icon

Bývalý manžel prosí o návrat. Ako reagovať?

26. júl 2024

10 ročný vzťah a 4 ročné manželstvo z toho 2 deti. Skončilo neverou manžela. Rozchodom. S detmi moje nove byvanie odstahovanie sa. Po roku, jedna šanca, opakovaný nas navrat, kvoli deťom, rodine… prosenie z jeho strany. Znova ďalší odchod z domu po 2 rokoch. Ďalšia iná nevera. Prešli ďalšie 3 roky. A znova prosí a pýta návrat. Neľubim ho, necítim nič, nechcem s nim intimne žiť, nepriťahuje ma, komunikujeme v rámci možnosti teraz v pohode, pocit zvyku nič viac, pomože mi keď treba a ja jemu, on niečo prerobiť, ja jemu niečo vybaviť. Deti sú náročné ešte nie je puberta. Posledných 5 rokov veľmi ťažkých. Tá slečna u neho býva. On chodi tu a pyta sa ci sa vratime. Moje odpovede su automaticke a dookola rovnake, nie. Prečo? Načo? Nie! ,, pretože teraz vidí, že s deťmi sa dá akotak komunikovať, dohodnúť, užiť si ich, už nie je treba tlačit kočik a kojit, uspavať, venovať sa od rana do vecera,…už vidí to, ze ich treba učiť, smerovať, majstrovať s nimi, nakupovať, dovolenky, a to mi prednasa, ze este kym sa da, este kym nevyrasru, este kym…ale ja nemam cit, chuť, som sebec? Potom vsetkom, som sebec? Že nedoprajem deťom rodinu? Ako sa mi to on snaží predostrieť? Byvame v mensom, skromnejsie, pn vo velkom a lepšie, srdce hovori nie, rozum premysla. Deti vyrastu zachvilu. A ja tuzim potom možno cestovať, možno vidieť svet, mám svoje sny, viem, je to este par rokov. Partnera nemám a ani neplánujem teraz. Iba žiť pokojným životom , aby nám nič nechýbalo. Aby sme mali doma všetko.

Strana
z3
lauricka
26. júl 2024

Vôbec o návrate neuvažujte. Už ste si zabehli svoj život bez neho a podľa toho, čo píšete, ani neuvažujte, nemáte o čom premýšľať. Nech si trhne.

betulinka1
26. júl 2024

Urcite nie ani keby ostal jediny chlap na svete. Za ten cas, po prvej nevere, si uz mohla mat noveho normalneho chlapa a nie furt sa točiť okolo neho. Detom povedat, ze ked vam chyba tatko, treba za nim ist cez vikend, zabavit sa s nim a vratit sa k mamke.

anketkarka
27. júl 2024

Ja som sa pokúsila vcítiť do Tvojej kože a pochopiť, prečo rozum uvažuje nad návratom, keď rozum vie, že to nemá zmysel a všetky logické argumenty sú proti návratu. Musí to byť u Teba niečo podvedomé. Opýtaj sa sama seba, prečo nad tou možnosťou vôbec uvažuješ??? Bojíš sa odsúdenia, že si sebec? Máš pocit, že spolu by ste im vedeli dať viac? Sebec je on ( a ešte aký) a snaží sa to hodiť zo seba, tým že Ti dáva takého chrobáka do hlavy. Spolu ako usporiadaná rodinka by ste im dali určite viac, preto si s ním aj tú rodinku založila. Ale sama vieš, že s takýmto chlapom sa ani hrať na usporiadanú rodinku nedá, nie ešte sa to pokúšať reálne žiť.

karolinakr
27. júl 2024

ked s nim nechceš spavať, načo sa vracať..on to vydrži bez sexu sa hrať na štastnu rodinku? asi ne, že?

vlastnynazor
27. júl 2024

Keby ti kamaratka povedala, ze s manzelom sa roziedla pre jeho neveru, potom mu dala sancu a opat ju podviedol a rozchod a teraz ten jej ex pyta dalsiu sancu, pricom ma u seba nasackovanu nejaku slecnu, co by si jej povedala?
A deti predsa moze za nim chodit, ked im chyba. Ale teda s takym exemplarom by som nerobila stale tu istu chybu.

hara_vara
29. júl 2024

Treba mu povedať rázne
nie nevrátime

domkakvet
29. júl 2024

Nie, uz si dala dve sance

romiada
3. sep 2024

Moja odpoveď je. Ano , buď sebec. Deti môžu byť štastne ak budu mať šťastnu a spokojnu mamu. Pokojne aj s niekym inym. Nie nefunkcny vzťah s ich biologickym otcom za kazdu cenu. Vypiplala si deti cez to najhoršie obdobie a sama. Bolo Ti smutno, malo penez, priležitostí a teraz to chces zahodit lebo "panko" zistil že si ok aj bez neho? Zrazu chce rodinu? A čo akože by povedal detom? Sorry, vyskusal som jednu tetu, druhu tetu, ale Vasa maminka je aj tak naj, tak som sa so stiahnutym chvostom vratil? A Ty? Co by si povedala dcere (ak maš) ? Ze tatko ma nepriťahuje, podvadzal ma, je vychcany hajzel ale aj tak chcem byt s nim - som masochistka idem čakat kym si ocinko dalsiu tetu vyhliadne......

mk22
4. sep 2024

Autorka, ako sa máš, zlomil ta, prehovoril?

Strana
z3