Bratova priateľka
Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu
Toto sa aj zle číta :O
Zaplatit jej 2 mesiace najom v nejakom zdielanom byte, vymenit zamky a odist na dovolenku 🤣
ešte musíš bratovi vysvetliť, že keď tam bude ta tetka bývať, tak novú priateľku si nenájde. A presne asi o to jej ide, aby si tam nezavolal novú známosť. Vymeniť zámok a brata zober na dovolenku. Držím palce.
@karolinakr ja vobec neviem aka ona je, ci je agresivna alebo ci je patologicky klamar alebo co vlastne…Videla som ju par krat a toto co som o nej zistila mi doslova dych vyrazilo. Lutujem, ze som si ju skor neprelustrovala a nemuselo to az sem zajst, tak ale koho by toto napadlo.
Brat sa s nou sice rozisiel a aj si ma zastal, ked sa do mna navazala, ze co som si to dovolila o nej zistovat, ale stale byva u neho a kym nebude definitivne prec, nebudem mat klud 😞 Uprimne sa aj bojim aby zase brata nejako nezmanipulovala. Aj ked neviem si predstavit ako by jej toto mohol odpustit…len ona je zrejme velmi sikovny manipulator.
Ako to s bratom dopadlo? Dotyčná je konečne preč z jeho života?
@slniecko87 stale u neho byva 😞 vraj si hlada podnajom..mala sa stahovat od septembra ale vraj jej ten podnajom nevysiel. Neverim jej, podla mna to na brata skusa dalej. Vraj mu navrhla nech su aspon priatelia s vyhodami 🤦🏻♀️ Brat jej dal posledne ultimatum ze sa musi odstahovat do konca oktobra, inak jej zbali veci a odnesie jej ich do prace. Tak snad 🙏
Aspon nasich uz nekontaktuje a maju od nej pokoj.
Jeho, to som rada, že si sa ozvala.Je to možne, že je taka pijavica? Tvoj brat ma trpezlivost, žeby ho za sväteho mali vyhlasiť.Po tom všetkom je stale uňho..Toto si pisala v januari, ešte v oktobri je uňho A rodičia unikli len o vlasok..Určite to bude aj v inej rodine skúšať cez syna mam z toho pribehu pocit ako v Osudovej priťažlivosti..
Aby si si nemyslela, aj inde sa deju veci, sestra chcela nech mama napiše na ňu byt, kde žije, s tym, že tam ona nebude pisana.A moja mama vobec nebola schopna vzdorovat.Musela som zasiahnut Už 2x a ktovie, ešte kolkokrát.Pritom oni maju byt aj vsetko možné
Potom bratovi neskor treba povedat, ze sa neoplati byt moc dobry- ano musime si pomahat, ale občas to ĺudia zneuživajú..Treba byt opatrný
@karolinakr no je smutne, ak toto robi vlastna sestra. Naviac ak vobec nie je v nudzi ale snazi sa ziskat byt od mamy 🙄🤦🏻♀️
Ja vidim ako sa nasim velmi ulavilo, ako sa ukludnili a zase si pekne ziju. Toto ma tesi ale este o brata mam starost. On hovori ze je tazke ju vyhodit lebo skutocne nema kam ist, nikoho nema, ani nepozna ziadnu jej kamaratku. Uz jej aj on hladal podnajom, ale tvrdila ze je to pre nu drahe alebo z inych dovodov jej to nevyhovuje. Podla mna stale skusa brata znovu namotat, teraz to hra na to aby ju lutoval..Snad do konca mesiaca vypadne, lebo vidim ze uz brat straca trpezlivost s nou, a to on je kludny clovek.
Veru, uz to skoro rok riesime a este sme sa jej nezbavili 😞
Nech vymeni zamky na dverach a zanesie jej veci do roboty.A potom nech si dava pozor najbližsie dni..Keby neprestala ho otravovat, može aj vymenit byt a predat, aby nezistila, kde je.
@karolinakr presne, ja by som jej toto vôbec netolerovala.
Pokiaľ je klamárka, tak výhovorku si nájde vždy. Hneď by som jej pobalila veci, zaniesla do práce a vymenila zámky. Toto sa môže naťahovať ešte veľmi dlho ak jej bude stále ustupovať.
"Vraj mu navrhla nech su aspon priatelia s vyhodami"
Asi chce ostať tehotna. Pijavica sa sama nepusti, on ju musi nekompromisne vyhodit.
@cacianka 🤣 lebo sa bliži advent
@karolinakr teraz vidím preklep malo byť spln nie soľ
@cacianka 🤣 soĺ je ešte lepšia
@katus226 tehotna nebude, ma 53 rokov a vraj ani deti nikdy mat nemohla. To nam aspon povedala, aj ked pravda to asi nebude. V tomto smere som o nej tiez nieco zistila.
Ale tiez si myslim, ze sa snazi ziskat cas a bracha znovu nejako zmanipulovat. Aby ziskala cas, take pribehy si povymyslala..cele leto cakala na byt ktory jej mal kolega prenajat, opisovala bratovi aky je velky, pekne zariadeny, ze jej to da za nizsiu cenu ako normalne, balila do kufrov a zrazu 2 dni pred odstahovanim prisla za bratom s placom, ze kolega si to rozmyslel, ze je z neho sklamana, ze zbytocne 2 mesiace cakala…a brat sa potom dozvedel ze to cele bol vymysel, ze ten kolega ani ziadny byt na prenajom nevlastni 🤦🏻♀️ Ona je patologicky klamar, tak dobre vie klamat uplne do detailov, ze tomu asi aj ona sama uveri.
Na mieste tvojho brata by som jej hoci na mesiac zaplatila ubytovnu, odniesla veci a vymenila u seba zamky. Naco sa s takouto osobou dotahovat? Sa cudujem ze ma na nu este nervy.
@0silvia0 presne, zvlášť po tolkych klamstvach.. aj s tym najmom🤦🏼♀️
Poznate Desperada? On bol tiez z detskeho domova a tiez je to chorobny klamar.Oni asi ziju v paralelnych svetoch, lebo nemali vlastnu rodinu a vysnivali si nejaky svet, ktoremu veria.
@karolinakr je to aj nejaká diagnóza, neviem si spomenúť, iba barón prášil podobné
Dnes som si spomenula na tuto temu (bavili sme sa o prizivnikoch 😀 ) a dufam, ze uz sa jej tvoj brat konecne zbavil. Drzim palce.
@solange7 no bohuzial nezbavil 😞 pani stale byva u brata v byte a on byva teraz u rodicov, uz je tam mesiac. Ona si akoze hlada podnajom ale v podstate len hlada vyhovorky preco este neodisla. Brat ju nevie surovo vyhodit, vraj sa uz vyhrazala aj samovrazdou. Cez sviatky volala bratovi, ze nechce byt sama na Vianoce, ze pride za nim k nasim. To brat nedovolil, ale vraj sa silou mocou chce este dostat k nasim, ze naposledy ich navstivit.
Neviem ako to u nas skonci, ale k nasim ju uz nepustim, aj keby som mala policiu volat.
Davajte si velky pozor na takychto ludi. Ja lutujem, ze som si o nej nezistila informacie hned na zaciatku a pritom intuiciu som mala, ze sa mi na nej nieco nezda.
Tak ubehol rok a stále nič..Ty si mala pravdu od začiatku akurát brat to nechcel vidieť..po roku odsťahovanie nehrozí..to je sila, ale teraz už takt nie je na mieste a vymenit zámky Bodka.
Brat musi mat zlate nervy
Uz by som jej ja isla vylozit igelitku pred dvere a vymenit zamky.

Chvalabohu, držala som vam palce.Nevisi na rodičoch, tak teraz na bratovi...😳