Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
@panelacikova ...by som sa cudovala keby ta exka dosla, naco? Ved pisal ze brat sa s nou ani nejako nestretaval.
Ja byt ta exka tak zadakujem, poslem gratulaciu s tym ze neprideme, a hotovo. By som musela byt na hlavu padnuta aby som tam sla. Hadam exka nebude "rozumu mdleho" a nedotrepe sa tam s celou pereputou.
@panelacikova Preto sa mi nepáčia poznámky na ňu, že musí byť v každej riti a podobne. Možno ide na tu svadbu zo slušnosti a nakoniec sa dozvie, že tam nebola vítaná.
@tykat Aj mne je čudné, že sa tam trepe.
@toskanka neboli z môjho "pera"... ale akože osobne by som na jej mieste odmietla pozvanie. má predsa už svoj život, manžela, dieťa. nechápem jej potrebu ísť na svadbu bratovi bývalého. fakt nechápem.
Že brať je idiot a kašľala by som tam ísť
@tykat Urcite mali blizsi vztah, ako brat nemusi vediet vsetko, mozno boli v pisomnom kontatke a pod. Nemyslim si, ze na svadbu dostane pozvanie niekto bezvyznamny (odhliadnuc od povinnej ucasti rodiny). Skor autor to v sebe uzavrete nema, lebo partnerka sa vobec nemusela dozvediet, ze na svadbu ide jeho byvalka..naco?
@dadis Nemusela vedieť? To teda musela !
@nikolka1986 Ty vies bezne, kto bude na svadb, ak nie si organizator?
@dadis
Jediná stíhačka mi príde bývala. Žena bez hrdosti. Neznasam takých manipulátorov.
@panelacikova Fakt to nemusí byť potreba, ale len slušnosť a nechce ho uraziť. Mali by voči nej byť úprimní a jeden alebo druhý jej ozrejmiť, ako sa veci okolo tejto svadby majú. Pochybujem, že inak by tam išla. Možno je v tom, že s touto rodinou ju spája niečo hlbšie.
@dadis no ale chapes? Aj keby s nou mal neviem aky vztah o ktorom brat nevie... ja by som toto nevedela urobit ze pozvem na svadbu ex mojho surodenca, proste nie. Jedine ze by sme sa dohodli ze mu to nevadi. A musela by som mat teda sakra potvrdene ze mu to nevadi.
Tam mozno bude nakoniec horsi vztah brat-brat ako brat-bratova ex. Cize exka bola uprednostnena bez ohladu na brata.
@toskanka čakáme na autora.... 😀
@katkami123 Preco, prosim ta? Ze dostala pozvanie na svadbu? Ved si 6 rokov zije svoj novy zivot, ma manzela a dieta. Nic zle predsa nespravila. Ty nemas v sebe nieco uzavrete 😅
@panelacikova Jedine 😃
To tak, keď sa bývala tisne do rodiny, kde nechápe, ze je už bývala. Snáď po svadbe jej to po pár nepríjemnostiach jej muž ozrejmí.
@tykat presne tak. braček to mal s autorom odkonzultovať pred pozvaním ex. ten by mu vysvetlil dôvody, prečo by mu to nebolo príjemné (nech by boli akékoľvek). brat ju mohol pozvať na obrad, respektíve oznámiť jej, že sa žení, čiže bez pozvania k "svadobnému stolu". a bolo by už len na nej, či zablahoželať príde alebo nie. a autor s partnerkou mohli absolvovať celú svadbu. dosť normálny postup myslím si.
@dadis Ak ide o moju blízku rodinu ( sestra, brat ) tak by si musel byť blbý aby si nevedel a zase tá druhá strana by musela byť blbá aby ti zatajila, že pozýva tvojho bývalého.
@katkami123 A ako sa tam tisne? Veď hádam bola pozvaná, nie? Asi ťažko nútila autorovho brata, aby ju pozval.
@dadis
Keby si žila svoj život, tak by to tak nebolo…. Vieš zaručiť, ze nezisťuje? Lebo u nás v rodine tiež jedna chodí už 3 roky po rozchode sondovať a zisťovať. A na oko žije svoj život.
A zisťovanie zintenzívnila odkedy je chlap zadaný. Dokonca mi to niekedy príde, ze si hra nejaké psycho preteky s jeho súčasnou priateľkou a potrebuje si u rodinných príslušníkov dokazovať, ze ona je ta lepšia. Aby to nebol podobný prípad. Len si dokazovať, ze ja som ta najlepšia.
@katkami123 Co? 😂😂 Nie. Nezije svoj zivot, chodi a stalkuje byvaleho...preco by to preboha robila ??? ved ma muza a dieta..Rozisli sa v dobrom, po vzajomnej dohode, kde tam vidis zakernosti?
@panelacikova Toto je to, čo ma na tom celom prekvapuje najviac! Že v čase, keď pozýval brata na svadbu, tak jeho ex už nielen bola pozvaná, ale stihla aj potvrdiť účasť. Veď hádam najprv pozývam najbližšiu rodinu, až potom všetkých ostatných.
@dadis
🤦🏻♀️ ty vieš čítať poriadne, co píšem, kde teba spomínam?
@h2
Naschval to hra na veľkú kamosku cez rodinu, takto fungujú klasicky stíhačky. Robiť tlak cez rodinu, keď už partner nechce.
@katkami123 Ale ona reálne nič neurobila. Teda, až na to, že prijala pozvanie. Keby bola slobodná, bez partnera, tak by som možno toto brala do úvahy. Ale vydatá žena s dieťaťom? Veľmi silne pochybujem. A ako by donútila autorovho brata, aby ju pozval, keby nechcel?
@dadis
Zákernosť minimálne v tom, že ide na svadbu, kde bude jej ex, a mysli si, ze aj jeho terajšia priateľka, aby si tam niečo išla dokazovať. Keby bola nad vecou, tak pozvanie neprijme a minulosť ma v sebe vyriešenú, nepotrebuje svojho ex vyhľadávať a vytravať si ku nemu cestičky cez jeho rodinných príslušníkov.
@dadis ale tak medzi chodenim po kanaloch a sedenim za svadobnym stolom brata tvojho ex je este priestor.
Autor pise ze ex s bratom neboli v kontakte ani sa nejako nestretavali. Mne to cele pride ako nejaky truc. Popravde keby si bola ex mojho surodenca tak aj keby sme mali neviem aky dobry vztah tak ta len tak spontanne na svadbu nepozvem. Jedine ze by mi na tom ci surodenec pride na svadbu nezalezalo.
Celkom by ma zaujimalo co na to rodicia oboch bratov.
@h2
Vieš čo mňa najviac zaráža? Že počas chodenia aj všetky tie moje 3 známe, ktoré som tu spomínala na 5.-6. strane, počas chodenia nikdy take veľké kamošky s rodinnými príslušníkmi neboli. Jedna dokonca doohovárala celu jeho rodinu nejeden krát. Nikde spolu na akcie a samostatný posed na kavu s ich príslušníkmi nešli. Zrazu prišiel rozchod a šup, šibnutím čarovného prútiku sú zrazu kamošky, hlavne, keď si ich bývalí našli iné ženy, vtedy sa išli najviac trhať za ich rodinnými príslušníkmi a zrazu museli byť všade napchané. Čiže mne to nepríde ani žeby im šlo o ich ex, ako zranená ženská ješitnosť, ze chlap má inú a môže ľúbiť dávno aj inú, čo nedokážu prekusnuť. Za mna take zeny obdivujem, to by som musela neskutočne odhodiť hrdost a ego, aby som sa k takýmto veciam znižovala.
@katkami123 Ale oni sú od seba 6 rokov, z toho 4 roky žila ona v ďalekom zahraničí. Naozaj si nemyslím, že by toto bol prípad ženy - stíhačky, ktorá sa silou mocou snaží dostať do blízkosti tej rodiny. Ja si myslím, že ten brat ju pozval, lebo sám chcel. Navyše, ako som už písala, ona má muža a malé dieťa.

@nikolka1986 Neviem si v tomto konkrétnom prípade predstaviť kompromis, lebo zrušiť pozvanie autorovej exky by nebol kompromis, ale ustúpenie bratovmu želaniu. Nedá sa nájsť riešenie, aby bol aj vlk sýty, aj koza celá. Čiže sa ospravedlňujem, zle som sa vyjadrila. Opravujem "občas treba urobiť aj kompromis" na "občas treba potlačiť vlastné ego a ustúpiť partnerovi". V inej situácii zase ustúpi druhý z páru.