Budúca svokra - celé zle

majuska23988
19. jún 2014

Ahojte maminky. Idem si ku vám po radu.Som v koncoch. ☹ Mám priateľa, ktorý ma dcérku (5r.) vo svojej opatere (mama sa nezaújma). Lenže on je celé dni v práci a o dcérku sa mu stará jeho mama (jej babka). Problém je v tom,že ja mám v podstate zakázané sa s jeho dcérkou stýkať. ☹ Dnes som sa dozvedela,že babka malej povedala,že ak ON odíde (odsťahuje sa) malá ostane u nich. Mate s týmto niektorá skúsenosti??? Ako to riešiť??? On je dosť "ovpivňovaný" svojou mamou a bojím sa,že to neskončí dobre. Ak máte skúsenosti ako ste to riešili??? Ja som v koncoch lebo ju mám rada ako vlastnú a nechcem sa s nikým hádať no asi nemám na výber. Buď sa ich oboch vzdám alebo neviem ako to skončí.

sissy27
19. jún 2014

@majuska23988 komu je dieťa súdom zverené do opatery? otcovi alebo babke? kto tebe zakázal sa s malou stýkať? súd alebo babka?
riešenie musíte nájsť vy dvaja - sadnúť si a porozprávať sa, čo kto chce... ale ak je mamičkin poskok a čo povie ona je preňho sväté, tak to veľmi ružovo nevidím a silno by som uvažovala, či ten vzťah má zmysel do budúcna (bez ohľadu na maličkú)...

silvinuska6
19. jún 2014

poviem ti takto .... skúsenost z našej rodiny až na to že dieta malo asi 8 rokov a radsej chcela ostat u babky ako u otca s "macochou " býva tam doteraz má 18 a dieta je stastne svoju macochu neznáša a otca zacína neznášať tiež nakolko sa jej nikdy nezastal a ani sa o dieta poriadne nezaujimal ... v tvojom prípade zalezi od toho či to dieta ta ma rado ak nie nesilila by som to ale je dolezite aby otec prejavoval o dceru zaujem a nebola mu lahostajna

zuzimia
19. jún 2014

@majuska23988
To chce poriadny rozhovor a dohodnut si pravidla. Mam vsak z vlastnej skusenosti obavu, ze ak tvojmu priatelovi rozkazuje "mamicka", tak ti zostava len trvat na ich dodrziavani a pri naznaku novych pravidiel z jej strany od celeho vztahu radsej ruky prec. Lebo chlap, ktory ma dieeta o ktore sa jeho vlastna matka nezaujima by uz mal mat v repricku hodnot jasno. Ak nema, nic s tym nezmoozes.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@sissy27 Ďakujem za príspevok ale ja sa ich nehodlám vzdať!!! Prežili sme si toho už dosť a vždy keď mi bolo najhoršie stál pri mne takže toto pre mňa nie je riešenie. Nie je jej poskok, len je jej vďačný,že mu pomáha s malou a stará sa o ňu kým on je v práci. Zarábať musí.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@silvinuska6 Myslím, že aj keď spolu netrávime málo času má ma rada. Vraj sa na mňa aj stále pýta,kedy prídeme a tak takže v tomto by som problém nevidela. Len sa bojím, že babka zmanipuluje aj ju. ☹

hanka_april
19. jún 2014

no to budes asi musiet riesit s nim, nie tu ☹

silvinuska6
19. jún 2014

@majuska23988 tak to už je iná situácia trochu .... musíš to ty riešiť s jej otcom pokial on nebude mat zaujem to riesit aby si som v takom vztahu nezostavala pokial je svokra príliš aktívna a vy nemate ziadne spolocne zavazky

stefka33
19. jún 2014

@majuska23988 Myslím, že to nie je na tebe. To musí tvoj priateľ poriešiť. Je možné, že svokra si predstavuje toto ako dokonalý model rodiny - ona, syn, vnúča. A ty si navyše. Spýtaj sa priateľa či to chce aj on. Malá by možno aj chcela novú maminku. Babka mamu nevie tak nahradiť - myslím tým generačný rozdiel, nie lásku.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@silvinuska6 Záväzky spoločné nemáme pokiaľ neberieme do úvahy to, že moja dcérka (2,5 roka) ho berie ako otca. Síce ho nevolá oco ani nijak podobne, vždy sa na neho teší.

silvinuska6
19. jún 2014

@majuska23988 aha že takto ... vieš čo ani neviem vlastne čo ti poradit hlavne sa s nim musiš poriadne porozpravat povedať mu na to svoj nazor ja nechapem prečo ty s jeho malou dcerou nemôžeš byť ale mne to pride ako keby vztah s tebou ani nebral vazne ,.... neviem co si o tom mysliet

majuska23988
autor
19. jún 2014

@stefka33 No ona sa ho už aj pýtala, kde má maminku, keď všetky deti v škole jej maju. Povedal, že v meste kde bývam (čiže myslel mňa). Hnevala som sa za to na neho, lebo som toho názoru,že by jej nemall klamať ale povedať jej pravdu, že maminka odišla a ja som jej "náhradná" maminka. Len ako to vysvetliť 5 ročnému dieťaťu, že nemá mamu???? ☹

majuska23988
autor
19. jún 2014

@silvinuska6 Vztah berie vážne na 100% len tak sa raz stalo,že som sa pochytila troska s jeho mamou, odyšlia som s plačom a od vtedy som tam nebola. Nemám vyslovene zakázané chodiť tam ale cítim, že ma tam nechcú a boli by najradšej keby sme sa rozišli.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@hanka_april Jasné, že to budem riešiť s ním, len som chcela vedieť názor aj iných mamičiek ako by to riešili oni.

silvinuska6
19. jún 2014

@majuska23988 takze vy nebývate spolu spravne to chapem ?

lenbea
19. jún 2014

@majuska23988 ak počúva len mamu, tak sa ich radšej vzdaj. a keby ste ostali spolu, tak vlastne dieťa by si vnimala inak. už by to bolo ine a ktovie, čo by ešte vystrajala "babka"... je to ťakže, ona ju asi považuje za svoju a ešte bude žiarliť aj na TEba, ked sa syn oženi... koniec.

magali
19. jún 2014

tiez by som sa s nim asi porozpravala.. povedz mu ako ti na nom a na malej zalezi a ze mas obavy ako to s vami bude neskor, hlavne neutoc na jeho mamu, aby to zle nepochopil, so svokrou by som neriesila nic, lebo to moze neskor pouzit proti tebe, spravaj sa normalne aj k malej-- hlavne sa porozpravajte, verim ze ta pochopi, len musis zvazit co mu povies.. ja viem co to je ked syn lipne na mame, moj priatel uz nastastie pochopil aka jeho mamicka dokaze byt, ale stale v niektorych situaciach citim ze by pre nu urobil aj posledne a ja som na druhom mieste, a to mame syna a byvame spolu, ale ona zavola a on sa snazi prisposobit jej poziadavkam, aj ked nie hned ze by za nou utekal ale skratka vzdy urobit to co od neho chce.. takze vaz slova aby sa neurazil, ale povedat by si mu mala o svojich obavach, radsej popredu ako neskoro

majuska23988
autor
19. jún 2014

@silvinuska6 áno správne to chápeš. Zatiaľ spolu nebývame. :(

majuska23988
autor
19. jún 2014

@magali Ďakujem krásne. Toto som potrebovala. Podporu. Ďakujem.

stefka33
19. jún 2014

@majuska23988 Najlepšie je dieťaťu primerane veku to povedať a neklamať. Povedať jej prosto, že jej mama odišla, ale že ty chceš byť jej nová mamička. Deti to vedia dobre spracovať, netreba sa báť. Horšie by bolo keby jej svokra voľačo vymyslené natlačila do hlavy. Moja kamarátka riešila niečo podobné, budúca svokra im povedala, že im dieťa nedá ani keby sa na hlavu postavili. Tam zasiahol jej syn - dovtedy tichý a pokojný človek tak treskol päsťou po stole a navrieskal na matku nech sa z toho spamätá a nechá ho žiť. Svokra v totálne v šoku si už nedovolila ani písknuť. Síce sa dva mesiace potom nerozprávali, ale nakoniec sa s tým zmierila.

ajana1
19. jún 2014

nuz ak dospely chlap sa stale trzi mamkinej sukne rychlo utekaj kym mas este cas

majuska23988
autor
19. jún 2014

@ajana1 A kde má nechat to dieta ked je od rana 6 do večera 5 v praci????

majuska23988
autor
19. jún 2014

@stefka33 No už som sa rozhodlla, večer pojdeme niekam na kávu a vážne sa porozprávame. Musím to začať riešiť lebo čím budú deti väčšie tým to bude horšie. Držte mi všetky palce a ďakujem za rady.

janickacrazy
19. jún 2014

@majuska23988 A ako dlho spolu chodite? Chcete sa brat alebo spolu byvat? Podla mna by mala mala ist byvat ku vam, kedze je to jeho dcera a je mu zverena do starostlivosti, ak s tym teda ty suhlasis a si ochotna sa o nu starat. Horsie to bude s babkou, urcite si uz zvykla na malu a nebude tym nadsena. Urcite je pre deti lepsie mat rodicov ako vyrastat s babkou. A malej mozete kludne vysvetlit, ze ty nie si jej biologicka mama, len nahradna, 5rocne dieta je to urcite schopne pochopit. Viem to z vlastnej skusenosti, moj ex mal 2 dcery 5 rocnu a 8rocnu ked som s nim zacala zit spolu s mojim 1.5rocnym synom. Detom sme vsetko vysvetlili a nebol problem. No on nebol mamickin milacik, takze tam nebol s babkou problem, sice tiez ma nemala rada a ju tiez velmi nie, ale akceptovali sme sa v ramci slusnosti.

maminuska
19. jún 2014

@majuska23988 ak sa niekto chce osamostatniť tak sa osamostatní aj keď robí od 5 do 6 večer.
Stačilo by porozmýšľať nad spoločným bývaním, inou škôlkou a tam kde bude chodiť tvoje dieťatko by chodila aj tá malá , vyberala by si ty.
ON keď odíde, tak malá pôjde s ním , na to stačí aby ju jednoducho pobalil a išiel , žiadne čo povie babka.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@janickacrazy Sme spolu 1 a pol roka, možno nie dlho ale prežili sme toho veľa (mala som zdravotné problémy a prišla som o obličku a on stál pri mne). Ja nemám žiadny problém postarať sa aj o jeho dcérku ako som písala mám ju rada ako vlastnú takže určite problém v tomto nebude. Možno kým si na seba zvykneme bude trocha blbé obdobie ale toho sa bojím najmenej. Zobrať sa určite niekedy chceme ale tento rok sa nám to asi nepodarí nakoľko ja nechcem aby mi svadbu robili rodičia (už teraz nám veľmi pomáhajú, keďže bývame s dcérkou u nich) a navyše ide sa mi ženiť brat takže bohužiaľ neprichádza do úvahy. ☹

silvinuska6
19. jún 2014

@majuska23988 tak to teda lahku situaciu nemas a planujete spolu byvanie ci nie zatial ?

0silvia0
19. jún 2014

@majuska23988 ja to vidím takto:
- treba si ujasniť, kam smeruje váš vzťah, ak plánujete spoločnú budúcnosť, tak partnerova dcéra by mala bývať u vás a mali by ste fungovať ako rodina. Ak neplánujete spoločnú budúcnosť, tak by to malo zostať radšej tak ako to je, aby ste dieťa nemiatli ak by vám vzťah nevyšiel.
- partner by sa mal zachovať ako otec a nenechať si dať dirigovať výchovu svojej dcéry. Matke môže byť vďačný za pomoc a starostlivosť o svoju dcéru, ale výroky že po jeho odsťahovaní malá zostane u nich by mal rázne stopnúť a nenechať sa manipulovať.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@silvinuska6 @maminuska Plánovať by sme plánovali, ale chceme stavať domček takže nájom neprichádza do úvahy, sú to zbytočne vyhodené peniaze.

ajana1
19. jún 2014

@majuska23988 v skolke napriklad. Je uz predsa dost velka aby bola v kolektive s inymi detmi. To je skor o jeho pohodlnosti byt v mama hotel.

majuska23988
autor
19. jún 2014

@ajana1 No chúďa dieta čo má byť takmer 12 hodín v škôlke. A ešte by som chcela vedieť kde takto funguje školka????