icon

Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom

6. máj 2023

Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂

h2
7. máj 2023

@panelacikova Nejako sa nám prekrývajú príspevky, tak teraz reagujem na ten zo 17:50:
Teraz píšeš, že ak by ste boli pozvaní, išli by ste, ak by si vedela, že to jeho ex nebude nepríjemné. Ale predtým si písala, že ani tebe by nebolo príjemné tam ísť (keby vás pozvali). Tak ako je to vlastne?
A ešte k tomu, že je fajn, keď máme partnera, ktorý s nami drží: no tak v tomto prípade je takým partnerom autor, lebo drží so svojou priateľkou. Ale ona preňho takou partnerkou nie je, keď nevie potlačiť vlastné ego a pochopiť, že jemu sa žení brat a logicky na tej svadbe chce byť.

beronsche
7. máj 2023

@nikolka1986 vysvetlujes si moje slova velmi cudnym sposobom, preto usudzujem, ze mas problem s citanim s porozumenim.
Urazas ma, na to konkretne som ti pisala, ze nebudem reagovat.
Uz rozumies?

Nesuhlas sa da vyjadrit slusne.
Uz si o tom pocula?

Vies, mam teraz dost casu, tak som si tu dala tu namahu.. 🤪

h2
7. máj 2023

@nikolka1986 Pre teba platí to isté, čo som písala vyššie: len on sa prispôsobuje jej, ona jemu nie. Vzťah dvoch ľudí by mal byť vyrovnaný.

panelacikova
7. máj 2023

@h2 aha, sorry, nepríjemné by mi to bolo práve preto, lebo viem, že by bola napätá atmosféra, lebo viem, že ona by ho tam zožrala pohľadom, mňa tiež. ešte by sa mi "z očí stalo" 😀

panelacikova
7. máj 2023

@h2 ale čítala si autora? jemu to zjavne vôbec neprekáža, že zábavy sa nezúčastní. radšej pôjde s partnerkou na výlet... veď je s tým úplne v pohode.

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Zrejme len moje moje slová jednoducho nechápeš alebo pochopiť nechceš. Nikto ťa neuráža, zrejme si rada domýšľaš a aj rada vymýšľaš. 😀

nikolka1986
7. máj 2023

@h2 Ty s nimi žiješ? Reaguješ na to, ako keby si to zobrala príliš osobne, ak si ty malé také problémy vo vzťahoch tak ok. Ale podľa jedného príspevku súdiť jeho priateľku je viac než čudné.

toskanka
7. máj 2023

@panelacikova Ano, je z toho tak v pohode, až musel založiť diskusiu na MK 😃

panelacikova
7. máj 2023

@toskanka možno bol fakt len zvedavý na názory iných, čo ja viem? 🙂

nikolka1986
7. máj 2023

@toskanka Vieš prečo? Lebo toto by on svojmu bratovi nikdy neurobil. Preto chcel vidieť aj iný názor.

beronsche
7. máj 2023

@panelacikova a pozrela si sa na to z pohladu brata?
Zeni sa, chce, aby tam boli vsetky dolezite osoby..
Brat, pochopitelne. Aj s priatelkou, ved k nemu patri.
Bratova ex, kedze mu pomohla vo velmi tazkych casoch. Kazdy je inak psychicky odolny a tento clovek ma mozno pocit, ze jej vdaci za vela. Emocie su zrejme silnejsie, nez si autorka pripusta.
Co ma teraz robit?
Najma ak sa do uvahu vazne, ze najvacsi problem ma s tym prave nova priatelka, ktorej sa to nijako netyka.

Plus tvoj priklad mi pride diametralne odlisny..
Ex tvojho muza to v danej chvili nemala spracovane, jej by to ublizilo.
Autor nic take nepise, oni to budu mat uz spracovane v pohode, od ich rozchodu presli roky. On riesi nieco ine.

h2
7. máj 2023

@panelacikova Ja som už písala predtým, že mám taký pocit, že ani autor tam za týchto okolností až tak veľmi ísť nechce. Priveľmi tlačí na brata, aby tam jeho expriateľku nepozýval, bratovi je asi blbé odvolávať pozvanie, keď už ju pozval, lebo to sa proste nerobí. Nechápem, prečo má autor taký strašný problém vidieť sa s ňou, nič iné mi nenapadá, než neuzavreté city...?

h2
7. máj 2023

@nikolka1986 Ja už som písala, ako to mám ja. Nemala by som absolútne problém. Vlastne, ani nie, že "by" som ho nemala, ale ani som nemala, lebo som také situácie zažila. Človek nemôže robiť v živote len to, čo je jemu príjemné, občas treba urobiť aj kompromis.

beronsche
7. máj 2023

@nikolka1986 jaaaj aha, myslela som, ze mi pises, ze som primitivna, sebecka a opita osoba ako urazku.. a ty to vsetko v dooobroom myslis.. 🤪
Vies co, uz na mna nereaguj..
S niektorymi ludmi sa to proste neda. Ty si priklad.

panelacikova
7. máj 2023

@beronsche začnem odspodu. ex môjho muža to má spracované už dávno. ju on nezaujímal už minimálne 10 posledných rokov manželstva. akurát je sprostá povaha a dala by tam všetkým pocítiť, akú chujovinu urobili, že pozvali aj jeho. ako by som to nazvala.... debilita? neviem. to je fuk. toto nie je témou diskusie, to som dala ako príklad toho, že všeličo sa môže udiať a niektorí rozumní tomu proste predídu tým, že buď nepozvú alebo ak pozvú, tak pozvaní slušne odmietnu. a nič sa nedeje, život ide ďalej. a k tvojej prvej polovici: chcieť je pekná vlastnosť. mať je ešte krajšia. ja tiež chcem všeličo a nemôžem to mať, lebo okolnosti tomu nenasvedčujú. brat chce aj to aj hento, zrejme bol potom zvyknutý dostať všetko, čo chcel? môžeme sa na to aj takto pozerať. takže autor mu pekne aj jeho žene poblahoželá, dá nejaký dar a odíde. nič teatrálne v tom nevidím. ani nič strašné. naopak, ty stále vidíš priam hrôzostrašné konanie zo strany autora, lebo chudák brat, toto si nezaslúžil. preboha, veď ho nejde zabiť.

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Ja si budem reagovať na to čo chcem ja 😀 Keď už nemáš argumenty, tak sa s niektorými ľuďmi nedá, mimochodom prečítaj si, čo si mi napísala ty prvá 😎

panelacikova
7. máj 2023

@h2 ja neviem. ja sa hrozím prípadnej svadby mojej dcéry 😀 lebo ja môjho ex fakt nemusím. jednoducho ho nemusím. ak nejde o dcéru, nepotrebujem ho vidieť, počuť, nič. skrátka niektorí sme aj takí, že nepotrebujeme a je nám nepríjemné byť v miestnosti s niekým, s kým tam proste nechceme byť. ja to neviem vysvetliť, viem však autora prípadne jeho priateľku pochopiť.

beronsche
7. máj 2023

@panelacikova hrozostrasne? Tak to hadam nie.. to nikde nepisem.. Detinske, to ano.

nikolka1986
7. máj 2023

@h2 Aký kompromis urobil jeho brat? 😀 Kompromis je v tom, aby som urobila to čo chce niečo iný?

kaktusik007
7. máj 2023

@panelacikova chciet a mat su vlastnosti? fuu.. podla mna slovesa.... :-P

panelacikova
7. máj 2023

@kaktusik007 kristeježiši na nebi, to sa tak hovorí......

beronsche
7. máj 2023

@nikolka1986 jaaj ty si ta, co veri, ze ju na svadbu pozval, lebo "mu podrzala.."
Uz chapem..
Co uz, kazdy sme nejaky, ze?

panelacikova
7. máj 2023

@beronsche detinské bude to, ak sa brat urazí pre jeho neprítomnosť na zábave.

beronsche
7. máj 2023

@panelacikova to je ale spekulacia v tejto chvili..

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche No u teba naozaj vidieť, že každý sme nejaký 😀 na tom jedinom sa asi zhodneme.

toskanka
7. máj 2023

@panelacikova Jeho brat to zrejme nepredpokladal, že autor bude takto reagovať. Inak by jeho expriateľku asi nepozyval. Sám autor píše, že s ňou udržiava korektne vzťahy a v diskusii na ňu v podstate nič zle nepovedal. Čo má teraz robiť? Odvolať pozvanie a povedať jej, ako sa veci majú? Veď tá expriateľka možno ani len netuší, čo sa deje.

tykat
7. máj 2023

Si mu mal povedat ze ked ta nechce na svadbe stacilo ti to povedat a nemusi platit za tvoju ex a jej rodinu. 😁

Btw.Tak tu ludia spekuluju koho z rodiny pozvat aby im to financne vyslo a tvoj brat si pozve tvoju exku a spol? Skus nadhodit pred jeho snubenicou ze nevies co za silny vztah k nej ma... mozno mu velmi rychlo opravi nazor na nejaku bratovu exku na svadbe 😂

nikolka1986
7. máj 2023

@tykat 😂 tak tak

panelacikova
7. máj 2023

@toskanka už tu padla otázka na autora, či vie tá ex, že jemu je to nepríjemné a že kvôli tomu nepôjde, ale tuším na ňu nezodpovedal. veď keď jej vie napísať na vianoce, mohol jej aj teraz s tým, že čo sa deje, možno by ex neprišla....
@tykat presne tak. hradiť účty za 3 ľudí navyše, aj to nie z rodiny....

nikolka1986
7. máj 2023

Niekto skrátka nepotrebuje mať ex vo svojom živote a autor je presne ten typ človeka. Brat ju teraz bude pozývať na krstiny, oslavy a podobne? Skrátka sa odstrihol a nemá tu potrebu, len je do toho nepriamo nútený a je skvelé, že sa vzoprel a nedá si od brata skákať po hlave.