icon

Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom

6. máj 2023

Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂

lalala94
7. máj 2023

@panelacikova ja by som tiez nesla na tu svadbu, ak by som bola na mieste partnerky autora. No co, asi som zadubena a bez sebavedomia, ale aj taki musia byt. 😂 Autor jasne napisal, ze jeho byvala a jeho brat nijaky specialny vztah nemali a casto sa ani nestretavali, preto ani neberiem ten argument o smrti matky a podpore. Skor by som si tipla, ze je tam nejaky problem medzi bratmi, ale pozyvat na svadbu ex surodenca, s ktorou nie je uz niekolko rokov. No neviem. Divne. Ta ex tu svadbu asi tiez berie tak, ze sa aspon naje a napije, inak nechapem na co tam ide. 😀 Ani si neviem predstavit, ze by som na tu svadbu isla, ale tak kazdy uvazuje inak.

lienka.7
7. máj 2023

@panelacikova co je na tom nepochopiteľné? No to, ze asertivna mas byt len ty, resp. autor ... ine/ini uz nemusia byť. Inak fakt by som chcela vedieť, ako a koľko často boli spolu v kontakte, keď je mu prednejsia na svadbe bratova ex ako samotny brat. A tie keci, ze ho podporovala kedysi v ťažkých časoch a zanechalo to v ňom nejakú emocnu stopu ci co... no akurát s nim vtedy bola, tak co. Btw, chcela by som vedieť, že či pozval aj tu svoju ex, s ktorou prišiel o panictvo. Lebo co ak aj to v ňom zanechalo nejakú tú emocnu stopu 👌🙈 skôr tam ide o niečo iné. Možno terajšia mu nesedí a tak robí napriek alebo co ja viem co.

kaktusik007
7. máj 2023

@panelacikova mas pravdu, s tym kamaratom som nepraktizovala sex ani raz, nieto este 9 rokov.... ja som si naivne myslela ze ked su uz 6 rokov rozideni, ze su nad vecou co sa tyka sexu -- mna by ani nenapadlo ze dovod je to ze ide o byvaleho SEXUALNEHO partnera.... co sa ale tyka toho synovca tvojho muza, tak toto mi rovnako pride divne -- teda obzvlast po tom ako si dopisala ze synovec bol peceny vareny s jeho synom a maju velmi dobry vztah.. ak tam bol priestor, co asi bol kedze tam sli aj sesternice a bratranci, a ak ty si s jeho byvalou zenou neleziete pravidelne do vlasov ked sa stretnete - tiez mi pride zvlastne ze isiel iba na obrad a pozvany na svadbu spolu s tebou ani nebol.

h2
7. máj 2023

@panelacikova Ale veď ani autorov brat s ňou nepraktizoval sex! Ju tam pozýva autorov brat, nepozýva ju autor na svoju svadbu. Pre jeho brata bola kamarátkou, blízkym človekom. To ju má teraz ignorovať, lebo sa s jeho bratom rozišli?
A k tomu tvojmu synovcovi: keď mal so strýkom taký dobrý vzťah a mal ho rád, mal ho pozvať. A ty, ako jeho žena, si sa mohla prekonať, byť za dámu a ísť tam s ním. Absolútne nie je dôvod, aby ti to bolo nepríjemné. Ja som na svadbe mužovej dcéry ani nesedela s ním pri jednom stole, on sedel s exmanželkou pri stole s mladomanželmi, ako rodičia nevesty. A vôbec som sa zle, ani divne necítila.

beronsche
7. máj 2023

@panelacikova co znamena "nakladat a nakladat"?

Vo vseobecnosti, hned ako sa do diskusie zapoji viac uzivatelov, diskusia sa ubera viacerymi urovnami, diskutuju prispievatelia medzi sebou.. nikto tu opakovane nepise jednu a tu istu vec autorovi.. argumetntuju predsa uz dalsi prispievatelia medzi sebou.. normalna vec.
Plus anonymita soc.siete tiez hra rolu, s tym musi kazdy, kto sa rozhodne prispiet, pocitat..

h2
7. máj 2023

@lienka.7 Ale jemu nie je bratova ex prednejšia, ako brat. Pozval ich oboch, nepredpokladal nejaký problém. To jej má teraz zavolať, že pozvanie ruší, lebo jeho brat a jeho priateľka nesúhlasia, aby tam ona bola? To už by len bol trapas!

toskanka
7. máj 2023

@beronsche Navyše autor bol o správnosti svojho rozhodnutia presvedčený ešte pred založením diskusie, takže s ním konštruktívna debata ani nebola možná, tak je pochopiteľné, akým smerom sa diskusia začala vyvíjať.

beronsche
7. máj 2023

@panelacikova argument o sexe ma teda pobavil, musim sa priznat.
Cize toto je problem, ze kedysi davno, pred rokmi mali sex. Preto uz nemozu nikdy byt v jednej miestnosti..
Och jaj.. 🤪

panelacikova
7. máj 2023

@kaktusik007 ale my to pokladáme za absolútne normálne. predsa len, bola tam bývalá a jej 3 sestry s komplet rodinami.... a bývalá asi nevie dodnes prehrýzť, že od nej kedysi dávno odišiel... ale to je už iná téma. skrátka rodina usúdila, že by nebolo dobré, aby tam boli obaja a manžel bol s tým úplne v pohode. nikto sa neurazil, doteraz je s tým chlapcom v občasnom kontakte a všetci sú OK.
@kaktusik007 tak môže to byť aj jeden z týchto dôvodov, nie každý túži, aby sa mu celú noc popred nos premával niekto, s kým kedysi chodil. to nepíšem o tom, žeby ho vzrušovala, absolútne. ale môže to byť nepríjemné. tobôž novej známosti.
@h2 vy niektoré asi fakt nechápete, že ja som sa nemusela prekonávať, ani muž. on tam vôbec nepotreboval byť (ani nechcel) - myslím na zábave, mňa by už tobôž nepozvali. my sme sa zúčastnili napríklad svadby synovca z mužovej strany. a tiež pozvali iba nás a pritom majú v priateľoch aj zvyšok rodiny (mužove deti). ale pozvali len muža a mňa. a doteraz sú ostatní v kontakte, nikto nikomu nič nevyčíta.... jednoducho to berieme, že je to takto OK a hotovo. len akosi poniektoré vy tomu stále neviete porozumieť, že aj takáto možnosť je v poriadku 😀

panelacikova
7. máj 2023

@beronsche myslela som tým, ako ho tu dávate pomaly pod čiernu zem (alebo jeho priateľku), niektoré tu už zamotali aj jej deti do toho, niektoré dokonca to, že ona sa nechce vydávať a tak nechce, aby si tam on našiel mladšiu a podobné kraviny (asi nie zrovna ty), ale to som mala na mysli pod "nakladať"

panelacikova
7. máj 2023

@beronsche to bol jeden z možných dôvodov, prečo to súčasnej partnerke (alebo autorovi) môže byť nepríjemné. nemusíš hneď vzdychať...

lienka.7
7. máj 2023

@h2 myslim, ze najskôr pozývam najbližšiu rodinu az potom ďalej, nie? A osobné si neviem predstaviť, keby mi brat/sestra povedali, že majú akykolvek problém s pozvaním jeho/jej ex, tak by som tam toho človeka natruc aj pozývala. Sorry. Ako som napísala, normalne rozhpdne to nebude, je za tým nejaký iný dôvod.
A po ďalšie, sú isté typy osôb, ktoré asi nemali detskú izbu a tiež nevedia co sa patrí a co uz nie. Tiez som mala s takou dočinenia. Až keď som jej povedala, že nech neotravuje, a minulost necha minulosťou, až potom pochopila... tiež to "točila" na úmrtie v rodine v minulosti, ale podstata bola uplne ina. Len toľko k tomu.

beronsche
7. máj 2023

@panelacikova "vzdycham", lebo je to hlupe. Je to minulost. Uzatvorena. Ak nie je, ten, co to uzatvorene nema, by na tom mal pracovat...
Ale pre noveho partnera to vzdy minulost je.

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Pre tak primitívnych ľudí ako ty, ktorí sú tak sebeckí, že im je jedno ako sa druhý cíti, je nepochopiteľné robiť ústupky, aj keď len v nezmysloch. Chápem že ty len čumíš a vkuse bojuješ s partnerom pre somariny, až ho to chudáka prestane raz baviť 😉

panelacikova
7. máj 2023

@lienka.7 mimochodom, autor by sa mohol opäť ozvať a napísať, akým spôsobom bola tá jeho ex jeho bratovi oporou... to mi totiž tiež rozum neberie. už keď, tak mu boli oporou snáď obaja. autor s vtedajšou priateľkou. prečo len vtedajšia priateľka? divné... akosi si neviem predstaviť situáciu. umrie mi mama. a mne je oporou dlhoročný partner mojej sestry. neskutočne čudné.

panelacikova
7. máj 2023

@beronsche prečo? práve súčasnej partnerke to môže byť nepríjemné... prečo by nemohlo? to neznamená, že autorovi neverí, že nie je presvedčená o jeho láske a vernosti. nepríjemné jej to môže byť, to je úplne normálne.

h2
7. máj 2023

@panelacikova Ja som písala v teoretickej rovine, že ako by to bolo, keby ste boli pozvaní. Keď tvojho muža synovec nepozval, tak jasné, že na svadbu nešiel ani on, ani ty.

beronsche
7. máj 2023

@nikolka1986 ty si to pisala niekomu inemu, alebo sa ti nieco stalo, ze produkujes nahodne prispevky, nahodnym uzivatelom? To o com je preboha tvoj odveci prispevok?
Lebo nedava zmysel a neda sa "dopasovat" k nicomu, co som ja pisala...

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Si opitá keď nevieš čo píšeš? 😀 Ty musíš túto stránku strašne žrať 😀

panelacikova
7. máj 2023

@h2 keby sme teoreticky pozvaní boli, šli by sme obaja iba v prípade, ak by sme vedeli, že aj jeho bývalej to nebude nepríjemné, že s tým bude v pohode. a to je presne to, o čo sa snažím v celej diskusii. vysvetliť, že každá životná situácia je iná, sme iní ľudia a cítime sa príjemne či nepríjemne pre rôzne veci. a je krásne a úžasné, ak nás vie náš životný partner pochopiť a držať s nami stranu a ak sa vieme vzájomne zhodnúť, že toto radšej nevykonáme, lebo by sa zbytočne cítili nepríjemne iní. aj keď nám môžu byť v podstate ukradnutí. ale na to treba obrovskú dávku empatie, toto pochopiť. a autorova ex ju zjavne nemá, ani čoby jej za nechet vošlo.

beronsche
7. máj 2023

@nikolka1986 na stupidne invektiva nebudem reagovat.
Ale o tebe veru prezradzaju viac, ako dost..
Rovnako ako neschopnost citat s porozumenim.

dadis
7. máj 2023

Nechce sa mi citat vsetky prispevky, ale najdivnejsie sa zachovala tvoja terajsia priatelka...je akasi nevyrovnana, ci? A ty si druhy trulo, ze robis z toho taku dramu. Ja som sa rozviedla po 18rokoch, predtym sme spolu skoro 5r chodili a takyto cirkus kvoli jednej svadbe...ved ste uz davno obaja inde, nechapem co vobec riesis...a moj skromny nazor - tvoj brat to spravil napriek tvojej priayelke, asi vedel, ze to je ziarliva stihacka a nema ju velmi v laske...chce ti len pomoct 😆😆😆

h2
7. máj 2023

@panelacikova Autorovej súčasnej partnerke by to bolo nepríjemné, tak sa jej teraz všetci prispôsobia? Autorovmu bratovi bude nepríjemné, že jeho brat nebude na jeho svadbe (len na obrade), zrejme aj autorovi bude nepríjemné, že tam nebude. Všetkým prítomným bude divné, že brat ženícha po obrade odišiel... hlavne že milostivá pani priateľka bude spokojná, že jej priateľ skáče, ako ona píska.

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Očividne na mňa reaguješ v pomerne krátkych intervaloch 😀 Asi fakt na niečom "fičíš" keď si mi prišla oznámiť, že na mňa reagovať nebudeš 😀

beronsche
7. máj 2023

@nikolka1986 znovu to citanie s porozumenim..
Co uz...

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Ešte zmeň tú reakciu 3x, aby si ukázala ako si "v pohode " 😀

nikolka1986
7. máj 2023

@beronsche Keď s tebou niekto nezdieľa tvoj názor, neznamená to, že nečíta s porozumením, ale že ho skrátka považuje za hlúposť 😀

panelacikova
7. máj 2023

@h2 no a presne toto je to nakladanie autorovi. ten sa predsa vyjadril, že je v pohode, sám navrhol také riešenie a sú s tým zjavne všetci OK, keďže na jeho žiadosti bratovi (tuším tri), aby tam ex-ka nebola, mu nebolo zo strany brata ani raz vyhovené (pekný to brat). OK, ako má brat právo ho pozvať, tak má právo on prísť len na obrad. dokonca má právo neprísť vôbec. ani týmto počinom by im nevymizlo pokrvné príbuzenstvo a neznamenalo by to, že sa už v živote neuvidia preboha. osobne si myslím, že všetkým bude divné to, že je tam pozvaná nejaká žena s cudzím chlapom a deckom, ktorá kedysi dávno chodila so ženíchovým bratom... asi každému trkne, že autorovi to bolo nepríjemné a tak neostal na zábave.

nikolka1986
7. máj 2023

@h2 No predstav si, je chlap, ktorý tu svoju tak miluje, že nedovolí aby sa cítila zle. To ty nepoznáš?

toskanka
7. máj 2023

Kameňom úrazu bolo podľa mňa nepozvanie deti jeho partnerky, keďže expriateľka príde na svadbu s manželom aj dieťaťom. Z pohľadu rodiny je to cudzia osoba a príde v kompletnej zostave, zatiaľ čo bratova priateľka musí nechať deti doma.