Bývanie u rodičov - problém

21. feb 2022

Je vážne pre chlapov až taký problém, keď žena 32r býva so svojim 5r synom u rodičov? U rodičov mám vlastné veľké poschodie, prispievam im 200 eur a krásne šetrím. Do podnájmu nechcem ísť, hypotéku dvoj alebo trojizboveho bytu sama zatiaľ neutiahnem. Keď si píšem s niejakým chlapom a oznámim, že bývam u rodičov, ani neodpíše.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
21. feb 2022

A ani sa necudujem. Tiez keby si hladam v takomto veku (30+) niekoho, tak urcite bud takeho co uz ma vyriesene byvanie alebo zije v podnajme. Co to to hovori o samostatnosti a neparazitovani na rodicoch (krasne si setrim).

sisa_s
21. feb 2022

No keby si pred par rokmi isla so synom do 1i bytu, dnes by mal o dost vacsiu hodnotu, na byt pri dnesnych cenach nenasetris... V opacnom garde, tiez by som po 30 nechcela chlapa, co byva u rodicov

pribinak
21. feb 2022

Tak väčšine chlapov blika červene svetielko. Chcú priateľku, ešte ok, dieťa k tomu, ale aj maminku? Tak to je už priveľa osôb v 1 vzťahu.

daridari11
21. feb 2022

Vyriešila si to rozumne, že bývaš so synom u rodičov, zvlášť, keď tam máš celkom fajn súkromie. Veď predsa nebudeš platiť prenájom 1izb bytu len preto, lebo nejaký chlap to tak pokladá za lepšie. Neboj sa, určite spoznáš aj normálneho chlapa, ktorý Tvoju situáciu pochopí a neodradí ho to. Popri tom si môžeš šetriť a raz možno bude aj na vlastné bývanie s hypotékou.

zdenka11081983
21. feb 2022

@makova333 parazitovanie??? To vazne? Ja mam pocit, že niektoré ženy sú také zlé a človeku dokážu tak priťažiť. Prispieva, určite pomôže. Našetri sebe, synovi, pripadne rodicom... Ach jaj

sense
21. feb 2022

Tak bud sú to muži co chcú len sex, alebo sú to muži kt sami nemaju vlastne bývanie a bývajú u rodičov, alebo sa boja ze ich chceš mať ako sponzora...

A inak pri len písaní im nemusíš hneď písať ze bývaš s rodicmi

ummimaryam
21. feb 2022

Pride mi to normalne, no problem ☺️ najma ak su aj todicoa s tym OK. cize ako damy hore pisu, chlap prestane odpisovat lebo mal spinave zamery, mozno sa chcel k tebe nasackovat. Pravy chlap sa nad tym ani nezastavi a ponukne ti byvanie s nim.

mikadooo
21. feb 2022

No....znie to divne... 🤷. Život so "svokrovcami" pod jednou strechou = na 99% problémy. A proti tomu chapovi ste tam v silnej prevahe (ty+tvoji rodičia). Asi by som tiež radšej opatrne vycúvala od takého chlapa.

luccija
21. feb 2022

@mikadooo ale veď nikto ich nevola bývať k nej a jej rodičom?🙂nech sa chlapi pochlapia a volajú ju k sebe.
Nevidím nič čudné na tom, že bývaš u rodičov.Mas svoje poschodie, platíš, máš pomoc nie ste úplne sami ......zase tu nepísme ako sa samozivitelķam s dieťaťom super žije, že môže platiť hypo na 3 izbak.Ak by som mala toľko rokov a rozvediem sa tiež idem spať k rodičom majú veľký dom či postavím si na ich pozemku.

leni1977
21. feb 2022

@mikadooo bože, veď si len píšu, keby som sa s chlapom ešte ani nestretla, absolútne by som neriešila nejaké bývanie a už vôbec by som sa netriasla, že budem bývať so svokrovcami. Vy ste tu niektoré tak dopredu v myšlienkach 🙈

mikadooo
21. feb 2022

@leni1977 píšem že mne by to bolo divné. Ja by som z toho vzťahu vycúvala. To že vám to príde ok, je predsa vaša vec. Je to problém keď si napíšem svoj názor? Okrem toho, autorka v tom asi tiež vidí problém, keď to rieši...

leni1977
21. feb 2022

@mikadooo byť samoživiteľkou nie je med lízať a mne príde divné, posudzovať ženu podľa toho, že býva u rodičov, príde mi to povrchné keďže nikto nemôže vedieť prečo to tak je. Ale jasné, každý má svoj názor, no ak jej píšu takí povrchní chlapi, nech radšej neodpíšu, myslím, že tomu správnemu to vadiť nebude.

rembura
21. feb 2022

tak ono zalezi aky je chlap, pri zene samozivitelke s dietatom by som to osobne tak nejako este prekusla, pri chlapovi by to bolo asi horsie 🙂

zmrzlinka2021
21. feb 2022

Bola by si sprosta, kebyze si v podnajme a zivoris kvoli tomu.
ak mas s rodicmi krasny vztah, rozumiete si, mate svoje sukromie, tak vobec neries ostatnych. A ti chlapi - no oni ani o vztah nemaju zaujem.

mikadooo
21. feb 2022

@leni1977 znovu to preklopím na mužov - muž s jedným dieťaťom a býva u rodičov. Nie, ďakujem... 🤷

kubkovamama
21. feb 2022

Ahoj,chlap ak niečo myslí seriózne a ide mu aj o viac ako len na teba vyskočiť,tak nemalo by mu to vadiť.Ved nejde k tebe/k vám bývať ani prespávať apod.Moj teraz už manžel ani nemrkol,že som byvala s dvomi deťmi u rodičov v jednej izbe.Vobec sa nad tým nepozastavoval.Potom som išla do podnájmu a pekne čakal 2 roky kým sa postavím po rozchode na nohy.Pravda,že sme sa spoznali pracovne a najprv o mojom súkromí nič nevedel,ale ani potom sa neho chovanie nezmenilo.Pomahal mi,stretávali sme sa,ale nikdy sa ku mne netlačil a ani ja k nemu, vídali sme sa viac menej vonku a po výletoch a skoro vždy s deťmi.Rande osamote môžem zratat na jednej ruke.Len on je v tomto taký dosť seriozny a myslel to naozaj vazne čo asi máloktorý chlap hneď od začiatku ide tak na istotu,že z toho bude už "navždy".Nič na tom nie je,že byvas u rodičov,predpoklad je,že určite nie si nesamostatna prizivnicka,je rozdiel tlačiť sa s rodičmi v byte na sídlisku ako mať svoje poschodie na dome,ísť na dvor,behať po dedine,ušetriť polovicu z toho čo by išlo na podnájom.Rodicom isto pomôžeš aj ty,občas nakúpis,upraces,prispievas im,tak ťa nemá čo trápiť a chlap,ktorý to nechápe je pod tvoju úroveň.A si mladá ešte,máš plno času spoznať niekoho.Ja už mám pred 40tkou a.stalo sa,niekomu sa stane po 40tke,ešte neskôr.Jasne,že väčšina z nás s dieťaťom nechce byť sama,chce byť ešte lubena, šťastná,ibaže čím viac na to človek myslí,tým viac je to silené a ako naschvál to nevychádza.Sustred sa na seba,dieťa,rodinu,užívaj si život a chlap sa buď pridá alebo nepridá.Vzdy je dôvod mať radosť z každého dňa a ty rozhodne netrpis ani nedostatkom financií, samotou alebo nejakými starosťami.

777januska777
21. feb 2022

Je to normálne, tak ako je normálne, ak žije chlap u rodičov a prispieva im.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
21. feb 2022

No tak aspoň tých chlapov trochu vysekektujes. Taký, ktorý ťa ani nevidel a vadí mu, že bývaš u rodičov asi nie je ten pravý. Možno im skôr vadí to dieťa a bolo im blbé to napísať, tak to hodili na rodičov. Alebo im ozaj išlo len o sex a nezáväzný vzťah.

makova333
21. feb 2022

@elizabet173 tak ako my nevieme ako sa este podiela na domacnosti okrem 200€ za dve osoby, tak to nemoze vediet ani dotycny potencialny napadnik, ktory to moze brat ako parazitovanie na rodicoch a neschopnost sa osamostatnit. A tak im blika velka kontrolka, ze "bacha, moze zacat vyuzivat aj mna" alebo "co ak chce mnou riesit len bytovu otazku" alebo "prestrihla vobec pupocnu snuru? " atd. Autorka sa pytala preco ked povie, ze byva u rodicov, chlap ani neodpise. Tak som napisala pohlad, ako to moze vnimat muz. A vlastne aj zena. Mam kamosky a zname, ktore si tiez hladali partnera cez zoznamku. A prvych vyselektovali tych, co nemaju pracu a tych, co sice pracu maju, ale po 30-ke su stale u rodicov (a to tie zeny mali vlastny byt alebo podnajom, cize na byt buduceho frajera odkazane neboli). Tym som ti len chcela vysvetlit, ako to parazitovanie bolo myslene, lebo inak väcsinou s tvojimi nazormi suhlasim 🙂

katulienkax
21. feb 2022

Podľa mna chlapom nevadí že bývaš u rodičov ale to že mas dieta ale ti to tu rovno nikto takto nepovie

jaroe
21. feb 2022

@makova333 ake parazituje? Možno aj rodičom vyhovuje, že tam býva. Veď sa netlačia v dvojizbovom byte. A má relatívne malé dieťa. Mne sa to vidí ako praktické riešenie.

marca12
21. feb 2022

Nevidim ani ja zmysel v tom,aby si platila niekde drahy najom a u rodicov bol prázdny dom. Nie kazdy ma pravu tak dobre platenu,aby sam utiahol hypoteku. Raz urcite najdes muza,ktoremu to vadit nebude. Taky,ktory to nechaoe,nebude velmi empaticky a zrejme netusi,co je byt samozivitelka s malym dietatom.
A tie vyrazy ako parazitovanie ani nemam chut komentovat. Keby som rodicov teraz zavolala,ze idem k nim byvat,boli by stastim bez seba a este dnes by ma prisli stahovat 🤣 nie kazdy rodic sa tesi zo samoty a prazdneho domu. Su rodicia,ktori su stastni,ze maju deti pri sebe,nie su sami,ma im kto pomoct,venovat im cas a podobne.

makova333
21. feb 2022

@jaroe tak este raz: bavime sa o tom z pohladu potencionalneho zaujemcu. A naozaj to nie je nieco, co by clovek vyhladaval: zenu/muza po 30ke byvajuceho u rodicov. moze to vyzerat ako nesamostatnost byt sebestacna, parazitovanie, neprestrihnuta pupocna snura atd. Ano, mozeme si tu motat medove motuzy, ze ak mu nejde len o sex nebude mu to vadit alebo odfiltruju sa ti nepouzitelni a podobne podporne vety Faktom vsak ostane, ze sa odfiltruju aj ti dobri, ktori proste nechcu tridsiatnicku byvajucu u rodicov, pretoze od partnerky ocakavaju aj istu mieru sebestacnosti. Nema to nic spolocne s empatiou, ale tym, ze si pre zivot vyberame nielen podla srdiecka, ale prihliadame aj na povahove vlastnosti, vzhlad, vzdelanie, pracu, schopnosti atd.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
21. feb 2022

Byvanie u rodicov po 30tke sa berie u muzov, aj zien na prvy pohlad ako nesamostatnost. Musis si pockat na ten druhy pohlad.

larisalarisa
21. feb 2022

si rozumná baba. palec hore.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nwnw
21. feb 2022

Sudim podla chalanov co poznam. Tiez su dobri zlatokopi. Nemaju zaujem o seriozny vstah s slobodnou maminou. Teda pokial tvoji rodicia nie su vyslovene hornych 10k.
Mne jeden asi na 5tom rande povedal: "Kup si byt,potom sa k Tebe nastahujem". 🙄