icon

Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

autor
27. jan 2022

@luna379 bracho je programator, robi z domu, cize on vypoved davat nemusi

Ona sa zdala na zaciatku este celkom ok- taka akcna, ukecana,trochu prilis hrrr na nasu rodinu ale ok. Nasim vadilo ze je o tolko starsia, ale nikdy nic bratovi nepovedali, proste je dospely. Co sa vsetko bude diat nikto nemohol tusit, ani by mi toto nenapadlo, ze sa niekto cudzi v podstate bude nasim na krk vesat.
Moj ocino je velmi slusny clovek, dobrak, jasne ze aj jemu toto co sa deje vadi, skor sme z toho vsetci v soku, ale nie je ten typ co by humpolacky chytil pod krk syna, vyhadzoval im veci, robil krik. Tak snad toto ani nebude potrebne, snad to az sem nezajde. To skor moja mama na nu uz fakt nakricala, ze nech na to zabudnu sa k nim stahovat, ze ich tam nechce. No ale nic to nie je platne. Ona pritaka ze dobre dobre a o tyzden vola s nasimi a uz zase ide po svojom ze ako sa tesi ked bude s nimi konecne byvat.
Je to urcite aj tym, ze je z DD, ja to beriem. Ale to neznamena ze sa nanuti do nasej rodiny a bude obmedzovat mojich rodicov. Ona napriklad hned po prvom zoznameni s nasimi ich zacala oslovat mama a otec. Zena co je od nich o 15 rokov mladsia! 🤦🏻‍♀️
Bracho je/ bol inak uplne normalny chlap, aj dobre vyzera, slusne zarobi. Neviem cim ho tato opantala 🤷🏻‍♀️

zuss1
27. jan 2022

Napiste tej prizivnicke sms-ku, najlepsie z telefonu niektoreho rodica, ze nesuhlasia so ziadnym stahovanim, este to ma napadlo….. urcite nedovol aby to doslo k tomu ze sa dotrepu s vecami, aby to nebolo neskoro….

yasmeena
27. jan 2022

doopatrovat znamena jedine-v takychto pripadoch si "opatrovatel" narokuje na dom...a ak ma navyse taky velky dlh,tak to uz jasnejsie byt nemoze..zavolaj nejakemu pravnikovi-nie je mozne,aby sa cudzia osoba proti voli majitelov domu tam nastahovala..nemozete jej dovolit ani jedinu tasku si tam doniest...ktovie,co o nej este neviete..toto je dost nebezpecna zalezitost...rodicia vo vlastnom dome sa budu musiet bat,ci im napr nieco nezmizne...takze naozaj urychlene kontaktuj pravnika...lebo rodicia sa budu bat "hanby" ak by prisla a stala na ulici s vecami-tak ju radsej pustia-a to bude koniec....ty nepozeraj na to,ze je to tvoj brat..toto je vazna vec..drzim palce-a dufam,ze ta stara drzana zmizne z vasich zivotov navzdy...

elizabet173
27. jan 2022

@zalka ani by ma nenapadlo trieskať sa 150 km tam a 150 km späť, aby som synovi povedala, že či bola tá jeho priateľka v akcii, keď nič lepšie nenašiel a jej, aby zabudla na to, že môj dom raz bude jej a žiadnu opateru nepotrebujem. Ona má na dom priateľovej matky asi taký nárok ako ja na prezidentský palác. Bez ohľadu na to, či by niekoho doopatrovala alebo nie. Ak jej nestačí, keď jej človek zavolá a povie, že výpoveď dala úplne zbytočne, lebo ku mne býva nepôjdu, to je jej vec, následky si ponesie veselo sama

lienka.7
27. jan 2022

Coze??? To sa fakt pýtaš nas? Zdvihnut telefón a panicke povedat, ze ONA sa nikam nebude natlacat, lebo ju tam tvoji rodiča proste nechcú. A ked to tvoj brat nevie pochopiť a povedat jej to, vytmavila by som to aj jemu pekne...

zojazoja
27. jan 2022

@malinka158 no ale nie je vydata, tak nie je pani. Stara slečna 😉

elizabet173
27. jan 2022

prečo jej tvoja mama vôbec berie mobil? Pre mňa by taká vtierka prestala existovať.
@yasmeena na čo volať právnikovi? Zavolala by som jej, že si neželám, aby ma ešte niekedy kontovala, ani telefonicky a osobne už vôbec nie. Ešte právnika by som platila, kvôli nejakej vypočítavej trúbe, to určite. Nehrozí, že by som ju zavolala dnu, len aby nerobila s taškami na ulici hanbu, mohla by si kľudne pred bránkou aj stan rozložiť.

sticker
karolinakr
27. jan 2022

@pbra40 my sme sa jej aj pýtali, ale neodpísala nakoniec 🙂 nepamäta si niekto nazov temy? ešte by som ju raz oslovila 🙂

elizabet173
27. jan 2022

@zalka prosím ťa, ty kde chodíš na tieto rady? Odsťahovať sa z vlastného domu?! A to už ako prečo? Obmedziť sa vo svojom pohodlí a obmedzovať aj rodinu dcéry len preto, že je niekto nenažraný?

alex49
27. jan 2022

to je čo za trúbu, vymeniť zámky a nepustiť ju do domu, ak sa tam predsa len nasáčkuje, tak volať políciu

karolinakr
27. jan 2022

@elizabet173 to by si len videla, keby ti potencionalna nevesta týždeň stanovala pred bránkou, možno by si ju nakniec z ľútosti v tom domčeku na záhradné rýle a náradie ubytovala

sticker
1andrea111
27. jan 2022

Je ten dom písaný aj na syna?

zalka
27. jan 2022

@elizabet173 vieš čo ak je dom zamknutý, tak sa tam neželaná osoba nedostane ak by sa dostala zavolám políciu a je to vlámania , obmedzovanie osobnej slobody ... asi preto tak radím, ak je otec zadávateľky nekonfliktný tak ich tá panička prevalcuje a nasťahuje sa tam.
Preto radím, vymeniť zámky a odísť alebo minimálne dcéra by sa tam mala na ten čas nasťahovať. Ale kedže ona zrejme pracuje a mesiac u rodičov nasťahovaná nemôže byť tak riešením by bolo aby rodičia ju prišli navštíviť aby sa neželanej kvázi neveste vyhli.

A bud taká láskavá neposudzuj môj názor na vec, a moje nápady autorke môže hocčopomôcť .

A dalšia vec, ak budú rodičia zadávateľky pasívne čakať tak sa dočkajú a potom sa ťažko bude riešiť, ak bude vonku pršať mrznúť ... abo ja neviem, preto by som šla k tejto paničke tých 150 km a jasne v jej domove by som povedala, že nie je vítaná. A dvere sú zatvorené, lebo svojím správaním si ich zabuchla. A že ju nechcú vidieť ani na návšteve, synovi môžu zdôrazniť, že on na návštevu prísť môže alebo kedykoľvek ON bude potrebovať ale len sám.

lavender273
27. jan 2022

Preboha to je co uz 🙊
Brat nie je flegmatik, brat je blby. Ze citi ze ma za nu zodpovednost..
Bratovi by som zavolala (myslim rodicov) a vysvetlila este raz razne ze sa nebudu nikam stahovat, ze ak to nestopne teraz tak sa rodina rozhada. Ci toto chce. Ved to je nonsense! A s nou by som prerusila kontakt.

1andrea111
27. jan 2022

Treba s ňou prerušiť kontakt úplne, lebo ona bude stále skúšať

yasmeena
27. jan 2022

@elizabet173 lebo pravnik by jej mohol poslat nejaku vyzvu,alebo oznamenie,ze majitelia domu si nezelaju jej nastahovanie sa tam..dolezity je aj datum...proti tomuto nebude stara vychcanka moct nic robit,lebo ak by sa tam aj dostavila s taskami a s placom,ze kam pojde,ked aj pracu zrusila-tak policajti sa s nou maznat nebudu...dokonca ju autorkini rodicia mozu zazalovat za obtazovanie....

zalka
27. jan 2022

@draik ako by mala reagovať zadávateľka alebo jej rodičia? z právneho hľadiska.

karolinakr
27. jan 2022

Autorka, sama si si odpovedala - nevpustiť dnu, synovi nech medzi 4 očami povedia, že na navštevy môže on hocikedy, ale na trvale byvanie nie, a s tym pravnikom sa poradiť, neni na škodu, budu sa môcť súdne brániť, keby si priateľka na niečo narokovala...Tuto ohľady musia bokom, tvoji rodičia budu jednat v rukavičkach a nakoniec skončia na ulici alebo v starobinci, Inak ked niekto neodomkne dvere, druhy nema ako prisť dovnutra, jedine sekerou a to sa potom už polcia da ľahko zavolať

apolka77
27. jan 2022

Mne pripadá že ta bratova priateľka je duševne chorá a tvoj brat asi od toho tiez nemá ďaleko keď toto dovolí. Cez mŕtvoly ideme sa sťahovať lebo.....lebo čo? Že je z detskeho domova? To s tým nič nemá. Tá žena je nenormálna. Bez chrbtovej kosti, prizivnicka, pijavica.

Keď nechápu ani jeden čo rodičia vravia, napísať list, doporučene-
- Že si v žiadnom prípade neželajú sťahovanie do domu ak prídu voláte políciu.
Že vedia o dlhoch tej ženy a vedia o čo jej ide.
Nie je vítaná a nikdy ju uz vidieť ani nechcú....

Musíte byť tvrdý. Ak Tebe nedvíha telefón napíš je mail, sms v znení ako je hore ..že bude privolaná polícia. Rodičia si neželajú jej prítomnosť. A nech si sama rieši svoje dlhy.
Bože ja by som jej dala.
Trstenicou vyšľahala.dovoluje si len toľko koľko jej tvoji rodičia dovolia. Ešte aby oni sa báli o svoj dom...nesmú sa báť, skôr naopak. Povedať aj hrubo že žiadnu prizivnicku nepotrebujú. Nech im dá svätý pokoj

A brat keď je ako tela nech trpí. Starú ženu si na krk zavesil.

lala123
27. jan 2022

Ešte ma napadlo ale to skôr z recesie nech jej vaši povedia, že ok keď sa tak chce o nich starat tak, že predaju dom a pôjdu bývať ku ním ale nech sa neboj nebudú ich obťažovať veľmi lebo chcú si užiť dôchodok a dopriať si z penazi za dom cestovať a pod.A že konecne splatia starý dlh napr niektorému zo svojich súrodencov o ktorom ona nevie....by som si vychutnala pohľad na ňu či by ich ešte tak veľmi chcela doopatrovat....a keď áno tak potom je to fakt ten prípad čo už písala jedna baba, že tie deti z Dd jednoducho prahnú po láske a rodine a túžia niekde patriť . Ale to sa mi nechce veriť , možno keby mala 25 tak ešte by som sa s tou myšlienkou pohravala ale v 50 tke????btw prečo vlastne nemá deti nebola ani nikdy vydatá ....či o nej nič neviete?

hopsadobrandejsa
27. jan 2022

Nech uz by som bol akokolvek chill ci flegma, nikdy by som nebol taka flegma aby som sa po osamostatneni opat nastahoval k rodicom pretoze by na tom priatelka trvala.....

V 35-tke uz von koncom nie.

Neviem ci flegma je ten spravny vyraz. Tvoj brat je skor pod papucou, resp. pod betonovou platnou.

Ak by mi priatelka zahlasila, ze sa stahujeme k mojim rodicom, asi by som sa z duse zasmial 😀

Baby, berte to ako ozivenie fora. Ked sa tu riesia debaty ohladom byvania so svokrou, vsetky zaryto odhovarate autorky a tuto mate caju ktora silou mocou chce ist k svokre 😂

Mat dobry vztah so svokrovcami je jedna vec, tlacit sa im do domu, tam uz zrejme bude chybajuce koliesko v hlavicke.

kittykat22
27. jan 2022

By som jej povedala, ze do zivota si ju vybral brat a nie mamka s tatkom 😅 takze sa moze tak maximalne nastahovat k nemu 😀

lenuska9999
27. jan 2022

Ja by som to riešila rázne a rýchlo na vašom mieste. Urobiť poriadok s bratom. To , že je flegmaticky neznamená, že si nemôže urobiť poriadok so svojou frajerkou. A jej šplechnuť ostro do ksichtu, že sa tam sťahovať nebude , aby mohla splácať svoje dlhy a rodicia ju tam nechcu. A ze ak sa bude pokúšať nasťahovať, budete to riešiť políciou. Zámky čím skôr vymeniť a dat pozor , aby sa nedostala ku kľúčom ani ona ani brat..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
27. jan 2022

Autorka tvoj brat je riadny blb, on ju poslucha ako taky psicek? To necha so sebou manipulovat? Ja mam taky pocit ze sa jej vsetci bojite.

draik
27. jan 2022

Rodičia, ak jej už oznámili, že si jej nasťahovanie neprajú, nemusia zatiaľ robiť nič. Hlavne však odporúčam neumožniť jej nasťahovanie, ani keby tvrdila, že to bude len napr. na mesiac, aby to skúsili. Celé nech to ešte vopred preberú s Vaším bratom.
Ak by aj malo dôjsť k ich snahe nasťahovať sa, jednoducho neustúpiť, a to aj za cenu rozvratu rodinných vzťahov. Policajnú hliadku privolávať snáď nebude potrebné.

loginexistuje
27. jan 2022

@evamarek77 vies ono sa to lahko povie ale take osoby velmi dobre obladaju manipulativne techniky a najdu si slabsi kus slabsie miesto atd
keby som nezazila neuverim a najma ak ste s takym clovekom nevyrastali a ste zvyknuti ma dobre srdecne a napomocne vztahy

jozefmatej
27. jan 2022

Prepáč ale tvoj brat je ko.kot nesvojprávny alebo čo?

lienka.7
27. jan 2022

@draik myslím ze ona to jednoducho nechce pochopiť. Nebude to také jednoduché... podla mňa sa tam nadrzovku dovali a keď ju nevyhodia maju po vtákoch.

reni1512
Autor odpoveď zmazal