Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
@h2
Inak, jeden z tých 3 žien bola tiež žena, ktorá chodila s chlapom 10 rokov, rozišli sa, on si našiel druhu, ona sa vydala, mala syna a vypisovala zalubene listy 10-stranové svojmu ex. Zrazu ich kamoska našla a skoro ju kleplo. Ženská sa mu tam ospravedlňovala aj za veci, za ktoré mohol on, len nech sa k nej vráti. Rôzne zeny behajú po svete, môžeme vidieť aj tu co sú za diskusie, ze mnohé sa budú drzat chlapa zubami-nechtami.
@katkami123 keby bola ta ex co k čomu, tak poďakuje a pozvanie slusne odmietne. Ona tam.absolutne nema co robiť. Je minulosťou. Ale co uz, keď ma potrebu sa neustále hrabať v minulosti, tak jasne ze s úsmevom na perach príde.
@toskanka a ona nemá ústa aby sa opýtala? Keď nie toho co ju pozval, tak minimálne ex? A s tým zvyškom... aj ja som bola s mojim ex keď mu umrel otec a co? Teraz sa im mam kvoli tomu vtierat na svadby a ešte neviem kam? Jaj, zabudla som, ona je pomaly svätica, ze? Byt jej mužom jej sama poviem, ze ci sa stále potrebuje hrabať v minulosti.
@lienka.7 Ona sa ničím neprevinila, nepoznáme jej charakter, možno sa úprimne teší na stretnutie s touto rodinou a nepozná zákulisie. Ozvať by sa jej mal v prvom rade ten, kto s tým problém má, autor. A mal to spraviť už dávno, hneď ako sa to dozvedel. Ja pevne verím tomu, že je natoľko inteligentná, že by to pochopila a pozvanie by za týchto okolností odmietla.
@lienka.7
Podľa mňa normalna vec, keď s niekym chodím, som mu oporou, aj vypočujem rodinných príslušníkov, porozpravam sa s nimi ako sa majú, čo nové, vypočujem starosti, povzbudím, poradím atď. Považovať sa kvôli samozrejmosti, ktorá vyplýva z každého vzťahu, za nejaký nadpozemský výkon, ze mi ľudia musia byt do konca života zaviazaní, no neviem.
@katkami123 presne tak. Vtedy s nim bola, tak ho podporila. Uplne normalne. Ľudské. To však neznamená ze teraz do konca života tu osobu budem preto niekde volavat🤦♀️
@h2
Ako mozes vedieť? Keby nebola taká veľká kamoška, tak ju nepozvú. Jasne, ze všetci vieme na čele s vydavajucimi, že volať ex na svadbu je veľké faux pas, takze niečo tomu muselo predchádzať, keď toto brat robí autorovi. Veď ani sám autor nemôže vedieť, čo sa mu poza chrbát deje, nieto my v diskusii.
@lienka.7 A ty nechápeš, že pokiaľ mala v minulosti so všetkými členmi rodiny korektne vzťahy, tak nemala dôvod pozvanie odmietnuť? A logicky predpokladala, že keď dostala pozvanie, tak to bolo medzi bratmi vydiskutovane? Lebo taký je bežný postup. Opakujem, ona sa ničím neprevinila.
Neviem co je tom take, ze tam bude tvoja ex. Ved ste spolu neni 6 rokov. Tak ju chce pozvat nech ju pozve. Nechapem preco to vadi ani tvojej partnerke. Jedine co by mi bolo divne, ze by to tvoja ex prijala. Akoze ked nie su ani v kontakte ani kamosi, asi by som bratovi ex na svadbu nesla po 6 rokoch, co o sebe nevieme nic. Ale budis ak by prisiel na svadbu mojej sestry ex, ok nech pride, po 6 rokoch by to so mnou nic nerobilo.
Podobny pripad sme mali.Vydavala som sa a sestrin ex bol dobry kamarat mojho manzela.Sestra ho nechcela na svadbe a moj muz to respektoval.
Daj mu precitat tuto diskusiu, moznomu to docvakne.
@katkami123 Vies co? Ja si myslim, ze s bratom maju dobry priatelsky vztah, mozno aj s jeho snubenicou a jej manzelom. Nevidim ine vysvetlenie, preco ich na svadbu volaju. Hladat za vsetkym zakernost mi pride uplne mimo.
@toskanka no asi to až také idylické potom nebolo, ze? Autor predsa pise ze nemali medzi sebou bohvie aké vzťahy... btw, ak je to brat co k čomu, by sa mal radšej snažiť si budovať vzťah so súčasnou partnerkou, nie ťahať z minulosti tu ex. Nemyslis? Ci co bude na svadbe spomínať na 10 ročnú minulost? Autor píše, že podľa neho je to natruc... cize niečo "v neporiadku" tam určite bude.
A k tvojej poznámke o udržiavaní idylickych vzťahov s rodinnými príslušníkmi môjho ex... no asi som divná, neviem, ale okrem pozdravenia na ulici s nimi nemusím udržiavať vobec žiadne vzťahy. Mam predsa svoju rodinu, nove rodinne vzťahy, jednoducho k tomu ex nepotrebujem. A už vôbec nespomínam na smrť jeho otca, ak ide jeho bratovi o toto... (vraj ho podporila vtedy pri smrti matky). Je to jednoducho minulosť a bodka. Som už v inej etape života. Len isto, ze niektori/niektoré to proste nedokážu. Potom je aj toto ťažké pre nich pochopiť.
@dadis
Mne nejde do hlavy to, ze autor už 3x povedal bratovi, že s tým nie je Ok a bratovi to je jedno. Nech mám najlepšie vzťahy, keď mi súrodenec povie, ze mu niekto na tej svadbe vadí, kto je nejaká vzdialená známa, ani nie rodina, tak predsa budem vlastnú krv rešpektovať. Celé divné. Podľa mňa tam musia byť nejaké zákulisné ťahy, pripadne sa brat mstí za niečo, lebo ja osobne by som toto svojmu surodencovi, ktorý mi to ešte prízvukuje niekoľko krát, neurobila. Je to hranie na nervy. Oni musia vedieť, prečo sa to deje. A druhá vec je, prijať takéto pozvanie, to tiež nechápem. Aj pri najlepších vzťahoch sa na takú svadbu nedotrepem.
@lienka.7 V každom prípade je to hnusné, že bola na túto svadbu pozvaná, z čoho vznikol tento konflikt a nikto sa neunuva jej povedať, že na svadbe na ňu budú ukazovať prstom, že kvôli nej tam nie je jeho brat. Keby že s niekým žijem vo vzťahu 9 rokov, tak nevystavím svojho ex takejto trápnej situácii. To isté jeho brat, keď videl, že sa nijako nedohodnú, jej to mal objasniť. Ak o tomto vie a napriek tomu na tu svadbu pôjde, je už iná vec.
@katkami123 a co ma zavolat, prepacte, rusim pozvanie?
@toskanka
Tak snáď nie je aj ona blbá, musí jej byť jasné, že to nebude príjemná situácia pre jej ex a jeho priateľku a môže si za to sama, že sa tam nakvartíruje. Sú zeny, ktoré predvídajú a uvedomujú si, čo sa hodí, čo sa už nehodí a že nemusia byť všade. Ale nie každá žena ma cit pre takt.
Neviem si predstaviť vymetať svadby rodinných príslušníkov mojich ex. Asi aj pri mne by si ťukalo na čelo.
@toskanka autor píše ze boli/su spolu v nejakom "zdvorilostnom" kontakte. Nejaké povinne smsky tam boli/sú. Cize to najmenej z jej strany je napísať mu, počuj, Karol tvoj brat ma pozýva na svadbu, je to ok, aby som prišla? Ona podľa mňa o tomto veľmi dobre vie, ide tam cielene aby si niečo proste dokázala. To je všetko. Autor tu predsa nemusi písať vsetko co bolo/sa stali medzi nimi. A tam je ten problém.
@katkami123 Sú ľudia, a nie je ich málo, ktorí sa nad takéto banality, že budú v jednej miestnosti s ex, dokážu povzniesť.
@toskanka
Ale to nie je banalita. Ženská prenesená cez minulosť ju nevyhľadáva.
@katkami123 Asi do tejto situácie premietas svoju minulosť alebo pozeráš veľa telenoviel, inak si to vysvetliť neviem 🤷
@toskanka
Za trapnu situáciu si môže v prvom rade samotná ex. Tak nech si ju užije 😁. I keď takéto ženy to nechápu, považujú sa za stredobod vesmíru.
@katkami123 Ja necitim voci aktualnej partnerke mojho ex nic. Ak by dnes mala svadbu dcera alebo syn, bolo by uplne samozrejme, ze sa tam vidime. A bolo by mi uprimne jedno, co si o mne mysli jeho partnerka a ci sa kvoli mne citi neprijemne.Vsetci sme niekoho ex (takmer), nie je to nic, za co ma byt clovek dehonestovany alebo odmietany. Ved toto je nasa minulost, pre nieco sme sa rozviedli, snad nemyslis, ze si teraz skocime s jeho priatelkou do vlasov alebo skoncim s ex na zachode.
@lienka.7
Samozrejme, že tam ide cielene si niečo dokazovať.

@h2
Áno, to je ďalšia vec, ktorú nechápem, ako to svojmu mužovi zdvôvodnila. Buď je cudzinec, ktorému aj tak nikto rozumieť nebude a tak mu povie, ze však svadba kamaráta/kolegu a problém vyriešený. Lebo môj chlap by na takú svadbu nešiel, ze mu poviem, pozval ma súrodenec môjho ex. Tvoj by išiel?