Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí
Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....
Prepac ale ste spolu rok a on takto vymysla? On ma dom napisany na seba a ty tvoje peniaze mas minut pre oboch? Minies, on ta z domu moze vzdy kadelahsie poslat....co ti zostane? Ty si dievca len spln svoj sen, od toho je zivot, nenechaj sa zlanarit nejakym vypocitavcom...a navyse my mame byvanie ako vy, vrch sme si nadstavili, dolu su svokrovci...okrem toho, ze nam obcas postrazia dceru v tom vyhody nevidim. Uz by som to nerobila. Lebo pamataj- pokial budu zit, nikdy ty nebudes doma, ale budes u nich- to znamena "drzat hubu a krok". Prepac mi za vyraz ale je najpresnejsi.
keby si ta aj zobral, napisal na teba polku poschodia a rozisli sa...myslis, ze ta niekedy realne vyplati? povie ze nema a tebe zostane fakt len igelitka. Lebo tvoje uspory budu v cudu.
Daj na intuiciu. Chces chatu. Tvoj sen. Nechces byvat so svokrovcami. Mas moznost vyberu ako nalozis so svojim zivotom. Nemas noz na krku. Nie, 35 rokov nie je noz na krku.
Inak ja velmi nerozumiem tomu snu vlastnit 'chatu', ked nemas zabezpecene ani len vlastne byvanie. Na muza sa co sa tyka byvania fakt nespoliehaj, nakolko, ruku na srdce, si uz vo veku, kedy pokial je muz aspon trochu schopny, uz byvanie ma zabezpecene a je fajn mat nieco svoje, netreba mat ruzove okuliare o laske.
@blunka Ahoj, tak to čo si napísala, je už skutočne takmer neuveriteľné. Keďže podľa tvojho prejavu súdim, že máš triezvy pohľad na život, to si tá kolegyňa od teba nenechala aspoň trochu poradiť? Keď sa už toľko sťažovala, spätnú väzbu mohla akceptovať a trochu popremýšľať. Keď videla ako sa rodinka s jedným dieťaťom vyvíja, ako sú splnené jej očakávania v tomto vzťahu, ešte stále nepochopila čo sa deje? Bez urážky, tá kolegyňa našla diplom na chodníku? Prepáč, musím to takto formulovať, veď ona je v bežnom živote absolútne nepoužiteľná. Som zvedavá, či budeš mať na to nervy, keď príde z druhej materskej, veď to sa veľmi zle počúva. Chlap je teda dobrý manipulátor. To čo si napísala, ako ju ponižuje, to čo tá žena nemá ani trochu sebaúcty. A ten záver, no hotová perla, ona si asi myslí, že ten chlap je asi posledný milovník na tejto planéte. Milej kolegyni odkáž, nech zdvihne aspoň jeden čriepok svojej stratenej hrdosti a zdravého rozumu. Aj keď je dom napísaný naňho, veď musí mať doklad, že z účtu posielala peniaze na splátku hypotéky. Nech navštívi dobrého právnika, pekne skompletizovať a požiadať dotyčného o vyplatenie vložených prostriedkov na dom.
Požiadať o zverenie detí, výživné na deti a na seba/ keď je na materskej, alebo rodičovskej.
Pockaj este par rokov a uvidis ci je to ten pravy... a o svojich peniazoch nehovor. Budete ich uzivat spolu, ak sa vsak nieco stane medzi vami tak pojdes s jednou taskou od neho. Do takehoto vztahu by som sa nehrnula...
@leatithia ,,...až keď budú deti.....,,
- počaté?
- narodené?
- veľké?
- dospelé?
@leatithia Konečne som dočítala celých 9 strán a obávam sa, aby si o rok nenariekala, že nemáš decku za čo kúpiť plienky, lebo ti nedáva prachy...že svokrovci ti nedajú dýchať...že si frustrovaná a že sa obávaš, aby ťa nevykopol na ulicu...uuups, ale to by mohol, lebo ani lyžica ti v tom dome nebude patriť☹
No ako dopadol pokec s priatelom?
Tvoj priateľ mi príde ako z relácie Rozvedení so závadami. Kašli naňho. Toto dobré nebude.
ja som len zvedava ako sa k tebe budu spravat svokrovci... lebo urcite vedia, ze ich syn ma priatelku a urcite im on "dobra dusa" povedal, ze preto ta nepredstavil, lebo TY nechces.... takze fakt mate super zaciatok ..... oni ta uz vlastne teraz podla mna maju za cudnu.... kedze sa s nimi nechces stretnut....
Prečítala som asi 3 tvoje prvé príspevky.
Začni si plniť svoj sen, postav si chatku a dúfaj, že splní svoje výhražky a rozíde sa s tebou. Je to kkt 😀
Nohy na pleciaaaaaaaaa
Ja som len zvedava ci sa dnes ozve zakladatelka po rozhovore s princon vychcancom
@leatithia s cim prides do vztahu???? Do vztahov sa vstupuje s niecim? To som nevedela...Ale ked uz hrame jeho hru..., tak ty prides s nehnutelnostou, tak ako aj on prisiel so svojou. Isla by som od neho velmi rychlo.... Do roka mozes mat vztah s inym clovekom, s ktorym budes planovat dieta a nebude to taky kreten ako toto.. Obycajny manipulator... Svadbu vobec planuje? Ty si robis zadne vratka? a on ich nema? kde mas ty aku istotu pri nom... Budes investovat svoj cas a peniaze iba do jeho domu. a potom ta jedneho krasneho dna moze odtial vyprevadit...
Ak sa zakladatelka neozve, viete co to bude znamenat? Ze sa nechala opit rožkom 😭😭😭
Normalne sa idem pomodlit, aby sa spravne rozhodla
ja jej prajem, aby sa vzali a aby ju odrbal. lebo taka hlupana si nic ine nezasluzi. nech si ho pekne uviaze na krk, aspon ho stiahne zo single trhu a ine zeny sa nenamotaju. nehnevajte sa ze to tak hnusne a skaredo formulujem, ale kolko rozumu ste jej naliali za tych 9 stran. a ona sa s nim este ide rozpravat, a ona este nevie co robit, a ona mozno este toto a tamto, a este ona potrebuje psychologa.
do polroka cakam prispevok ze jej jednu flasol po pysku a ona prisla o vsetko a nema kam ist.
toto sa dobre neskonci. pane boze zeny hlupe.
ak si neda povedat, len nech sa pekne zoberu. aspon ostatnym spravi laskavost. co sa da na to ine povedat prosim vas? normalne ma nahneval jej laxny pristup.
@kapustovafliacka99 a tak zas ono to môže byť aj celé vymyslené. Nehovorím, že sa také nemôže stať, no dodatočne písala perly a teraz sa už nevyjadruje. Takže dohovie ...
Asi jej už zakázal net...🙂
kriste pane zeny, je pondelok treba aj do prace chodit, nie kazdy je len na nete
Rad dostala neurekom ... Lenze vacsina ludi, co tu poradi, zavrie potom net a neceli uz nasledkom rady, ktoru daju.
Ma 35r, nema moc na vyber, ak chce mat este deti, preto asi od neho neodide. Dalsia, co na nieco cakala, nebolo jej nic dobre, az sa sama vysachovala z najdenia normalneho partnera a tlaci ju cas. Druhy extrem je vrhnut sa do vztahu s dietatom s prvym, co pride a nevenovat pozornost vyberu...
On si ju (asi) nezoberie, staci pocut, "az ked budu deti". On dieta uz ma, ani dom na nu nenapise, kde ziju jeho rodicia. Pre nu je momentalne lepsie zostat s nim, mat aspon 1 dieta. Ak bude uplny blb, tak odide a ma aspon dieta.
Vo veku 35 je dolezite byt financne nezavisly, lebo clovek uz nema tolko casu sa v pripade padu znova postavit na nohy, ako ked ma 20-25. Len musi jasne povedat. To co mam na ucte, su investicne peniaze urcene na byvanie, starobu a nebudu sa minat ani na auta, ani na dovolenky. On dal slobodne svoje peniaze do rekonstrukcie svojho domu, ona chce dat svoje peniaze slobodne, na co uzna za vhodne. Idealne je kupit a prenajat byt, ako radili hore. Oznam, nediskutuj. Byt bude raz Tvojim detom a z tych prijmov chces zit na materskej a na dochodku. Bodka.
Ked bude dalej tlacit, zober sa a chod. Normalny clovek neriesi takto natlakom cudzie peniaze, nebude na Teba tlacit, aby siel za Tvoje tazko zarobene uspory urcene na horsie casy na dovolenku, ale bude respektovat Tvoje rozhodnutie.
Ale tiez si myslim, ze chata (ked uz byvate v dome), nie je az taky dobry napad. Kupit pozemok, vrazit tam vsetky peniaze, dat ho postavit firme, potom platit udrzbu, mesacne naklady, zatial co on ma tahat domacnost x rokov za dvoch, ak naozaj budete mat deti?
Kup byt, ten mozes o 10 rokov predat, o 10 rokov bude zase situacia ina, clovek zmeni priority, predstavy a potom, ak este stale chce, si moze postavit chatu/dom.
@veronikastrickova tak mamicky materskej....🙂
Mne to pride celé ako priatel cez pokec...Píšu si, sem tam sa stretnu a tak.....lebo aby nepozna jeho rodicov ked chodí k nemu? A to su spolu rok, ako travia vikendy, každy zvlášt?
@daakotaa presne a ano aj ja som si spravila dieta s takymto deb***m a to len zato ze ma obalamutil recickami ze on chce dieta, chce sa zenit atd atd. Zostala som sama s dietatom do haja som ho poslala ja a absolutne nelutujem, ze som to ukoncila, aj ked lutujem ze som mu naletela, ked som vedela aky je.
Podľa mňa sa k Tebe nespráva ako zamilovaný chlap. Neberie ťa ako rovnocennú partnerku a snaží sa mať vo vašom vzťahu navrch.
Môj partner je introvert. Do svojej blízkosti si pustí len málo ľudí a aj to až po určitom čase. Mali sme obaja okolo 30-tky a obaja vlastnú domácnosť keď sme sa zoznámili a začali randiť. Vtedy mi povedal, že predstaviť frajerku kamarátom, to už musí byť vážny vzťah.... Jeho kamarátov som poznala do mesiaca. Po 4 mesiacoch ma predstavil rodičom –nikdy predtým ich so žiadnou priateľkou nezoznámil. O pol roka som mala kľúče od jeho bytu a o rok sme spolu už bývali. Teraz máme mesiac pred svadbou a zariaďujeme si náš spoločný byt, ktorého sme obaja vlastníkmi s rovnocenným podielom i keď on do kúpy vstupoval s väčším kapitálom. A takýchto príkladov len zo svojho okolia by som Ti vedela povedať xy...
Vy ste spolu rok a plánujete spoločné bývanie v JEHO dome, ktorý navždy zostane len JEHO. Budeš tam spoločne bývať s jeho rodičmi, ktorých si ešte nestretla. Nepoznáš jeho dieťa. Zobrať si ťa chce len za určitých podmienok. Čiže od teba chce aby si sa ty bez akýchkoľvek záväzkov a garancie z jeho strany podriadila jeho predstave spoločného života a ešte ho financovala zo spoločných úspor! A to vlastne naslepo, lebo ťa doteraz nezoznámil s najdôležitejšími ľuďmi vo svojom živote s ktorými budete prakticky svoj spoločný život zdieľať...
Pre niečo ho určite ľúbiš, ale ak s ním chceš zostať stanovila by som si iné podmienky.

@leatithia sorry ale z ktorej si planéty? Halooo to že ti niekto rozprava ako úžasne vychádza s rodicmi či dcérou a to že sa k nim sprava krásne.....to môže byt úplne inak. Nikoho z jeho rodiny nepoznas nikdy si sa s nikým nestretla! Co už je fakt viac ako zvlastne keď splu planujete spolocnu buducnost deti bývanie majetok. Tebe to príde normálne? Nikdy si sa nezamyslela nad tým prečo ta takto zatajuje?