icon

Bývanie u svokry

mamina123321
30. jún 2025

Ahojte baby, viem, že je tu veľa diskusii na túto tému ale píšem to sem asi aj preto aby som sa trochu vyrozprávala inak ma asi šľak trafí. S mužom sme sa prednedávnom vzali. Bývame so svokrovcami, bývala som tu už predtým ako sme sa vzali. Nebolo to každý deň ružové ale boli a sú aj pekne chvíle no teraz je to cele zle a ja som psychicky už strašne vyčerpaná. Svokra nie je najhoršia ale skratka je to osoba ktorá by chcela aby všetci fungovali tak ako ona chce. Keď urobíte niečo inak alebo neurobíte hneď tak je zle. Dokonca mám pocit že mi dáva vyžrať aj to keď niekam idem. Chodí okolo mňa zduta, ako vzduch, nebaví sa so mnou a veci podobne. Inokedy sa s ňou dá pokecať, zasmiať ale toto je častejšie ako to príjemné. Niekedy sotva odzdraví keď prídem domov. Keď je nejaký problém tak si ma muž zastane, nejde proti mne ale ona si z toho nič nerobí. Sťahovanie nepripadá do úvahy keďže dom je na manžela. Som z týchto situácii dosť vystresovaná, chodím bez nálady, vôbec sa netesim domov, mám chuť plakať, dokonca prestanem mať naladu keď ma prísť domov. Ako mám toto všetko zvládnuť? Ako mám proste fungovať s tým ako to je? Cítim sa tu úplne zbytočná, ako keby sem ani nepatrím, úplne nechcená, proste ako príťaž… poraďte ako to zvládate tie ktoré žijú so svokrou podobnej tej mojej…je nápomocná, proste nie je zlá ale tá jej povaha ma privádza do šialenstva, mám pocit že sa jedného dňa zbláznim alebo z toho ochoriem. Schudla som z tých stresov 10kg… je možné že si jedného dňa svokra vstúpi do svedomia?

Strana
z2
janetinka27
1. júl 2025

@mamina123321 ahoj, vrazili ste do toho domu vela penazi?
Kto dom postavil?
Vela ludi rozdeli majetky detom este pocas zivota, ale v dome ostanu byvat nadalej. Tak ak to mate takto, ze je ro povodne dom rodicov,tak hladajte ine byvanie, vezmite hypo a odstahujte sa.ked svokrovci raz uz nebudu, poriesite co s domom.

januska12323
1. júl 2025

@mamina123321 prečo musíte bývať spolu?

ahhola
1. júl 2025

Dom je na manzela... Jeho dom, do ktoreho vzal mamku, ci rodicovsky na neho prepisany❓v oboch pripadoch ste zaisteni, ty pozri 2i byty, zober do najmu, jedneho dna tam chod z roboty a uz tam zostan.... Muz ta tam najde, alebo sa nechas ugniavit jeho mamkou. 😡

romiada
1. júl 2025

@mamina123321 však to vlastníctvo domu využite ako zábezpeku na hypo a odsťahujte sa. Zveľaďujte majetok tým že v aktívnom veku nadobudnete niečo svoje o ço sa viete postarať/splácať, ešte kým sú svokrovci mobilní a samostatní tak mate čas aj energiu.

mysicka36
1. júl 2025

Uff, toto keby na mňa skúšala svokra, tak už teraz viem, že by som svojou povahou skôr ja vystrnadila ju do garsonky a sama by bola rada, že má pokoj odomňa.
Dievča, máš dve možnosti: buď spracuješ manžela, aby ste išli inam a svokru nechali v dome dožiť a nech si trucuje sama, alebo jej rázne vysvetli, že ty si tam tak isto doma ako je aj ona (v podstate nijako, len onaje matka tvojho muža a ty manželka) a budeš sa podľa toho aj chovať. A to doslovne, ignorovať jej dementné manipulatívne nálady a správaj sa tam tak isto doma. Tak sa tam máš cítiť.

janinah
1. júl 2025

Vymen sa so mnou.potrebujem schudnuť😃
Je to tvoj zivot.mozeme ti tu vypisovat donekonečna ty aj tak nič neurobis.lebo " dom je na muža".…
Nieco by sa predsa len dalo.ale potrebujes na to mať...
Pomaly a diplomaticky si tam urobiť svoj priestor.svoju domacnost svoju kuchynu.svoj kutik na dvore...tefa priestor pre vas dvoch kam svokra nebude chodit

ha_ha
1. júl 2025

To, že dom je napísaný na manžela, neznamená, že v ňom nutne musíte bývať. Kopec ľudí má na seba napísaný rodičovský dom, lebo rodičia ich chcú ušetriť dedičského konania a pritom bývajú inde, dom považujú stále za dom rodičov. Úplne v pohode sa môžete odsťahovať do vlastného. Čím skôr, tým lepšie.

okm221
1. júl 2025

Dve "cudzie" ženy v jednej domácnosti neveští nič dobré. Aj keď máte celkom dobre vzťahy, nebude to fungovať.

marryliese
1. júl 2025

Určite to treba riešiť ale isto by som nešla do podnájmu, tak muž má dom a vy pojdete do cudzieho nie? Chápem že to je asi svokrin dom ktory na neho prepisala ale buď si zoberte hypo s kupte vlastny dom napolovicu alebo jej jasne vysvetlite ze takto sa spravat nemá. Že je vaša vec ako žijete a kam chodite

koniarova
1. júl 2025

V celej tejto story je muž kde? Aký má on názor? Ako to chce riešiť?

barbie8
1. júl 2025

Ahoj, ak chceš napíš mi súkromne správu. Som na tom úplne rovnako ako ty, možno spolu prídeme na nejaké riešenie našich situácii 🙈

mimikarol
1. júl 2025

Vykašlať sa na peniaze keď sa mám domov vracať zo stresom. Radšej by som sa tlačila v garsónke kde by som mala svätý pokoj.
Nešla by som bývať ani k rodičom, nieto svokrovcov. Inak a čo si myslia ženy ktoré sa nasťahujú k svokre? Že bude šťastná a milovať ich ako jej syn? Že všetky svoje zvyky a celý život prispôsobí neveste a bude držať hubu a krok?

ha_ha
1. júl 2025
@koniarova

V celej tejto story je muž kde? Aký má on názor? Ako to chce riešiť?

@koniarova Muž má rodičovský dom na seba a doma dve gazdiné, čo sa oňho starajú, ten problém nemá.

sova7
1. júl 2025

Veľká chyba. Vziať si chlapa čo sa neodstrihol. Bude to len horšie a trpieť budeš ty on dosiahol čo chcel ma mamičku aj manželku.

bielasovicka
1. júl 2025

Autorka sa od včera už neozvala. Tak asi ten problém není taky veľký, ako to opísala. Ved vedela kde ide bývať... Zbytočna téma zas.

lienka.7
1. júl 2025

@mamina123321 a akú radu tu teraz vlastne čakáš? Dom je mužov, bývajú v nim s vami svokrovci? Ci ako?

brendaa
1. júl 2025

@mamina123321 ahoj ona je vdova? Predpokladám že je vo svojom dome ako vecné bremeno. Ste ja jednej kuchyni?
Porozprávajte sa všetci, povedz ako to vidíš, ako sa trápiš a žiaľ keď sa to nezmení ides tiež domov... Zvlášť kuchyňa je to nemenej

lukbe
1. júl 2025

Ak je muz na tvojej strane, nech dom prestaví tak, aby ste mali samostatný byt a so svokrou sa ani nemusíš vidiet. Ale dala si otázky a zdrhla, to mam najradšej.

margotka17
1. júl 2025

@mamina123321 toto neveští nič dobré pri takom úbytku na váhe. Stres vyvoláva ďalšie ochorenia. Veď dom môže byť na manželovi, aj keď budete bývať v podnájme. Čo je na tom , že na neho napísali dom. Svokra je zdravá, podľa všetkého veľmi vitálna, tak nech si tam žije teda. Vám bude lepšie bez nej.

viera012345
1. júl 2025

@mamina123321 My sne bývali u svokrovcov počas prerábky nasho bytu/menili sme menší za väčší/cca 2 mes.a to mi stačilo na to,aby som si uvedomila, že radšej dobre vychádzať na diaľku, než mať nezhody v spoločnom bývaní.

luccys
2. júl 2025
@bielasovicka

Autorka sa od včera už neozvala. Tak asi ten problém není taky veľký, ako to opísala. Ved vedela kde ide bývať... Zbytočna téma zas.

@bielasovicka To si taki ludia, co sa boja usta otvorit, tak sa pridu vyzalovat na MK a potom im je lepsie. Aj ked ich situaciu to nijako nevyriesi.

zuzu1994
2. júl 2025

@mamina123321 toto isté som mala aj ja...a ešte horšie to bolo keď sa nám narodil syn vystupňovalo sa to tak že sme sa museli odsťahovať lebo jej prepínalo viac a viac...utekaj preč lebo ťa úplne zdeptá viem o čom hovorím

johanka21
2. júl 2025

@mamina123321 Svokra si do svedomia určite nevstúpi, nepočítaj s tým, že sa zmení. Je šťastie, že muž je na tvojej strane, bohužiaľ, musíš sa zmeniť ty. A síce, musíš sa nejako naučiť odosobniť sa od vrtochov svokry, možno dokonca aj začať navštevovať nejakú psychologičku alebo terapeutku. Neboj, to vôbec nie je hanba. Ja som mala podobný problém a kolegyňa mi poradila, aby som navštívila kyneziologičku (nachádza sa v našom meste, tuším to bola jej známa), že odblokuje moje problémy a tým zvýši sebavedomie, ktoré som na základe toho a aj rodičovskej výchovy mala veľmi nízke. No a tak som mala u nej pár sedení a musím povedať, že mi to pomohlo, vďaka nej som sa naučila nebrať si veľa vecí k srdcu... Urob aj ty niečo pre seba, lebo sa zblázniš.

Strana
z2