Bratova priateľka
Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu
A co bratova práca? Tiež výpoveď poda? Akože nechcem si toto ani len predstaviť, čo tej pani ide hlavou,ze u vašich bude zadarmo bývať? Nepracovat, dlhy kto splati...
Rodičia musia sa obrniť voči synovi,a nedat sa...
Nezvyknem prispievať,ale toto je neuveriteľné,je vôbec priateľka psychicky v poriadku?
@stanulienkat nie ziadnennajomne a pod ona povie ok a v zivote neda lebo ....a uz tam bude nasackovana s ich suhlasom a potom ju uz tazko dostanu prec nie v ziadnom pripde nedovolit ani na vikend ani na noc pri takejto osobe
Autorka ešte ma napadlo,
rodičia vymeniť zámok, a nasťahovať sa vo februári k tebe ... sú na dôchodku reálne by aj mohli ak nemajú gazdovstvo.
Zvolat rodinnu radu za ucasti vsetkych a este raz jasne, hlasne a razne povedat, ze si to nezelaju. A hviezde to este aj napisat do sms, aj emailom. A bratovi vycistit zaludok medzi 8 ocami.
To co je za choru zenu toto 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. No len by sa mi skusil niekto bez mojho dovolenia nastahovat do mojho domu, taky cirkus by som narobila. Ze ona tuzi po rodine. Tak si mala zalozit vlastnu, a nie teraz obtazuje tvojich rodicov. Tvoj brat tiez celkom nebude ok, citi zodpovednost lebo stara 50 rocna koza si narobila dlhy a nema nikoho?Niektory ludia vazne nemaju chrbtovu kost.
Tak toto je riadna sila. Nemá na to jednoducho právo, nech ju tam proste nepustia… musia si proste dupnuť a byt tvrdý ! A tvoj brat nemá prácu? On nemusí ostať v meste kde býva?
Dovolim si nesuhlasit s Tvojim ponimanim bratovej partnerky "jeho zivot, jeho volba". To je pravda, ale iba pokial ta osoba nebude vyrazne obmedzovat mna, resp. rodinu. Na mieste matky by som sa uz vobec s "nevestou" nebavila. Bratovi by som medzi styrmi ocami jasne vysvetlila, ze prekrocil vsetky moje hranice tolerancie a jeho partnerku uz viac vidiet nechcem. Nech si s nou zije, jeho volba, ale u nas uz vitana nie je.
Keď je brat mumak tak treba si spolu sadnúť, rodičia, brat s tu vtierku a ty. Normálne, otvorene vysvetliť situáciu, všetko na rovinu povedať. Lebo tu iné ako komunikácia nepomôže.
Taka drzana narazi len ako kosa na kameň. rodičia musia byt neustupni, to čo si dovoluje, ku mne by si to dovoliť nemohla, však rodičia nechcu volať policiu, tatko ovlada aspoň karate? ked nechcu ubližiť synovi, tak nech mu povedia, že on je hocikedy vitani a ona tam byvať nebude,,,,ako ich chce donutiť ? Sadne si s kufrom na prah a bude tam sedieť do konca sveta? Tak hadam 65 ročny človek by mal mat ake take sebavedomie a skusenosti si poradiť, no nech dojde pred moj barak, ju vysmejem, či spadla z višne by som sa jej spytala To neskonči len pri sťahovani, potom bude do brata hustiť, nech prepíše barak na ňu, alebo sa rychlo zaňho vyda, vaši pojdu do starobinca ona preda dom a bude mať aj 100 000, nielen 40 000. ˇCo je brat slepy a blby, že to nevidí?
Inak, neviem preco sa tu riesi iba ta pani. Problem vidim medzi Tvojimi rodicmi a bratom. Ako mu to vobec napadne a preco mu to rodicia dovolia? Normalny syn toto neurobi.
@zojazoja nedokazem to pochopit. Ake veci? Ja by som im v ziadnom pripade nedovolila si ku mne zvazat ich veci. To je vrchol. Neexistuje. Mne by bolo jedno. Doviezli by tam jednu krabicu a vzapati by bola na ulici. Hoc by v nej boli aj zlate tehly. Spina jedna prizivnicka. Zo sesdesiatnikov robit bezvladnych ludi a nasakovat sa k cudzej rodine to by sa jej pacilo. Nieje normalna ta zena isto. Pohla mi zlcou hoci ju nepoznam. 😀
Autorka: daj mi jej cislo a ja jej to hned vysvetlim.
Za dobrotu na žobrotu, brat sa jej ujal a ona teraz vycicia celú rodinu
Tato tema je ešte lepšia, ako baba musela cestovať 400 km oprať otcovi trenky, lebo mama bola v nemocnici a sestra tehotna, musela sa starať aj o ňu...rozum sa mi zastavuje, ake pomery vladnu v niektorých rodinách
@karolinakr to si pamätám 🤣 to bolo tiez dobré.. A nie a nie to pochopiť dotyčná 😁
@karolinakr nevies ako to dopadlo nakonoec? Tiez si to pamatam
@autorka
Normalne, ak sa dovali k vasim, zabranit jej vobec vstupu do bytu a nech sa tvoj brat aj posere. Proste nie je ziadana vo vasej rodine a nech si ju riesi tvoj brat, ked chce a vas do toho nezatahuje.
toto nech tvoji rodicia oznamia svojmu synovi, ze ho ziadaju, aby uz do ich bytu nevstupila
Rodičia nech tlačia na syna, že ak toto dopustí, že sa s ňou dovalí, tak sa môže stať, že bude vydedený. Rodičia nech jej rovno povedia, že ako príde, tak aj odíde, že si jej prítomnosť v dome ako spolubývajúcu neželajú a bodka. A bratovi povedz, že on už jednu matku má, či potrebuje nevyhnutne aj ďalšiu......
Samozrejme, ze jej ide o dom, ked ich chce opatrovat, nech sa rodicia nastahuju k synovi a ze ty ides byvat do rodicovskeho domu, hned by bola ticho... neskutocna drzost
Čo mienia urobiť s bytom, v ktorom bývajú? Upozorni brata, nech s nim nič neplánujú, budú sa musieť doň vrátiť.
@zojazoja no to uz ziadna slecna nieje ale stara 50 rocna zena
Tvoj brat sa musí s tou ženou okamžite rozísť. Každý vie ze jej ide o peniaze a nie o lásku. Len dá sa mu to vysvetliť?? Ak ešte ma ružové okuliare a vzťah je niekde na začiatku.
@malinka158 Ešte aby ju netrebalo doopatrovať :D
Keď vieš, že rodicia nebudú mať srdce volať políciu na jeho prisavku, tak je to na tebe aby si im pomohla

Ked pride, nech vasi od nej pytaju najomne 1000€ mesacne. A dva mesiace dopredu. Normalne cez vikend chod pre casich, nevstivte brata a treba im prizvukovat, ze si ti nepraju. Alebo, ze sa tam stahujes ty.