icon

Bývanie u svokry

rebelle_fleur
21. okt 2016

Prosim poradte mi. Neviem ako zacat tak len tak v skratke s objasnenim situacie. Manzelova mama zije sama v dvojgeneracnom dome,na ktory ma hypoteku. Chce si kupit byt na dalsi uver. A od syna chce aby kupil jej dom a zbavil ju jedneho dlhu s tym ze v dolnej casti domu bude byvat este asi tak 10 rokov ,chce tam dochovat svojich rodicov. Ale ja sa toho bojim. Bojim sa byvania so svokrou ,dom je velmi obrovsky obcianska vybavenost ziadna vsade treba dochadzat. Brali by ste taku moznost? Ja som vzdy chcela s manzelom byvat sama v nejakom peknom byte ,ale viem ze ked nekupi od nej dom tak ona to neutiahne a bude od nas pytat peniaze. Ako doteraz a dom nechce predat nikomu inemu. :( bojim sa ze nevydrzim v manzelstve za takych podmienok.

Strana
z4
lucinkax20
22. okt 2016

Byvanie u svokry...NIKDY!!! NIKDY!!! NIKDY!!! Hoc aj do podnajmu ale budete sami...nepristúp na jej návrh ani zo srandy. Viem o čom hovorím...budete smerovať ku koncu manželstva.

meusicka
24. okt 2016

@zuzicek88 predpokladam, ze tam nechce ist byvat, kedze to bude mensi dom a starsi, menej pohodlia a tak. to este pochopim. ale nepochopim, naco teraz kupovat byt. praca v meste je hudba buducnosti a ako vieme, clovek mieni a pan Boh meni. ja co poznam ludi, co ostali byvat u rodicov, resp. v rodicovskom dome, tak im ten dom rodicoa nechali a nie predali. to ked ho chce predavat, tak nech si najde kupca, a nie vlastneho syna vhanat do uveru. mlady dnes maju uver, hlava nehlava, zial taka je doba ale toto. ked ho chce predat, atk nech sa prestuahuje k rodicom, ale zrejem tam nechce pre dovody, ktore som napisala vyssie.

zuzicek88
24. okt 2016

@meusicka presne tak,cim dalej od nej,tym lepsie a urcite by im stale zasahovala do sukromia

lenockaaaaaa
24. okt 2016

v podobnej situácii som aj ja teraz. :( svokra sama a máme možnosť ísť tam bývať k nej, Človek nevie čo ma očakávať od takého bývania. Poznám aj takých čo sa znesú :/

zuzicek88
24. okt 2016

@lenockaaaaaa jedna vec je zniest sa a druha,citit sa ako doma,vzdy tam bude doma ona,vzdy si tam bude robit ako ona chce a ty sa budes len a len prisposobovat

lenockaaaaaa
24. okt 2016

@zuzicek88 to máš pravdu, to bude niečo podobné ako ked sa teraz musím prisposobovať rodičom, kedže ešte bývam s nimi. a ked má človek aj možno prestaviť a urobiť si vlastné poschodie stále tam zostávajú práce na spoločnom dvore a starosť o domáce zvieratá a tak :(

marina447
24. okt 2016

@lucinkax20 Na začiatku si to mnohí ani len neuvedomujú akú chybu robia. A že ich to ozaj môže stáť vzťah. Je to smutné ale je to tak. Ono najlepšie je keď dvaja ľudia žijú samy bez rodičov 🙂

lenockaaaaaa
24. okt 2016

a ktorá máte osobné skúsenosti?

elenka.k
24. okt 2016

@rebelle_fleur nie, jednoznačne nie, neviem, či mate deti a ak raz budete mať .------ sa to bude iba zhoršovať - myslím bývanie so svokrovcami . Vycúvať, jednoducho povedz mn. , že si si to rozmyslela, že máš rada jeho mamu, ale vy dvoja ste prednejší. nech sa na nič nepýta, nech ťa iba počuvne .- sami je najlepšie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tvoja predstava bola, že raz budete bývať sami vy dvaja a vaše deti ........
Áno - vlst. skúsenosť!!!!! Mám x - dôvodov..... ver mi. / miešanie do všetkého, prevýchovávanie deti, robiť napriek, ............ a tie milión otázok - a odpovedí, že oni by to spravili tak a tak - lepšie!!!/
@rebelle_fleur

emily76
24. okt 2016

@lenockaaaaaa osobnych skusenosti je plny kon 😉 A maloktora ich ma pozitivne... ja som bola za nevestu necely rok... a teda za mna.. radsej sami v prenajatej garzonke, ako s niekym v 6izbovom dome.. 🙂

jansimon
24. okt 2016

Tak ja mám vlastnú skúsenosť bývam so svokrou a je to úplne ale že úplne na pi.... Lebo neviem ako vy ale my sme prerábali ale také prerabávanie ako nové kúrenie,elektrika voda omietky aj potery nakoniec sme zistili že sme do toho vrazeli oveľa viac ako sme si mysleli a nekúpili sme akurát tehlu a ešte to nemáš ako chceš prerobené lebo sa musíš držať starých priečok a adt...tak a pol izieb nevyužívam takže radšej zbaviť sa starého kúpiť pozemok postaviť si malý domček aký chceš a hlavne bez svokrovcov na jednom dvore dvaja kohuty veľmi zlá voľba ale akože veeelmi zlá tak držím palce len neurobiť chybu a postaviť si hlavu hneď na začiatku ako v potom 😉

meusicka
24. okt 2016

@lenockaaaaaa najdes tu kopu tem so skusenostami, ja som sa uz tiez niekde rozpisala. no pre na nie, ale samozrejme nie kazdy to vnima rovnako. niektore svokry su fajn. a ked pride dieta. tak vela babiciek aj pomoze. ked pojdes do prace a dieta chore, babicky postrazia a pod. ale ja si myslim, ze tych minusiv je podsatatne viac ako tych plusov. skus sa pohrabat na koniku.

sweetlife001
24. okt 2016

@lenockaaaaaa ja nepoznam zial ziadnych takych, co sa znesu, vsade su z toho len problemy. Ja som byvala u rodicov,ktorych milujem a vychadzame spolu nadstandardne, ale proste ked prisiel aj moj muz a dieta tak to bola cista katastrofa, odisli sme,mame pokoj. A to boli vlastni rodicia, so svokrou by som nevydrzala ani den nie este tam byvat. Ved kazda zena si chce robit po svojom, kazdy chce mat svoju domacnost, sukromie. Nepochopim takych ludi. A skusenost je pre mna moja mama, ktora uz 30 rokov lutuje, ze prisla byvat k svokre a cely zivot si trepe hlavu o stenu aka bola sprosta. A nedovolila by ani detom byvat doma ani ist byvat k svokrovcom,lebo vie ze to je peklo. Samozrejme pomoze aj z domu by ma napr nevyhodila, ale vie ze by to nebolo dobre ak by som byvala tam. Nastastie ja mam dost rozumu, ze chcem so svojou rodinou mat vlastny zivot, vlastnu domacnost. Stacilo mi par mesiacov doma a to sa do mna ani nikto nestaral, ale proste nebolo to dobre. Nechapem co vas privadza k tomu ze sa zeniete byvat k niekomu.. ale komu neni rady..

cecilia68
24. okt 2016

@rebelle_fleur Tvoja svokra má dôchodok + 2x dôchodok svojich rodičov a to chce, aby ste jej ešte dávali vaše platy na hypotéku?

zuzicek88
24. okt 2016

@lenockaaaaaa no este horsie,lebo rodicom do urcitej miery mozes povedat svoj nazor a co sa ti paci,co nie svokre nie

cecilia68
26. okt 2016

@zuzicek88 A svokre prečo nemôže povedať? Čo je svokra z cukru?

zuzicek88
26. okt 2016

@cecilia68 lebo ona to neprijme,na vsetko sa uraza,vsetko sa jej dotkne,ona si chce vsetko riadit podla seba,to je takto tazke vysvetlovat

timea7
26. okt 2016

@sweetlife001 ja poznám takých, čo sa zniesli a znesú viacero, ale tiež som za to, že mladí majú bývať sami.

lucinocka
26. okt 2016

@rebelle_fleur ked som to dobre pochopila...svokra chce predat dom vlastnemu synovi, nastahovat tam svojich rodicov, sebe zopbrat byt v meste, aby mala pracu a vas nastahovat do domu... kto sa bude starat o jej rodicov cez tyzden? vy... ona si predsa pride oddychnut na vikend...
A co s domom , kde teraz zije babka a dedko?
Inak pre mna chora predstava, ze rodic predava svojmu dietatu dom... radsej cudziemu ako vlastnej krvi...
Nuz z tohto dobre nevycuvas bohuzial, bude to chciet urobit cirkus...
Inak my sme mali tiez v dome, 2 oddelene byty a poviem - nikdy v zivote...teraz byvame v starom rozpadnutom najme a je to lepsie ako so svokrou...

cecilia68
26. okt 2016

@zuzicek88 Nech sa urazí, veď sa potom odrazí 🙂

3petka
26. okt 2016

@rebelle_fleur bývanie so svokrov je jeden z problémov a tým druhým potom bude že budete mať na krku starý veľký dom. A tým pádom bude trpieť váš vzťah. Nepristúp na to.

kvetinka75
19. aug 2019

@rebelle_fleur normálne mu to povedz, že s tým nesúhlasíš. Ide aj o tvoj život, tvoje súkromie. A prečo to už prisľúbil. Vy ste sa o tom pred tým nebavili?

shilou
19. aug 2019

@kvetinka75 je neaktivne...uz od roku 2016..

kvetinka75
20. aug 2019

@shilou aha nevšimla som si dátum

tomas97
28. jún 2021

Normane. Hypotéku mu samému nedajú. Ani ten najlepši manžel nestojí za to, bývať v dvojgeneračnom dome respektíve za tie problémy ktorý vzniknu a keď zoberieš hypotéku tak nikam neutečieš. Toto je rozhodnutie na ktorom by malo stat a padať manželstvo. Možno jedno z 1000 spoločných bývaní je v pohode a aj to nie je šťastne ale len trpene jednou stranou.

Strana
z4