Bývanie so svokrou
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše názory ohľadom bývania so svokrou, bývame spolu so snúbencom 2 mesiace a jeho mama chce ísť bývať k nám do bytu.
@nikoll_ Ona si chce len v klude zit🙄- ale na tvoj ukor, ty uz nebudes v klude zit. Velmi sebecke zmyslanie od nej. Neviem si predstavit. ze by som bola dobrovolne niekomu na obtiaz. Je rozdiel prichylit niekoho na chvilu, ked sa nahle ocitne v nudzi a nema inu moznost. Ona tento pripad nie je, ma to premyslene uz dlho a chce u vas zostat. Ak zacne tvrdit ze len na chvilu, never jej, lebo ked ta uz teraz citovo vydiera, potom sa jej budes velmi tazko zbavovat. Mala by ti byt vdacna aj tvojim rodicom, ze ste jej prichylili syna ked ho otec vyhodil na ulicu, ale ako sa hovori - podaj certovi prst a zozerie ti cez ruku….
@bettie Áno, týranú ženu treba nechať napospas alkoholikovi, aspoň sa zaplnia bulvárne plátky, keď sa niečo stane.
Poskytnúť jej azyl na nejakú chvíľu, pomôcť jej s rozvodom, novým bývaním. Ľudia žijúci celý život s tyranmi sú otupení, preto aj syn je taký nemohúci. Ako budúca nevesta by som sa aj jeho snažila dohnať k činu. Nech si on s matkou vezme hypo, nech si kúpia po jej rozvode niečo spolu, keďže slečna už byt má.
A nie nechať nešťastnú ženu samú.
@nikoll_ nikdy. Ak raz čo i len na chvíľku, už nie je cesty späť. Si dospelá, stoj si za svojim. Komunikuj s ňou slušne a jasne. Jednoducho nie. Ak chce odísť od muža alkoholika, nech ide do podnájmu. Nemôže čakať spásu od teba.
Ja som žila u svokry a nie. Nikdy nebudeš mať hlavné slovo. Stále tam bude ona a aj keď máte teraz napríklad fajn vzťahy, spoločne bývanie, kuchyňa, delenie poplatkov tie vzťahy naruší.
Nerob to v žiadnom prípade.
@zuzanockamt ano pomoct jej, ale vhodnym sposobom a trvale to vyriesit, ale nie tak, aby sa pre zmenu par desatroci trapila autorka. Ci ona nema pravo na kludny pokojny zivot?
@nikoll_ ak si chces rozbit vztah tak ju k sebe nastahuj. Ak ju k sebe zoberies na par dni, to sa jej uz nezbavis nikdy. Jeho mama nema chrbtovu kost? Preco si svoje problemy neriesila skor ale chce vyuzit priatelovu frajerku? Ten byt nie je ani tvoj a ona sa chce do neho nasackovat? Mna by hanba fackovala.
@bettie Ja nepíšem,že tam má ostať dlhodobo, nevyhnutný azyl a nakopnúť ju k riešeniu situácie, ale nie vykašľať sa na ňu. No ak spolu vydržia a budú mať deti, tak na stráženie bude dobrá.
Ja by som jej povedala, ze k vam moze kedykolvek prist na navstevu, ale byvat u vas nebude, pripadne ze u vas moze zostat ak poda o rozvod a kym si nenajde vlastne byvanie.. ale fakt jej treba dat jasne najavo, ze nie nafurt.. ja by som do toho zaangazovala asi aj mojho otca, nech jej to vysvetli, keby nechcela odist 🙂
Ten tvoj frajer len ticho čakal, kedy pôjdete bývať do bytu tvojich rodičov? Sam sa nejak snaží riešiť bývanie? To neriesil ani predtým podnajom, aby mal kde žiť? Zohnať bývanie je ťažko, oni sa už aj s mamou spoliehajú, že ty dostaneš byt a hotovo. Pekne nech syn nájde mame podnájom, alebo si vezme hypo na garsónku, alebo co. To on ani mama neriešili nikdy nič, ale odrazu pani nevie žiť? Dávno sa mohla rozviesť a riešiť si bývanie. Frajer ta ešte bude citovo vydierať, to sa neboj. Povedal, že to chápe. Nepovedal, že s tým súhlasí, že nájde riešenie, že jej vysvetli a pod. Ale chápe. Za tým sú tri bodky, ktoré sa rozvinu do "ale nesúhlasím"
@zuzanockamt na jednej strane suhlasim, pomoct tej zene, ale ubytovat do bytu ju nemusia, mozu uz rovno zacat riesit rozvod, kupu ci prenajom maleho bytu so synom... moze autorka navrhnut riesenia svojej asi buducej svokre, lebo riesenia su, nie je jedina moznost ju ubytovat vo svojom byte... lepsie riesenie je najst jej nieco, syn moze troskufinancne jej prispievat na podnajom a bude vlk syty aj koza cela... nemyslim si, ze do bytu, ktory ani autorka nevlastni je dobre si nastahovat mozno asi buducu svokru, pochybujem ze potom ked si bude byvat s mladymi sa odhodla k cinu sa osamostatnit, radsej teraz rovno to poriesit a kazdy moze byt spokojny
@nikoll_ Tvoja svokra asi patrí k ľuďom ktorým všetko treba povedať po lopate. Treba si pomáhať ale odtiaľ potiaľ. Keby bola situácia iná a ona napríklad onkologická pacientka čo potrebuje pár mesiacov pomôcť, napísala by som ti že áno pomôž jej. Ale tá nebetycna drzosť čakať kým sa presťahujete do bytu tvojich rodičov a ona hup za vami lebo chce mať kľud. Byt nie je tvoj ani tvojho priateľa ale tvojich rodičov a keby tam chceli cudziu ženu tak asi pýtajú trhové nájomné. Takže priateľovi rázne povedz, že jeho mama s vami bývať nebude. Potom ju niekam von zavolajte na kávu a s kľudom vysvetlite, že u vás bývať nemôže. Ak chce mať kľud pomôžete jej s hľadaním podnájmu a vybavením rozvodu. Nenechaj sa vydierať.
@elizabet173
@melanta kvetinka navrhla aby ťa pani s alkoholikom predali ich byt a podelili sa, nikto autorke nepíše, aby predala svoj byt, resp.byt JEJ rodičov.
Dosiaľ ho rodičia dcére požičali , tak majú právo rozhodnúť že nikto iný a najmä cudzi tam nemá právo vstupu, nieto pobytu
@evamarek77 rodičov ! autorky
@nikoll_ Tu nemas co riesit. Jednoducho nie. Byvat v 3i byte s priatelovou matkou? Nikdy. Aj ked vam hovorila, ze sa nebude do vas starat, never tomu. Musis byt razna v rozhodnuti, lebo potom bude s tebou cely zivot zametat. Nenechaj sa vydierat. Ty za jej pokazeny zivot absolutne nemozes, sama je zodpovedna. Preco by si mala platit za jej chyby? A k neaktivite priatela sa radsej nevyjadrujem.
@nikoll_ ty niekde hlboko vahas,či ju vziať k sebe či nie.No a bez ohľadu na správnosť rozhodnutia jedného alebo druhého,bolo by fér a slušné povedať o tom tvojim rodičom,keďže byt patrí im preboha,oni majú právo rozhodovať o svojom majetku.Zariad sa podľa nich.Ja som kedysi ako mladučká bola v situácii,že mi rodičia prenechali svoj malý byt,kým sa rozbehnem.Ale nikdy,nikdy som si nedovolila tam ani priateľa nasťahovať.Z opatrnosti a z úcty k rodičom.Mohla som si tam aj steny zbúrať,ale nasťahovať tam niekoho ani len pokus.
@kubkovamama Ale ja som nikde nenapísala že oni o tom nevedia.
@nikoll_ tvoji rodicia súhlasia s nastahovanim cudzej ženy do ich bytu?
@nikoll_ a čo na to povedali?
Nie,je to tvoja svokra a tvojim rodičom, je ona úplne cudzí človek.Jednoducho povedať, že byt je tvojich rodičov a oni s tým nesúhlasia.
@evamarek77 vieš aké blbosti som už aj ja prehliadla, čo mi mobil debil popísal ?! 😇
Patova situácia
Nepomôžeš, naruší to tvoj vzťah
Pomôžeš a to isté
Ale neviem si predstaviť, že by som nepomohla....

@zuzanockamt ale nie tym, ze sa im natlaci do bytu preboha.