Bývanie so svokrou
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše názory ohľadom bývania so svokrou, bývame spolu so snúbencom 2 mesiace a jeho mama chce ísť bývať k nám do bytu.
@nikoll_ nič s tej jej neslubovalai, ale keď s tým prišla prvýkrát, povedali ste jej jednoznazne,ze to nie je možné?
@nikoll_ "priateľova mama začala na mňa tlačiť kedy tam ideme bývať a ja som jej povedala,že až od ďalšieho roka, ona začala že ona nevydrží. Pretože ona si bola na 100 percent istá,že pôjde bývať s nami"
Tuto si ju preco nestopla a nepovedala hej, ze v ziadnom pripade s vami byvat nebude? Neslubovali ste jej, ale ani ste ju neodmietli
keď nechce bývať s manželom, tak nech ide do podnájmu...svokruša si to predstavuje ako že ty si jej záchrana...
osobne by som sa vykašľala na ňu...na rovinu povedz že je to byt tvojich rodičov - nie tvoj.
@nikoll_ Tvoj priatel je tiez somar, ved predsa nemoze zvazovat ci si nastahuje mamu do cudzieho bytu. Ak je taky iniciativny, mal jej pomoct uz davno, vlastnym pricinenim, nie vyuzivanim druhich. Mohol jej vybavit byvanie v nejakom centre pre tyrane zeny, na cas kym prebehne rozvod s delba majetku. Ak pracuje tak by si mohla dovolit platit garzonku. Mohol jej pomoct s hladanim, vybavovanim a prevozom a nie byt ticho s nechat to cele na tebe. To ze ti jeho mama vypisuje a citovo ta vydiera to je fakt sila. Nenechaj sa zlomit. Sprav si s priatelom poriadky, ak chce pomoct mame tak nech hľadá sposoby, byt tvojich rodicov neprichádza do uvahy. Zaujimalo by ma co si jej odpisala na tu spravu.
@nikoll_ uvedom zi, že vlastne bývanie sa "nedeje len tak", ty si mala šťastie ,že sa ti rodicia o prvé bývanie postarali(ale stále to nie je tvoj byt) ... priateľ a jeho matka sa majú postarať o seba,musíš to jednoznačne vysvetliť, príde mi to, ze syn a matka sú rovnakí, spoliehajú sa,že sa im niekto o bývanie postará... priateľ asi vedel,že o 2 roky budeš mat kde bývať a len čakal s tebou, nič vlastné neriesil... a to je veľmi zle, dávaj si pozor. A jeho mama,keby mala sudnost, ani by ju len nenapadlo pýtať sa do cudzieho bytu, keď to nie je akútne.
Vitaj svokra, dovidenia vztah
@nikoll_ tak si k tomu nic nepridavaj, nepozeraj na to optikou "teba a tvojich rodicov". Ak povedal, ze chape, tak chape. Problem vyrieseny.
Na byt od tvojich rodičov zrejme so založenými rukami čakal aj tvoj priateľ.
Za dva roky toho mohol vymyslieť až-až.. Keby chcel.
Ci už s bývaním pre vás alebo pomôcť svojej mame.
To len tak čakali bez snahy.. Ze kedy už budete bývať v byte?
Ako ju to vbc mohlo napadnúť.
Tlačiť sa do bytu ktorý ani nie je váš dokonca ani tvoj.
Je to stále byt tvojich rodičov.
A úplne bez vysvetľovania ďalej.. Povedať priateľovi.. Ze nie.. Neželás si to ani ty a už vbc nie tvoji rodicia.
Véd "svokra" nech si rieši svoje problémy s mužom alkoholikom.. Rozvod, rozdelenie majetku a nech si poriesi 1izb byt.
Ty s priateľom je môžeš pomôcť vybaviť pohľadať, presťahovať.. Proste org veci ale nie ze ona čaká kedy už sa môže presťahovať.
Čím skôr oznámis, tým lepšie.
A ak je tvoj priateľ Intel tvor tak sa ani nebude pýtať, prečo nemôže prísť..
@nikoll_ úprimne je mi jej ľúto, lebo zrejme má tyrana manžela aj manipulátora a jej syn odišiel a teraz zrejme dúfa, ze aj ona má kam ísť a ma jej kto pomôcť. Ja osobne by by som jej pomohla na nejaký čas, kým sa dá do poriadku dajme tomu 3-4mesiace, ved mate 3 izbový byt tak súkromie vám tak nenaruší.
@nikoll_ nie, nedovolte to.
jedna vec je pomoct priatelovej mame a druha, ze ani pri tych najlepsich vztahoch to nie je dobry napad, navyse ked byt patri tvojim rodicom.
ona sice tvrdi, ze sa nebude do vas starat, ale uz len svojou pritomnostou vas bude ovplyvnovat....
vyzera to, ze jej neviete jasne komunikonat NIE.
@euka210 ale ste v jej dome resp v dome co jej patril to je uplne ina situacia 😉
@nikoll_ To,že ona ma nefungujuci vzťah by nemala vás zatahovat do svojich problémov. A sackovat sa do bytu,to by som určite neprivolila.
Ona ma nefungujuci vzťah a keď sa vám nasačkuje do bytu,tak začnete aj vy dvaja s priateľom mať nefungujuci vzťah, lebo vám naruší súkromie.
Pomôcť sa dá, nejakými radami,čo ma robiť, nasmerovať ju k tomu,aby podala žiadosť o rozvod, predať dom a rozdeliť peniaze....alebo neviem aká je tam situácia. Proste podala by som pomocnú ruku len v tom,že dať nejaké rády a povedz jej na rovinu,že chcete mať svoje súkromie, kvôli tomu ste začali bývať sami a v tom by som neustupila.
Alebo si ju zoberte domov a možno budeš môcť rátať s tým,že sa aj vám dvom rozpadne časom vzťah.
@elizabet173 nie, bol svokrovcov a teraz je manzelov
Si v dost blbej situacii, a je dost realne, ze na tomto vam s priatelom moze krachnut vztah . Realne si predstav ze sa jeho matka doteperi vecer urevana s mini taskou, ako zas jej muz vystrajal a teraz ked povies - teta volam taxi, idete domov alebo do hotela, tak s velkou pravdepodobnostou priatel s tym nebude suhlasit.
Mozno by bola cesta si ju zavolat na navstevu a priamo sa o tom s nou porozpravat a rovno riesit veci ako:
- ideme spisat navrh na rozvod
- dom sa preda, kupite si mensi bytik pre seba...
Kazdopadne ty nie si za nu zodpovedna, nie je ti ani rodinou, kedze jej syn je zatial iba tvoj priatel, ale je lepsie si tieto veci prediskutovat a skusit hladat riesenia.
.. povedz jej priamo, ze k vam nemoze ist byvat...aby sa nestalo, ze to nejak " nepochopila" a objavi sa pred bytom..
@melanta
Je tazke hladat odpoved nato, co mohla ona v danej chvili (vyhadzov syna) robit... ci uz nedostala sama parkrat po hube, ci uz nema narusene veci v hlave zo zivota s takym alkoholikom a debilom... Realne po rokoch zivota v patologickom prostredi sa uplne meni aj mozog a vnimanie cloveka.
@nikoll_ urcite jej napis aby si to nevysvetlovala ako tichy suhlas prepcte teta tu byvat nemozete je to byt mojich rodicov a neda sa aby ste tu byvali ak chcete najdem vam na internete pomoc pre tyrane zeny ak chcete zmenit svoj zivot

@trema Nič sme jej nerozprávali ani nesľubovali, že pôjde k nám. Ona s tým prišla.