icon

Bývalý manžel prosí o návrat. Ako reagovať?

26. júl 2024

10 ročný vzťah a 4 ročné manželstvo z toho 2 deti. Skončilo neverou manžela. Rozchodom. S detmi moje nove byvanie odstahovanie sa. Po roku, jedna šanca, opakovaný nas navrat, kvoli deťom, rodine… prosenie z jeho strany. Znova ďalší odchod z domu po 2 rokoch. Ďalšia iná nevera. Prešli ďalšie 3 roky. A znova prosí a pýta návrat. Neľubim ho, necítim nič, nechcem s nim intimne žiť, nepriťahuje ma, komunikujeme v rámci možnosti teraz v pohode, pocit zvyku nič viac, pomože mi keď treba a ja jemu, on niečo prerobiť, ja jemu niečo vybaviť. Deti sú náročné ešte nie je puberta. Posledných 5 rokov veľmi ťažkých. Tá slečna u neho býva. On chodi tu a pyta sa ci sa vratime. Moje odpovede su automaticke a dookola rovnake, nie. Prečo? Načo? Nie! ,, pretože teraz vidí, že s deťmi sa dá akotak komunikovať, dohodnúť, užiť si ich, už nie je treba tlačit kočik a kojit, uspavať, venovať sa od rana do vecera,…už vidí to, ze ich treba učiť, smerovať, majstrovať s nimi, nakupovať, dovolenky, a to mi prednasa, ze este kym sa da, este kym nevyrasru, este kym…ale ja nemam cit, chuť, som sebec? Potom vsetkom, som sebec? Že nedoprajem deťom rodinu? Ako sa mi to on snaží predostrieť? Byvame v mensom, skromnejsie, pn vo velkom a lepšie, srdce hovori nie, rozum premysla. Deti vyrastu zachvilu. A ja tuzim potom možno cestovať, možno vidieť svet, mám svoje sny, viem, je to este par rokov. Partnera nemám a ani neplánujem teraz. Iba žiť pokojným životom , aby nám nič nechýbalo. Aby sme mali doma všetko.

kamatopo
26. júl 2024

Deti vyrastú a pochopia, no tebe tie roky nik nevráti a budeš mat len viac a viac. Tak keď deti chcú zažiť tu ,, rodinu,, tak ich daj na týždeň k slečne a ty cestuj. Nie si sebecká, si žena čo má úroveň, sebauctu a chce žiť a nie prežívať skrz nevernika, ktorému sa ľúbi život rodinky no aj zivot sukničkára

lucia147852
26. júl 2024

Nie nevrátila…. Sa čudujem, že taká blbosť ta vôbec napadla. Deťom vysvetliť, že vzťah skončil a nikdy sa neobnoví. Že s otcom byt môžu koľko chcú, ale vy dvaja spolu nebudete

tykat
26. júl 2024

Navrhni mu striedavku, to je teraz moderne. Ked tak velmi chce byt s detmi.

brendaa
26. júl 2024

Dík za odpoveď😉 tak ja som ja, toto by som nedala ani kvôli deťom. Je rozdiel možno mu dať šancu, urobiť hrubú čiaru odpustiť a pokračovať v spoločnom živote.
Ujasni si čo on od teba chce, má tam novú ženu, nie je to priateľka, nie je to frajerka je to žena-partnerka. Ty si matka jeho detí a on chce čo vlastne? Neviem či by som robila to čo chce ON.
A ešte asi aj "vychcanec" s peniazmi.
Deťom povedať pravdu.
Ak ťa nepriťahuje tak to máš oveľa jednoduchšie rozhodnutie, ty sa nemáš prečo obetovať.

bonboniera
26. júl 2024

Okamžite prestaň s tými výčitkami voči sebe samej, že nedoprajes deťom rodinu. Tu im nedopraje ich vlastný otec svojimi vlastnými činmi - a to ešte dostal druhu šancu !!! Očividne ho teraz baví deti manipulovať ale neboj, keď budú väčšie, pochopia to aj samé.

som_realistka
26. júl 2024

Keď sa tak veľmi túži venovať deťom, navrhni striedavu, on sa môže realizovať, ty budeš mat čas na seba. Ale myslím ze to odmietne. A ešte len taky tip. Slečna chce vlastne dieťa. On si uvedomil, že nechce znovu plienky a plač a zrazu sa chce vrátiť, do pohodlia a kľudu 😄

kukuk29
26. júl 2024

Sa ho spytaj ze co na to hovori ta slecna ci s nim byva 😂😂😂 ci budete vsetci na hromadke 🙈🙈a ked ho ta omrzi najde si dalsiu. Riadny chuj 🙈🙈😂😂😂😂

mikadooo
26. júl 2024

Nie, nevracala by som sa. Dokonca by som deťom povedala prečo, keď to chrapúň jeden hádže na teba. Veľmi jemne a detsky. - tatinko sa rozhodol odísť od nás kvôli inej žene, dvakrát. Mňa vtedy veľmi bolelo srdiečko, dlho mi to trvalo, kým som si zvykla, že už ma neľúbi, že si našiel inú. Dvakrát sa zaľúbil do inej ženy a opustil nás. Už nechcem, aby sa to zopakovalo tretí krát, už jednoducho tatinkovi neverím, že s nami ostane. Teraz má predsa doma inú tetu, ktorú asi ľúbi, keď s ňou býva. Ak chcete, môžeme sa s tatinkom dohodnúť na víkend na prespávačku, alebo tak, ak s ním chcete byť dlhšie. - A zvyšok nech vysvetľuje deťom on... Chruňo.

koniarova
26. júl 2024

Konečne si sa spamätala, zariadila nové bývanie, začala iný život. Prepáč, ale šibe ti? Veď deti nech si berie,koľko sa mu ráči, keď ma možnosti. By ti muselo dobre kúrovať na hlavu sa k nemu vrátiť.

lucia147852
26. júl 2024

@kukuk29 možno by amant chcel polyamorfny vzťah…😅😅👍

dismonika
26. júl 2024

Ahoj, tak vychcaný je riadne... Ty píšeš, že ste manželia, ale ste sa iba rozišli, nie rozviedli. Dobre som pochopila? Ak je to tak, hneď by som sa s ním rozviedla. Už raz si sa k tajtrlíkovi vrátila. Ako to dopadlo? Tak, ako by to dopadlo po druhý, tretí, piaty raz. Maj svoju hrdosť. Pre deti to musí byť aké? Chodiť hore dole...
A teraz býva s nejakou slečnou? To fakt? Asi ju nebaví prať mu, žehliť mu a variť mu. A on žiada teba aby si sa vrátila? No way.

Fuj, ja by som sa s takým t*tkošom a dilinom vôbec nebavila. 🤣🤣🤣

maryetta
26. júl 2024

Podla mna sa chce resp teba chce nazad iba kvoli detom.
Nechce sa mu s nimi ucit. Venovat sa im a pod. Takto by ste boli spolu a vsetko bolo na tebe. A on bude mat kopu casu na….
Ako sama pises-nic ani deti-ta nepresvedci resp nemas preco sa k nemu vratiť.

nikaeli
26. júl 2024

Začnem tvojim koncom - 'Deti vyrastú zachvíľu. A ja túžim potom možno cestovať, možno vidieť svet, mám svoje sny.' - to je v poriadku 😉 tvoj ex nie je jediný muž na svete. Tento sen si môžeš splniť s kýmkoľvek iným, kto si ťa bude vážiť a nebude ťa opakovane podvádzať.

Ak s tým zase začne, rovno ho stopni. Nie, nebudem sa k tomu vracať, stačilo. A nevysvetľuj dokola. Zatvor dvere. Nenechaj sa citovo vydierať. Zvládneš to!

ivik4
26. júl 2024

Hej jasne, si mama ,mala by si sa obetovat na cca 20 rokov do spiku kosti .. lebo vsak deti 🙄😒 hej si riadny sebec ...
Ale teraz vazne..

Sa cudujem ze vobec premyslas . Nikdy sa uz k nemu nevrat. Inak dobra drzost od neho ked aj ina s nim zije 🤦‍♀️

hugger
26. júl 2024
lucia.t
26. júl 2024

Niee, už dostal šancu a pokaslal to. Tu nie je čo dodať. Nemá charakter, nedá sa naňho spoľahnúť.

sidicek
26. júl 2024

Píšeš "srdce hovori nie, rozum premysla" mýliš sa ,tvoj rozum vôbec nepremysla, ak uvazujes nad návratom k tomuto individuu.

zuzanapjat
26. júl 2024

Síce píšeš že partnera nemáš a teraz neplánuješ, lenže ak by si sa vrátila ku ex tak sa môže stať, že v živote nájdeš niekoho kto by ti bol skutočne oporou a tým, že budeš bývať u ex si to len skomplikuješ a možno ti táto šanca kvôli tomu nadobro ujde. Vysvetľovať raz niekomu, že sme spolu, ale nie sme spolu...... je to o ničom. Najhoršie máš za sebou. Žiť pod jednou strechou s človekom, ktorý ti tak ublížil je nemysliteľné.

hugger
26. júl 2024

Pomôžem tvojmu rozumu v rozhodovaní: Chcela by si aby tvoje deti v takejto situácii keď budú dospelé zvažovali takéto rozhodnutie?

Každý krok ktorý by ukazoval že toleruješ takéto správanie partnera ukáže tvojim synom že je v poriadku takto sa správať k ženám a dcéram ukáže že je v poriadku aby ta k nim muži takto správali. Chceš im to urobiť?

janickacrazy
26. júl 2024

@som_realistka presne toto aj mňa napadlo, že mladá chce dieťa a otravuje ho s tým, tak krásavec vymyslel, že spracuje ex a má to bez roboty, plienok a nočného vstávania vybavené. Autorka, vôbec nech ťa nenapadne sa k nemu vracať. A deťom povedz pravdu, aby si nerobili zbytočné nádeje.

jumama
26. júl 2024

Ked chce byt dobrym otcom, preco deti ani na vikend ku nemu nechcu?
Preco nedodrzi casy a neuprednostni ich pred svojimi planmi?
Preco by to po vasom pristahovani malo byt inak?

Bohuzial, je to s velkou pravdepodobnostou narcis, ktoreho jedinym cielom je dokazat si svoju moc, svoju schopnost zaposobit svojim sarmom. Vratila by si sa do narcistickeho cyklu, kde na zaciatku je sladke presviedcanie a potom zas to iste, ponizovanie, zanedbavanie, emocionalne zneuzivanie, nevera... sem tam nejaka odrobinka citu, aby si ta pri sebe trosku predsa len udrzal.

Zdravy vztah je reciprocita, davanie si navzajom, zdielanie. Detom skodi vidiet zle vztahy, takto aspon pokojne a usporiadane ziju, naucila si ich, ze od zleho sa treba oddelit, urbit za tym ciaru a nepustit to k sebe.

Ak chce dokazovat, ze je uzasny otec, nech to dokazuje aj takto ako to je - nech si deti vezme na dva tyzdne prazdnin na dovolenku niekam, nech sa o ne stara o vsetko sam, nech dokaze, ze to dokaze a ze tebe dokaze dopriat dva tyzdne volna... bez toho, aby sa staral a zavidel, co cez tie dva tyzdne budes robit ty...

Ale to asi vies, ze to nie je mozne, ze toho nie je schopny. Vzdy si na toto spomen, ze nebol, nie je ani teraz a ani nikdy v buducnosti nebude schopny velkorysosti a reciprocity vo vztahoch, ze vzdy bude mysliet len a len na seba. Ked ti zase bude vnucovat jeho ruzove okuliare, spomen si, ze neches byt len vec, co mu sluzi, rovnako ako vase deti nechcu byt len veci, co mu sluzia.

retatka
26. júl 2024

To je charakter …zbytočne zakladanie témy ,sama dobre vieš ,že život v nefunkčnej rodine poznačí deti viac ako to keď s nimi žiješ v kľude sama .Lebo vaša rodina by bola nefunkčná,spávať by si s ním nechcela ,čo chápem ,takže manželstvo neplní svoju úlohu .Robila by si mu len slúžku a pomimo by si držal pri tele iné ženy .Úbožiak bez chrbtovej kosti !

alickapusinka
26. júl 2024

Načo s ak nemu vrátiť čosi neblázni maj svoje plány deti už veľke zbehne im dospelosť a TY si ži svoj život venuj sa sebe cestuj ži bezstarostný život. Určite sa zmeni čo spadol z hrušky doma mlada frajerka a ON ťa chodi prosíť ak potrebuje upratovačku, kuchárku služby existujú nech si nájme a nech je zaplatí. Nie nevracaj sa ži tam kde si z deťmi a venuj sa sebe a ešte teraz deťom.

danica2711
26. júl 2024

načo by si sa k nemu vracala? Aby si absolvovala ďalšiu slečnu, ku ktorej utečie, keď mu bude treba? Nechaj ho byť s deťmi, ale ty si konečne zariaď svoj život bez neho. Je možno (teraz už, keď je s deťmi menej starostí) dobrý otec, ale naprosto nahovno partner

berta100
Autor odpoveď zmazal
cimage
26. júl 2024

Ked chce byt otcom, tak mu nabal deti aspon na tyzden, ved su prazdniny. Moze si ich uzit, venovat sa im, byt vzornym oteckom.
Keby mi navrhol, ze sa chce vratit aby ste boli “rodina”, tak by som sa ho opytala narovinu, ze ako si tu rodinu predstavuje. Ze sa zas prestahujes k nemu, budete sa tvarit, ze je to ok. Ani by som sa s nim nebavila. Odovzdala by som deti pri dverach a dovi. Ziadne vykecavacky a oblbovacky, to nech si necha pre blbky, ktore pretahuje. S takym clovekom sa ani nebavit.

evelyn246246
26. júl 2024

.. ked on takto ide na deti tak by som im narovinu povedala, ze ich otec byva s inou zenou.., ze si odisla preto lebo si nasiel inu zenu, sklamal ta a uz ho nelubis .. preto sa nevratis.. a bodka.

0kristina0
26. júl 2024

Ja sa ti velmi cudujem, ze vobec o tom premyslas. Dala si mu uz niekolko sanci, preco si myslis, ze tentokrat to bude ine? Tvoj ex je neskutocny cocot

margotka17
26. júl 2024

Sú prázdniny, zbal mu deti na nejaký čas, nech sa postara, slečna navarí, operie, uprace, môžu ísť na výlet a ty si uži dni pre seba, kaderníčku, kozmetický, pokec s kamoškami pri ☕, kupko navstiv, choď do mesta si niečo kúpiť, relaxuj. Tvoj ex si asi vzal príklad z Borisa 🫣😉

liliana8
26. júl 2024

Myslim, ze tie pocity mas kvoli tomu, ze tvoje telo sa brani dalsej bolesti/ublizeniu. Urob to tak, ako to citis. Nechod sama proti sebe.