icon

Bývam u manžela a chcem si vybudovať niečo vlastné

sida456
16. aug 2020

Dobrý deň. Mám 30 rokov, manžel 50 rokov, áno medzi nami taký veľký 20 ročný rozdiel. No čo už, rozumieme si, mame dve deti spolu. On má svoj dom, byvam tu u neho. Prečo nie naše? Lebo je to jeho, on ho staval, on ho ,,obýval” ja som do jeho života prišla až keď už vnom býval. On sa stále bráni že je jeho, a ja, ako 40 ročná nechcem ,,ostať na ulici” preto chcem si ,,vybudovať” niečo svoje. Ešte rok som na materskej a môžem začať. Myslite že som trápna ? A sebecka? Alebo si môžem vklude budovať niečo ,,svoje” ďakujem za názory.

stanulienkat
17. aug 2020

@sasa1310 a tym by ako co ziskala??? Ze sa s nim rozvedie a zostane tam byvat?, nechapem,co si vyriesila.

stanulienkat
17. aug 2020

Podla mna autorka triezvo a realne rozmysla. Aj ten najzamilovanejsi par sa moze rozviest. Treba mat vzdy zadne vŕatka. Len blb a romantik nema poistku. A vy,zeny, keby ste mali po rodicoch majetky a domy, tiez by ste sa tak velkoryso delili s manzelmi? Alebo sa to tyka len z opacnej strany? Si uvedomte,ze kazde druhe manzelstvo sa rozvadza, nehovoriac o partnerstvach, kde nie su zosobaseni. Ak som sa k niekomu nastahovala a nedala tam moje financie, nebudem sa tvarit,ze je to moje.

sasa1310
17. aug 2020

@stanulienkat všetko čo by nadobudla, by bolo výlučne jej.

stanulienkat
17. aug 2020

@sasa1310 a ten rozvod by akoze prospel ich partnerskemu zivotu? Zober si,ze by ti muz nieco take navrhol.

alexandraalexandrova
17. aug 2020

Vybuduj si svoje, ale najprv sa rozved a odstahuj az potom buduj...ty vazne veris tomu ze si rozumies s clovekom ktory ti vyhadzuje po dvoch detoch na oci ze si unho na navsteve? Zena, zobud sa!

nini1010
17. aug 2020

Divne...

sasa1310
17. aug 2020

@stanulienkat ak by som mužovi prízvukovala celý život, že tam kde býva, je všetko moje. Tak by som sa tomu ani čudovať nemohla, keby sa chcel rozviesť, aby mohol nadobudnúť aj niečo svoje.
Poznám kopec párov, kde jeden z partnerov má napr. dieťa z prvého manželstva a majú druhé manželstvo, kde sa neskôr rozvedú presne kvôli tomu, aby všetko nadobudnuté počas manželstva nadobúdal druhý partner, teda nie ten, kto má dieťa z prvého manželstva. Aby nemusel jeden z partnerov na starobu vyplácať to dieťa z vlastnej nehnuteľnosti. Bežne sa to deje. A pritom žijú normálne spolu.

mimkao
17. aug 2020

@sida456
majetkovo sa rozveď a niečo si kúp, postav.
Ináč nebudeš mať nikdy nič vlastné. Hlavne keď ti to vyhadzuje na oči.
Sestra bola vydatá, bývala s manželom v jeho dome, ktorý bol z polovice jeho matky. Švagor zomrel, dom na sestru predpísaný nebol. Takže sa s troma malými deťmi ťahala roky po podnájmoch.
Teraz sa druhýkrát vydala a dom je už aj na jej meno.

simca06022011
17. aug 2020

Rozumiem ti, tiez by ma nebavilo zit v cudzom. Nechapem, ze su zeny co by s tym boli ok. A rozumiem ze sa manzel brani, nechce prist o dom, ak by mal doma zlatokopku co sa da o rok rozviest. Nuz viete urobit to ze si zrusite BSM. Nadobudnes si svoju nehnutelnost, on bude mat svoju... Pre mna je to nadmmieru trapne, on nerozumie tomu ako sa ty v cudzom citis? Pride mu to ok? Co keby on zil ako tvoj manzel vo vylucne tvojom dome? AKo si ziada aby si sa spolupodielala na udrziavani tej nehnutelnosti teraz? Vlastne vsetko sa uz plati zo spolocnych penazi, o 10 rokov tam moze byt kopa veci vynovena, prerobena...

karpina
17. aug 2020

@mimkao Deti nededili po otcovi jeho časť domu?

simca06022011
17. aug 2020

@sida456 no teraz citam o tej navsteve a pod...... tak dufam, ze mas vylozene nohy a nechavas sa obskakovat. Normlane som sa vytocila :D Mne by toto chlap povedal, ze som na navsteve iba, tak by mu stena dala druhu a viac by ma nevidel. Raz mi svokor povedal nieco,k veci co som si chcela kupit (ich byt, ale byvali sme tam aj platili vsetko my) do bytu a chlap mal ultimatum do pol roka najst ine byvanie nase, alebo s dcerou odchadzame bez neho. Nikdy by som doma netrpela od nikoho taketo spravanie. ja chcem mat svoj domov, a svoj klud.. zasluzime si to doma vsetci. Proste tvoj drahy je hlupak, poisti si ta, nebudes mat nic a este ta bude aj buzerovat cele dni a ponizovat, ze nic nemas... ja by som mu poedala, ze veru s takym tupcom nic nemam. Ani len normlaneho manzela.

mimkao
17. aug 2020

@karpina dedili. zdedili nejaký malý finančný obnos, keďže sestrina svokra dom predala. Sestra chcela tú polku od nej odkúpiť, ale jej svokra sa zachovala po smrti svojho syna ako posledná špina a dom sa predal.

gelifil
17. aug 2020

@mimkao z polovice matkin a druha polovica patrila komu??

gelifil
17. aug 2020

@mimkao no ale musela spredajom sestra suhlasit....

puklica13
17. aug 2020

@mimkao deti nemohli zdedit nejaky maly financny obnos..spolu s ich matkou dedili rovnakym dielom, ak boli malolete ich mama sa stava ich zastupcom a mohla na zaklade predkupneho prava kupit tu druhu polovicu..ak by aj svokra chcela a predala, nemohla ich predsa vyplatit nejakou sumou , ale polovicou z predaja...takze bud to tak nebolo, ale su info skreslene

luccija
17. aug 2020

@sida456 takže Ti je kamarátka vzorom, že muž na ňu prepísal svoj dom?A ty sa cítiš ukrivdena?Ja som vydatá veľa rokov, ale čo je moje to je moje a nič nebudem prepisovať, ale ani nevykrikujem, že je tu hosť, lebo investoval zase do iného.Tak ešte rok buď na materskej a začni nikto Ti nebráni.Pravne sa to dá ošetriť rôznymi spôsobmi.Nie si ani trápna ani sebecka ty nepotrebuješ od nikoho dovolenie.Dolezite je či na to máš splacaj si byt daj ho do podnájmu raz zostane deťom.Len nie je tak ľahké niečo kúpiť, zauverovat sa a pod potrebuješ počiatočný kapitál ....ale ja by som sa v tomto prípade aj rozviedla a máš voľnú ruku.Takto majetok nemáš a ešte Ti dáva podmienky
A myslím si, že si vôbec nerozumiete neviem ako to vôbec môžeš napísať.kvoli financiam a bývaniu sú najväčšie hadky.Ak hypo čím skôr kvôli veku

marca12
17. aug 2020

Tak fajn,ked si len na navsteve,tak nic neplat. Vsetko,co potom zarobis,budu len tvoje peniaze a odkladaj si. To je idiot. Raz budu dedit vase deti,ale zivot s takymto chrunom by ma ubijal.

mimkao
17. aug 2020

@gelifil nie. deti mali kolízneho opatrovníka. Sestrinu švagrovú. Tá, v spojení s ich spoločnou svokrou, ušila na sestru búdu.

mimkao
17. aug 2020

@puklica13 nebolo to tak. Sestra nededila vôbec nič a nemohla ich na súde ani zastupovať. Vraj pre dobro detí. Tak jej to narozpravala jej švagrová so svokrou. Sestra bola z jeho smrti totálne mimo a slepo im verila všetko, čo jej nahovorili.

gelifil
17. aug 2020

@mimkao hrozné:(

majkeel
17. aug 2020

Su dve veci. Prva. Otazka v akej suvislosti a hadke padlo, komu patri to byvanie. V hadke padaju skarede slova ... Aky velky blb je naozaj ten manzel, vie iba autorka.
Druha. On ma sice byvanie, co by aj mal mat, ked je o 20 rokov starsi. Prepisovat na nu s velkou pravdepodobnostou nic nebude. Lebo ak sa rozidu, on uz nema priestor, energiu ani vek este raz zacinat od nuly. Autorka ma este 20 rokov k dobru... Takze rozculovat sa, ze okamzite neprepise vsetko na nu, nie je na mieste. Nakoniec to pojde aj tak detom. Dnes okradne brat brata, co sa poznaju cely zivot a nie ked sa daju dokopy dvaja ludia a poznaju sa par rokov. Nehovoriac o talianskych rozvodoch.
Nechaj ho platit vacsinu vydavkov v domacnosti, pripadne 70:30% a svoje peniaze investuj do vlastnej nehnutelnosti. Vysvetlovat nic nemusis. Povedz mu, byt sa vzdy zide, ty mas svoj, ja chcem tiez svoj a vybavene.

zuzanapjat
17. aug 2020

@majkeel jej nehnuteľnosť by ale patrila aj jemu. On jej len dáva najavo, že jej nedôveruje a chce si nechať zadné vrátka a ona mu na oplátku prestáva dôverovať tiež a tiež chce zadné vrátka, alebo nejaké istoty. No taký kalkul z oboch strán, čo je to za vzťah.

majkeel
17. aug 2020

@zuzanapjat Zober to opacne. Cely zivot si pracovala, mas vlastne byvanie, najdes si o 20 rokov mladsieho partnera. Prepises na neho v dnesnych casoch okamzite polovicu svojho jedineho byvania, na ktory si pracovala cely zivot, lebo on z nejakeho dovodu nic nema? Co ked sa zacnete hadat a najde si inu, primeranejsiu vekom? Co potom? Zoberies si uver a vyplatis ho z tvojho uz raz splateneho domu? A ked nemas peniaze a uver ti nedaju, lebo si pred dochodkom ...
Skor by si mu navrhla, podme kupit nieco (na hypo,...), budeme to spolocne splacat a to bude oboch. Ak sa rozideme, budes mat kde byvat s detmi. Alebo kup si nieco ty, ja ta v tom podporim a pomozem. V 60tke sa neriskuje s jedinym byvanim na starobu.

zuzanapjat
17. aug 2020

@majkeel takto.... to čo píšeš je pochopiteľné, ale vykrikovať, že všetko je jeho akosi nenapomáha tomu, aby si nenašla mladšieho :D

majkeel
17. aug 2020

@zuzanapjat Na rovinu, co vsetko vedia vykrikovat zeny. ;) Chlap v zivote nebude mat taku "fantaziu" vykrikovat take veci, co viete vymysliet.
Autorka povedala, ze si inak rozumeju. Ale obcas jej v hadke vykrici, ze je tam na navsteve, ...

puklica13
17. aug 2020

@mimkao tak ked si nechala nieco nahovorit to je ine..ale nemali na to pravo..preco sa sestra neporadila s norarom, pravnikom a nechala sa v podstate okradnut? A nie ze nemohla ich na sude zastupovat, ako matka ich na sude mohla zastupovat iba ona( pokial nebola zbavena prav a otcovstvo bolo normalne priznane) ...preto hovorim, ze bud v tom bolo este nieco ine alebo mas skreslene info

puklica13
17. aug 2020

@mimkao koliznhm opatrovnikom ale nemohla byt svagrina, tym byva vacsinou zamestnanec upsvar a jeho povinnostou je hajit zaujem deti...ustanovuje ho sud..mylis si so sestrou pojmy s dojmami..neviem kedy dedicsle konanie prebehlo ale mozno by nebolo odveci sa informovat ci sa v tomto pripade neda obnovit konanie

zuzanapjat
17. aug 2020

@majkeel no vieme veľa toho vykričať 🙂 ale myslím si, že toto konkrétne oslabuje dôveru vo vzťah ako taký... aj ten chlap by si to mal uvedomiť, ak má vôbec snahu si udržať o 20 rokov mladšiu, tak jej nebude vykrikovať toto konkrétne... 🙂) Či si je taký istý tým, že mu raz na odchode nepovie, že čo, aj tak tu neni nič moje ...... 🙂 Ono nie je príjemné mať domov niekde, kde ti je dávané najavo, že môžeš byť trebars od zajtra na dlažbe.

puklica13
17. aug 2020

@majkeel obcas jej vykrici ze je na navsteve a na rovinu jej povedal ze zuzenie bsm nepodpise..ona teda v podstaye nema realnu moznost sa akokolvek zabezpecit..bvt zit niekde kde ti obcas( to je co? 1x tyzdene, 1x mesacne) niekto opliska o hlavu ze hajzlik sice umyt mudis ale kobetec do spalne vyberat nebudes nie je zrovna projemna..hypoteticky, ak by si bol ty v takom vztahu, s akou laskou by si sa staral o toho druheho, aky pocit by si mal zo sexu a milovania?

mimkao
17. aug 2020

@puklica13 info skreslené nemám. Sestra práv na deti zbavená nebola. Bola som tam vtedy s ňou, lebo som jej pomáhala s deťmi.
Ja s mužom sme jej radili, nech ide za pravnikom. Ale ona bola ozaj mimo. A mama vravela, že ju to celé ešte viac ničí, že nech ju nateraz necháme. A že jej svokra jej určite nechce zlé, veď ide o jej vnúčatá. Taký prd. Išlo jej len majetok.