icon

Býva niekto s dieťaťom/deťmi v prenájme?

28. dec 2021

Zaujíma ma to, lebo so snúbencom chceme dieťa, pre mňa už najvyšší čas (31) , ale váhame lebo žijeme v prenájme. Do budúcna by vlastné bolo. Išli by ste do toho? Prípadne je tu niekto kto takto žije? Sú docela veľké predsudky na Slovensku ohľadom tohto.

Strana
z9
number19
Autor odpoveď zmazal
rikarika
29. dec 2021

@number19 urcite nezverejnuj! Ved to je aka novinka ze za 15 rokov nehnutelnosti nabrali na cene.🙏

number19
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tosomja
29. dec 2021

@sasa1310 máš ty vôbec úver?

tosomja
29. dec 2021

@elizabet173 ktora poisťovňa vie toto poistiť? Nie, neodpustia ti ani úroky, ani nikto za teba nič platiť nebude, len ti oddialia splátky o dva roky. My sme platili 8 rokov úver tých 350€ mesačne a po tých rokoch sme z úveru mali splatenych nejaké 3tisic eur. Čo sme celé tie roky platili, len úroky.
Ak nebudem mať príjem, tak teraz zakaždým budem predávať byt? Myslíš že niekoho to zaujíma, či máš vlastne, či si v podnájme?
V dnešnej dobe chce každý všetko vlastniť. Ale nepozerá na svoje možnosti. Ja si radšej vezmem dom 4izb do prenájmu za 400€ ako platiť 600€ za 2izb byt, kde nebudem mať ani spálňu, lebo radšej nech majú deti detskú izbu.
Každý ináč rozmýšľa, nehadame sa, ja som spokojná s tým, čo mám.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
30. dec 2021

@tosomja mám 2 hypotéky aktuálne. Prečo

sasa1310
30. dec 2021

@tosomja si síce spokojná s tým, čo máš. No žiaľ nemáš nič. Bývaš stále u cudzích

tosomja
30. dec 2021

@sasa1310 kto pobedal ze nemam nic . Nemam uver. Ale vsetko okrem neho mam

sasa1310
30. dec 2021

@tosomja vlastné bývanie máš?

tosomja
30. dec 2021

@sasa1310 ano mam

autor
30. dec 2021

@sasa1310 Prosím Ťa už dosť. Už je to trápne ako si ideš stále to svoje, ako kolovrátok. Rešpektuj druhých ľudí. Sú dôležitejšie veci v živote ako materiálno. Nemá možno svoj byt, ale má milujúcu rodinu, verného muža, deti a xy ďalších vecí. A to je viac ako čokoľvek iné.

tosomja
30. dec 2021

Asi tak.

sasa1310
30. dec 2021

ona ma označila dnes. Ja už som sem dávno nechcela chodiť, keby ma neoznačila. A k tomu všetkému čo si spomenula. To všetko máme aj my, ktorí bývame vo svojom

vevapeto
30. dec 2021

Našetriť 20% čo chcú? To sa pýta 20 ročná baba alebo 31 ročná dospelá žena? Nehnevaj sa, máš 31 rokov, to ti zazvonil budíček až teraz?

iv007
30. dec 2021

@vevapeto myslim ze uz dost zien vyssie jej nalozilo.Ano je to nezodpovedne financne spravanie ale pyka za to ona sama.Ja som mala od 18ky brigady a casom 2 zamestnania a poctivo som setrila aby som sa mohla osamostatnit v mladsom veku,zas ale nebola som dalej ako v Spanielsku a mimo Europy nikde,vacsina dovoleniek na SVK.Vsetko ma pre a proti a kazdy mame ine priority v zivote.

autor
30. dec 2021

@vevapeto A čo má byť? Veď to je môj problém, nie Tvoj.

autor
30. dec 2021

@iv007 Presne si to vystihla.

autor
30. dec 2021

@sasa1310 Tak si to váž a keby si ozaj chcela, tak nemáš potrebu jej stále vypisovať že ona nič nemá.

vevapeto
30. dec 2021

Áno, chvalabohu to nie je môj problém 😉

gucciok85
1. jan 2022

@mata1826 co im môže odporučiť ten finančný poradca? Keď banka im neschváli hypotéku, tak pomocou financ. poradcu im schvália?
Keď nemajú taky plat na papieri, tak im môže radiť aj svätý Peter.

zmrzlinka2021
1. jan 2022

@autorka
tato diskusia ti dala nieco? POmohla ti v niecom sa utvrdit, alebo zmenit postoj?

mata1826
1. jan 2022

@gucciok85 napríklad pri kupe sa bežne navýši hodnota nehnuteľnosti aby sa dalo ísť na vyšší úver bežná prax je to viac menej o ochote a možnostiach predávajúceho a je viac možnosti ktoré by sa možno nemali ale bežne sa robia

Strana
z9