatibilita tohto páru, kde jeden nevidí dôvod, prečo sa kontaktovať, vypytovať, zaujímať a druhý to berie ako samozrejmosť, ba je dokonca rád.

premyslela by som si, či má pre autorku vzťah význam, lebo bude v živote xyz rôznych dôležitých rozhodnutí, v ktorých bude dobré ťahať za jeden povraz. nech si premyslí a dobre zváži, či majú svoje hodnotové rebríčky rovnaké alebo aspoň dostatočne podobné na to, aby zvládli spolužitie, prípadne manželstvo.. lebo niekomu sa tento problém môže javiť ako blbosť, žiarlivosť, trápnosť, niekto takúto vec berie relatívne vážne.
rovnako, ako niekomu sa zdá byť niečo hrôzostrašné, ak vymešká nedeľnú omšu, iný si zas myslí, že chodenie do kostola je blbosť....

sme rôzni a rôzne chápeme veci. ak nie sú autorka a jej priateľ podobní, kompatibilní v dôležitých rozhodnutiach, nemá to význam.

bestmate
23. mar 2022

koľko že to hrdiniek sa tu stretlo spoza klávesnice, všetky sú zrazu v pohode a nejako by ich to netrápilo. Hmm, zaujímavé.

panelacikova
23. mar 2022

a chýba tu autorka a chýba tu podstatná informácia. či boli priateľ s ex manželia, koľko rokov boli spoločne, či mali dieťa, majetok.... lebo ak bol s bývalou 3 mesiace, tak to potom naozaj nie je bohvieaká minulosť, ktorú by mala svokra novej priateľke spomínať. načo? ak však boli spolu 10 rokov, áno, môže sa stať, že aj pri absolútnej nevedomosti, že to môže niekomu ublížiť, to tá svokra spomenie. to by som ešte chápala.
a čo je ešte podstatné a na to autorka opäť neodpovedala (ja som sa jej to pýtala), a to, čo na to jej priateľ? ako reagoval? to je tiež podstatné. jej teatrálny odchod mohol mať pokojne dôvody, ktoré ona nerozpísala a vy ju tu hneď niektoré kameňujete.
naopak, áno, ak ide o ex, s ktorou má 1-2 deti, boli spolu 5, 10 a viac rokov, tak potom to bola hystéria, súhlasím.

bestmate
23. mar 2022

@misinka26 ako sa má partnerova alebo manželova bývala? pracuje stále v tej istej firme?

panelacikova
23. mar 2022

@bestmate nebodaj týmto chceš povedať, že ona jedno píše, iné prežíva? 😀

beronsche
23. mar 2022

@panelacikova s byvalym parnerom ta spaja spolocna minulost, ak nic ine..
Este su tam dalsie mozne zavery:
- svokra nemala cas / prilezitost sa s ex porozpravat a stretnutie bolo iba na urovni "ahoj, ako sa mas? " "dobre, musim bezat.."
- svokra naozaj rada nezavazne rozprava o ex, ale to neznamena, ze aj jej syn, alebo ze ona tym chce niekomu ublizit..
Ale suhlasim, ze autorka sem napisala malo informacii..
Ale aj keby sa svokra muza opyta, ze "ako sa ma zuza, ta co si s nou chodil 24 hod", tak teatralne nevyvadzam, necitim sa ublizene. Bud mam vztah dobry a takato hovadina ma nerozhodi, alebo dobry nie je a to je uz o inom, ze?

misinka26
23. mar 2022

@bestmate partnerová bývala áno, expartnerová bývala tiež áno 😂

panelacikova
23. mar 2022

@beronsche tam by som sa ja rozhodovala už na základe mužovej reakcie. ale ani túto neuviedla. prakticky nevieme nič, čiže začína to "smrdieť" vymyslenou témou...

veronikastrickova
23. mar 2022

@vilma7 ono je obrovsky rozdiel byvala s ktorou nic nema a byvala s ktorou ma deti. Ked medzi nimi nic neni co by ich este spajalo, naco sa pytat na nu? Keby mali dieta je to uplne odlisna vec. Takze take, ze hysterka si tu naozaj odpustite

lolitka25
23. mar 2022

1. Urcite by mi to nepadlo dobre
2. Reakcia bola prehnana. Stacilo sa nevyjadrit a v sukromi povedat priatelovi, ako sa citis a ze ti to vadilo.

h2
23. mar 2022

@panelacikova Nemusí to byť nutne tak, ako píšeš. Ja napríklad volám každý deň s mojou mamou. Ona vždy, keď niekto stretne, tak mi o tom rozpráva. 90% tých ľudí som v živote nevidela. Napriek tomu mi to hovorí, pre ňu je to udalosť, potrebuje sa o nej s niekým porozprávať. Autorkina svokra stretla jeho bývalú, s ktorou on už viac, ako 2 roky nie je. Zrejme si svokra na ňu odvtedy ani nespomenula. Až teraz, lebo ju videla. Nikde ani nevidím, že by sa o nej nejako rozprávali. Len ju spomenula, že ju stretla. Možno sa maximálne opýtala, či o nej jej syn niečo nevie. Keby sa pýtala viac, autorka by nám to zrejme napísala. Dva roky vychádza autorka so svokrou viac než dobre. Nevidím žiadny dôvod na to, aby ju ona teraz začala zrazu deptať. Bolo to nevinné. A autorkina redakcia nevhodná.

radacak
23. mar 2022

Keď som začínala chodiť s mojím mužom tak jeho ex chodila ku mojej ,, svokričke,,na kávičku 🤣🤣🤣🤣

erickatt
23. mar 2022

Mna sa bezne ludia pytaju ako sa ma exmanzel a jeho rodicia. Ex svokrovci sa detí pytaju ako sa mam ja a naši, ci su zdravi. A ja sa tez detí a ex manzela pytam na rodičov.