Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí
Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....
Zienky preboha, bol vikend, teraz je pracovný týždeň. Dieta nemá, tak je evidentne v práci a nie každý má potrebu chodiť na MK, každý deň. Akonáhle niekto nepodpíše podla vašich predstáv hneď, už je to klamár. Nie každý sa doma nudí.
@marce63
@veronikastrickova
Ja samozrejme viem,že je mnoho mamičiek,alebo slobodných zien,ktoré majú naozaj veľké problémy a potrebujú pomoc,a nebudú stále sedieť za PC.
Ale občas treba byť aj ostražití,lebo naozaj človek nevie kto je na druhej strane a nie každému sa dá veriť.A myslím že veriť vete chodím k nemu rok a jeho rodičov som nikdy nevidela,je jednou z nich. Tiež autorka nepíše nič o svojich rodičoch,len že chcú dať časť ich domu jej sestre.To ani on ich nevidel? A ak je to aj pravda čo pise,tak mi je jej ľúto a držím palce,aby sa sama správne rozhodla. Dostala toľko rád.
@danielka7 ja tiez dufam, ze si odtialto vezme nejake rady, ale moc tomu neverim.
A tiez nie kazdy tu riesi a vyspoveda sa zo vsetkeho
@katkas1979 velmi obsiahli,dobry clanok,podporeny vlastnou skusenostou,klobuk dole a palec hore 🙂 ty si to tu cele zhrnula do jedneho komentu 🙂 tuto temu sledujem a tiez som na nu reagovala,lebo mi nedalo... ale ty si to dala fakt na ,,pana,, 🙂 takze este raz palec hore👍👍👍
@littleslovak uz som tu jednu ,,mamicku z MK,, v tejto debate pochvalila a neda mi to pochvalit aj Vas,za Vas obsiahli a kvalitny komentar 👍👍👍 Ak sa v ,,pravnej brandzi,, nepohybujete,mali by ste nad tym vazne uvazovat... 😎 aj ked to istotne vnimate s nadhladom,rovnako ako ja a kazdy iny clovek,ktory zakladatelku temy nepozna osobne,teme ste sa obsiahlo povenovali a dokonca som postrehla par tipov a trikov 🙂🙂🙂,za ktore by sa nemusel hanbit ani renomovany pravnik z BA 🙂😎🙂
@alaguema dobre si to povedala,alebo ako sa hovori ,,ticha voda brehy myje,, 🙂 My sme mali za susedov taky mlady silne krestansky veriaci par,ako sede mysky,obidvaja retiazky s krizikom na krku,do kostola a tak,mali staru favoritku,tu si opatrovali,stale si prerabali byt a vobec... oni boli napohlad taky zzity so sebou,jak keby ich ku sebe prilepili 🙂...mali dve deticky... Ja som s tou ,,pani,, chodila na zakladku,takze som ju poznala do detailu... naozaj siva,utiahnuta myska,bifloska prvej kategorie,ked sme cela trieda zdrhli zo skoly ona jedina tam zostala sediet... doteraz vzdy tvrdy,prisny ,,drees code,, no fakt jak mniska...byvali sme pod nimi,oni tam boli tichucko jak mysky 🙂 Az jedneho krasneho dna stretol moj muz toho jej chlapa a ten bol ,,na praskoch,, z toho,ze sa mu zacala k.rvit a v zamestnani si nasla neakeho fesaka a ze sa idu rozvadzat...Ako to by bola naozaj posledna zena z nasho mesta, u ktorej by som predpokladala,ze dojde k takemuto scenaru... takze asi tak 😎😎😎
@tereniz tak toto som si precitala a teda naozaj plati, ticha voda brehy myje. Je to neuveritelne, ale ked niekto pozna ludi len z tej dobrej stranky, nedokaze si predstavit, ze moze mat aj zlu stranku. Niekto sa ukaze hned, tam je hlupost partnera ze s nim je, a inokedy su tie naznaky tak minimalne, ze to nejde len tak lahko postrehnut a clovek si da vsetko dokopy az po naozaj velmi velmi dlhej dobe a to este ked aj partner nieco postrehne a zveri sa tak este moze pocut, ze iba prehana a histerci. V dnesnej dobe su tak zlozite vztahy, maloktory, je laska az do konca. Je tak jednoduche spravit svadbu a rozviest sa.
@marce63 V nedelu sme nic nove neporiesili, stale si trva na svojom, hoci teraz by bol mozno uz aj za kupu bytu ale chatu uplne odmieta
@danielka7 mojich rodičov som mu predstavila uz po par mesiacoch vztahu. Kedze s nimi byvam, videl ich skoro stale ked ku mne prisiel.
Necakala som, ze mi tu tolko bab napise a nemyslela som si ze tato moja situacia je az tak vazna kym som si toto vsetko neprecitala. Po rocnom vztahu s priatelom o ktorom som si myslela, ze je ten pravy sa toto vsetko cita dost tazko a chcem sa spravne rozhodnut ....
@leatithia uz som sa pytala, ale neodpovedala si. Mal ten tvoj nejaky dlhsi/vazny vztah po rozvode alebo si ty prva???
A presne ako ti radia baby - bud veeeelmi opatrna. Nenechaj sa obalamutit.
@obsadenemeno ano, po rozvode mal este 10 r vztah
@leatithia je mi to luto, ze to nevychadza podla tvojich predstav.... kazdopadne ti drzim palce, aby si sa spravne rozhodla,... viem ze to nie jednoduche, musis nadtym teraz stale asi rozmyslat... ja to pisem vsade a budem sa uz asi opakovat, ale: lepsi hrozny koniec, ako hroza bez konca ....
@leatithia je mi luto ale nachapem ako moze moja rovesnicka byt tak slepa a este k takemu vychcancovi ani nie po roku
toto si citaj "k si myslim, ze budem mat moje uspory odlozene /napr. pre pripad ze mi to s nim nevyjdem a pojdem prec/ a on bude tahat celu domacnost tak som vraj na omyle"
kazdy den aspon 30x kym ti nedojde ze ano presne takto si to predstavujem, a ak sa ti nepaci tak cau. Maj svoju hrdost a dieta mat s takym debilom? to sa dam radsej zbuchnut niekde nahodne.
necitam moc diskusiu, len tak pridam..
so svokrovcami by som nebyvala ani ako suseda a nie este v jednom hoci oddelenom dome, aj ked svokru mam celkom rada, toto by nerobilo nikdy dobrotu..
no a ked to priatel vidi tak extremne az na rozpad vztahu ak si zadovazis vlastny majetok, tak to asi nebude zrovna muz do voza aj koca.. tvoje peniaze, tvoje rozhodnutia - to co tvrdi tvoj priatel je obycajne manipulovanie a vydieranie.. to je po roku vztahu nejako moc..
@leatithia a ten mu preco nevysiel? Tiez bola panovacna???
@leatithia Ak s nim zostanes, budes to mat tazke a budes musiet byt stale v strehu. Zda sa, ze je vsetkymi mastami mazany. Nie ste zobrati, tak preco by Ti mal mudrovat do toho, co spravis so svojimi usporami? On ma svoje len svoje...myslim dom a Tvoje ma byt aj jeho? Je priserne vypocitavy a chladne prekalkulovany. Chapem Tvoju tuzbu po dietati, ale zvaz ci prave s nim chces zit.
a preco si ho este nekopla do vajec? co na nom milujes by ma zaujimalo?
Ja toto nechapem. On ti,,dovoli,, kupit byt? 😀 nebodaj ho este budes musiet napisat na jeho meno či čo. Je to taka veľká zaľúbenosť alebo čo? Ved jeho dôvody byť s tebou sú čisto zištné to nevidíš? A zakladať si rodinu s niekým kto ju už mal..... do tohoto by som nešla a neviem čo si od takehoto vzťahu sľubuješ. Mohla si si tu prečítať x rád aj zo života. Ak ti už toto nestačí.....
@leatithia po rozvode mal este ďalší 10 r vzťah,asi si to dievča rozmyslelo s takým vypočítavcom.....pretože nič iné mi z toho nevychádza, keď od zač.len kalkuluje..,.jedno je mať životné skúsenosti,to druhé je vypočítava prespekulovana povaha....
@veronika0122 tiez neverim vlastnym ociam, zda sa mi to smiesne, aj ked je to skor na zaplakanie, len mnohokrat je problem ten, ze nechceme vidiet akoby to mohlo dopadnut ☹
@leatithia ešte moja rada,za našetrené prachy si kúp svoj byt.....svoju nehnuteľnosť,v žiadnom prípade nedávaj ani euro do toho rodič.domu,nikdy by nebol tvoj....a nespájaj s ním majetok,bála by som sa s ním kúpiť niečo na polovicu
@leatithia ja som mala 37 ked sa mi narodila dcérka, s manželom sme sa stretávali 2 mesiace a skočili sme do rýchlika. Sme spolu už 6 rokov. Ale keby sa správal takto tak ho kopnem do ri.. s prepáčením. Keď nemáš vedla seba niekoho s kým si si neni istá, ver mi, že budeš trpieť ty a bude neskutočne trpieť vaše spoločné dieťa. My sme bývali v MOJOM dome 4 roky na ktorý mám vlastnícke právo po rodičoch. A môj muž len prerábať, a zveladovať, žiadne také že toto je tvoje a raz ma kopneš do ri.. s prepáčením. Ale mám aj súrodencov a tak ďalej rodinné vysporiadanie a pod. V našom veku by sme úver taký vysoký na prerábku a vysporiadanie nedostali tak sme na byte už teda v spoločnom majetku. Ale moja toto nepatrí do spoločného zvazku -toto je tvoje a toto moje. A raz ma kopneš do zadku??????? J keby som mala nasporené peniaze za slobodna a chcem chatu na rukách by ma nosil. To si ťa chce ako ,,uviazať ,, on vo svojom živote? držať si ťa ako závislú na ňom? Moja drahá nie on, ale ty by si mala od neho odísť. A láska príde. Tak ako v mojom prípade. Len treba hľadať láskavý prístup a dobré srdce.
@tereniz dakujem za pochvalu, je to mile 🙂 Nie som rozhodne z pravnickej branze (toto slovo fakt neviem ako sa pise 😀) venujem sa profesne uplne niecomu inemu, ale asi nemam problem s chapanim ako financnych tak i pravnickych zalezitosti. Mam rada vo veciach prehlad a zaujimam sa o veci co sa ma tykaju a casto aj o oblasti s ktorymi nedochadzam do kontaktu. Hlavne dufam, ze som pomohla mozno nie len zakladatelke ale aj inym zenam co si to len precitali a nereagovali.
@leatithia jeho postoj hovorí za všetko, jemu na tebe nezáleží, ver mi, záleží mu len na tom, aby si ťa priputal, aby ťa mohol ovládať. Ja ti poviem postoj môjho súčasného partnera: mám dve deti z prvého manželstva, s ním mám malú dcérku, po vysporiadaní bsm my bývali vyplatí časť nášho spoločného majetku. Keďže budúcnosť plánujeme spoločnú s mojim terajším partnerom, navrhla som mu, aby sme si zadovazili spoločné bývanie s tým, že vložím svoje peniaze do toho a on postupne tiež (momentálne nemá toľko aby sme šli napoly), predstav si že nesúhlasil, lebo čo ak sa niečo stane, on nechce aby som mala neskôr problémy s vyplacanim jeho dcéry čo ma z prvého vzťahu a vraj ak by sme sa aj náhodou rozišli, tak posledné čo chce je naťahovať sa o peniaze. (najskôr ma napadlo, že so mnou neráta). Ale on to myslí tak, že ak sa rozhodnem stavať dom alebo kúpiť byt, že ma rád podporí, aj prispeje svojou prácou aj finančne, ale s tým, že byt bude môj, lebo keby sa vraj niečo prihodilo medzi nami, on sa o sám o seba postará, ale ja sa musím postarať aj o deti. Vraj mi verí, že ho ľúbim, že ho len tak nevyhodim bez dôvodu, že on nemá v pláne ma opustiť, ani mi ublížiť. Vraj mám myslieť hlavne na seba aby som zabezpečila deti a nemusela riešiť tahanice o majetok (keby čosi). A to som na materskej teraz a všetko finančne ťahá on, a teda nemusel by....
@leatithia na rok chodte byvat do podnajmu - bytu ...nic neinvestujte a potom zistite, ci vobec vydrzite spolu . ak hej , bude sa ti lepsie rozhodovat dalej. v kazdom pripade byvat s rodinou v jednom priestore je v drvivej vacsine velmi zly napad. taketo veci zvacsa nefunguju ..az na drobne vynimky .

@danielka7 Autorka sa odmlčala a to je podozrivé. Buď máš pravdu a je to vymyslené, alebo je z toho rozhovoru vyšokovaná. Aj minulý rok som tu náhodou natrafila na tému, kde sa diali takéto absurdnosti, tiež som predpokladala, že to môže byť vymyslené a podľa tých záverov to zrejme bola pravda, dokonca sa počas témy pridali mamičky s podobnými problémami. Človek niekedy nevychádza z údivu, aké príbehy píše život.